Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 26. mars 2018 in all areas

 1. 5 points
  . Tok meg litt fri på formiddagen i dag og tok med stang og slukboks til Gressholmen. Jeg har fisket litt på Vestlandet før, men var spent på hvordan det er her! Nydelig dag og fine øyer, kroka en litt stor torsk og tre litt små sjøørret med en liten grå og hvit Rapala wobbler. Moro! På øyemål så ørretene litt under minstemål ut, så jeg slapp ut igjen to. Den tredje hadde kroka seg litt for godt. Torsken slapp jeg også, trengte ikke den i dag den så forresten ikke så sprek ut, litt merkelig "kornete" skinn, men svømte ivrig ut igjen når jeg slapp den.
 2. 4 points
  Ikke alt på Internett er sant. HST-DFSBL er en Navico-giver for Lowrance og Simrad. Hvis noen butikker roter Airmar inn i det så er sannsynligvis det en skrivefeil. Husk å sjekke om prisen du ser er ink/eks MVA. Waveinn er en lurebutikk på kanten til svindel. Det fremstår som en norsk nettbutikk hvor du kan anta at prisen oppgitt er ink MVA (slik den skal være ved salg til privatpersoner i Norge). Men de har et .com-domene og prisen er UTEN MVA, så du får en aldri så liten ekstra utgift etter mottak av varen. Akkurat det er de svært lite flinke til å opplyse om. Ikke overraskende er det også nettopp Waveinn som roter med giverne her. https://www.waveinn.com/nautisk-fiske/airmar-hst-dfsbl/43876/p Dette kaller de "airmar HST-DFSBL", mens det altså er en Navico HST-DFSBL, og for å toppe det hele har de feil bilde. Bildet viser en HST-WSBL. Og for de som ikke tok hintet: LIGG UNNA WAVEINN - MØKKABUTIKK
 3. 4 points
  Not too bad a day yesterday. 2 nice size sea trout and my 2nd cod this week. If u look at the first trout this wil give an idea of the spoon I used. Made some tasty beer battered fish and chips out fo the cod and will smoke the trout tomorrow.
 4. 3 points
  Ble en liten tur til Eikern i går. Var innom og kjøpte trollingkortet, så bare det ut på vannet. Relativt friskt, kald vind, bølger og snaue 4 grader i vannet. Målet var å få testet riggen og det fikk jeg. Alene i båten så det ble Motorguide autopilot og med den farta så ble det gjeddetrolling. Fikk satt ut planerboardsa, det gikk relativt greit egentlig. Siden det var første turen og jeg ikke hadde rigget stenger på forhånd ble det kun fire stenger ute. Gikk fint å sende ut snørene også. Planerboardsa gikk fint i vannet (så langt jeg med null erfaring med dette kunne bedømme). Alt i alt en vellykket testtur, men ser at jeg nok bør forsterke eller forankre trollingtargaen bedre. Den sitter kun på relingen nå, og hele relingen "flekset" litt i dønningene, blir jo endel moment og siden det er langt mellom festepunktene på relingen var det vel ikke annet å vente. Får tenke litt på hvordan jeg skal løse det.
 5. 3 points
  Weeell... Had a nice trip out to Paradisbukta on saturday... No fish, but got to test some new lines and came to the realization that i totally suck at underhand casting... Need to work on that!!
 6. 3 points
  Jeg hadde lovet eldstejenta telttur i vinter, men hver eneste ledige helg hittil hadde truet med et tosifra antall kuldegrader, men med påsken kom også våren. Så da ble det tur til «nærmarka» ved Øyungen. For øvrig var de faste innslagene med; bål, fisk og lek. Snøen ligger temmelig tjukk i marka nå. Det skal bokstavelig talt renne en del vann i havet før den er borte.
 7. 3 points
  So i spent a few hours at Paradisbukta today Where there around midday so not the best time of day i guess Sunny, mostly light breeze.... Lots of people trying to get caught by my backcast... Lovly day! No fish, but beautiful waters..
