Jump to content
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/19/22 in all areas

 1. ^en av de unge karer. I fjor snubla en kamerat over denne tråden, og med Teddys lovord gikk turen til rostadioen. Det året var magert for oss begge på Årungen (nøyaktig null fisk på oss begge spredt utover sikkert fem-seks turer), men etter denne ruggen som ble postet her i år måtte jeg ta turen igjen. Hvem er det jeg så møter? Teddy sjæl. Etter han dro opp en femkilosgjedde fikk jeg en på ca to. Godt fornøyd! I dag dro jeg imidlertid på en tidlig solotur før jobb. Samme sted jeg og kameraten min ble vist i går. Et kvarters tid gikk før første hugg. Jeg kastet i samme retning på neste kast, og der satt den. Merket fort at både stang og snøre var altfor blodfattig til kampen jeg hadde begitt meg ut på, men jeg sto i det! Etter fire-fem minutter fikk jeg den i land. Målte den opp til beltespenna og litt til. Det vil si 108 centimeter. Vekt skal jeg ikke begi meg utpå å spekulere i. Gratulerer til meg. Personlig beste to dager på rad!
  5 points
 2. Traff på et par unge karer som forsøkte seg i Årungen uten særlig hell. Rådet de, pga. forholdene og fisking jeg gjorde tidligere på dagen, til å prøve «Gjeddeberget» før de gav opp. Selv tok jeg noen kast ved rostadioen, men bølgene slo over bryggene så det var håpløst. For å komme i le av vinden tok jeg selv turen bort til «Gjeddeberget» og møtte to karer som fortsatt ikke hadde fått fisk og med trua på hell. Etter noen kast landet jeg en kraftig plugg på 85 cm, og stemningen lettet. Etter råd om å vekte ned en tailbait som gikk litt høyt i vannet tok det ikke mange kast før gutta også landet sin første gjedde! Moro! …kjent igjen fra FS ble jeg også gitt. Godt å være til inspirasjon!
  5 points
 3. Pike knuckles!! <3 Endelig var timingen perfekt. Jeg har målrettet dunket løs rundt ved startblokkene de siste ukene. Rett og slett for å treffe på tidspunktet når de større hunnene kommer innover for å gyte. Frem til nå hadde jeg kun fått hann-gjedder, men ingen hunner så jeg har hatt mistanke om at hunn-gjeddene (1) allerede står i sivet for å gyte uten å jakte etter føde eller (2) venter fortsatt på å komme inn mens hannene posisjonerer seg. I kveld var ventetiden over. Første hunn-gjedde knasket i seg en Buster Swim, UV Pike, helt inne på grunna med forsiktig jerking. Jeg er blitt helt solgt på Buster Swim - jeg opplever den som enda enklere og lettere å fiske enn Westin Swim selv om det er med hårfin margin. Gjedda var 95 cm, men ferdig med å gyte så hun så ut som en tygd blyant - mao. lang, tynn som få og med masse bitemerker etter leken. Da sola forsvant under horisonten og det mørknet hadde jeg "banket" hele området så jeg rettet blikket pelagisk og - for å få litt ekstra lengde i kastene - satte jeg på en Salmo Slider i jubileumsvariant. Med fare for "dig in" kastet jeg Slideren som om den var en "hot" granat og den plasket ned langt, langt ute. 2 sveietak etterfulgt av ett hugg og kraftig mothugg. Det tok ikke mange sekundene før jeg skjønte at det var større fisk på gang så jeg rullet av på bremsen for ikke å risikere noe. Dermed fulgte en litt lengre kamp enn normalt, men hva gjør nå det når skjønne 111 cm gyteklar hunn-gjedde til slutt havner i håven. Ferdig arbeid!!
  4 points
 4. Tok én time ute med stanga nå som sola var på hell - bedre enn å sitte inne å se på TV, spør du meg. Testet å kaste litt med ulike typer wobblere, men det fungerte heller dårlig med de nye bremsene i snella. Da jeg var lei av "kråkereir" ble det å bytte til jig igjen med samme oppskrift som tidligere; lange kast, langsom(!) skraping avbrutt av små hopp og pauser på bunnen. Denne gangen trodde jeg faktisk at jeg satt fast i bunnen et øyeblikk - til "bunnen" begynte å røre på seg. Samtidig blir jeg stadig overrasket over hvor likt større abbor oppfører seg gjedde, og - for den saks skyld - hvor likt små gjedder oppfører seg abbor. Som forrige gang skar fisken ut til siden med få og kraftige kast på hodet. Etter å ha gått dypt en stund kom den plutselig opp og rett mot meg for så å skjære ut til siden og ned mot bunnen igjen. Vel oppe på land målte vi fisken til +40cm/+1kg - det var nr. 2 i år, og med det er vel lista lagt (i Årungen)!
