Jump to content
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/21/23 in all areas

 1. Vera og jeg hadde en fantastisk uke hos söta bror. Finn frem popcornet og heng med oss på tur.
  3 points
 2. Jeg endte på en BeastMaster 270ML 5-21gr med en vekt på 137gram og synes nesten den er bedre enn Speedmasteren jeg hadde. Jeg trodde den skulle være verre med tanke på aksjonen men den føles ikke langt fra Speedmasteren. Tror den er lettere enn den jeg hadde, jeg la merke til det. Storfornøyd.
  3 points
 3. Var ut en sväng, mange båter. Fikk bare Havabbor, störste på 2,5kg
  3 points
 4. I går var jeg ute en tur ved Mjøsa for å teste landfiske etter ørret igjen. Det hadde jeg ikke gjort siden våren, så jeg var litt sugen på å ta noen kast. Etter en times tid gikk det på en ørret på bare 700g. Selvfølgelig en liten fisk til Mjøsa å være, men gøy å få napp Den bet på en Duo Wedge 95. Denne fikk selvfølgelig friheten tilbake og kan vokse seg større. Jeg har tro på sesongen fremover, da jeg så mye aktivitet i overflaten av både små byttefisk og større ørreter.
  2 points
 5. I would be inclined to agree this type of lure could be quite annoying to remove when fishing mackerel. They tend to inhale the hook and due to their size it can be really annoying to remove treble hooks in general not to speak of dual treble hooks like this. Personally my recommendation is some sort of sabiki rig with a 40-60gram lure at the end if casting and 60-100gram if fishing from a boat. As for what type anything can catch mackerel really. I myself have caught mackerel on a snap swivel I forgot to close once. The advantages here is more hooks in the water = more mackerel caught as you will usually get bites on multiple hooks at the same time. Personally I also crush the barbs on the treble hook attached to the lure at the end to save some time in the cases where the mackerel really inhales the lure. Kinda sucks when there is mackerel about and you are stuck there spending 10+ seconds getting it off the hook instead of getting your rig in the water again. Again anything will work, but more hooks in the water is recommended and I would agree that the faster you can get them off the hook the better. For sei/lyr I wouldn't worry as much because even if they do inhale the lure they won't be that annoying to unhook due to their larger size and the fact that they also do not bite as frequently means spending a couple seconds extra to unhook them is not as big of a deal. Realize this was quite a lot of rambling, but hope it was of some help.
  2 points
 6. 2 points
 7. Har kjøpt alt jeg trenger nå, takk for hjelpen alle sammen!
  2 points
 8. Et par bomturer og to stang-ut med mistet fisk siden forrige rapport, men i dag ble det fisk. Lørdag formiddag ved Akerselva betyr mye folk og mange fiskere, men jeg stiller i vadere og lurer meg ut mellom busker og kratt der ikke så mange andre forsøker. Mellom to små trær på brekket i øvre sone, sugde det seg fast en fin fisk. Det ble en stri tørn med å holde fisken unna brekket. Heldigvis kom det en fyr og hjalp meg med håving. 4 kg/79 cm.
  2 points
 9. flott film! Dette ga nostalgiske vibber. Mange år siden jeg har vært på Vänern nå. Voldsomt med rorbuer de har satt opp i Sunnanå siden sist jeg var der.
  1 point
 10. Mackrel is actually really easy, compared to just about anything. First I would like to note that spring time mackerel is rather low on fat and have a gentler taste, along the year; summer and autumn it is rather fat and have a strong taste. I use spring mackerel for eating, due summer and autumn it is let free or used as bait. If you want to eat fat mackerel the same applies as to dogfish, gut immediately and put on ice in the cool box immideatley, no longer than 3 months in the freeser. Mackerel is one of the most open-minded and ruthless hunters of the sea as long as the bait is not too big, it will go at just about anything that draws its attention. You only need one small bended singel hook to catch it.
  1 point
 11. Helt nydelig. Jeg har en ambisjon om å få til en spinnfisketur dit selv i oktober, riktignok med båt. Godt å se at det er liv.
