Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 16. des. 2018 in all areas

 1. 5 points
  God Jul og Godt Nytt År ønskes alle FS-brukere. Jeg håper dere får alt fiskeutstyret dere ønsker i kveld, og at 2019 blir fylt til randen med fisketid og nye perser.
 2. 3 points
  Når far kjøper julepresanger ... Man trenger kanskje ikke være rakettforsker for å tippe innholdet i disse?
 3. 3 points
  Det tragiske her er at artikkelen om selens diett viser nettopp det, at selen spiser det den får tak i. Sammenlikningen med sel andre steder viser nettopp at dietten varierer. (Men når det er sagt tviler jeg på at selen alene kan beskyldes for problemene med torsken innenfor Drøbak.) Det kan bære litt preg av at man ønsker å gå hardt ut fra start her, slik at den endelige forskriften skal fremstå som moderat kontra forslaget. Jeg tror heller ikke at et såpass ekstremt forslag vil stå seg gjennom prosessen, og jeg klarer ikke helt å se at folket bak forslaget er dårligere kjent med byråkratiets behandlingsform i praksis enn undertegnede. I mine øyne hadde det vært mye bedre å forby fiske med faststående redskap hele året, inkludert teinefiske etter hummer, frede torsken hele året og så følge opp med faktiske kontroller. Kontrollørene behøver ikke gjøre noe annet enn å ha en viss beredskap, de kan sitte og vente på meldinger om blåser histen og pisten, det vil bli mer enn nok å gjøre der så lenge det er sportsfiskere på fjorden som ser etter blåser. Hvis de i tillegg kjører innom plassene våre gjestearbidere frekventerer mest og beslaglegger utstyr hos alle med torsk (og annen fisk under minstemål) i posene tror jeg mye er gjort.
 4. 2 points
  og enda viktigere; det er ikke gitt at sel spiser det samme ute ved Hvaler som lenger inn i fjorden. Sel, som de fleste andre dyr, er opportunister og spiser det som er lettest tilgjengelig der og da. Derfor kan ikke en slik undersøkelse tillegges særlig vekt når man skal vurdere selens betydning for torsken i Oslofjorden For øvrig helt meningsløst å ramme så skjevt; målet er å redde torsken, og så kommer man opp med et forslag som kun rammer en gruppe, og som ikke en gang har særlig betydning for torskebestandens elendighet når det kommer til stykket, mens man ikke gjør en dritt med de faktorene som faktisk betyr noe. Dette er BARE politikk, har minimalt med biologi å gjøre i hvert fall. Men egentlig er dette et ganske typisk mønster i slike forvaltningssaker. Vi ser det i sak etter sak; de virkelige synderne slipper unna, mens en gruppe som egentlig ikke betyr så mye blir av "symbolhensyn" rammet, så man viser at man gjør noe.
 5. 2 points
  nå har jeg studert litt marinbiologi, og med forbehold om at jeg ikke har studert forslaget godt nok, synes dette forslaget merkelig ut, hvis det å redde torsken er målet. På generelt grunnlag kan vi si at det å frede fisk under gyting - noe som for eksempel er vanlig med laksefisk i ferskvann - handler om at de individene som har klart å overleve frem til gyting, også skal få muligheten til å formere seg, når det først har kommet dit. I tillegg er det jo slik for laksefisk, at kvaliteten på fisk som mat gjerne er dårlig i og rundt gyting. Derfor har man heller ikke sett noe stort poeng å fiske slik fisk under gyting. Torsk derimot er jo gjerne i best matkvalitet rett før gyting, og derfor har man primært fisket torsk nettopp da. Dessuten er torsken som regel lettest å fange da. Dette viser jo hvor inkonsekvent hele fiskeforvaltningen er. Man sier at man egentlig vil bevare bestandene, men beskatning har primært vært tilpasset produksjon av mat, og når fisk en har vært enklest å fange. Sånn sett kan man jo si at det å frede torsk under gyting er et skritt i riktig retning. Spørsmålet er bare om dette forslaget bidrar til å oppnå det man ønsker? Mange mener også at det er litt "unfair" og "ufint" å fiske når fisken er konsentrert på små områder, det være seg røye på varp, eller ørret i en liten bekk. Selv om fisk under gyting er vanskelige å få til å bite, er det jo relativt lett å fange dem under slike omstendigheter. Og siden matauk har vær hovedfokuset for mange, har man ikke vært så opptatt av sportslige metoder. Krøking av røye på varp, og sperring av bekker har vært "grisete" metoder som har blitt anvendt i slike situasjoner. Og dette "gufset fra fortiden" lever fortsatt i beste velgående i den norske folkesjela, sikkert også blant de som utarbeider fiskeregler. De stoler derfor ikke på at sportsfiskere oppfører seg. Å totalforby fiske er en regel som er mye enklere å forvalte, enn en regel full av nyanser, og som er mer i tråd med biologiske realiteter. Å forby torskefiske i og omkring gyting i områder hvor torsken gyter virker rimelig, gitt at målet er å redde torsken i Oslofjorden. Men å totalforby ALT sportsfiske i Oslofjorden, særlig fiske fra land overalt, og etter alle arter, er en regel med utrolig dårlig treffsikkerhet. Da rammer man mye mer enn det man egentlig ønsker å gjøre, uten å oppnå noen bedre effekt.
