Jump to content
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/20/21 in all areas

 1. Catch 22 er en bok av J Heller, som strengt tatt ikke er noe særlig, men begrepet er blitt hengende igjen og brukes ofte om byråkratisk håpløshet. I år passer det av litt andre årsaker, og jeg bruker det som målet for året. Skal man vurdere utfra hvor dårlig 2021 var som fiskeår, kunne målet nesten vært å få 22 fisk, men fullt så lite optimistisk er jeg ikke. Det å knytte det opp til konkurranser derimot gir mening. Jeg kunne satt som mål å klare 22 arter på en dag, helst på NM i sjøisfiskedagen, men det ville betydd altfor mange hvitting og sypiker. Derimot havfiskernkonkurransen passer bra. 24 tellende arter, og noen som er heller usannsynlig at jeg kommer borti, så målet for året blir enkelt nok 22 av artene, og som jeg husker å melde inn. Listen der er sålangt: Lange 112cm (8,12kg) Og kjører jeg pågående årsrapport kan jeg jo like godt telle fisk og arter og. Lange 2 Sypike 4 Pigghå 1 Total 7 Arter 3 Årets første tur gikk av stabelen langt utpå nyåret, og ikke langt avgårde. Det vanlige er å starte med hvitting, sypike eller hågjel, så jeg syntes egentlig denne fatbiken var en god start. Årets første fangst derimot var litt mer spesiell. 2.16 kg. I matchende farger med ølboks, og stinn av rogn. Madammen krepserte ikke av besøket og krabber humrende videre. Og da kan jeg regne året som startet.
  6 points
 2. Siden det er så pass stille på forumet, benytter jeg anledningen til å gjengi mitt "beste" pulk-minne. I gamledager, før familielivet la sin klamme hånd på fritiden min, tilbrakte jeg flere år en uke vinterstid i Femundsmarka på jakt etter røye. Vi besøkte da gjerne flere vann, og skulle vi et stykke av gårde, tok vi skiene fatt. Siden jeg stort sett har rollen som sherpa og i tillegg disponerte en pulk, så dro jeg på denne, mens kameraten min slapp unna med en mindre sekk. Til gjengjeld gikk han ofte foran og brøytet vei. På en av disse turene, der vi hadde besøkt et mindre vann og var på vei tilbake til leiren, var rollene nettopp slikt fordelt. Kammeraten foran og jeg bak med pulk. Føret var lett og det gikk greit unna. Rett som det var satte kompisen ned en bakke i ungdommelig fryd. Elegant svingte han skiene på hver sin side av en gammel furu-stubbe midt i bakken. Inspirert av det gode føret, satte jeg etter med samme iver. I det mitt skipar befinner seg på hver sin side av av furustubben, slo tanken ned i meg; har ikke du pulk på slep? Hundredeler senere markerte stubben revir og rikket seg ikke en millimeter da pulken kom seilende. Resten lar jeg være opptil fantasien, men jeg kan avsløre at kameraten min fikk seg en god latter i skadefrydens navn ...
  5 points
 3. Heisann, i dag kommer jeg med et fisketips, nemlig Viksdammen på Tangen. Jeg har ikke fisket der siden jeg var guttunge, og aldri på isen. Men i dag bestemte jeg meg for å prøve en tur. Jeg boret et hull og fant ut at det var 2m dypt, der prøvde jeg først med en balansepilk, og så noen fisk på Deeper-appen, men ingen ville ta. Da satte jeg på en knøttliten mormyshka med et par maggot. Det resulterte raskt i en liten abbor, min første for sesongen. Så gikk det noen minutter uten fisk, men etterhvert dukket det opp noe svært på loddet. Jeg nappet forsiktig i den syltynne mormyshkastikka og fikk napp! Der gikk det på en stor og fin abbor på omkring 500g, utrolig gøy å få på en myska på ca 1 gram Ute i dammen er jeg sikker på at det finnes enda grovere abbor og svære gjedder. Jeg tror også det finnes stor mort og et par andre arter der. Så mitt tips for dagen er klart: Ta dere en tur på Dammen
  5 points
 4. Da har vi åpnet for påmelding, konkurransen starter allerede 1. januar og varer ut november. Håper å se flest mulig av dere som deltakere! https://www.havfiskern.no/post/hjertelig-velkommen-til-havfisker-n-2022 Hilsen Atle og Endre
  3 points
 5. Det var en riktig så vakker vinterdag, med lune varme grader ute og litt snøfjon i lufta, og da måtte jeg ut en tur. Av årsaker jeg kanskje kommer tilbake til senere ble det sen start, og begrensninger på hvilket fiske som kunne utføres, så det ble en time eller så etter gylter. Og de var sånn passe med på leken, selvom den største bare ble med opp halvveis. så da ble det litt mer listefyll Lange 2 Sypike 22 Pigghå 1 Bergnebb 2 Hvitting 1 Sei 1 Hågjel 2 Blåstål 1 Berggylt 3 Arter 9 Fisk 34 og på catch 22 lista: Lange 112cm (8,12kg) Blåstål 31cm Berggylt 38cm Og for de som eventuelt lurer, joa, jeg kommer til å skrive litt mer utfyllende rapporter etterhvert, men med at 2021 ble så labert på mange vis tar det litt tid å venne seg til det igjen.
