Jump to content
Fiskersiden

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Takk for svarene. Da blir det mest sansynlig 260, eventuelt 265 hvis man finner ut at prisen kan forsvares til mitt bruk. Så var det bare å finne ut hvilket ekkolodd som er kompatibel og vil passe greit.
 3. TM260 har større følsomhet enn TM258. Den største forskjellen er at TM260 har en symmetrisk og fin signalkon med lite sidelober. Den har også mye lavere Q-faktor på 200 kHz noe som gir et klarere bilde. TM258 har det jeg vil kalle et rotete strålemønster med mange og kraftige sidelober. Visste ikke engang at de produserte TM258 lenger, ser ingen grunn til velge denne når en mye bedre svinger som TM260 er tilgjengelig til en ikke så mye høyere pris.
 4. Hvorfor skal de slippes ut igjen? https://www.rb.no/fisk/nyheter/natur-og-miljo/monstergjedda-pa-snaut-20-kilo-dro-gummibaten-etter-seg-i-en-time/s/5-43-541157 Dette er like ved der jeg skal fiske. Han Willy la den gjedda i frysern. Angående utstyr, så mente jeg stang og line sterk nok til å holde +20kg. Link helst.
 5. flott video. Abbor fra næringsrike svenske vann, særlig rett før gyting er i rimelig bra kondisjon sammenliknet med hva vi vanligvis ser her hjemme. 45cm lang abbor på 1.7 er sjeldent her. Har fått mange 45cms abborer, men de fleste har vært under 1.2...
 6. Kompatibiliteten mellom de ulike svingerne og ekkoloddmodul er ikke bare å bli klok på. Jeg la merke til at 258 hadde noe spesiell spesifikasjon på konevinkelen, 50kHz 14°x23° og 200kHz 3°x5°. 260 hadde 50kHz 19° og 200kHz 6°. Hvilke forskjeller opplever man i bruk fra 100m og ned?
 7. Homla Elva med lys fremtid Homla er ei tidligere smålakselv i Malvik kommune, som nå også har en del mellomlaks og storlaks. De nedre deler er sentrumsnær og lett tilgjengelig, og eies hovedsaklig av kommunen. De øvre deler er i en trang dal i et område med frivillig vern. Det er godt tilrettelagt med bruer og turstier. Dette er et populært turområde som med fiske vil ha en stor verdi. Homla har 5 km med lakseførende strekning. Norske Lakseelver / Homla elveeierlag: Hjemmeside for Homla Link: https://laks
 8. Hovedforskjellen på 258 og 260 er konevinkelen. Litt enkelt sagt er 258 rettet noe mer mot fisk litt høyere i vannlaget enn 260 som er ideell for bunnkomposisjon (myk/ hard bunn) og fisk tett på bunnen. 922xs er så vidt meg bekjent ikke kompatibel med 265, men den er kompatibel med 260/258.
 9. Nice! Vansjø er fint... og stort. Gjeddene i Gjersjøen har trolig migrert litt, men det stemmer jo bare iht. teori.
 10. Jeg har enda ikke kommet meg til å kjøpe nytt ekkolodd med svinger. Ikke bare å bli enig med seg selv om hva man skal gå for... Hadde noen spørsmål angående svingerne, noen som kan si noe om forskjellen på tm258 og tm260 i bruk? Tror det står mellom disse når svinger skal kjøpes inn. Har ikke helt utelukket TM265LH, men da jeg har i dag panoptix ps30 og ps31 som kan brukes ned til omlag 60m, er jeg usikker på om jeg trenger TM265LH. Det er vel kanskje bare på seien midt i vannlaget jeg da vil få gleden av denne? Ekkolodd/plotter modul blir muligens en 922xs eller noe på det nivået.
 11. GT24 har jeg ingen personlig erfaring med, men den er basert på samme 2D som GT54 som jeg har noen hundre timer med. 2D-delen er primært egnet for fiske på litt runnere vann, den viser fisk godt ned til 50-ish meter (high chirp og 350W). Den er glimrende til abbor/ gjedde/ sjøørret og pelagisk trolling (ørret). Du får bunnlinje med den til 300+ meter, men grunnet den store konevinkelen og lave effekten viser den bunnstruktur dårlig på dypt vann, så dette er definitivt ikke en ekkoloddgiver for havfiske. Her fra pelagisk trolling etter ørret:
 12. Takk for svar Det er vel snakk om GT24-TM-svinger. Ut fra hva jeg har lest er vel den ganske ålreit.
 13. Umiddelbart hadde jeg droppet å se på enheter med 5-toms skjerm, disse blir svært lave på grunn av "widescreen"-orienteringen. Garmins 62 er slettes ikke verst, og med tanke på 2D-ekkoloddet (det vanlige ekkoloddet) den desidert beste av disse to. Valg av ekkoloddgiver er avgjørende på litt større dybde (40+ meter), derav spørsmålet om type fiske, men Echomap kan leveres med svært mange ulike ekkoloddgivere. I mine øyne er det ikke vanskelig å montere dette. Der folk typisk feiler, er plassering av ekkoloddgiver, og underdimensjonerte kabler. I den forbindelse kan disse to være verdt en k
 14. Takk for det Jeg er vel det man kan kalle en "enkel fisker", altså ikke så nøye hvilke typer per nå. Kan se for meg at jeg vil ha muligheten til å kunne oppsøke områder med riktig type bunn og dybde for å fiske spesifikt etter arter. edit/ en annen ting er også hvor enkelt/vanskelig det er å montere slikt i en åpen båt. Vil tro det er relativt enkelt?
 15. Velkommen til forumet! Vi trenger dog litt mer informasjon om antatt bruk. Hva slags fiske snakker vi om? Hvilke dybder fisker du primært over? Fisker du primært etter pelagisk fisk, eller fisk som liker seg tett på bunnen?
 16. Colibri Predator Cup for 2021 sparket i gang 01.04.21, og nå er det for alvor blitt fart i fisket der ute. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/04/colibri-predator-cup-oppdatering-190421.html
 17. Hei. Jeg er ganske grønn på båt, men skal forsøke å sette sjøbein i løpet av sommeren. Fiske er en av flere grunner til kjøp av en liten båt (15fot, 50hk), og har sett på forskjellige ekkolodd og kartplottere. Har havnet ned på to (kom gjerne med alternativer og tips): - HELIX 5 CHIRP SI GPS G2, pris. ca. 6000kr umontert - ECHOMAP UHD 62cv, pris. ca. 10 000kr montert av forhandler Ser det er forskjell på givere, downimaging, side imaging osv. Det er også 5Hz og 10Hz på GPS, og 6" vs 5". Noen som kan gi noen tips til valg?
 18. Ut ifra det du skriver, så trenger du i alle fall bogskinke. Og trolig en god dose flaks. Og så trenger du en matte, veienett, tang og kamera lett tilgjengelig, for så store gjedder skal slippes ut igjen ....
 19. De største er vel typisk fra Kalmarsund? Der har jeg aldri fisket, men har fisket abbor i diverse innsjøer som Vänern og Silen.
 20. I Vansjø er de første gjedde ferdige med leken nå, fikk en på 90cm i helgen som var utgytt og i ferd med å spise seg opp igjen.
 21. Les også: "Hvilke krav stiller Grunnloven § 112 til lakseoppdrettsnæringen?" og "Juridisk utredning angående produksjonsområdeforskriften og kvalitetsnormen for villaks" Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/73917-hvilke-krav-stiller-grunnloven-§-112-til-lakseoppdrettsnæringen-og-juridisk-utredning-angående-produksjonsområdeforskriften-og-kvalitetsnormen-for-villaks/&tab=comments#comment-799659
 22. Akkurat hva trenger jeg for å fiske opp en gjedde på +20kg? Jeg har bestemt meg for å prøve å få gamle olga på kroken. Men jeg vet lite om fiske. Den sgjedda er over 15 år gammel og jakter ender/gjess daglig. Jeg slår til i Mai,,, hva trenger jeg av utstyr? tror jeg skal bruke bogskinke som agn, den liker det.
 23. Last week
 24. Det har gått en uke siden sist jeg var bortom Gjersjøen. Isflakene som fløt rundt her og der har nå forsvunnet og vanntemperaturen har steget til ca. 5 grader. Siktdybden er derimot fortsatt stusselig! Jeg så at Greverudbekken, ved Gjersjøveien/kompisen min, har tilsig med 8 grader. Slo ihjel et par timer, men ikke noe liv. Blir spennende å se hva som skjer når det får gått en uke til, tenker jeg.
 25. Abbor fisket i Sverige ser jo bare helt fantastisk ut. Har noen av dere erfaring med og fisker der ?
 26. Heisann.Det er ikke lov til å sette garn i Nitelva.Gjestearbeidere har tidligere satt garn ved Rudstein i Nitelva.Politiet dukket opp etter at de hadde blitt ringt, i følge karen som var vitne til seansen. Se her: Forskrift for fisket i Øyeren med innfallende elver, Akershus og Østfold - Lovdata
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.