Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/19/19 in all areas

 1. 3 points
  Hei! Legger ved en link til oppsummering av forrige ukes fiske ombord Morten Ruud sin båt "Offshore Hunter". https://teamcolibri.blogspot.com/2019/09/makrellstrje-2019-ei-uke-ombord.html Hilsen Atle
 2. 2 points
  Her i mai/juni en gang var jeg på fisketur med fiskekompis Jørn, da han spør hva jeg skuylle øsnke meg mest at jeg hadde? -Båt, var svaret. En stund senere chatterr vi om fiske på messenger da han annonserer at: Du skal få deg en båt! Det viser sega t han har fått tak et gammelt vrak av en Rana 420 (tror vi, er ikke sikker), som ikke er verre herpa enn at litt glassfiberduk, polyester, epoxy primer, bengalakk og bunnstoff, så vil den bli til båt igjen! Og den skulle jeg få! Og ikke bare det, han hadde båtplass til meg i fjæra hos seg selv også! Man ble jo helt satt ut! Men det ble noen uker å vente, da Jørn er sjømann og måtte til sjøs hele sommeren. Men i August var han på land igjen. Og når sånne ting som ferie med familien, seljakta, og sånt var unnagjort, så ble det tid til å ordne båt. Her har den endelig kommet til gårds hos Jørn:-D Det var til sammen 4 hull i båten, og en eller anna har av ukjent grunn boret nuggelhull i båten, som var tettet med ei vinkork! Det var bare å gå i gang! Herer Jørn i gnag med nedpussing, før pålegging av polyester og glassfiberduk over hull og sprekker. Ferdig med glassfiber og polyseter, og nuggelhullet er sparklet igjen, så skal det strykes på Epoxy primer. Epoxy primer er er på! Bunnsmurt! Pga av været så ble det bare tid til 1 strøk lakk, men den skal bare ligge utpå 3-4 uker (med litt flaks). Og sjøsatt Ut på tur! Motoren er min elskede og hatede Johnson Seahorse 4Hp fra 1973, men har en 9.9Hp Evinrude fra 80 tallet på gang :-D Båtene r kjempeltt. Jeg snur den glatt alene for å kvelve den. Og den er utrolig lettrodd. SÅ da er det bare å takke Jørn for en fantastisk gave :-D
 3. 2 points
  Facebook event side med detaljer AkerselvaAkademiet presenterer gjennom fire populærvitenskapelige kveldsforelesninger og to elvevandringer Akerselvas miljøtilstand, utvikling, og trusler i fortid og nåtid. For denne elvevandringen har vi valgt å rette søkelyset på Akerselvas voksende laksestamme, en indikator på at Akerselvas miljøtilstand har blitt mye bedre de senere år. Vi vil se på hva laksen gjør på de ulike strekningene i den såkalte anadrome sonen av Akerselva, det vil si opp til Øvre Foss der det er stopp for laksen. Hvor gjemmer den seg, hvor forflytter den seg fort, og hvor gyter den? Hva har OFA og Oslo kommune gjort for å gjøre Akerselva til den lakseelva den nå har blitt? Og hvilke trusler er det laksen står overfor i Akerselva? Vi kommer særlig til å se på veiavrenning, plastforurensing og mink som laksetrusler. Vandringens ciceron blir avdelingsdirektør Terje Laskemoen, Bymiljøetaten, men det blir også innslag fra kompetente eksperter fra Oslo Elveforum og Miljøforeningen Akerselvas Venner, Oslo Fiskeadministrasjon (OFA), Rusken og NIVA. Vi starter ved Vaterlandsparken og forflytter oss opp til Øvre Foss. Vi håper og tror vi vil kunne se laks fra "Hengelåsbroa" eller "Kjærlighetsbroa" ved Kunsthøyskolen. Vi har ingen formell påmelding men setter pris på at dere velger "Skal" på dette Facebookarrangementet så vi vet omtrent hvor mange som kommer :-) Arrangementet er en del av det offisielle programmet i Miljøhovedstadsåret 2019.