 8. 2 points
  Med 10 trolling sneller som jeg hvert år gruer meg til å skifte snøre på, fant jeg ut at jeg skal prøve å bygge meg en rigg for snøreskifte. Absolutt lowcost med ting jeg har liggende. Om det fungerer noenlunde blir det å bygge noe litt penere 2x8 fra et sundbrøytet søppelkassestativ. Ofret en gammel teleskopstang som ikke har vært i bruk på minimum 15 år. Ved å stramme mutteren kan jeg justere motstand for å få det stramt nok. Kan justere vinkeljerna for smalere ruller. Litt kast ved toppfart men kan leve med det. Krympeslange for å spare sveivene litt. Tok meg en time inklusive leting etter ting jeg kunne bruke Testing i morgen
 9. 2 points
  Mye større planer for i år enn i fjor! Fra med juni blir det å reise rundt å jakte etter 2 kiloen! Skal nok få på noe liv ja! Jeg tror jeg skal til vidda nest siste uka i Juli, kanskje det blir en før og. Hvor har jeg enda ikke bestemt meg. Har ikke trent like hardt i vinter i år, som jeg gjorde i fjor. Så usikker på om det blir samme rute som i fjor. Har knappenål på Høljabrotet, Tuvaturisthytte til rundt Heins. Rundt Kalhovd kanskje? Starte fra Mogen ser også ut til å kunne være kult.
 10. 2 points
  Hei! For noen år siden var jeg i samme situasjon som deg. Her kommer noen betraktninger fra en som flyttet fra Oslofjorden til Skjerstadfjorden (innenfor Bodø). 1. Havnivå er langt viktigere nordpå. I Oslofjorden skiller det ikke mange cm mellom flo og fjære, mens her så snakker vi meter. Jeg har erfart at de beste områdene (for min del) også er best ved lav sjø. Da når man ut til markbakken og litt mer spennende bunnforhold. På flo sjø blir man enten stående å fiske på ren sandbunn (siden det et par timer senere er tørrlagt) eller i tang-beltet. Er det fjære kan man også vade ut til tangbeltet å fiske utenfor. 2. Andre fluer. I Oslofjorden hadde jeg desidert best fangst på Runars CDC, tanglopper av ymse slag, og små fluer. Har enda ikke fått fisk med disse fluene i nord, foruten en tidevannsstrøm ved Valnesfjorden. Har gått over til større rekeimitasjoner som pattegrisen og fluen "jiggy" som jeg synes var "over-rated" i Oslofjorden har fått en ny vår. Aldri tatt så mye fisk på jiggy som jeg har gjort de siste årene. 3. Temperatur. Som BAN skriver så er vinteren mye tyngre enn sørpå, men til gjengjeld så er sjøvanntemperaturen mye jevnere her nord, så man får ganske likt fiske fra mars - oktober. Jeg har vel så bra fiske i grunne viker midt i juli som jeg har nå i april. Der jeg i Oslofjorden søkte dypere vatn midt på sommeren, prøver jeg heller å finne meg plasser nær munninger her nord. Vatnet som kommer ned fra fjellene blir nesten kaldere jo varmere det er i lufta (mer snøsmelting). Til motsetning så har man Bunnefjorden med Årungselva som måler 20 grader etter en varmeperiode. Det fine med juli er at da har mange av de ivrigste fiskerne funnet seg plasser oppe i elvene, og da får man i større grad stå alene i fjorden 4. Strømmer. På grunn av den store forskjellen i flo / fjære får man også mer turbulens i vannet. Jeg fisker ofte ikke langt fra Saltstraumen, så dette har jeg etterhvert lært litt av hvert om. I Skjerstadfjorden som blir innenfor Saltstraumen er det ofte mye strøm i vannet, nesten hele tiden. Dette kan man bruke til sin fordel når man velger seg ut fiskeplasser, men vær obs på at det kan bli for mye strøm og. Ihvertfall hvis man vil ha flua litt dypt. Mitt viktigste bidrag vil nok være å vurdere flo / fjære i mye større grad enn hva man gjør sørpå. Finne ut hvilke plasser som fungerer på flo og hvilke plasser som fungere på fjære. Jeg har få plasser som fungerer på begge (kommer ikke unna tidevannsstrømmen i Valnesfjorden, som funker begge veier, men på utlikt vis). Jeg har de siste årene hatt markant bedre fiske på lavvann enn høyvann. Dette kan nok være tilfeldig fordi jeg har knekt koden bedre på lavvann. Håper mine innspill kan komme til nytte
 11. 2 points
  Vi landet på dette settet som koster 449kr hos skitt fiske, men de hadde det på den lokale XXL butikken her i Harstad til kr 349. Fikk etestet det på ei lokal kai her i Harstad i formidag, og poden dro inn 6 fine småseier på 10 kast. Og første og største fisk satt på første kastet. Han fikk dreis på haspelsnella med en gang (vi øvde litt i fjæra i går kveld). Stanga er ei Abu Garcia Ike Dude 6' 7-20gr stang men snella er ei Åpen Haspel i ca 1000-1500 størrelse vil jeg tro. Poden på 7 år syns det var mye letter å fiske med dette enn med den lukka haspeltøvet han hadde ifjor.