  4 points
 5. I går tok jeg meg en heldagstur til indre Oslofjord etter sjøørreten. Fisken var skikkelig i farta og til tross for økende vind og sjø utover dagen hadde jeg masse følgefisk og flere fisk i båten med toppfisk på 58cm/2kg. Fisket primært Bygdøysiden og Nesoddensiden. Denne gangen ble fisken med hjem til middag, som regel slipper jeg det meste av sjøørret jeg får ut igjen, men selvfanget fisk slår oppdrettslaks hver dag i uka og det vanket også konepoeng for bragden på hjemmebane. Laget en liten film fra turen: Hilsen Atle
  4 points
 6. Etter en del frem og tilbake fikk jeg tak i ett messing-kit til Metanium-snella da det viste seg at utslitt og ødelagt drivgir i duraluminium, m.v., ikke har vært så uvanlig med Metanium 13... Kit´et ble installert, oljet og smurt, samtidig som alle de org. røde bremseklossene ble tatt av og erstattet med mindre og mykere type. Deretter var det ut å teste på nytt - det fungerte utmerket! Jeg har allerede landet en del gjedder i år, men siden jeg tross alt skulle teste snella og finne ut av bremseeffekt i kastet med nye bremseklosser, samt fininnstille justeringer, bar det bort på rostadion. Hittil i år har det ikke uventet vært fullstendig dødt med abbor selv om jeg har hatt noen bitt, men jeg tenkte nå at de trykker litt ute på dypet. Derfor huket jeg på en Stanley SB i Spawning/20 gram jigskalle og lempet den ut i favorittretningen fra 1. flytebrygga. Litt skraping langs bunn med noen twitch-hopp, og etter 30 min. banket det på i enden. Først trodde jeg det var en gjedde pga. litt langsomme, dunkende slag med hodet, men jeg har aldri fått gjedde i det området så i bakhodet lå det at det kunne være større abbor på gang. Og sanne min hatt, opp av dypet kom det en gris av en abbor, og den var så feit at den i praksis kunne vært plassert på magen og den ville stått oppreist (får ikke sett det ordentlig på bildet, dessverre)... Jeg svever på en sky enda!!
  4 points
 7. Gratulerer med dagen! J. og jeg landet tilsammen 3 gjedder og en abbor på den store dagen. Største gjedda målte 107 cm/LnW 9.43 kg og ble tatt på en av favorittene mine; en Buster Swim!
  3 points
 8. Hei lenge siden siste rapport fra meg nå, men her er en liten en. Foranledningen til turen var jobbtur, levering av isolasjon til ei hytte på Skrim. Takket være en av de geniale bommene som kun kan åpnes med telefon, så ble det overnatting på en parkeringsplass rett utenfor denne, da det var for seint til å kontakte firmaet som skulle ha dette. Men det er et lite vann rett ved, og dermed ble det en liten tur med fluestanga tross rikelig med sur vind. Og fisk ble det også. i enden ved parkeringa var det dødt, men i andre enden der det var litt grunnere ble det fisk. først kom denne en flott ørret som sikkert veide minst 50 gram. men det stoppa ikke med det. en liten stund etterpå blir det en til, og denne gangen er det litt fleks i stanga og denne er større, minst 75, kanskje opp mot 80 gram.. jeg hadde flere etter flua, og fikk en til sånn mellom disse i størrelse, men rakk ikke å ta bilde av den. vannet jeg fiska i Alle ble satt ut igjen denne gangen ha en fin 17 mai
  3 points
 9. Sol og varmt etter et par kjølige dager og brukbar siktdybde - bare må bli bra det! En rask svipptur bortom nettet 4 gjedder og 1 abbor. Da blir det ordentlig tur i kveld!! Oppdatering: Da kom det noen dråper fra himmelen, men ikke før jeg hadde tatt 3 gjedder til. Den siste på bestilling fra 3 små gutter som var veldig interessert og spente. Da var det veldig gøy noen få kast senere å varte opp med en solid kubbe over 90 cm (pappa var kanskje ikke så imponert; «Nå må jeg vel ut å kjøpe fiskeutstyr!» lol)!!
  3 points
 10. Vi er en gjeng nå som har drevet en stund med kajakkfiske i Ålesund og omegn. Jeg tenkte i den sammenheng å poste litt bilder og sjekke om der er noen interesse for andre å være med på dette.
