Gå til innhold
Fiskersiden

thore

Medlemmer
  • Innholdsteller

    23
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thore

  1. Hei,

    jeg har en Milo Specialist 5 meter(10g-30g), som jeg har blitt veldig fortrolig med. Denne teleskopstanga har jeg brukt til alt fra lett laksefiske(smålaks i Norddalselva i Åfjord), til ørretmeite i småelver/åer. Stanga er veldig lett og man har en fin følelse i den. Men sist sommer var jeg i en av mine barndomsåer og fisket bekkørret, og tror du ikke stanga knakk:( Jeg er derfor nå på utkikk etter en ny slik stang, men finner ikke noe steder hvor den selges. Noen som vet? Evt. noen som har tips om en tilsvarende lett allround stang til bruken beskrevet over?

    Mvh.

    Thore

  2. Heisann,

    jeg og min bedre halvdel har blitt invitert med til ei hytte ved Torsnes ved Fredrikstad. Og i den forbindelse lurer jeg på om noen har et tips eller to om brukbare fiskeplasser i det området? Er spesielt på utkikk etter plasser hvor det er mulighet for SØ, men agnfiske etter flyndrefisk osv. er for meg uprøvd og høres spennende ut :)

  3. Det er brasme i Linnerudsjøen, så det var sikkert det du hadde fått

    Nei, det er jeg 100 % sikker på at det ikke er. Har som nevnt fått mye brasme før. Jeg var faktisk så sikker på at det var flire at jeg bare slo meg til ro med det. Får satse litt hardt så kanskje jeg får en til, slik at jeg får dobbeltsjekket:)

    Har du bilder? Høres merkelig ut om det skulle være flire der...

    Hvorfor er dette rart?

    Får jeg en slik fisk til, skal jeg huske på bilde:)

  4. Det fins jo både (stor) vederbuk, (små) brasmer og mort i tillegg til abbor og gjedde i Linnerudsjøen.

    Trodde det var flire også på Linnerudsjøen. Mener det var det jeg fikk. Det var 100 % sikker ikke brasme. De har jeg fått en del av på Sagtjernet i Elverum. Kan jeg ha tatt feil av vederbuk og flire? Var ca. halvkilos fisk.

  5. Jeg har holdt i 3måneder i dag! Ganske stolt, merker at suget etter snus blir saaaakte, men sikkert borte. For de som sliter med motivasjonen så anbefales "Endelig ikke-røyker" - også for de som vil slutte å snuse!

    Heisann.

    Har holdt meg vekke fra snusen i 1 1/2 mnd jeg også, etter 10 år med heftig bruk. Suget kommer og går, men mer og mer sjeldent. Merket i starten at det skulle ikke så mye til får jeg tente til litt, men nå går også dette bra. Klarer til og med å konsentrere meg på jobb også:)

    Har ikke lest boka du nevner, men vurderer å få tak i den.

  6. Er det noen triks for å få frem skarpere bilder i denne linken www.norgeibilder.no

    Er ikke mye vært som hjelpemiddel hvis alt blir like "grøt" som på min skjerm...

    På denne siden vil de nyeste flyfotoene legges inn og vises etterhvert som de kommer. Grunnen til at det for enkelte strøk ser ut som grøt, er at det ikke finnes bedre bilder. Men det kommer.

  7. Jeg bruker kun sene under. Har ikke noe tro på denne kjettingen. Men så har jeg heller aldri gitt den en sjanse. Personlig fisker jeg best med ting jeg har tro på. Men det kan komme av den enkle grunnen at det er det jeg fisker mest med også, og er mest tålmodig med.

  8. sitat:Opprinnelig postet av el-nico

    sitat:Opprinnelig postet av Barracuda

    sitat:Opprinnelig postet av Balthasar

    prøvde gjeddemeitet i sagtjernet i dag, men uten hell, du har jo også vesletjernet også er det et vann på hanstad i elverum som jeg hørt at det er blitt tatt masse fin gjedde.

    Osensjøen er jo vesentlig der har det blitt tatt på 16, ulvsjøen øst er det tatt på over 10

    Har du fått noen bra fangster i Sagtjernet tidligere?

    Skulle akkurat til å spørre om det samme.