 12. 2 points
 13. 2 points
  Har foreløpig spikret planer for 3 turer i år. Alle med utgangspunkt fra Trondsbu/Tinnhylen, men med ulik destinasjon. Mener å ha lest at Skaupsjøtjønnan huset stor fisk i tidligere tider. Lurer på om det også stod noe om Lometjønne. Kan være verdt et forsøk om du slår leir i området.
 14. 2 points
  som en generell kommentar; vi må ikke blande sammen diskusjonen om hvordan saker blir lenket og formidlet her på siden med innholdet og realitetene i de ulike sakene. Selv om man kan kritisere enkelte for hvordan saker lenkes og presenteres, er det direkte uhederlig HVIS dette brukes som et påskudd for å avfeie eller bagatellisere sakens innhold. ALLE, også de som jobber innenfor oppdrett, VET at det er oppdrettsnæringen som har forårsaket den eksplosive økningen i mengden lakselus. Dette er et faktum. Man (les næringen og norske myndigheter) burde heller bruke sin energi på å finne ut hvordan man skal løse dette problemet istedenfor å forsøke å prate bort fakta.
 15. 2 points
  Tok turen tur/retur (82 mil!) til YM´s Fiske i går for å hente alt utstyret. Der ventet Jukka og faren hans på meg i butikken med kanelsnurrer og kaffe. Praten gikk lett om alt mulig som hadde med fiske å gjøre og jeg fikk også sett litt rundt i butikken. To utrolig hyggelige karer og kan fort være jeg stikker innom der igjen om jeg skulle være i området. Fikk en del fisketips for Vättern også. Et lite utvalg fra butikken. Targabåge i rustfritt inkl. sprøt og spöhållare, det ER billig. Utvalg av Lappiawobblere. Fikk med meg noen hjem.:) Vel hjemme med utstyret og klar for montering. Det jeg fikk med meg var: 1 stk. Trollingtarga 1900mm med sprøt (uten stangholdere) 2 stk. Patriot planerboardsneller 2 stk. trollingblokker 2 stk. YM´s planerboard (er vel egentlig Järvirosvo) 2 stk. 90m Tuf-Line planerboardline 7 stk. Lappia wobblere i forskjellige størrelser Alt dette kostet meg den nette sum av 9600 svenske kroner. Jeg er kan på ingen måte påberobe meg noen kompetanse på temaet trollingutstyr, men vet at targaen alene ville kostet 8500 dersom jeg skulle bestilt gjennom Silver forhandler her i Norge. Slik ble det seende ut ferdig montert. Må seg jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Ikke bare fikk passet bredden perfekt, men jeg fikk også montert langt nok bak til at targaen ble stående rett over konsollen. Som en bonus fikk jeg festet ene beinet helt bak på relingen ved festet der relingen bikker nedover, noe som gjorde at targaen ble tiltet litt bakover og gjorde seg bra sånn rent estetisk sett... Alt var enkelt å montere, og kvaliteten på targaen var prima, godt og pent sveiset. Hvis jeg skal trekke frem noe negativt ift. kvaliteten så er det at finishen var ørlite variabel enkelte steder (bittelitt skjolder) samt at kromen ripet lett under arbeidet med å sette på stangholderene. Men da er jeg veldig pirkete. Kan trygd anbefale andre å gå for denne løsningen. Ser frem til å teste på vannet så snart isen går! PS: Her er Lappiawobblerene jeg tok med hjem.
 16. 2 points
  Problemene med å legge ut bilder er fiksa, så her kjem resten av bildene frå turen til Madagaskar.
 17. 2 points
  Virker som det er flere med samme oppfatning som meg, og har ikke så mye mer å tilføye Jeg droppet å reise... For min del bruker jeg heller de 4-500 kronene det ville kostet meg å ta turen på noe spennende ting fra USA/Japan... Mulig det er jeg som er spesielt interessert og at det ikke er noe marked for slikt utstyr i norske butikker.. Blir forøvrig litt trist når jeg har snakket med svenske sportsfiskere og de klager over hvor tregt utviklingen går i landet sitt.. også reiser jeg tilbake til Norge og XXL og Camp Villmark
 18. 2 points
  Jeg var på messa i noen timer, mest for å skravle med kjentfolk. Ble ikke imponert over noe som helst der skal jeg være ærlig.