 6. 2 points
  Hmm. Har lest gjennom en gang til nå, inkludert tilleggene. De har faktisk tenkt å forby alt (sports)fiske i hele Indre Oslofjord fire måneder i året. 01.01-30.04 blir i praksis Oslofjorden stengt for oss. Jeg ble dessverre aldri marinbiolog, så kan noen forklare meg logikken bak at vi skal frede torsken mens den gyter? En død torsk gyter så vidt meg bekjent ikke, uansett når på året den dør. Hvis målet er å begrense uttaket må det da være mye mer fornuftig å ha et forbud november-februar, da torsken går relativt grunt og er særdeles fangbar? Nå forbyr man fiske på en tid på året hvor det delvis fiskes lite, og hvor torsken delvis er lite fangbar for folk som fisker fra land. I know nothing....
 7. 1 point
  lykke til Sjøl så er jeg på flyttefot nå i jula, har kjøpt meg et gammelt hus (restaureringsogjekt) ute ved helgeroa, i tveidalen. Ser virkelig fram til båtsesongen i år, med helgerofjorden og langesundsfjorden som nærområde
 8. 1 point
  Vel vel, navnet ligger foreløpig i stua ... men akkarvitt kan jeg stille med! Siden jeg har deg på «tråden», så setter jeg kursen mot Barkåker i morgen. Planen er å prøve noen kast fra land i Åsgårdstrand eller der omkring en morgen. Men du ga meg noen ubrukte tips på samme tid i fjor, som jeg resirkulerer i år ...
 9. 1 point
  en riktig god jul fra meg også
 10. 1 point
  Da har farkosten fått navn:
 11. 1 point
 12. 1 point
  Har vært langt mellom kilosfiskene de siste årene, men i dag fikk jeg lurt opp en som rundet kilosmerket med 40 grams margin. 9 grams kystwobbler fisket på grunt vann var dagens resept. Like etterpå fikk jeg en som var hakket mindre. Man kan vel si seg fornøyd med det?
 13. 1 point
  https://www.nrk.no/nordland/se-den-unike-videoen-av-sjelden-og-utrydningstruet-hai-1.14347740 morro at det kom en Håbrann! den hadde bra med parasitter på seg, Skjelden vi ser dem i livet her til lands.Somregel halvdøde i et garn eller døde på land
 14. 1 point
 15. 1 point
  Båtsman har dessverre gått konkurs, men her med 30HK på en fire meters aluburk som veier betydelig mer enn din. Toppfart rundt 27-28 knop, og grunnen til at det ikke går fortere er overplaning. Livsfarlig, men ganske artig. Samme båt med 20HK klarte å dra opp en voksen på vannski, med litt tålmodighet og forlenger på rorkulten så man kunne legge seg fremover..
 16. 1 point
  Husker ikke nøyaktig, men ca 23-24 knop med meg alene (100kg) med fiskestang. Med en kompis på 160kg og ei bøtte agn til teinene datt vi ned til 13-14 knop omtrent. Idiotlastet som nevnt tidligere er ikke målt, men tipper 9-10 ish. Tror du lett drar opp barna på vannski, kanskje også nesten en voksen. med liten lett båt og motor med rorkult har jeg inntrykk av at stor motor er bare fordel om man er alene. Du slipper å jobbe baugen ned for å komme i plan, det er bare å gi flatt jern, så napper du båten i plan på bare noen få meter og kan ligge å cruise på lavt turtall med lite støy.
 17. 1 point
  Fascinerende å se at hovedføden består av øyepål, visste ikke at selen kan dykke så dypt som øyepålen finnes på i fjorden her forøvrig..
