Gå til innhold
Fiskersiden

Redd Villaksen: Støtt oss


Glalaksen
 Share

Recommended Posts

Kopierer fra Facebook-sida til Redd Villaksen (sitat fra 05.09.2018):

 

"Reddvillaksen har i mange år deltatt økonomisk i et internasjonalt spleiselag som sørger for at flere norske og andre lands lakser overlever på sine oppvekst- og vandringsområder. Vi betaler rett og slett de som har rettigheter for ikke å fiske. Nå ber vi norske sportsfiskere og elveeiere å bidra mer.

Dette kan ikke bare henge på 6 frivilige sjeler i Oslo, noen elveiere og utstyreleverandører, som har støttet i alle år. Laksen fra ca Lofotenog sørover vandrer i retning vest mot Island/Færøyene, og laksen nordpå stikker i mer nordlig retning.

Etter at Orri Vigfusson, som startet oppleie i 1991, døde for 1 år siden, var det viktig for oss å fotsette hans livsverk. Vi samlet alle organisasjonene på et møte i London og måtte trå til med 750.000 kroner for at ballen skulle begynne å rulle igjen. Ingen vet eksakt hvor mange lakseliv som spares gjennom ordningen, men det er mange. Kanskje så mange som 12-15 millioner gjennom årene, hvorav opp mot 50 % har norsk herkomst. Vi tar rett og slett ikke sjansen på å slutte med dette. Oppleien har skjedd i samarbeide med organisasjoner i andre land som tenker som oss.

Laksefisket hadde vært stusselig i mange norske elver med svak bestand uten oppleieordningen, langt flere elver hadde vært stengt.

For å fortsette i de neste 11 årene trenger vi støtte. Vi er forpliktet til 400.000 kroner per år. 

Vi mener norske laksefiskere og eleveiere som har stor nytte av dette burde bidra mer. Mange støtter, men det er jammen mange som bare fisker også. Vil du fiske i årene som kommer bør du bidra aktivt.

Sjølaksefiskerne bidrar ikke med noe som helst og bare høster av den fisken som er kjøpt fri."

 

 

Les også:

 

ASF and NASF sign 12 year salmon agreement with Greenland fishermen - Parties also extend Faroe Islands conservation deal

 

Link:

https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/74428-asf-and-nasf-sign-12-year-salmon-agreement-with-greenland-fishermen-parties-also-extend-faroe-islands-conservation-deal/

 

Endret av Glalaksen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.