  2 points
 6. drøye historier dette da. Det blir jo en del episoder når man er på tur med pulk. Har også opplevd å tryne med pulk i råtten snø, og blitt så stucked at jeg har hatt problemer med å komme meg løs. Og hva skal man med fiender i en slik stund all den tid det første kameratene tenker på er å fiske opp fotoapparatet fra sekken, istedenfor å hjelpe til...! men ellers må jeg si at den årlige mini-ekspedisjonen til fjells med pulk og lavvo, til fjerne røyevann, er et av årets høydepunkt. Og turen har blitt stadig viktigere, og fiskeutbyttet stadig mindre viktig med årene, skjønt det er viktig å få noen fine matrøyer til middag.
  2 points
 7. Vi tester enkel DIY'en for å lage egen pulk. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/01/diy-pulk.html
  2 points
 8. Hansken er plukket opp! Og dermed er jeg også påmeldt. Det overordnede målet er å få fisk inn på lista ...
  2 points
 9. 2 points
 10. Flott at dere stiller opp Ølgylt, Fiskemannen og TT. Grand slam sjøørret, havabbor og makrell er skreddersydd nettopp for de som bor rundt Oslofjorden, og når CPC ikke kommer til å kjøre var det helt naturlig å innlemme de artene i konken.
  2 points
 11. En råtipp fra min side er at Airmar (som vanlig) ikke har oppdatert nettsidene sine videre godt. De er heldigvis bedre på å lage ekkoloddgivere enn å oppdatere nettsider... I følge nettsidene leveres denne bare med plugg til Furuno og Garmin, noe vi vet er mangelfult siden den også kommer med plugg til Raymarine og Simrad (Navico). Men det har vært mye leveringstrøbbel i bransjen i kjølvannet av covid, så det kan hende at de ikke leverer denne med M&M, forhandler sitter vanligvis på mer opdpaterte lister enn nettsiden.
  1 point
 12. Hvorfor vil du ikke bruke dette utstyret i sjøen? Den stanga og snella er jo perfekt for sjøørret og feks makrellfiske med sluk. Om du skyller snella i ferskvann etter bruk, bør den fint kunne brukes i sjøen uten å ta nevneverdig skade av det.
  1 point
 13. Det finnes ingen ferdige overganger mellom Ray og Simrad/ Navico. Det enkleste er å kutte Ray-kontakten og koble til en Simrad-pigtail. Bare sjekk at Ray og Simrad har samme impedans først (da må du typisk grave litt i dokumentasjonen Airmar har på sine nettsider, det må du uansett for å koble riktig om du kapper).
  1 point
 14. Rapporter er helt topp! Fortsett med det! For egen del kan jeg melde at jeg har fisket og fått fisk, men stort mer er det ikke å skrive hjem om.
  1 point
 15. Dette så slettes ikke dumt ut
  1 point
 16. Bra selvbygg. Jeg driver også og pimper en pulk, men det er liksom ikke så presserende i 8 varme og regn.
  1 point
 17. Pulkens grunnflate var egentlig avgjørende, den skal passe inn i bilen ved siden av min større pulk, og være dyp nok til at lette ting ikke ramler ut (feks to flytedresser på vei inn og ut til fiskeplassen). Vi har ikke funnet noen kjøpepulk som passer, så da ble det selvbygg. Nå har vi testet den to runder i dyp snø, og så lenge hun går bak meg (som da brøyter unna det værste med min pulk) klarer denne seg veldig fint. Her min pulk på en litt ekstra tung dag...
  1 point
 18. Kul pulk! Biltema er gull verdt! Jeg tipper det ikke er tilfeldig at dere falt ned på skimerket "Fischer"? Selv bruker jeg en avdanka barnepulk jeg har fjernet sete mv i, til slike formål. Den har fullt drag, og er nok bedre å dra med seg på ski, men mindre fleksibel til praktisk isfiske med mye ut og inn og stadige forflytninger.
  1 point
 19. Nei, den sparer jeg til 2042. I den sammenheng sparer jeg de polare artene til jeg uansett skal opp til solformørkelsen på Svalbard i 2063.
  1 point
 20. Echomap UHD SV er en god mellomklassemodell og kan kombineres med Feks Airmar TM185M eller tilsvarende L. Tenker du på Garmins egne ekkoloddgivere så er Garmin GT51M-TM den mest nærliggende. Garmins G3 kart er en merkbar forbedring fra tidligere versjoner og Fisheye/ Fiskekart støttes av både kart og kartplotter.
  1 point
 21. Elektriske isbor har mange fordeler, og det råeste av det råe innen kategorien er Strikemaster Lithium 40v Auger. Mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/12/minitest-av-strikemaster-40v.html
  1 point
 22. Jeg har ikke sjekket grundig hvor store kroner du får til drill (eller som kan brukes på drill med adapter). Jeg vet der finnes 180mm, men mer enn det vet jeg ikke. Det blir nok en «VS»-test mot drill og det 180-borret i løpet av vinteren. Ellers har Strikemaster en lettere (og litt billigere) versjon på 24V som per nå ikke selges i Norge, men som sikkert kommer etter hvert som Normark får tak i.
