Gå til innhold
Fiskersiden

Laksesafari Akerselva 17. september


Sindre Langaas
 Share

Recommended Posts

Facebook event side med detaljer

AkerselvaAkademiet presenterer gjennom fire populærvitenskapelige kveldsforelesninger og to elvevandringer Akerselvas miljøtilstand, utvikling, og trusler i fortid og nåtid.

For denne elvevandringen har vi valgt å rette søkelyset på Akerselvas voksende laksestamme, en indikator på at Akerselvas miljøtilstand har blitt mye bedre de senere år. Vi vil se på hva laksen gjør på de ulike strekningene i den såkalte anadrome sonen av Akerselva, det vil si opp til Øvre Foss der det er stopp for laksen. Hvor gjemmer den seg, hvor forflytter den seg fort, og hvor gyter den? Hva har OFA og Oslo kommune gjort for å gjøre Akerselva til den lakseelva den nå har blitt? Og hvilke trusler er det laksen står overfor i Akerselva? Vi kommer særlig til å se på veiavrenning, plastforurensing og mink som laksetrusler. Vandringens ciceron blir avdelingsdirektør Terje Laskemoen, Bymiljøetaten, men det blir også innslag fra kompetente eksperter fra Oslo Elveforum og Miljøforeningen Akerselvas Venner, Oslo Fiskeadministrasjon (OFA), Rusken og NIVA. Vi starter ved Vaterlandsparken og forflytter oss opp til Øvre Foss. Vi håper og tror vi vil kunne se laks fra "Hengelåsbroa" eller "Kjærlighetsbroa" ved Kunsthøyskolen.

Vi har ingen formell påmelding men setter pris på at dere velger "Skal" på dette Facebookarrangementet så vi vet omtrent hvor mange som kommer :-)

Arrangementet er en del av det offisielle programmet i Miljøhovedstadsåret 2019.

Laksesafari.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.