 4. 2 points
 5. 2 points
  Var ute förra helgen med kajaken utanför Fornebu Det var så mycket Makrill på ekolodet så det såg ut som betesfisk.. Precis vid soluppgången så bara kokade det med Makrill som jagade i ytan kring kajaken Satt still och drog nog 10-15 Makrill på lika många kast Fiskar alltid och endast med detta drag https://duo-international.com/products/spearhead-ryuki-95s-wtsw-limited/
 6. 2 points
  Jag drog ut till Fornebu och kastade från en slags brygga där. Fick "bara" 1, men den smakade gott i alla fall:)
 7. 2 points
  Til Kalle A. Det er masse makrell i Oslofjorden for tiden. (Pr.2.sept). Har 6 stk. i fryser'n nå som jeg fisket i løpet av helgen. Hvis du vil ha rolige plasser å fiske fra kan jeg anbefale brygga/moloen i Drøbak, Bekkensten på Svartskog som eksempler. Men det er bare å reise litt ut av byen for å finne rolige og flotte plasser å fiske fra :) Men ta en titt på tidevannstabellen - Makrellen hugger best når tidevannet er på vei opp: https://www.kartverket.no/sehavniva/Sokeside/?searchquery=nesdden Den syvende putta jeg på grillen i folie krydra med masse godt :) Jeg bruker "sildesluker" med sterk-/fluoriserende farge - Hvit, Grønn etc. Skitt fiske - få kroken utti!
 8. 2 points
  Var ut och fiskade i Skarselva, var göj, fick 3-4 småörret på UL. Önskar bara jag hade den här killens kastteknik... https://www.youtube.com/watch?v=UFfDXSUAX1M
 9. 2 points
  Morgenøkt i urbane strøk: Nå skal jeg hjem og vekke barna .... Fint å fylle døgnkvota, for da slipper jeg å fiske i kveld, og kan ha en ordinær lørdagskveld i sofaen .... Eddit: laks 2,3 og 0,98 kg. Sjøørret 1 kg.
 10. 2 points
  Jøss, der ble jeg sensurert! Også på stedsnavn, da ....
 11. 2 points
  Hei! Lysakerelva er full av små-ørret. Det går laks opp til Granfossen (Fåbro). Der må du ha eget kort, men lenger opp kan du fiske ørret. Nord for Bærumsveien er det mange fine kulper og antydning til «villmarksfølelse». Det er adkomst fra flere steder, feks Bærumsveien eller Lysejordet. Du får studere kartet.
 12. 2 points
  Så, resultatet etter første forsøk. Lørdag morgen, i buktene på Gressholmen. Er det mulig? Lurer på hva artsfiskerene som driver microfiske syntes om dette, var på storestanga 16-54 gram kastevekt og 6500 multisnelle.
 13. 1 point
  Ett år senere, tilbake for hevn... Klassisk fjellørret på 2,4kg
 14. 1 point
 15. 1 point
  Hei Fine reker du har laget. jeg ville dog vært litt mere sparsom med bein/følehorn på de, men det er nok mere en smakssak, da for mye myke hår skaper litt problemer når de fiskes med fluestang.
 16. 1 point
  Dette er reker som fiskes best solo etter min erfaring. De blir litt tangklasete om de fiskes som opphenger. Men de fisker veldig godt og oppfører seg fint i vannet.
 17. 1 point
  Takk for svar begge to. De slukene så jo riktig fine ut. Så jeg får stikke innom hvis jeg går forbi en Nille butikk og se om de har noe neglelakk. Oransje har også virket bra for meg etter ørret som er på gytevandring om høsten. Har gjort gode fangster med kombinasjonen helsvart med oransje hale. Bomber og Strike Pro har den varianten. Så jeg tror faktisk jeg lager to varianter en med røde prikker og en med oransje prikker, på hvit bakgrunn. Slik som på sluken i første post
 18. 1 point
  Når du skriver TUNGT havfiske ser jeg for meg 2 kilo bly på Eggakanten og 1000 meter under kjølen. Alt annet er vel bare medium tungt havfiske ;-)
 19. 1 point
  tynn tokomponent epoksy er ganske så holdbart. Marling baits på youtube har filmer om wobbler bygging. https://www.youtube.com/channel/UCa-xsrfvLmgaUfPFE1TK7OQ/videos
 20. 1 point
  Her er noen jeg har lakket. Jeg har lagt inn litt glitter og limt på øyne. Resultatet blir noe sånt som dette:
 21. 1 point
  Jeg tror det er plass til noen underkategorier. Feks de som har båt, kano, packraft osv, men pokker ikke tid til å bruke dem. Jeg tror den gruppa er ganske stor .... Grattis til Rubjo. Folket vil ha rapporter!
