Jump to content
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/09/22 in all areas

 1. I september og oktober ble det ikke så mye fiske. Og en del av de turene var uten resultat å skryte av. Nylig ble jeg invitert med av noen venner til tur for å prøve oss på gjedde. Vi dro opp til Grimevatnet utenfor Bergen og fisket med jigger, sluker og spinnere. Uten et eneste tegn til liv. Men utrolig fint var det der: Etter noen turer uten resultat tok vi en tur inn til Bontelabo for kystmeite der jeg er mer i mitt rette element. Og etter 5 minutter hadde jeg en liten lange på 1,4 kilo og kameraten min fikk seg en smålyr. Noen dager dro vi til et område rundt Sandviken for mer kystmeite. Jeg fisket med store makrellagn. Og her også kom langen etter 5 minutter. Denne gangen på 2,2 kilo, en forsiktig forbedring av persen. Men langen ble på ingen måte dagens høydepunkt! En kompis fisket med mindre kroker(2/0) og når det begynte å bli mørkt så bet det. Det var noe litt tungt mente han. Og opp kom en havmus på 1,5 kilo! En utrolig vakker fisk! Det var morsomt å se den i virkeligheten! Selv om jeg var misunnelig da jeg selv har prøvd meg etter denne mer og mindre målrettet mange ganger. Jeg ønsket meg selvfølgelig en selv om byttet raskt til mindre kroker og tynnere makrellstrimler. Det napper med jevne mellomrom i stangen min, men jeg får ikke til å sette kroken i noen fisk med det første. Kameraten min får enda en fisk. Denne gangen en fin hågjel. ' Til slutt, mens vi tenker på når det er på tide å gå hjem sitter den for meg også! Havmus!!! Art nr. 27! Selv om den bare er 0,8kg så er jeg svært fornøyd med å bare få arten og en morsom fisketur. Dette stedet skal vi nok tilbake til!
  3 points
 2. Første is-rapport fra marka sesongen 22/23. Fredag 25. nov så det slik ut; Tryvann er ikke heeelt farbart ennå, for å si det slik. Småbølgene skvalpet mot land i et ellers ganske så vinterlig landskap. Ganske overraskende at vannet var helt åpent. Skjennungen så heller ikke ut til å kunne bære en elefant. Egentlig er er det vel bedre med helt åpent vann nå, enn et tynt snø-sørpelag som begrenser videre islegging.
  2 points
 3. Og så, jeg har da støtt og stadig tekniske problemer pga fuktig karakter men det blir da fiskebilder for det
  2 points
 4. Takk for svar begge to. Må bare gå båten på land sånn at jeg endelig kan få montert alt... Tm185m har vært i boden i altfor mange måneder allerede
  2 points
 5. S2009 er max 500W, HDS er max 1000W. Nå er det sjelden man i praksis bruker mer enn 500W, men siden TM185 kan gjøre det hadde jeg plugget den i et ekkolodd som har kapasiteten til å drive den opp til maks effekt. Det 50/200 gjør veldig bra er at den har ganske smal konevinkel på 200kHz, så når det feks kommer til å plassere seg AKKURAT riktig ved en kant eller et vrak, er den bedre enn de andre du har.
  2 points
 6. Så her er ideen på det digitale papiret: Trommelsider i 9mm kryssfiner, utvendig diameter 320mm. Trommel diameter betående av kosteskaft ca 240mm og 60mm bredt. Dette skal etter mine beregninger romme 180m 2,5mm line + fortom snøre på 5 til 50m. Bøye hempe av 5mm flaggline, 6mm forsenket maskinskrue til sveivhåndtak aksling og 8mm gjengestang til hovedaksling på stativet. Hullene på hver side er tiltenkt en stoppepinne sånn at jeg kan låse hjulet når jeg skal sjøsette/agne eller få ombord fangsten - og til å feste et strikktau til pinnen rundt hjulkanten for å hindre at snøret detter av trommelen når det ligger i sjøen. Stativet har jeg ikke tenkt helt ut enda men det blir helt enkelt og kanskje med et åregaffelfeste, eller kanskje bare til å hvile på ripa.
