Jump to content
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/20/24 in all areas

 1. Ja, så lenge du har angitt riktig ekkoloddgiver i installasjonsmenyen vil du ha disse valgene på 2D for frekvens: 200kHz (smal konevinkel på 12 grader, perfekt for dypt vann og der du ser etter bunnstruktur) 50kHz (vid konevinkel, perfekt der du vil se et større område under båten eller dersom du trenger dybde på veldig dypt vann) High chirp (Bruker 160-240 kHz, litt større konevinkel enn 200kHz og bedre oppløsning for det du ser i vannsøylen men dårligere for å se detaljer på bunnen) Low chirp (Bruker 40-60 kHz, litt større konevinkel enn 50kHz og bedre oppløsning for det du ser i vannsøylen men dårligere for å se detaljer på bunnen.) I denne filmen bruker jeg samme ekkolodd og ekkoloddgiver som du har, og snakker litt om nettopp innstilling av 2D-ekkoloddet: Hvis du vil ha mer detaljert gjennomgang av innstillinger så kan dette være verdt å lese: The perfect settings for Lowrance? A guide on how to set up your 2D-sonar part I. (teamcolibri.blogspot.com)
  2 points
 2. Kan legge til at Østensjøvannet vel er fredet for fiske i sommerhalvåret, mens isfiske er tillatt. I alle fall var det slik før. Jeg har ikke fisket der siden jeg var midt i tenårene, og det er leeenge siden. Den gang var vi ikke så veldig opptatt av slike regler …
  1 point
 3. Det er en tråd fra 2017 om Pollevann. Bruk søkefunksjonen.
  1 point
 4. Gjersjøen - ja, fisk i vei, men ikke innovre ved Slorene hvor det er fuglereservat. Mort, brasme, abbor, gjørs, gjedde (mer?) Årungen - ja, fisk i vei. Mort, sørv, abbor, sutur, gjedde, karper (ikke fiske ål) Pollevannet - nei, ikke fisk naturreservat. Østensjøvannet - nei, ikke fisk naturreservat. Askhaugtjernet - NEI!! Privat dam og ingen er velkommen av grunneier (har jeg fått hørt)
  1 point
 5. Ja, min tåler saltvann uten problemer. Men så blir den også brukt veldig mye på seilbåter.
  1 point
 6. Jeg har som nevnt hatt båt liggende permanent ute i saltvann, hele året til og med bare for å utfordre meg selv litt….. Om du tar med deg en drikkeflaske med vann ned i båten når du skal ut, og skyller av elmotoren din etter turen med innholdet, så er det veldig mye bedre enn å ikke gjøre noe.
  1 point
 7. Politiet er som folk flest, noen veldig flinke, de aller fleste greie folk, og så har du noen kronidioter. Og med en slik bevæpning vil kronidiotene med våpen i hånd og fullmakt til å bruke det før eller siden skyte noen. (Og desverre er det sånn at den første som blir skutt med stor sannsynlighet vil være en mørkhudet ungdom som skal tøffe seg for kameratene sine.) En annen sak er at det finnes situsjoner og områder der det definitivt burde være bevæpnet politi tilstede. Overforenklet polarisering som disse politikerene legger opp til vil bare skape mer problemer, og forkludre en debatt som burde vært tatt.
  1 point
 8. Jeg bruker min i saltvann ja. Båten min står på henger, men da jeg hadde båt permanent på vannet tok jeg av elmotoren og tok den med hjem. Riptide er saltvannsbestandig og skal tåle dette, men som alt annet har den godt av å skylles av med ferskvann om du har den muligheten.
  1 point
 9. En høst, sent på 90-tallet, fortsatte jeg å fiske i gytebekken etter ørret og bekkerøye etter at frosten gjorde det "umulig" å grave mark. Utvalget av powerbait var mindre da. Det de hadde i den lokale butikken var røde "power eggs" på glass, uten lake. Altså knallrøde "rogn" som hang sammen i ei lang snor. Diameteren var ca 8 mm (om jeg husker riktig). Jeg brukte ett på kroken om ganga, og fiska som jeg pleide å gjøre med mark og dupp. De siste bekkerøyene fikk jeg den 21. desember. De siste ørretene, noen uker tidligere. Lite erfaring de siste 25 årene, men jeg har fått noe forskjellig på powerbait jighaler fisket på vanlig jighode i sjøen. Om jeg hadde fått de samme fiskene på vanlig "smakløs" jig er umulig å vite.
  1 point
 10. Jeg bruker powerbait som en «add on». Feks ved kveitefiske med jigg, hvor jeg trer en på kroken på shadden for å få litt smak og lukt. Jeg bruker de også sammen med annet agn ved meite i saltvann, de sitter godt på kroken så selv om rekebiten ribbes av så vet jeg at det i det minste er noe agn på kroken. Jeg kjøper variantene i lake, så etter bruk putter jeg de tilbake i posen/ boksen og kan gjenbruke de etter en stund.