 22. 1 point
  Har lest gjennom en del av tråden her nå, men orka ikke lese alt. Jeg leste forsåvidt tråden i min sene ungdom også. Jeg tror heller ikke at slimål er en fisk, men kan jeg nå trygt si at slimål ikke er en fisk? Eller skal jeg si at det er en forgjenger som fant ut at det funka greit å ikke utvikle seg til å bli fisk? Forventer mange seriøse svar.
 23. 1 point
 24. 1 point
  5 Dette kan du trygt fortsette med. Trivelig liten film du har laget
 25. 1 point
  Antar du bruker haspelsnelle. Knyt inn noen meter med 0.35mm mono fortom. Denne vil strekke seg litt under kastet og dempe kreftene på knuter. Jeg foretrekker Stroft GTM som fortom og bruker uni-uni knuten til å skjøte multifilament og mono. Lengden på fortommen må være så lang at den går noen runder rundt spolen, jeg spoler på en så lang fortom at jeg over tid kan kutte av noen meter og fortsatt ha noen runder mono på snella når sluk eller søkke er knytt på. Jeg hadde gått for litt tykkere multifilament for 40-50g kastevekt, ikke tynnere enn 0.19mm.
 26. 1 point
  Flott, håper på fangst/merking/sliping.. Ifjor var det meget spennende synes jeg...til tros at en størja døde og den andre også etter en måned etter merking.. I vitenskaps navn selvfølgelig... ... Her vandringsoversikt) https://www.nrk.no/hordaland/for-forste-gong-har-forskarar-dokumentert-vandringsruta-til-_norsk_-makrellstorje_-_-heilt-vilt-1.14332194
 27. 1 point
  Skal ikke uttale meg noe om nivået hos danskene, men det er vel kanskje grunn til å tro at alle 70 båter ikke er like kompetente...? De 4 båtene som fikk tillatelse i Norge har alle hatt mannskap på kurs i merking så den biten gjøres av båtene selv i år.
 28. 1 point
  Ja krokstørrelse...selvfølgelig) Dvs at danskene er størjaproffene i Europa) Og den som merker fisken evt er K.Ferter fra IMR eller andre ombord som har kurs?
 29. 1 point
  Får man noko bifangst med slike spreadbars? Eller er det helt uten fisk? ... Dumt med å ikke kunne bruke levende makrell som agn ...bare tenker på den kontrasten hva skjer på med fangsten på store fiskebåter... Dumt med bare fire båter mens danskene har 70stk..hvorfor det egentlig?) Heier på størjafiskere her,)
 30. 1 point
  Eller ta en av fergene ut til øyene. Makrell får du stort sett alle steder hvor det er dypere enn 2-3 meter.
 31. 1 point
  meget spennende!! har fulgt med på dette siden det første prøvefiske starta! Er ikke noe enkel oppgave å fiske på stang, når det til og med ervanskelig på not! Detkrevervirkelig kunskap og skills!
 32. 1 point
  Det har vært en god del Makrelstørje i Trøndelag. Ei størje har gått i ei oppdretsmærde ikke langt unna hytta mi, og en båt fikk notfangst nord for Hitra!
 33. 1 point
  Er stygt redd jeg kommer til å ende opp med å binde fluer selv, er bare et spørsmål om tid. De ser flotte ut mann.