    Får du gjedde i Sagtjernet? Jeg har sett, og fisket, andre arter der før, men gjedde er nytt for meg.

    Jeg kan også bekrefte at det er en del gjedde i sagtjernet. Har fått en del gjedder der i min barndom. Ikke voldsomme beist, men opp til 3-4 kg. Har forøvrig fått en del brasme der. Ikke voldsomt store de heller, men noen rundt 1 kg. Kan vel kalle disse for en bifangst. Var jo ute etter abbor/mort med den typiske røde og hvite isopordubben med strammepinne i midten[ ;) ] Fant fort ut at også gjedda likte disse duppene. Hendte seg av og til at gjedde slo etter duppen da vi svevde inn igjen[ :) ]

  9. sitat:Opprinnelig postet av dbieja

    Flott!Har du kanskje noen forslag til vann å prøve ut rundt jonsvatnetområdet?Er som sagt heeeeelt blank og alle tips mottas med takk!Noen som har kjennskap til hevilltjønna?Har hørt snakk om at det er bra fisk der...

    Jeg flyttet fra T.heim for et et drøyt år siden. Den siste vinteren min der oppe, så var jeg noen turer på isen på et vann som heter Jovannet. Artig lite vann med ørret. Fikk som regel fisk på rundt 2-4 hg. Artig det også med 0.10 og mormyshka[ :) ] En liten bit å gå, men det gjorde bare godt. Vannet ligger sør for Jonsvatnet og vest for Hestsjøen(her er det visst røye også). Gå inn på Gule sider sin kartdel, og søk på Jovatnet.

    I delen av Jonsvatnet som heter Kilvatnet tas det tid til ofte fin røye. Tror folk fisker mest rundt øyene midt på norddelen av vannet. Kan se for meg at det kan være brukbart i sundet av denne lille delen av Jovatnet. Men pass på isen i dette sundet. Er en del strøm.

  10. Heisann.

    Ser at det er grei vannstand i Stordalselva og at det tas bra med laks i sonene et stykke opp i elva. Det er visst en del laks som har stått en stund i Stordalsvatnet som nå har begynt å bevege seg.

    God ferie[ :) ]

  11. I øvre deler av løpsjøen og opp mot Holmbo går det en del fin gjedde. Fine viker i overgangen mellom elv og sjø, samt noen grunner i sjøen. Kan fort få "bifangst" som ørret også. Men husk her er det ikke lov med bruk av motor.

    Og så er det en del gjedde i Østersjøen. Har ikke fått noen enorme gjedder der, men en fin og fredlig liten sjø.

    Dersom du er av den mer "urbane" typen, så er det jo også stor gjedde i tjernet bak fabrikken på Rena. Men ikke akkurat en perle når det gjelder beliggenhet, og det er ikke lett å komme til pga. vegitasjonen.

  12. Hei.

    Det er klart vanskligst å få kort i de nedre sonene i stordalselva, men ikke umulig om man sjekker ut noen dager i forveien. Bortsett fra sone1 i nordalsevla, pleier det ikke å være noe problem. Neimen ikke sikker på om det er noen begrensning i de andre sonene enn sone 1.

    Var i sone 2 sist fredag. Ikke enormt med vann, men nok til at laksen kunne gå. Det ble 4 stk på meg, og hadde etter 3-4 til. Det merklige var at ingen jeg pratet med hadde fått eller hørt om noen andre som hadde fått laks.

    Dersom man aller mest vil fiske i stordalselva(hvor snittvekta er en god del høyere), så tror jeg man kan oppleve et bra fiske et stykke oppi elva også nå(så sant det er litt vannføring), dersom man ikke får kort i de nederste sonene.

    Beste tips blir vel å prate med folk i området. F.eks. de på Bakkan gård(de som står for www.stordalselva.no) eller de på sporten i sentrum.

  13. Heisann.

    Hadde tenkt meg til Vonsjøen i Engerdal i helga. Men har i det siste hørt om en del gjeddefangster der. Er det noen som vet hvordan gjeddebestanden er i Vonsjøen? Gidder ikke å dra lengre enn langt med bil, scooter og ski for bare å få gjedde[ :D ]

    Er det kanskje noen som har noen andre røyesjøer -og tjern de kan anbefale i Femundsområde?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.