  1 point
 12. Så var det båten da, en flott sak. Men den den trenger vedlikehold - og tid. Jeg bruker stort sett en 12 fots robåt med 2,5hk Jama på hekken, det er en perfekt fiskebåt - for 1. Langt mer brukervennling enn den større båten for dorging langs land etter lyr, eller spesielt for å forlytte seg på grunn av vind/avdrift eller for å generelt forflytte seg ved dypvannsfiske med agn på for eksempel 80-200m. Men så har jeg en større båt da, bedre egnet for turer til havgapet eller røff sjø. Men det kommer ikke gratis, sluker bensin og og må vedlikeholdes. Ja det må være en hobby hvis du ikke har folk som gjør det for deg. Så nå skal jeg slipe over bunnen, rulle på ikke mindre enn to strøk epoksy primer - for å forhindre byllepest i glassfiberen (for gelkoat og glassfiber trekker vann, som resulterer i gassbobler i laminatet), og så bunnsmøre. Skulle gjort det i sommer men huset, hagen og alt det andre kommer i veien. Så er det et vindu som må repareres - det hadde du ikke tenkt på! Men nå er alt med huset og hagen asjur, og jeg må forberede meg på høsten og vinteren. Da må en lage et presennings stillas.. ja - sånn er det bare, men det viktigste for meg - pådriveren for å handle, er å bli fornøyet med det. Jevla dumt nå vet alle naboene hvem jeg er...
  1 point
 13. Bare av nysgjerrighet, men hvorfor har du en dunk stroppet fast i vinjstårnet på hengeren?
  1 point
 14. https://who.is/whois/fiskesnellernorway.com Registrert kun for et år med null transparancy hva kontaktinfo angår. Også henvisning til noe kinesiske greier på siten. https://who.is/whois/bigagnesstore.com Ville styrt unna.
  1 point
 15. Jeg har tenkt å gå til innkjøp av en Shimano BFS snelle og lurer på om det er noen øvre grense for kastevekt i praksis. Det går kanskje heller andre veien når jeg tenker meg om, at med en vanlig baitcaster så finnes en nedre grense kastevekt... Er det noen som har en BFS combo og har forsøkt kaste 8g+ sluker? Fungerer det greit snellemessig? Blir spennende å se om det er svar å få; her til lands er vel hele konseptet mer eller mindre ikke-eksisterende. For de som ikke vet så er BFS (Bait Finesse System) baitcaster-sneller ment for veldig lave kastevekter, helt ned mot 1g. Og, hei. Første post her
  1 point
 16. Sjekk kontaktinformasjonen. Port Raina OR, Norge …. Ikke det Norge jeg bor i, i alle fall.
  1 point
 17. 1 point
 18. Grattis med den! Vi fikk pelamide på Nesodden-siden av Bunnefjorden.
  1 point
 19. Hei! Er det noen som har prøvd å dorge på denne måten som jeg beskriver her (se vedlagt tegning). Metoden gjorde at vi fikk fisket på ulike dyp (jeg er usikker på hvor mange meter ned det gikk) I enden av snøret et lodd (torpedoformet bly) som trekker snøret ned. På vei ned har vi 3 opphengere. I hver av opphengerne festes en nylontaum med sluk etter hvert som man slipper ut. Når en tar det opp igjen, må de 3 nylontaumene hektes av og snurres opp på hver si fjøl. Jeg husker at jeg var med min far og dorget på denne måten mye på 1990-tallet og at vi fikk mye ulik fisk (sjøørret, sei, makrell, torsk, kveite med mer). Nå har jeg lyst til å lage et liknende oppsett igjen, men er usikker på lengden på snøret og de ulike avstandene. Er det noen som kjenner til ei «oppskrift»? Eventuelt forslag til hva jeg kan bruke som søkke til å trekke snøret ned?
  1 point
 20. Det kommer jo litt an på hva utgangspunktet ditt er, men det er i alle fall tatt fisk fra land på Nesodden. Berger brygge, feks.
  1 point
 21. Ja, bruker selv gul til en del fiske fordi det er lett å se. Er stort sett den fargen jeg går for av den grunn.
  1 point
 22. Knallgul har en klar fordel, og det er at den er lett å se. Ved finfiske med mark i elv i dårlig lys, kan det faktisk være et poeng. For øvrig er det vel rød-grønn eller blå-blå som er det sentrale fargevalget for mange den kommende uka … PS @Ølgylt Bergen teller ikke med i den siste kommentaren min. Der er det vel rene regnbuen …
  1 point
 23. Farge er fint å ha, men stort sett er falgevarget gjort av andre grunner enn hva fisken ser minst. Personlig bruker jeg rød på en snelle fordi jeg synest det ser fint ut på den snella, gult på en annen fordi den er lett å se i mørket og en med ulik farge hver tiende meter fordi da er det lett å se hvor langt over bunnen jeg er. Bruker uansett fortom av ett eller annet slag så da føler jeg det betyr lite hva farge som er på braiden. Høres likevel interessant ut at knallgul funket bra på ørret da, om det var tilfeldigheter eller ei. Her har nok fiskeutstyrprodusentene noe de kunne ha prøvd å markedsføre. Gul til torsdager og grønn på fredager eller noe sånn.