 18. 1 point
  Med unntak av laksefisk, for det ligger ikke under Fiskeridirektoratets ansvarsområde. Men direktoratet ber miljøforvaltningen følge opp tilsvarende og forby fiske etter sjøøørret i samme periode. Nå tror jeg miljøforvaltningen er litt mer drevne på å se «det store bildet», så jeg er fremdeles tvilende til at dette går igjennom.
 19. 1 point
  I en større (trolling)båt opererer man gjerne med eget forbruksbatteri og ikke minst dras kabler til motor på motsatt side av båten kontra kabler til følsom elektronikk. Dermed kvitter man seg med det meste av problemer knyttet til ladestrømmen. Samtidig er det liten tvil om at mange Suki-eiere sliter med problemet, de er bare ikke klar over det selv. Problemet stiger med økende turtall, og mange tror at grunnen til at ekkoloddskjermen gror igjen er turbulens fra skroget fordi farten øker, mens det dessverre like gjerne er motoren som er problemet. Men med et litt enklere oppsett hvor motoren skal mye av og på er jeg helt enig i at det er like greit å droppe lading. Man må som kjent ha batteri tilkoblet hvis man først har lagt opp lading.
 20. 1 point
  Undersøkelsen som viser til lite torsk i selens avføring er fra et (annet) sted med lite torsk. Så i den grad man bør konkludere noe på bakgrunn av den undersøkelsen så er det at selen spiser det den får tak i. Til sammenlikning er det ikke funnet spor av elefant i avføringen fra norske ulver, men betyr det at vi kan konkludere med at ulv ikke liker elefanter? En like naturlig konklusjon vil være at ulv ikke spiser dyr som ikke finnes i sitt nærmiljø.... Ellers er Andreas sitt poeng svært relevant. Tjuvfisket har en lei tendens til å ta av dersom «vaktbikkjene» holdes hjemme.
 21. 1 point
  Jeg har fortsatt ikke lest hele instillingen, men baserer meg på oppsummeringen og bl.a. det som er kommet fra NJJF og andre. Synes igrunn helle opplegget virker særdeles nisselueaktig. Det er så mange ting som spiller inn så det blir bare en gjentakelse av meg selv. Ser likevel at mange påpeker at det er gjort en undersøkelse av hva sel og skarv spiser og at det ble funnet veldig lite torskerester i avføringen. Derimot ble det funnet mye øyepål bl.a. Dette ble brukt som argument for at sel og skarv ikke hadde innvirkning på torskebestanden. Dette kommer fra forskere... Har de studert næringskjeden mon tro? Hva spiser torsken? Når disse artene konkurrerer om samme maten er det klart det påvirker torsken! Og det og forby alt fiske vinterstid samtidig som man åpner for konsesjon for yrkesfiskere, det blir som en kamerat av meg sa, om du skal kutte miljøutslippene i en by så forbyr du ikke mopedistene og lar vanlige bilister og yrkesjåfører kjøre videre... Og så argumenteres med at det er umulig å håndheve et forbud mot fiske av torsk så da må alt fiske forbys....? Hvis vi fortsatt holder oss til samferdselsallegorier, det blir jo som om man skulle sagt at det er umulig å håndheve piggdekkforbudet i Oslo, så vi forbyr all biltrafikk i sin helhet?!
 22. 1 point
  Yrkesfiskerne kan holde på som de pleier, og folk kan tjuvsette garn i mye større grad hvis hele fjorden blir fredet. Da er det jo ingen som anmelder/melder garnene, så dette blir jo vinn-vinn for alle bortsett fra sportsfiskerne, som desperat prøver å passe på fjorden sin..
 23. 1 point
  Hei Jeg brukte solcelle sammen med min forrige motor som ikke hadde lading, men jeg brukte et betydelig større batteri. Det fungerte helt greit gjennom hele sommerhalvåret, jeg hadde nok strøm til ekkolodd og gps uten å ta ut batteriet og lade det. har forøvrig en suzuki DF 60 selv, og har ikke merka noe til disse problemene, men jeg har dog ikke et avansert opplegg som erik, kun ekkolodd og gps med helt enkel kabeltilkoblinger. Driftsmessig så er jeg veldig fornøyd med suzukien.
 24. 1 point
  For å krysse av arten så er Nidelva over lakseførende strekning helt innafor rekkevidde for å oppnå gode odds for suksess. I Selbusjøen har jeg kun fisket på isen i østre deler selv, men basert på hva jeg har sett og hørt kan du nok dra arten fra hvor som helst langs sjøen, med gode odds
 25. 1 point