  1 point
 23. Hva skal man da gjøre med sugefisk?
  1 point
 24. Jag har varit ute en god del utöver december & november. Iallafall minst en gång per vecka. Har jaktat på kveiten på sotra, dock tyvärr utan hell. Mistat en beist till fisk som gick fast i Kanten efter en mäktig kamp. Tog på sandbotten och rasade ut Lina. Inget snack om att det var rätt art, och därför svir det lite extra efter så många bomturer. Jag har fått mängder med lyr, mest runt 1-2 kg, några på 3-4 och en topp på nästan 6. Den gjorde jag fiskekakor (fiskeburger) på. Helt klart bästa sättet att använda en lyr! Det har även vart en del hvitting, sei & krabbe som bifångster. Samt mängder med pigghå, tyvärr. De verkar ha stuckit av gårde från øygarden nu iallafall, lyckligtvis. Per dags dato, julafton, blir det en liten session efter lysing på dagen. Juldagen blir satsning på kveite, norra sotra igen. Jag bifogar lite bilder från de två senaste månaderna, varför inte.
  1 point
 25. Har du det som skal til for å bli Årets havfisker i Norge? Sitter du på den magiske grand slam-formelen? Vet du hvor de virkelig store, havgående fiskene holder seg? Er du kanskje ekspert på de mindre artene på grunt vann? Eller kanskje du bare rett og slett har lyst på en ekstra unnskyldning til å ta deg en fisketur? Da er Havfisker´n 2022 konkurransen for deg! I 2022 går Endre Hopland inn på arrangørsiden og vil være med og fronte konkurransen gjennom det kommende året! Vi jobber for tiden med siste finpuss på konseptet og lansering er rett rundt hjørnet! Følg med
  1 point
 26. 1 point
 27. Likte det med 18 tellende arter av 24. Da unngår man nemesisarter
  1 point
 28. Ja, topp med en «Indre Oslofjord- klasse» for oss brakkvannsfiskere. Jeg skal melde meg på. Trenger litt inspirasjon nå som det ikke blir Colibri-cup.
  1 point
 29. Gøy med nye regler og flere klasser. Jeg er påmeldt så får vi se om det blir som støttemedlem i år også :-D
  1 point
 30. Mitt første møte med steinbit var på hurtigrutekaia i Ålesund. Pr på rødspette er også tatt der. Dette er dog over 30 år siden. Vi var der på skolekorps-stevne, og i den forbindelse ble det arrangert fiskekonkurranse på kaia. Jeg og broren min var de eneste som fisket med agn, og man kan trygt si vi gjorde rent bord. Fisking har for øvrig trumfa korps med stor margin i årene som kom …
  1 point
 31. Ekstra unnskyldninger er alltid fint. Gleder meg
  1 point
 32. Ett av mange minner fra den tiden, som er langt mer lystige i retroperspektiv enn de var der og da. Det du ikke dør av blir du sterkere av osv. Akkurat den smellen der kom jeg meg fort fra, men det tok et par uker før føttene mine ble OK. Etter snaue 10 dagers skimarsj var bakre del av føttene som kjøttdeig å regne. De siste dagene av marsjen turte jeg ikke ta av meg støvlene i det hele tatt, fordi jeg var redd for at jeg ikke ville få de på igjen. Vel tilbake på kasernen kom støvlene av, og da rant det blod ut fra støvlene. Sålene var helt gjennomtrukket. Heldigvis fikk vi bruke andre støvler i utenlandstjenesten jeg tok etterpå, for de klassiske marsjstøvlene til forsvaret passet aldri mine føtter uansett tiltak. Men jeg har fortsatt (snart 30 år senere) deformasjoner på hælen som gir utfordringer på fjelltur etc så det grodde ikke helt bra sammen igjen.
  0 points
 33. Har et liknende minne fra tiden i Kongens klær, dog uten fiskeutstyr. Med tung ryggsekk og pulk skal man da ha tau bak pulken festet til en person til som kan bremse i nedoverbakker, særlig i min avdeling hvor pulken hadde to missiler på seg som veide 30+ kilo hver. På en ekstra slitsom øvelse måtte min "bremser" kaste inn håndkleet og endte hos saniteten, så jeg gikk videre uten en person bak. I en bratt utforkjøring øker farten langt forbi det jeg kan kontrollere, før skien hekter og jeg slår kollbøtte fremover. Det første som skjer i det jeg treffer snøen er at kolben på min AG3 treffer meg i haken så det knaser, så smeller sekken i bakhodet og smeller nesa ned i kolben (knas igjen) før pulken treffer meg der solen sjelden skinner og jeg får min tredje smell fra geværkolben. At sekken var så tung at jeg ikke klarte å få hodet opp fra snøen for å puste hjalp godt på i det lyset gikk for undertegnede og alt ble svart...
  0 points
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.