Gå til innhold
Fiskersiden

Årungen, Ås


TeddyBJ
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Den 19.12.2021 at 18.19, piscator skrev:

fantastisk solnedgangbilde! :) Bra at isen er solid. Og nå er det spådd mer kulde, og ingen snø, så nå ligger det an til skikkelig solid is fremover. Kanskje jeg skal prøve en tur på Årungen i løpet av jula? 

Vet ikke om du kom deg ut i jula, men ved siste måling av isen (i går) var den 24 cm tykk flere steder! 

Endret av TeddyBJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Isen er åpen fra Syverudbekken og bort forbi 2. brygga på rostadion. Isen ligger fortsatt langs kantene og sikten er knappe 15 cm. Et kulelager i Metanium-snella har kranglet litt og fått noen «dusjer» med WD-40 og sykkelkjede-olje. Siden det var litt åpent vann ved rostadion ble det noen test-kast.

Ellers var det faktisk en person som jobbet seg rundt ute på isen - ble boret hull for hver 5. meter la jeg merke til.

E4760D1B-D7DE-4906-B5BF-D63CA5E1D9F4.jpeg

5BD742E6-96A6-4B61-BB34-632624D2F47C.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, staalel5 skrev:

har du hatt suksess med abboren rett etter isen går? vannet er jo så kaldt att abboren fortsatt er litt treg. for meg har det vært bra fra sist i april og begynnelsen av mai når vannet er blitt seks-syv grader.

Ok.., det lange innlegget forsvant :blink: så da kommer det et kortere svar: Nei, ikke i Årungen eller Oppegårdstjernet, Frogn. Da har jeg hatt mer suksess i Kolbotnvannet, Nærevannet og vannene i Ytre Enebakk. I tillegg til at vannet er kaldt og abboren naturlig treg, kommer det veldig mye mudrete smeltevann inn fra alle bekkene (5? stk.) rundt Årungen som gjør at sikten er minimal og abboren er jo i høy grad en visuell jeger. I år har jeg dog planlagt litt andre strategier både for abbor og gjedde ift. tidligere.

Endret av TeddyBJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Metanium-snella krangler fortsatt så nå ble det full operasjon, neste trinn er å bestille 2-3 deler. Det stopper jo ikke testing så snella ble smurt, satt sammen og bort til Årungen bar det! 
Det har vært stille etter at isen gikk, men i kveld var det rørelser i sivkanten. Etter noen testkast huket jeg på en Westin Swim Crystal Perch og la den 30 cm fra sivet. Sveiet ut slakken og gav jerkbaiten ett knyks før jeg lot den suspende i 3-4 sek., og - dunk, dunk - årets første gjedde på kroken. Litt senere vaket det et par meter utenfor sivet litt lenger bort så jeg la (les: kastet) samme jerkbaiten over vaket og inn i sivkanten bak - samme oppskrift: et par knyks etterfulgt av et langt heng… bang …og gjedde nr. 2 var et faktum! 
Nå må jeg seriøst få orden på den snella!! :nurse:

66AA3F78-8DEB-49D7-8BC0-6F8CD4DCE2BA.jpeg

BEA71167-ED94-47B0-B483-C1E0471232C3.jpeg

4B31B2B9-023B-45EA-B472-7F04C6D7CC17.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, TT skrev:

Både åpent vann og fersk fisk?! Skulle nesten tro det var vår, men kommer fort på bedre tanker om man stikker nesa utendørs i dag ... 

Sol og pent vær! Temperaturen er riktignok 6 grader i dag, og dropper til 1 grad over natta. Det kunne vært bedre, men legger merke til at første gjedda lå i «nota» den 10. i fjor så vi er i rute!:book:

Endret av TeddyBJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

D.K. var ute å slåss i nordavinden i går med fluestang, synkesnøre og en chartreuse dragontail. Det var visstnok bare sorgen…

I dag blåste det mindre og sola var på. Dermed var det bare å kjøre samme oppskrift som forrige gang. To gjedder endte i håven og mistet to! Skremte også ut en stor gjedde i «innsøkket» ved startblokkene - rett etter at jerkbaiten landet skar en stor rygg ut fra sivkanten på knappe 30 cm dyp og ble borte. Next time, next time… B)