 34. 1 point
  Hvilket sjokkerende nok ikke er noe stort mål … Jeg skal fange den i nattens mulm og mørke, og legge den diskre inn på artslista
 35. 1 point
  hei bare så du ikke skal føle deg ensom her... De rekene du posta lenger oppe her så ganske giftige ut, de burde funke til sø under de fleste forhold. Jeg fisker ikjke så mye sø med flue lenger, det blir mest dorging med båt, men det hender dog. Da er det som regel en av disse tre som er førstevalget Denne er den jeg bruker mest, den har noen ørreter på samvittigheten Denne bruker jeg også endel, spesielt hvis det er utenfor tang eller tarekanter Denne bruker jeg som regel når det er nesten mørkt og helt mørkt. I klarvær med stjerneskinn og evt månen er oppe så har den vært ganske giftig Navnet cyber har jeg gitt de fordi ryggskjoldene på alle tre er laget av disse skimrende posene som datakomponenter er pakket i Har posta disse før forøvrig, men den tråden er glemt nå og de fleste bildene borte pga nedlagte servere
 36. 1 point
  Disse er det jeg kaller "allround" fluene mine. Disse bruker jeg også til brunørret i ferskvann. De er gode som opphenger foran sluken, fisket med bombarda eller med fluestang. Laget av zonker strips av hare.
 37. 1 point
  Apropos brønnørret... https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/12126-brønn-ørret/
 38. 1 point
  Legger ved en rapport fra helgens fiskefestival i Langesund. Tøffe forhold og tregt fiske for vår del, men det ble iallefall en pen fangst under testfisket på fredag. Beklager at jeg bare legger inn link til blogginnlegget, litt for tidkrevende å legge alt inn på nytt her. https://teamcolibri.blogspot.com/2019/08/langesund-fiskefestival-2019.html Hilsen Atle
 39. 1 point
  Hei Kjemperapport dette, selv om den er linka. Jeg vurderte å delta selv, men laksefiske frista mer. Jeg bor ikke så langt unna nå, og har båten liggende inne i mørjefjorden. Fugløya er forøvrig en bra lyrplass, grunna rundt bøya er bra og jeg har fått noen på sørsida, helt intil bergveggen der
 40. 1 point
  http://www.ofa.no/FiskeiMarka/Visfiskevann/tabid/95/id/1524/Default.aspx Egen erfaring derfra den tiden da jeg bodde i området var den samme. Masse tusenbrødre av ørret, catch & kill for å få ned bestanden.
 41. 1 point
  Legger ut en link til rapport fra årets fiskefestival i Langesund. http://teamcolibri.blogspot.com/2019/08/langesund-fiskefestival-2019.html Hilsen Atle
 42. 1 point
  må fiske mer av dem for å se forskjell))
 43. 1 point
  Kajakkfiske er utvilsomt større i Sverige enn i Norge, men det er endel her også. De har dog en tendens til å hold seg i ferskvann. Men jeg ser stadig folk i ymse bellyboats eller tilsvarende i Oslofjorden. Teamkompis Lars fisker mye fra kajakk og så har du han karen her: http://kajakkfisker.blogspot.com/ Han fisker oftere enn han oppdaterer bloggen sin.....