  3 points
 11. Ja, ved nærmere ettertanke er kanskje ikke et fiskesertifikat en god løsning. Selv om Erik adresserer problemene på en god måte er det viktig at eventuelle løsninger ikke blir for "byråkratiske" og tungvinte. Fisking bør være et lavterskeltilbud. På den annen side er det relativt ukontroversielt med ferdighetsprøve for den som skal jakte, så det er kanskje vel verdt å diskutere hvordan fiskere flest skal skoleres også? Men selv om man ikke skal kreve sertifikat bør jo informasjonen, både på internett, og i form av plakater etc som redegjør for fredningsbestemmelser, fangstbegrensninger, minstemål og redskapsbegrensninger, økes betydelig. Og at kommersielt fiske bør avvikles for godt i Oslofjorden er vel de fleste av oss enige om, og de faglige argumentene for dette er overveldende.
  3 points
 12. Gleder meg å se at tipsene mine gir gevinst. Iht. formelen til professoren: 9.72 kg! Gratulerer med en specimen-gjedde!!
  2 points
 13. April er vanligvis en måned hvor undertegnede virkelig legger ned timer etter gjedde og sjøørret. I år ble det ikke helt slik, men litt fiske ble det uansett. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/05/eriks-fiske-april-2022.html?fbclid=IwAR25DAgeWggvxss-hWdHwiRhRAA4mag6MPkLOrn1l9mQM-jhxA2UmdglFYg
  2 points
 14. … mistet nettopp en av Årungens ørreter. Hadde på en kilos fisk, men hadde ikke med håv og mistet den mellom føttene…
  2 points
 15. For de spesielt interesserte - professor Borgstrøm fant like godt frem en lengde-vekt formel spesifikt tilpasset gjeddene i Årungen: LnW = 3,222LnL - 5,903 ; L i cm og W i gram
  2 points
 16. Det ble en tur ut langs 10-graderen i jakt på hvitskate til å melde inn i Havfisker'n 2022. Det gikk fint og selv om skata ikke var av det største slaget er det alltid gøy å lykkes med målrettede satsinger. Hilsen Atle
  2 points
 17. Hei Ørreten har vært der i tusenvis av år, den har neppe forsvunnet på den tida dette forumet har eksistert... Vanna er sikkert like gode de. Lykke til og skitt fiske. (grunnen til at jeg ikke sier "break a leg" lenger kan du lese om her https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/76836-jakten på trynefaktoren en-vinternatt-i-juli-gjesteinnlegg-av-en-vestlending/#comment-802696 )
  1 point
 18. Lavere vannstand enn i fjor, bedre siktedybde enn i fjor, 1-2 uker tidligere gyting enn i fjor… Ting er kastet rundt på og gjeddene har vært litt «av» hele uka. Noen turer fra tir.-fre. har endt med nesten 20 napp, men 0 fisk i håven - akkurat som om de bare har glefset etter jerkbaiten. Hver gang jeg har gjort mothugg har det vært i løse lufta. Så frustrerende at det har grenset til pinlig… I dag snudde det, heldigvis. Fullstendig! 6 napp endte i 6 gjedder i håven. 100% uttelling er heller ikke hverdagskost!
  1 point
 19. Gratulerer med flott fangst:)
  1 point
 20. Jeg var egentlig veldig fornøyd til professor’n viste meg hva han fikk under matauk på isen i vinter…
  1 point
 21. Årets gjedde-konkurranse er avsluttet. Gjeddene ville ha jerkbait servert med korte knyks og kort hang time. Passet meg perfekt som den jerkbait-fiskeren jeg er. Oppskriften over tre timer ble kontakt med 8 gjedder hvorav jeg nettet 5 og mistet 3. Et par steder var det litt vanskelig å komme til så til slutt ga jeg f… og tråkket gjennom sivet i joggeskoa!
  1 point
 22. Iht. formelen (uten å ta høyde for pre/post-spawning e.l.): 10,84 kg
  1 point
 23. Wow! Gratulerer med fin fisk! Så gøy når en stor gjedde biter på!
  1 point
 24. Fikk høre i går at det er master-oppgaver ved NMBU på gang hvor forskningsgrunnlaget er gjort i Oslofjorden...
  1 point
 25. Nå har HD-kameraet i fiskefellen vår i Etne startet sendingen for sesongen! Første laks har allerede kommet hjem. Havforskningsinstituttet (HI): Etneelva live: Følg lakseeventyret her! Link: https://www.hi.no/hi/nyheter/2022/april/etneelva-live-folg-lakseeventyret-her
  1 point
 26. Dette er jo klassisk. "La oss prate om det for at folk skal bli oppmerksomme på at vi later som om vi gjør noe med problemet og så glemmer vi det." Da glemmer folket det og. Synd det er 20-25 år for sent og så lenge det ikke er noen stor økonomisk vinning i dette her, så er jeg redd det kommer nederst i bunken over kjipe saker ingen egentlig vil ta i. Det som er synd er jo at det nå har begynt å bli rimelig synlig ut forbi Oslofjorden også, og tidligere fiskerike og fantastiske plasser som feks. Langesund så har dette også betydelig merkbart.