2E773DB5-AEF1-4A6F-8B84-F2BF7B09FB8B.jpeg

Endret av TeddyBJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, kult å lese rapporter fra Årungen. Fisket der mye før. Var innom der i høst for noen kast etter abboren, men plutselig ble jeg overrasket over en stor fisk som steg sakte opp fra dypet og skled ut til siden. Jaggu var det en karpe på anslagsvis ca 5 kilo, men kan være tyngre. Er dette fisk som er der naturlig, eller har noen satt ut karpe i vannet? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, noen har satt ut karpe - flere arter også! Største karpe jeg vet om var på 8 kg. Båt kan benyttes på Årungen, men båtmotor med fossilt drivstoff har jeg kun hørt det er roklubben og NMBU som har dispensasjon til å benytte. Derimot er det flere som durer rundt med el.motor på Årungen.

Gjersjøen er drikkevann for flere kommuner så der er «alt» forbudt. Hele området innover mot Slorene/Gjersjøveien er definert som vernet våtmarks- og hekkeområde og off limit fra 1. april til 1. november! 

Endret av TeddyBJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, staalel5 skrev:

det er hvertfall vann hvor bensin er forbudt og el tillatt.

Da tror jeg det må være vann der det i utgangspunktet er tillatt med motor, men gjort begrensinger i type. Tilsvarende gjøres jo ofte mht størrelse (feks maks 5 hk). Er det generelt forbudt med motor, gjelder det både el og bensin. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Etter en del frem og tilbake fikk jeg tak i ett messing-kit til Metanium-snella da det viste seg at utslitt og ødelagt drivgir i duraluminium, m.v., ikke har vært så uvanlig med Metanium 13... Kit´et ble installert, oljet og smurt, samtidig som alle de org. røde bremseklossene ble tatt av og erstattet med mindre og mykere type. Deretter var det ut å teste på nytt - det fungerte utmerket!

Jeg har allerede landet en del gjedder i år, men siden jeg tross alt skulle teste snella og finne ut av bremseeffekt i kastet med nye bremseklosser, samt fininnstille justeringer, bar det bort på rostadion. Hittil i år har det ikke uventet vært fullstendig dødt med abbor selv om jeg har hatt noen bitt, men jeg tenkte nå at de trykker litt ute på dypet.

Derfor huket jeg på en Stanley SB i Spawning/20 gram jigskalle og lempet den ut i favorittretningen fra 1. flytebrygga. Litt skraping langs bunn med noen twitch-hopp, og etter 30 min. banket det på i enden. Først trodde jeg det var en gjedde pga. litt langsomme, dunkende slag med hodet, men jeg har aldri fått gjedde i det området så i bakhodet lå det at det kunne være større abbor på gang. Og sanne min hatt, opp av dypet kom det en gris av en abbor, og den var så feit at den i praksis kunne vært plassert på magen og den ville stått oppreist (får ikke sett det ordentlig på bildet, dessverre)... Jeg svever på en sky enda!! :bow:B)

 

 

 

brasskit_japantackle.jpeg

abborgris2022_1.jpeg

abborgris_2022_Ib.jpeg

Endret av TeddyBJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok én time ute med stanga nå som sola var på hell - bedre enn å sitte inne å se på TV, spør du meg. Testet å kaste litt med ulike typer wobblere, men det fungerte heller dårlig med de nye bremsene i snella. Da jeg var lei av "kråkereir" ble det å bytte til jig igjen med samme oppskrift som tidligere; lange kast, langsom(!) skraping avbrutt av små hopp og pauser på bunnen. Denne gangen trodde jeg faktisk at jeg satt fast i bunnen et øyeblikk - til "bunnen" begynte å røre på seg.

Samtidig blir jeg stadig overrasket over hvor likt større abbor oppfører seg gjedde, og - for den saks skyld - hvor likt små gjedder oppfører seg abbor. Som forrige gang skar fisken ut til siden med få og kraftige kast på hodet. Etter å ha gått dypt en stund kom den plutselig opp og rett mot meg for så å skjære ut til siden og ned mot bunnen igjen. Vel oppe på land målte vi fisken til +40cm/+1kg - det var nr. 2 i år, og med det er vel lista lagt (i Årungen)!

årungen_26042022_42cm+1I.jpeg

årungen_26042022_42cm+1Ib.jpeg

Endret av TeddyBJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.