Gå til innhold
Fiskersiden

"Ny" kystmeiter i fjæra


LeSkog
 Share

Recommended Posts

Hei! 

Jeg er først og fremst ihuga fluefisker, men jeg har gått så langt at alt jeg kan få fisk på er gøy. Mitt seneste prosjekt er kilosørret på ei 6m lang glassfiber-teleskopstang på biltema med makk og dupp. Med andre ord, her skal alt prøves, for fisking er GØY! 

I fjord fant jeg frem ei shimano calcutta 400, litt plagsomt at sveiva er på høyre side, da jeg alltid holder stanga med høyre hånd. Putta den på ei shimano beastmaster stang, 20-40gr som jeg arva i fjord etter farfarn min. Dro på rema, kjøpte 6-7reker til 5 kr, å dro til sjøs. Underveis fant jeg ut at Calcuttaen hadde en knapp som gav en sånn klikkelyd, så når jeg fikk napp så klikka det. Etter første runden med klikk, klikk, klikkkkkkk, var jeg solgt. En liten torsk, men her blei jeg hekta. Stangholder fra biltema ble ordna, (kappa et pvc rør i 45 grader, det ble 2 holdere).

Jeg har som mål å få flyndre, men jeg sliter med lengden. Den ene sjøørretstsnga mi kaster langt, men den er ikke beregna på stor flatfisk, 3-15 gr... men søkke går heftig langt da. 

Jeg har titta litt på skittfiske og de har et par surfcasting stenger innafor en "rimelig" pris, er disse stengene noe å satse på? F.eks DAM Imax Surf 13' 100-250g

Okuma Distance Surf Arena 60.

Jeg ønsker ikke putte alt for mye penger i slikt utstyr før jeg veit at jeg kommer til å fiske med dette. 

Om noen har mulighet så hadde det vært fint om noen kunne tatt kontakt på PM og hjulpet meg å laga ei handleliste for hva jeg trenger. Søkker, snøre, kroker etc. De lokale butikkene her har begrensa utvalg, å det ville være kjedelig å glemme noe essensielt og måtte vente en uke ekstra på noe småtterier.

 

Takk for oppmerksomheta :-) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der lureste er nok å ta kontakt med fiskesjappe med peiling, sånn som campelen, gero og flere. Da vil du også kunne få en pakkepris. 

Rimelige surfstenger er tunge og stive, så skal budsjettet holdes lavt er bruktmarkedet bedre. 

I utgangspunktet trenger du ikke å kunne dælje 250 gram, de fleste steder holder det med ca 120, og det får du på meite stenger, laksestenger og flere til. 

Minimum av stash, før du utvikler personlige preferanser er, 

Stang

Snelle

Multisnøre, 018-028 

Mono til fortom 050-070

Søkker

Gummiperler, til beskyttelse av knuter, og til glidende tackel 

Svivler

Tackelstammemateriale, feks wire eller 060-070 mono

Kroker. Sirkelkrok er veldig greit for catch and release, 1/0 kan nesten all fisk ta, er du på sørlandet eller i Oslo går du enda litt ned, er du på Vestlandet eller nordover 3/0

Tang

Saks

Surretråd

Sportstape og plaster

Ting med lys, feks knekklys, øker ofte fangsten 

Lykke til 

Og ja, lyden når snøret går ut er helt avhengighetsskapende 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, det var en god ide å kjøpe brukt. Får surfe Facebook etter grupper, vet det finnes noen fluefiskespesifikke grupper, så kan jo være at jeg kommer over ei gruppe om dette temaet også.

Tror du ei calcutta 400 kan bli ei "distansesnelle"? I dag har jeg nokså tjukk fireline på den, men det er kanskje vekta på tackelet og stanga som blir for "lett", jeg blir jo veldig revet med av den "klikkelyden" når noe drar i snøret. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner ikke den snella, men den er jo beregnet til laksefiske så den bør fungere bra. 

Får du stort misforhold mellom vekt og kadtestyrke ihenholdtil spinkel stang, vil stanga knekke, men går an å prøve seg frem med ikke så veldig tunge søkker. 

Hva regner du som tjukk snøre? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Tusen takk for svar alle sammen.

Tror jeg kjører denne sesongen med vanlig slukstang. Kastet ikke så langt med calcuttasnella, men de andre stengerne går som det suser. 

Så langt så har jeg hatt snøret til kroken festa i blysøkket, (pæresøkket) mennskal prøve å feste kroken lengre opp, slik at den i teorien blir hengene noen cm over havbunnen ved stram tråd.

Har noen en link til oppsett av takkel? Så jeg kan se hvordan de skal settes opp.

Har det noe for seg å bruke selvlysende kuler eller lignende i nærheten av kroken? Vet jo at noen bruker "røyeblink" på røyefiske. 

Og en annen ting, er det vanlig å slite mye når dere fisker? Jeg veit jo ikke hvordan en typisk fjordbånn er mtp sand eller stein osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.