  1 point
 27. tror ikke på konspirasjonsteorier, men synes dette heller lukter av politisk apati og det at det generelt sitter svært langt inne å begrense næringsliv. Tror rett og slett ikke at politikere og andre med makt her egentlig forstår hvor ille det er, og de synes å tro at alle fakta i sakens anledning er "skremselspropaganda" som kommer fra "venstrevridde" forskere og aktivister. Men fakta er fakta uansett hvilken side man befinner seg på politisk. Det verste er naturligvis at vi ødelegger økosystemet, men det er ille at politikerne, som til de grader følger prinsippet om at "penga rår", ikke innser at det også er et økonomisk idiotprosjekt å fortsette som de nå gjør. Det er et mye større økonomisk potensial i å rendyrke Oslofjorden som rekreasjonsområde enn man noen gang kan få ut av kommersielt fiske, hvis det skal drives bærekraftig. Det er en gåte at de ikke innser det. Og her har jo de som har forsøkt å ta tak i dette, så langt talt for døve ører dessverre.
  1 point
 28. Flott film! Inspirerende å se fine fangster. Det motiverer skikkelig til å ta med stanga ut og forsøke. Selv har jeg ikke fått fisk fra land enda i år, men nå fikk jeg fornyet trua
  1 point
 29. Enig, det hadde vært artig. Satser på å våkne til liv igjen etter at flytteprosessen kommer i mål. Innflytting i ny Casa er 01.07.22.
  1 point
 30. veldig bra innlegg Erik. Stort sett enig i det meste av det du skriver. Dette innlegget fortjener å bli lest av et bredt publikum, særlig de som styrer og steller. Hvor mange når du frem til på din blogg?
  1 point
 31. Hehe, takk! Hadde vært artig å få til en felles tur i løpet av sesongen!
  1 point
 32. Tusen takk for god hjelp igjen! Da blir det plasseringsbytte.
  1 point
 33. Dette gjør vondt å se på når ens eget fiske hindres av diverse prosjekter. Bra film Atle.
  1 point
 34. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg fisker også en del på Hurum og videre Drammensfjorden, Sandebukta og sørover mot Horten og Jeløya på andre siden, men har alltid best fiske i indre Oslofjord. Nesoddensiden kan ofte være veldig bra, ser også mer stimer med sild/brisling der enn andre steder av en eller annen grunn. Ser at sjøørreten i indre Oslofjord spiser veldig mye brisling/sild og av de jeg har hatt med hjem har vel nesten samtlige hatt dette i magen. Positivt at iallefall noen arter ser ut til å fortsatt trives her.
  1 point
 35. Skikkelig inspirerende film fra "hjemmebanen" min! (Oslo-gutt med tilknytning til bunnefjordsiden av Nesoddenlandet )
  1 point
 36. På båter med påhengsmotor er det sjelden noe problem da propellen uansett havner lengre bak enn giveren. Jeg har feks hatt givere på begge sider på de tre siste båtene mine uten problemer.
  1 point
 37. Det er 2D i Tripleshot, men den er elendig. Men ja, om Tripleshot erstattes med en TotalScan eller en Active Imaging 3 i 1 så får man samme gode 2D som i HDI, og SideScan fra en ekkoloddgiver.
  1 point
 38. Nei, sorry. Her har du plassert din HDI lavere enn Tripleshot, så den vil skape en skygge på SideScan. Monter de på hver sin side av akterspeilet i steden så slipper du problemet.
  1 point
 39. fin presisering erik. Hvor dypt man klarer å komme avhenger naturligvis av tyngden på søkket, og fart, og avstanden til agnet. Har dorget med shad og med 10-15 grams hode, og vært i bunnen på fem-seks meters dyp i hastighet ca 1 knop. Generelt er paravan og dipsy diver noe "herk" når man kjører fisk. Skal man fiske dypt er derfor en rigg å anbefale.
  1 point
 40. strålende, takk for info. Ja, det viktigste for fiskeren er å se fiskestimer (med byttefisk), og eventuelt større enkeltfisk.