 44. 1 point
  Skulle jeg gjøre en ''wild guess'', ville jeg tippe at del nr 15423 eller 8554 er rustet. Men det er veldig enkelt å finne ut av. Demonter snella og sjekk potensielle feilkilder/lager. Det hjelper ikke å spekulere i hva som kan være feil. Blir ikke fikset eller verifisert før snella blir demontert. Lett match disse snellene til Shimano, spesielt med de gode exploded view's som finnes. :-)
 45. 1 point
  Jeg ser ingen problemer ved å lånefinansiere deler av båtkjøpet slik du tenker deg her, men unngå forbrukslån om du kan. Lån penger på bolig eller bil isteden, da får du bedre rente. (Jeg hadde selv en liten periode med lånefinansiering på egen båt men cashet ut lånet etter noen måneder med vann og nudler.) Sørg for å nedbetale lånet fort, særlig med tanke på neste punkt som er motor: Hvis du skal ha en båt med såpass gammel motor (og det skal du med det budsjettet og det ønsket om størrelse) så forsøk å finne en som har gått i ferskvann. Hvis ikke det er mulig, så ha en plan for å skifte ut påhengeren, og da heller før enn siden. Hva gjør du om det er tæring i motorblokken her så du må skifte motor neste sommer? Sørg for å ha en plan for det, og om ikke planen kan finansieres innen den tid så være mentalt forberedt på at det kan skje. Det er absolutt ikke sikkert det skjer, men planlegg for katastrofe så er det fint å bli positivt overrasket. Skal du først ha eldre saltvannskjørt motor er ikke den i linken din den værste, for det er nesten brakkvann ved den marinaen og lav salinitet er lik lang levetid for en motor. Ha i bakhodet at du må ha egnet bil og førerkort for å frakte dette på land. Du er nok oppe å snuser på 1800-2000kg her med tilhengeren. Legg inn i budsjettet at bremser og hjullager på hengeren må ha en service. La selger ta opp båten etter prøvekjøring, og følge med på hva han gjør. Er hengeren under vann kan du trygt anta at alt skal skiftes ut for det er neppe første gang han bader hengeren sin.... Hvis du ikke har bil/ førerkort/ henger så må det budsjetteres med å betale andre for transport, og for å sette båten ut/ ta den opp.
 46. 1 point
  Dette er ikke noen imitasjon av noe spesielt egentlig, men den fisker godt.
 47. 1 point
  Her er noen reker jeg har laget. Disse bruker jeg også som opphenger foran sluken når jeg fisker med sluk.
 48. 1 point
  Jeg og to kamerater var en tur i Nordra Straumsundet ute i Øygarden. Vi tok med telt og ble over natta. Den første dagen fikk vi mye fisk i form av makrell, lyr og pale men ikke noe stort og som alltid når vi er ute er det største fisk som gjelder. Taperne skylder vinneren noen kroner, eller spanter en øl på den lokale puben (Fint å våkne opp til dette) Det var ikke før dagen derpå og klokka var 13.15 at det smalt på noe stort med et bra utras, og vi forstod at det kom til å bli en bra kamp for å få dette opp på land. Det satte seg fast en rekke ganger på vei opp, det kunne ihvertfall kjennes sånn ut, og til å begynne med så trodde jeg det var en kveite vi hadde med å gjøre. Brukte fast 70 gram Lawson Atlantic Salmon stang med hjemmelaget to-kroks paternoster agnet med makrell, og den stanga tåler veldig mye belastning Etter et kvarters tid fikk vi se kjempetorsken og jeg spurte han ene kameraten min om han kunne gå ned å lande den for meg men da fikk jeg til svar at det turte han ikke Så jeg fortet meg ned til vannskorpa, fikk hånda under gjellelokket på den og fikk løfta den opp på et mer trygt platå. Da jeg veide den så stoppet vekta på 12,6 kilo og dette er ny PB for min del fra land. Usikker på om dette er vanlige fangster der ute, kanskje noen som vet noe? En morsom opplevelse uansett, fisken ble renset og tatt med hjem i fryseren. Det som er sprøtt er at det sikkert svømmer dobbelt så store torsker der nede, og Øygarden er en av mine favorittplasser å fiske på når jeg drar ut. Bare synd dette ikke skjedde dagen før da veddemålet gjaldt, kompisen fikk en makrell på 780 gram som det største da, men da gikk det mest i kastesluk og ikke agn som denne torsken tok på
 49. 1 point
  Okuma lager glimrende sneller synes. Og Ceymar serien legger også lina nydelig på snella, no som igjken gir lengre kast. Har siklet på en i hele sommer for å erstatte en Okamen jeg har slitt ut på den gamle UL stanga mi. Men nå pensjoneres UL opsettet til fordel for BFS hos meg. :-D
 50. 0 points
  https://www.nrk.no/sognogfjordane/tusenvis-av-laks-pa-rommen-i-sognefjorden-1.14707203 Det beklages, hørt den før?