All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL) Stor laks eller liten laks - født sånn eller blitt sånn? Både arv og miljø bestemmer om laksen kommer tilbake til elva for å gyte som stor eller liten. Forskning har de siste årene gitt helt nye og overraskende innsikter. Link: https://www.vitenskapsradet.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/4814/Stor-laks-eller-liten-laks-f-248-dt-s-229-nn-eller-blitt-s-229-nn?fbclid=IwAR1oQpuqtI1bclljMFZhkmOpjgN4oxQM-j5yzLToTuH_QrglIImjRji055c
 3. Veterinærinstituttet (VI) sitt lakseluskart kan du se her. OBS: Kan ikke se at Hofseth Aqua AS sin oppdrettslokalitet Skjortneset II i Storfjorden på Sunnmøre er registrert i Veterinærinstituttet (VI) sitt lakseluskart. Jamfør Hofseth Aqua AS sitt oversiktskart "Growth sites" for Storfjorden på Sunnmøre.
 4. Kantvegetasjon langs bekker og elver gir skjul og er kilde til organisk materiale, og er med dette en viktig del av næringskjeden. Norske Lakseelver: Bevare og reetablere kantvegetasjon Link: https://lakseelver.no/nb/news-2018/bevare-og-reetablere-kantvegetasjon PS: Dette faktaarket er hentet fra NORCE Laboratorium for ferskvannsøkologi og innlandsfiske (LFI) sin Tiltakshåndbok for bedre fysisk vannmiljø: God praksis ved miljøforbedrende tiltak i elver og bekker.
 5. Yesterday
 6. Jøss, der ble jeg sensurert! Også på stedsnavn, da ....
 7. Den mest spennende elva i det området, er vel Bjørnsjøelva. Men det er neppe et sted for et dårlig kne. Stedet kalles ikke «******» for ingen ting ....
 8. Tusen takk for super hjelp! Da har jeg litt å lete i!
 9. Hvordan gikk dette? Ble det noe bedring med eit annet ekkolodd?
 10. Ïnte så ofta någon anbefaller catch and kill Men ibland så kan det vara det som krävs
 11. http://www.ofa.no/FiskeiMarka/Visfiskevann/tabid/95/id/1524/Default.aspx Egen erfaring derfra den tiden da jeg bodde i området var den samme. Masse tusenbrødre av ørret, catch & kill for å få ned bestanden.
 12. TT

  Akerselva

  Da skulle du vært ute før lokkeflommen. Nå satser vi elvefiskerne på at all laksen har gått på elva ..... Det gikk for øvrige en på 68 cm i trappa i dag tidlig. Det begynner å ligne noe.
 13. erik

  Akerselva

  Grattis! Og det minner meg på at en skulle ha tatt seg en trollingstur i Indre Havn snart.
 14. Ok takk! Er Skarselva något att fundera på?
 15. TT

  Akerselva

  Urban laks fra «kaffe-latte-land»: Etter fire turer med fluestang med kun undermålere som resultat, måtte jeg ty til det som fanger fisk - mark. Vekt 1,2 kg tatt ca kl 23 på kvelden (det er da en firebarnsfar har tid til å fiske ....).
 16. Hei! Lysakerelva er full av små-ørret. Det går laks opp til Granfossen (Fåbro). Der må du ha eget kort, men lenger opp kan du fiske ørret. Nord for Bærumsveien er det mange fine kulper og antydning til «villmarksfølelse». Det er adkomst fra flere steder, feks Bærumsveien eller Lysejordet. Du får studere kartet.
 17. Hej! Funderar på att byta kusten mot något lokalt litet strömmande vatten i Oslo närområde i helgen Något litet klass 5 eller LRF/UL grejjerna med mark tänkte jag. Fick ett tips om Lomma, men jag antar fisket där är väldigt beroende på vattenstånd? Någon som vet, eller har tips på något annat litet strömmande vatten med lite örret eller något i, runt Oslo? Min kjaerste har bara en liten elbil så vi kommer inte så långt ut, utgår från Vollebaek. Helst "lättåtkomligt" då jag har en knäskada som jag dras med..
 18. Last week
 19. Legger ut en link til rapport fra årets fiskefestival i Langesund. http://teamcolibri.blogspot.com/2019/08/langesund-fiskefestival-2019.html Hilsen Atle
 20. Har aldrig provat på ferskvattenfiske i Norge.. Tittade lite på sjöarna i Osloområdet nu, finns en hel del sjöar man når direkt med bil och med föreslagna kajakisättningsplatser ser jag Men jag är nog en för inbiten kustfiskare...
 21. Av Erik Sterud - fagsjef i Norske Lakseelver. Norske Lakseelver: Tillitskrise for oppdrettsforvaltningen I høst skal fiskeriminister Harald Tom Nesvik bestemme om lakseoppdrettere i Hordaland og Sogn og Fjordane må redusere produksjonen av miljøhensyn, eller om de kan fortsette som før. Uansett utfall vil det bli bråk. Link: https://lakseelver.no/nb/news-2019/tillitskrise-oppdrettsforvaltningen
 22. 29. - 30. januar møtes forskere, forvaltere og andre interesserte for en vitenskapelig konferanse på norsk om sjøørret. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Påmeldingen til Sjøørretkonferansen 2020 har åpnet Link: https://www.vitenskapsradet.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/4812/P-229-meldingen-til-Sj-248-248-rretkonferansen-2020-har-229-pnet
 23. Denne reka har jeg komponert selv. Den er litt artig å binde. Jeg synes den er drit tøff når den blir våt. Med rosa og grå natural zonker strips, krystal flash og grizzly hackle. Den har jeg fisket mest solo.
 24. Av reke imitasjoner har jeg utvilsomt tatt mest sjøørret på denne. Det er min versjon av glimmer reka med Pearl White UV. Den er standard som opphenger foran sluken hele året. Flere ganger har jeg sett sjøørret svømme forbi sluken for å ta nettopp denne flua.
 25. Denne flua er muligens den jeg har tatt mest på av fiskeimitasjoner. Den er bla. standard som opphenger. Dog i forskjellige farger avhengig av årstid. Den er laget av zonker strips av hare og hvit Pearl UV og Orange Shrimp UV. Denne fargen bruker jeg mest om våren.
 26. Dette er min versjon av Toreloppa. Den er ganske stygg, men den fisker godt, spesielt som opphenger foran sluk eller en større streamer. Denne bruker jeg mest på vårparten.
 27. Hei. Har dere noen gode fisketips for å fiske i Femundsmarka i september. Skal på 3 ukers tur og det handler mest om å få mat. Vært mye på tur men er ikke den ivrigste fiskern. Hva vil dere si er den enkleste" måten å få til mat? Metoder, redskap osv. Jeg er klar over fiskereglene der inne fra 1 sep. På forhånd takk. Mvh Glitre
 28. lars p

  Ørretelv

  Renaelva ? Stor ørret og harr. Lett tilgjengelig og normalt "lite" folk på den tiden. Bare sett dere inn i regler pga fluesone og baglimit og fettfinneklipte fisker Skal sies da , at det er ikke den vakreste elva i landet her. Da bør dere kanskje heller reise til Hemsila. Ellers er Glomma bra og lang så man finner fort plasser alene der.
 1. Load more activity