Gå til innhold
Fiskersiden

Svinnende lite SØ i Ålesund & omegn, eller bare meg?


PzN
 Share

Recommended Posts

Den 5.7.2019 at 10.16, PzN skrev:

Jobbet i Sykkylven et par år frem til 2019, og jeg hørte noen helt ville historier om SØ-fiske for 20-30 år siden av kollegaene mine. De snakket om enorme mengder som ble tatt der. Bestanden er nok langt i fra det den var, men det er nok det beste SØ-stedet jeg har funnet i nærheten av Ålesund :) 

Det er helt gull!

Emblem er altså helt dødt? Bor nemlig like ved..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, Lorre skrev:

Det er helt gull!

Emblem er altså helt dødt? Bor nemlig like ved..

Man skulle tro at det var en potensielt god SØ-plass, men jeg har aldri vært borti fisk der. Har dog hørt rykter om folk som har fått flott fisk, så du må jo bare prøve :) Blir nok en tur med fluestanga på meg dit igjen. Har kun fisket med sluk de gangene jeg har vært der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Den 27.7.2019 at 20.57, Sesam skrev:

Det var artig å se en sentrumsnær ørret. Er langt mellom de der desverre. Har prøvd på Emblem et par ganger selv, både med sluk og flue uten å få noe ørret. 

Hadde tenkt å skrive dette før jeg dro på ferie forrige uke, men glemte av det. 

Var på Emblemsanden onsdag 7. august for første gang med fluestangen. Var så og si fjære sjø og relativt vindstille. Hoppet i hvert fall fire sjøørreter rundt meg når jeg stod utvadet fra cirka kl 20:30. Den ene var av meget pen størrelse. Så det er definitivt SØ der! Trekker inn på grunna i skumringen. Ingen ville dog ha den reka mi. Mistenker de jaget småfisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Kom meg endelig ut i går etter mye reisevirksomhet de siste par ukene. Prøvde meg på en grunne som grenser til en markant marebakke på Skodje. Hoppet SØ på over halvkiloen der inne. Først rundt kl 18:30, så ble det helt stille frem til solnedgang. Fisket på fløende sjø.

Begynte fisketuren med en oliven reke, da jeg tenkte at det var for tidlig til at fisken trakk inn på grunna. Gikk så over til en liten vaskebjørn, men fisket med denne når det ikke var aktivitet, så det kan nok være grunnen til at denne ikke gav fisk. Når mørket begynte å falle på så byttet jeg til en svart, gigantisk wolly bugger-hybrid. Aldri fisket med denne, og den var så stor og tung at jeg like godt kunne ha kastet sluk :rolleyes: Mistet fort troen på denne, og fisket med jiggy helt til det ble så mørkt at jeg måtte gi meg. Jiggy er nok ikke helt optimalt på grunt vann, men virket som de jaktet fiskestimer og det var den imitasjonen jeg hadde for hånd.

Summa summarum: Jeg fikk ikke en dritt. Føler jeg har begynt å forstå hvor jeg skal finne SØ i området rundt Ålesund basert på vær, tidspunkt og tidevann, men jeg har til gode å faktisk få lurt på noe stort. Frustrerende.

Endret av PzN
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Kjedelig at du ikke fikk noe. Sorte fluer som Willy bugger er bra etter mørkets frembrudd, og kan gjerne bruke en flue som skyver litt vann slik at fisken legger merke til den. Hvis du fisker i områder som har dypt vann i nærheten så kan du fort få på stor lyr som jakter på denne tiden. Har skjedd meg noen ganger på Sunnmøre at jeg får hjertet i halsen av en 3 kg lyr som hugger brutalt rett ved land. Bra fight, selv om SØ selvfølgelig er det gjeveste 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Masse fisk i Ålesund området. Åsestranda f.eks. Men trekk innover i fjordene. Brattvåg, Tennfjord, Vatnefjorden, Skodje, Vestnes, vesytefjord, tomrefjord, innover mot tafjord, osv. Straumutsatte sund er ofte bra. Fisk mellom flo/fjære når det er litt fart i sjøen. Ruskevær er fiskevær! Fluefiske er ofte en stor fordel, å jeg fisker hovedsaklig med det, men funker fint med sluk også. Spes avhengig av litt vær å vind da synes jeg. Får vel en plass mellom 50-100 sø i året. Nærmere 50 fisk på én tur er vel pers! Aiai. Da med sluk i møkkavær. Skitt fiske!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.