  1 point
 7. Tydeligvis på tide med en ny tråd om dette. Her fra dagens spasertur. Store Tryvann, rett før isen er fiskbar. Skomakertjern, ikke i nærheten. Lille Tryvann er nok fiskbar: Holendammen var helt åpen, mens Øvresetertjern var fiskbar med noen isfiskere utpå allerede:
  1 point
 8. Ikke akkurat i Oslo området, men i helgen var jeg på isen på Fjellovatnet på Aust-torpa. Grei is, men mye slush på toppen. Jeg tipper isen er mye bedre mange steder i landet neste helg.
  1 point
 9. I skrivende stund er det fire år siden Lowrance oppdaterte sin toppmodell. Er de fire årene brukt på utvikling av revolusjonerende funksjoner, eller er dette ett hvileskjær? Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/12/nyhet-lowrance-hds-pro-og-active.html?m=1
  1 point
 10. Siden jeg bor på Oslo vest er det opplagte svaret; hos formidlere av au pair.
  1 point
 11. På eiendomsmarkedet. Der er visst delt tid vanlig salgsvare
  1 point
 12. Gratulerer med mus. Utvilsomt en av de mest fascinerende skapningene vi treffer på i sjøen.
  1 point
 13. Ikke dumt det der. Men jo, man kan gå feil med eddyjelly. Den er altfor bra til lyr, og det er en agn- og tidstyv man kan spare seg for. Et knippe ownerkroker burde også være på listen, da det er gave som kan sendes i posten uten at frakten koster like mye som et middels ekkolodd.
  1 point
 14. Turrapport som film denne gangen: Jeg er ikke helt i mål med tekstingen enda.
  1 point
 15. Uansett ble det ganske bra resultat. Jeg humret hver gang du sa, de er fredet så vi må visst flytte oss litt.
  1 point
 16. Fint med video fra kjent fjord! Det hadde jo vært knall om torskebestanden tok seg opp. For noen ti-år siden var det jo virkelig mye torsk i indre fjord. Ellers er vel kampen om ikke å få en bestemt art noe de fleste sportsfiskere opplever i ny og ne. For egen del er det stort sett makrell som tar den rollen, men da jeg vanket i Femundsmarka i gamle dager, var det gjerne slik at på et bestemt tidspunkt på kvelden begynte små-laken å bite, og da var det bare å slutte og fiske eller gå over til noe annet enn mark.
  1 point
 17. Simrad S2009 er ikke 500w, den er 1kw. 50/200 hdi gir ikke mening å koble til i det hele tatt med mindre du har utgaven med downscan og ønsker å bruke den til det. 185m har konus 11gr@135kHz, 50/200 har 12gr@200kHz. Ønskes smal stråle oppnås best resultat med 185m for best posisjonering på kanter og vrak. I chirp vil opplevd konus være større på begge, så ved store krav til å finne posisjon via ekko er låst frekvens veien å gå. I et slikt nettverk ville jeg tenkt at 185m bør stå på s2009 dersom du kan tenkes å kjøre 2d og sidescan samtidig. HDS live kan nok teoretisk ha bedre signalbehandling enn s2009 for 2d, men tenker kanskje at det er unødvendig å gi HDS mer å tenke på enn nødvendig så den ikke trenger tenke på kart, 2d og sidescan samtidig. Med ethernetkabel kan du hente skjermvisning fra s2009 helt ferdigtygd uten å kreve prosessorkapasitet på samme nivå på HDS. Vet ikke hvor mye dette i praksis vil utgjøre, men vet at enklere lowrance lett kan få for mye å tenke på. Jeg har begge svingerne og har brukt de i parallell. 185m gjør alt en hdi gjør og mer til.
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.