  1 point
 41. Over the last week we have posted a few "SideScan-explained" photos on our Facebookpage. Here we sum up those. Read more on the blog: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/04/examples-on-how-to-read-sidescan.html
  1 point
 42. Hvis jeg husker riktig (stort spørsmålstegn der, 20 år siden jeg satt på skolebenken) har vi ca 1700 lover i Norge, hvorav ca 50 er gjort tilgjengelig på et annet språk enn norsk. Sånn sett er det underlig at ikke ymse turister, fremmedarbeidere og tilsvarende gjør mer feil enn de tross alt gjør. Men akkurat fiske i saltvann ER ganske godt dekket: https://www.fiskeridir.no/English/Fishing-in-Norway/Sea-angling-in-Norway Så dette handler om å gidde å lese reglene, samt å ha moral til å følge de.
  1 point
 43. Kult. Og godt redigert video, sånt liker man
  1 point
 44. D.K. var ute å slåss i nordavinden i går med fluestang, synkesnøre og en chartreuse dragontail. Det var visstnok bare sorgen… I dag blåste det mindre og sola var på. Dermed var det bare å kjøre samme oppskrift som forrige gang. To gjedder endte i håven og mistet to! Skremte også ut en stor gjedde i «innsøkket» ved startblokkene - rett etter at jerkbaiten landet skar en stor rygg ut fra sivkanten på knappe 30 cm dyp og ble borte. Next time, next time…
  1 point
 45. Metanium-snella krangler fortsatt så nå ble det full operasjon, neste trinn er å bestille 2-3 deler. Det stopper jo ikke testing så snella ble smurt, satt sammen og bort til Årungen bar det! Det har vært stille etter at isen gikk, men i kveld var det rørelser i sivkanten. Etter noen testkast huket jeg på en Westin Swim Crystal Perch og la den 30 cm fra sivet. Sveiet ut slakken og gav jerkbaiten ett knyks før jeg lot den suspende i 3-4 sek., og - dunk, dunk - årets første gjedde på kroken. Litt senere vaket det et par meter utenfor sivet litt lenger bort så jeg la (les: kastet) samme jerkbaiten over vaket og inn i sivkanten bak - samme oppskrift: et par knyks etterfulgt av et langt heng… bang …og gjedde nr. 2 var et faktum! Nå må jeg seriøst få orden på den snella!!
  1 point
 46. Eneste Berkleystangen jeg har knekt ble tatt av en bildør da den var knappe 25 år. Stenger som knekker under kast av lette sluker har i 99% av tilfellene skader fra før.
  1 point
 47. Hei Det er ikke toll på fiskeutstyr annet enn klær (inkl vadere/vadebukser) For annet så tilkommer kun moms og postens fortollingsgebyr på ca 150 kr. Det eneste som er forskjellig fra før er at frigrensa på 350 kr er fjernet, så mva og påløpende gebyrer er fra første krone nå
  1 point
 48. https://www.fishingtackle24.de/ Finfin side med bra utvalg og priser, de trekker fra moms, frakt-kostnaden er ikke ille, de sender fort og pakken ankommer grensen raskt. Et annet pluss er at i hvert fall den transportøren jeg har brukt overleverer pakken til Posten/Bring, og ikke feks. DHL, som opererer med noen fortollingsgebyr som ikke ligner grisen.
  1 point
 49. Da har jeg nettopp bestilt en shimano snelle og to shimano stenger fra https://www.angeln-shop.de. De sender uten moms, og 20 euro i forsendelse. Det hele vil koste meg 7900 kroner ferdigimportert inkl.norsk moms og fortollingsgebyr. på en ledende nettside i Norge mener de at villedende pris for dette inkl. frakt er 19.216, men de er « på tilbud», og da får du det for 11976. ( stanga er utsolgt, og de har en snelle igjen). Jeg kan ikke forstå at det er lov å sette « veiledende » priser nær 3 ganger så høy enn i resten av Europa/ verden. Dette er nær kriminell virksomhet i mine øyne, og da handler jeg ikke fiskeutstyr i Norge. Jeg er veldig spent på om Shimano, som har sagt opp sine avtaler med den norske importøren fortsetter med å lure forbrukere. Gjør de det så bør forbrukermyndigheter komme inn i bildet. Jeg er ganske så forbannet på at endel importører/ produsenter har monopol på prissetting, og at myndigheter godtar slikt svineri.Det er i grunn latterlig at jeg få kjøpt utstyr i utlandet ferdigfortollet til 42% av villedende prisen i Norge.
  1 point
 50. Jeg anser meg velkommen tilbake til fiskeplassen om ingen kan høre at jeg er der og ingen kan se at jeg har vært der. Jeg synes dette er en fin tanke.
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.