  1 point
 11. Kom mai du skjønne milde heter det i sangen. stemte det for mai 2024? Mai startet med knallvær etter en kald og vindfull oppstart på våren 2024. Både pus og jeg hadde store forventninger om fisk da vi/ jeg pakket båten klar kvelden før månedens første fisketur. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2024/06/eriks-fiske-mai-2024-salt-stt-og-syrlig.html
  1 point
 12. Det går helt fint så lenge du stanser selve ekkoloddet. Med din enhet så trykker du kjapt på Power-knappen, da kommer det opp en meny hvor du kan stanse selve ekkoloddet mens resten av enheten fungerer som vanlig. Du ser den menyen i videoen jeg postet. Langvarig "tørrkjøring" av ekkoloddgivere er aldri en god løsning. Derfor har alle ekkolodd en mulighet til å stanse signalet som normalt sendes til ekkoloddgiveren.
  1 point
 13. Når jeg dorger etter kveite lar jeg agnet gå 2m over bunnen, ser hele tiden loddet på dypriggene på ekkoloddene å justerer de underveis, har Cannon el rigger. Har aldri fått de helt store, oftest 1-1,5m. Har fått 10kg's på dodger med flue bak så de tar tydligvis det meste
  1 point
 14. Ja, uten tvil. Du skal ALLTID ha fortom når du fisker etter kveite. Du skal ha en fortom på ca 1,5 meter med ca 1-1,2mm mono eller fluor. (Mono fungerer helt fint.) Et velment tips er også å droppe alt som heter "klips" og bruke splittringer og splittringtang (Biltema sin er helt OK). I det området det fremstår som du fisker er det et spørsmål om tid før du får en fisk som sprenger enhver klips/ snap/ hurtigkobling.
  1 point
 15. Det er to fordeler med fortom, det første er at mono/fluorofortom tåler mer med tanke på å gnis opp mot steiner, skarpe tenner og liknende. Det andre er at mono/fluorofortom er gjennomsiktig og mindre synlig i vannet, men når du fisker kveite fisker du vanligvis langt nok nede til at snøret uansett er lite synlig. Du har også fortom i feks stål som fungerer veldig bra mot skarpe tenner. Du "trenger" aldri fortom, men det er jo fordeler med å bruke det.
  1 point
 16. Som jeg nevnte, hvis jeg skulle hatt en ren dorgemotor så hadde jeg ikke vert i tvil en gang. Med fjernkontrollen så kan du bare peke i en retning du vil og den tar deg i den retningen, eller til og med sette opp en GPS rute slik at båten automatisk går langs land rundt et helt vann eller en vik mens du bare står og kaster. Det er ganske rått å kunne slippe å bekymre seg over feks vindretning, at man bare kan stå å kaste mens man beveger seg sakte langs kysten. Eller at man kan finne et sted man liker å holde seg helt i ro.
  1 point
 17. Jeg har ePropulsion Spirit 1.0 plus påhengsmotor og den er helt fantastisk til dorging. Klarer fint sakte dorging hele dagen lang. Men hvis jeg skulle ha kjøpt til en båt som allerede har en annen påhengsmotor så hadde jeg uten tvil slått på stortromma med en GPS Trollingmotor. Da kan du styre med en liten fjernkontroll du har i lommen og båten korrigerer automatisk kursen sin, du kan også motoren at den skal holde båten i ro slik at du ikke flytter deg. Da korrigerer motoren automatisk for drifting som feks vind og vannstrømmer og holder deg på plass slik at du kan være der fisken er. Det er ufattelig fint hvis du feks er på en god fiskeplass og vil kaste inn mot land. De fleste trollingmotorer av god kvalitet vil klare en 17 fots båt uten problemer, det skal veldig lite krefter til for å flytte en båt i lav hastighet.
  1 point
 18. Det blir omtrent som mine fisketurer i samme områder. Har ikke mistet noen iPhone men klarte å miste en slukboks til over 3000 kroner tidligere i år...
  1 point
 19. En egen dorgemotor kan vel i prinsippet bety noe for sikkerheten også? For oss som stort sett holder oss i rom sjø der det «kryr» av andre båter, betyr dette lite. Dessuten bør jo moderne, godt vedlikeholdte påhengere, være rimelig driftssikre. Men skulle motoren likevel svikte, vil jo en ekstra motor kunne bringe deg i havn eller i det minste hindre deg i å drive på skjær til hjelpen kommer.
  1 point
 20. I dag har jeg en Motorguide Xi3. Motorguide hadde litt software-trøbbel før men fungerer bra nå. Alternativet i liknende prisklasse er Minn Kota. Men ja, det koster en hel del penger.
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.