 19. 2 points
  Jeg endte opp med en 10 foter 7 til 21 gr og har så smått fått prøvekjørt, ganske så fornøyd så langt. 10 til 20 gr sluker kastes rimelig godt, ikke prøvd med lettere enda. Intensjonen var sjøørret og stangen har allerede fått kjørt seg på første og foreløpige eneste fisken. Kan ikke klage når første ørreten som smeller på er på 4,3 kilo Stangen taklet dette meget godt, var verre med stakkeren av en 1000 snelle jeg benyttet, den ba om nåde de 15 minuttene kampen varte. Tenkte å unne meg en stradic 2500 snelle på denne stangen, men får ta det pø om pø. 16 fots Beastmaster hørtes mere ut som masten på en seilbåt, får håpe den er 5 delt da slik at du ikke trenger vogntog for å flytte på den
 20. 2 points
  Har kommet med en liten film fra påska i år. Fisket mellom 0,5m-6m under isen. Skulle fiske på en kant, men bommet, derav de varierende dybdene Hadde all agnfisk under isen. Observerte at gjeddene jeg fikk var fulle av igler, så de sto vel for det meste på bunnen. Nå ga jo agnfisk rett under isen fisk, men hadde det vært mer produktivt med bunnmeite? Agnet forøvrig med røye fra 10-20cm og en harr på 30cm, var kun røye de gikk på nå, men tror det var mer tilfeldigheter. Forøvrig fikk jeg den ene gjedda hvor det var 0,8m under isen, og den andre der det var 5m.
 21. 2 points
  Etter en tur på jobb og påskeferie er det straks klart for sjøsettig båten havner vel på sjøen på tirsdag. Skal bare bytte oljer og sjekke anoder først. Ekkolodd prosjektet lar vente på seg da svingerne tydeligvis ikke er lagervare. Men har begynt å klargjøre fiskeutstyr og i den forbindelse blir det fortomskifte på en del sneller. Gikk til innkjøp av en pr bobbin. At jeg ikke har gjort det før Nå er det slutt på store uniknuter kjøpte den billigste jeg fant. Fungerte utmerket første forsøk. Vart greit
 22. 2 points
  Siden abbor åpenbart kan dette med vanntemperatur, kunne han kanskje fyrt opp vannet her ved den svenske vestkysten litt? Ifjor påske hadde jeg båten på vannet. Nå ser båtplassen slik ut:
 23. 2 points
  Man har i flere år sett hvor dårlig det står til med stedegen fisk, men ingenting har blitt gjort. Jo man har gitt dispensasjon fra bruk av rist på reketrålen. I et så lite område som det her er snakk om er det, etter min mening, langt fra sikkert at det mest lønnsomme er å ta opp rekene. En av grunnene til at man har så store og bærekraftige fiskebestander i Øresund er at man ikke tar opp rekene eller ødelegger bunnvegetasjonen med tråling. Er man opptatt av utslipp pr kilo fangst er reke-og krepsetråling blant verstingene. Jeg tror dessverre at alt for mange ikke er interessert i å se resultatene av et strengt vern. I Tvedestrand har man i fem år hatt et nullfiskeområde på ca 9 kvadratkilometer. Det har gått fra fisketomt til " koker av fisk" og annet liv har også økt. Nå har politikerne forlenget prosjektet som forskerne ved Flødevigen har ansvar for med nye fem år. Godt det finnes sånne politikere. Friluftsfjorden!
 24. 2 points
  Haspel er minst like utsatt som senefører på en multiplikator. Du kan selvfølgelig kompensere ved å gå opp i størrelse og pris så haspelen tåler mer, men jeg mistenker at en Stella 20000 eller tilsvarende kanskje er noe utenfor budsjett her. (Jada, jeg setter det på spissen nå.) Dette er egentlig enkelt, kom deg over dette snøreførertullet. Noen ting hører voksenlivet til og sneller uten snørefører er en av de tingene....
 25. 1 point
  Jeg tar trolig en tur på Hardangervidda i sommer også. Antar inngang fra Tinnhølen og en rundtur ned i området mellom Besso og Litlos. Inntil to uker på tur er tanken, sist i juli og starten på august. Før det blir det en måneds tid i Femundsmarka/Rogen-området.
