K79 Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 Var ute en tur ved Son for en uke siden. Fikk en del makrell, men det var kveis i så og si alle. Er lenge siden jeg har fisket makrell, men kan ikke huske å ha sett dette før, hvertfall ikke slik. Nå var det varierende mengde i hver fisk, men spm mitt er, hvor vanlig er dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afre Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 Jeg mener jeg har sett det før men lite i selve fiskekjøttet hos makrell. Stek, kok godt rllrt,dypfrys og du er trygg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piscator Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 dette var drøyt! Har aldri opplevd så mye kveis i makrell. Generelt sett synes jeg det er lite kveis i makrellen. Hva dette skyldes vet ikke jeg. Som forrige taler skriver, ved skikkelig varmebehandling er det ikke farlig å spise fisken, men når det er så mye av svineriet, er jo ikke fisken særlig fristende å spise. Som et lite apropos, som ikke har noe med den aktuelle saken å gjøre. Vi har observert at det er visse plasser der vi fisker i Nord-Norge hvor det er et større innslag av kveis enn andre steder. Forstår ikke helt hvorfor det skulle være slik. Noen skylder på sel; med et høyt innslag av sluttverter vil nye kveislarver stadig havne i det lokale økosystemet, og dermed kunne starte en ny syklus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ølgylt Posted June 20, 2020 Report Share Posted June 20, 2020 Det er en sammenheng mellom sel og kveis, og tatt i betraktning at selbestanden i Oslofjorden forvaltes utfra at selunger er søte er det vel ikke annet å vente. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.