Gå til innhold
Fiskersiden

Folk versus fisk


 Share

Recommended Posts

Av

 

Per-Erik Schulze - Marinbiolog - Marin fagrådgiver Naturvernforbundet

Chris Appleby - Biolog - Tidligere redaktør i Akvarianeren og redaksjonssjef i Alt om Fiske

 

 

Folk versus fisk

 

Link:

https://naturvernforbundet.no/naturogmiljo/folk-versus-fisk-article41324-1024.html?utm_content=bufferd1fbf&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

 

Endret av Glalaksen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

utraderingen av leppefiskene i et forsøk på å bekjempe lakselus ble det også gjort et poeng av i gårsdagens Dagsnytt 18 om avlusing av oppdrettslaks. Trygve Poppe påpekte at ut over det økologiske perspektivet, at leppefiskbestandene trues, er det høy dødelighet blant leppefiskene i merdene. Det er altså langt på vei dyreplageri å fylle laksemerdene med leppefisk for at de skal gnage vekk lus.

for øvrig var hovedpoenget med Dagsnytt 18 sendingen det at man har begynt å putte laksen i lunket vann for å fjerne lus. Dette er en meget kontroversiell praksis, og den samme Poppe påpekte at dette er dyreplageri. Det er veldig ubehagelig for en laks å bli plassert i varmt vann, og det ble påstått at det var smertefullt fot laksen. Uansett kan ikke laks leve i vann som holder over 25 grader, så varmt vann kan rett og slett ikke mette nok oksygen til laksens behov. Den vil derfor nærmest kveles av å bli puttet i så varmt vann. 

O-næringen finner på stadig nye grep for å kvitte seg med lusene, men ingen metode har så langt fungert tilfredsstillende, og ingen har vist seg bærekraftige. Det synes som den eneste måten å løse utfordringene er å nedskalere driften, og ha færre laks i merdene, og akseptere lavere produktivitet og dermed mindre lønnsomhet. Det ble påpekt at oppdrett er OK, men de har ukritisk fått lov til å ekspandere, uten krav til å løse problemene næringen medfører, med katastrofale følger for miljøet.

Endret av piscator
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.