  1 point
 24. Fisken ser senen, og merker bevegelsen av den med sidelinjesensorene. For fisken vil det se ut som tang, gress, stim av småfisk, etc. Hvor spiller mye rolle i om fisken bryr seg. I klart stille vann vil fisken mest sannsynlig være mer var, mens i strømfylt elv eller sjøen har det neppe noe å si
  1 point
 25. Jepp, de er her fortsatt så bare å komme seg ut.
  1 point
 26. Fisken ser farget sene, og i noen tilfeller bryr den seg. Personlig bruker jeg alltid en fortom av fluorkarbon når jeg fisker med sene som er godt synlig (slik som multifilament/ braid). Det er viktigere at du stiller spørsmålet, enn at du treffer på kategori.
  1 point
 27. Det rapporteres daglig om pelamide-fangst på ymse FB-sider. Og mange får flere eksemplarer. Så har du ambisjoner om pelamide, får du neppe et bedre tidspunkt. Jeg har ikke fått rotet meg utpå ennå, men siden jeg fikk en i 2015 har ikke panikken vært stor nok …
  1 point
 28. Ja det er blitt tatt en god del pelamide i år
  1 point
 29. @sjøsprøyt Hva slags fisk er det du vil ha i fryseboksen din? Fisker du fra land eller båt? Selv har jeg mest erfaring med forskjellige takkler som gir tom slukboks.
  1 point
 30. Japp! Det smerter … Punktene 1-3 gjorde for øvrig at denne frøkna på kanskje 1,2 kg, nå i kveld fikk svømme videre mot et løfte om å sørge for rekruttering. (bildet lyver litt, det er en fisk på over 50 cm).
  1 point
 31. 1 point
 32. Har det likeens. Men prøver i det lengste å unngå å få de utblåsningene på nett. Min løsning er å til tider ta såkalte hytteturer, der jeg står i nattemørket og lyser eder og galle over den dumme verden
  1 point
 33. God sveiv er bra og større snelle drar også inn mer snøre for hver rotasjon så for all del har det sine fordeler med større snelle. Mitt poeng var heller at om RedBloodCat har en snelle som de er fornøyd med til nå i størrelse 2500 så bør den funke helt fint til dette bruket selv om kanskje 4000 er litt mer optimalt.
  1 point
 34. Jeg ber herved uforbeholdent om unnskyldning for eventuelle fornærmelser. Jeg må åpne overtrykksventilen i toppen med jevne mellomrom, dette gjøres med to flasker rødvin og da blir det sagt mye dumme og fornermende kommentarer. Jeg beklager på det sterkeste, Mvh. Det vil gjenta seg... med gjevne mellomrom. Men hvis du hadde møtt meg ansikt til ansikt så ville du visst - at jeg ikke mener noe vondt med det. Sånn er det bare...
  1 point
 35. I forhold til en åttefotsstang vil begge føles som om du kaster dobbelt så langt. Det er mye annet som spiller inn på kastelengde, men med en 40grams sluk og hekle vil jeg tro 5-10 meter mer med daiwaen. Hvis jeg skulle valgt en av dem ville jeg tatt pennen siden den har bedre transportlengde og sannsynligvis være bedre til meiting, og blir du å oppholde deg mye på kysten vil du begynne med det før eller siden.
  1 point
 36. Daiwastanga er laksestang, hvilket betyr at hele stanga bøyer seg når du kjører stor fisk, mens pennstanga er beregnet på kystfisk, hvilket betyr at den nedre delen er ganske stiv. Begge vil funke bra. Daiwaen vil nok være litt lettere å kaste med, mens pennen vil være bedre til å presse tung fisk opp fra bunnen. Hvis kastelengde er vesentlig bør du gå for daiwa
  1 point
 37. tatt en pils for mye?
  1 point
 38. Juni 2023 var en værmessig fantastisk måned, juli ble "not so much". Men fiske, det gjorde vi selvfølgelig uansett. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2023/08/eriks-fiske-juli-2023-ferietid-det-er.html?m=1
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.