 26. 1 point
  Yes, lokking at satelite photos is A good approach! Try to look for example: shallow waters with deep waters close by or relatively shallow waters with mixed seabed ("leopard-bottom'' we call it in norway. That is Ocean bed with A mix of sand, rocks and seaweed) This is A link to a page containing a fishing map for Oslo fjord. With information about tons of places and what species you may expect to catch). Google translate might help you with the translation from Norwegian? https://www.fiskeavisen.no/fiskekart-for-indre-oslofjord/ Best of Luck!
 27. 1 point
  Her har du HDS 9 Gen 3 til ti lapper: http://www.olssonsfiske.se/marinelektronik/lowrance/lowrance-ekolod-plotter-kombi/lowrance-hds-touch-9-gen3 Har bestilt en slik selv, men jeg har en svensk kompis som kan ta den i mot for meg. Gen 3 har gått ut, så hvis noen skal ha 17’ for den nå er det bare å snu i døra og gå. Ellers ble ikke Rom bygget på en dag. Det går an å begynne et sted, og heller utvide eller komplettere etterhvert.
 28. 1 point
  Hei Ingen av de er verdt særlig mye. Splitcanestanga kan du få noen kroner for, men de ble masseprodusert helt opp til 80-tallet, og er neppe verdt mer enn noen hundrelapper, kanskje en tusenlapp. den andre er ei glassfiberstang, den er verdiløs.
 29. 1 point
  Hei igjen Her må man nok bruke litt avansert matematikk. Det er faktisk sånn at når man tvinner fire parter, (sene i dette tilfelle) så vil diameteren på den ferdige fortommen bli litt over det dobbelte av tykkelsen på sena. Vekta vil faktisk bli litt mindre enn ei massiv sene på samme diameter. dette, og i tillegg at disse fortommene er mykere enn en massiv, gir den svært gode kasteegenskaper mtp overslaget når flua legges ned. Spissen hekter du bare på ei dørklinke eller lignende når den tvinnes sammen. Da er det bare å knyte inn en fortomsspiss i ønsket lengde. Jeg lager braidene ca 1,5.2 m, og bruker en spiss på vel en meter. Totalt så bruker jeg nesten aldri fortommer lengre enn stanga
 30. 1 point
  These guys run the fisheries in lost og the lakes in and around Oslo. http://www.ofa.no/
 31. 1 point
  Før Prøvemontert Er litt forskjell på 7 og 9
 32. 1 point
  Endte opp med å bestille dette: Daiwa Black Widow G50 12' 3lb Shimano Baitrunner ST 10000 RB SKal ha to stenger ettervert men nøyer meg med den ene nå for å teste om dette er noe for meg. Snella kan jeg eventuelt sette på en surfstang om karpestanga skulle vise seg for veik...så får vi se om kveita brister ut av mine hender eller ikke :-) Og er den for veik, kjøper jeg bare inn ei billig kina-baitrunnersnelle til bruk etter flyndrer og bruker stanga til det.
 33. 1 point
  Jeg har brukt den en hel del. Helt Ok, slites fort men til den prisen kan du skifte ofte.
 34. 1 point
  Det er Navico som standariserer på SS modeller for Airmar svingere, ikke Airmar selv. Bronse svingere vil fortsatt være tilgjengelige for andre merker, men også for svingere som distribueres av Airmar direkte og ikke via Navico.
 35. 1 point
  https://www.nrk.no/finnmark/fugler-pines-til-dode-av-fiskekroker-og-garnrester-1.14001815 oppslag på NRK. En nyttig påminnelse om at vi sportsfiskere ikke må kaste igjen kroker og sener ute i naturen. Det er ille nok med det vi mister under overflaten. Også der bør vi bli flinkere til å bruke takkel som reduserer risikoen for at takler som mistes blir stående og fiske av seg selv... og om det skjer, bruk tynn knekkfortom til søkke, så fisken ikke blir forankret i bunnen...
 36. 1 point
  SØ: Bunn 0,40. Tupp variere litt etter forhold men 0,25-0,30 stort sett. Gjedde: Bunn 0,50. Mellomstykke på 0,40 og så 7-strand wire. Skal du ha perfekt strekk på fortommen bør du gjøre det litt mer avansert enn det, men det har ingen betydning for selve fisket.
 37. 1 point
  Post påske Det lå tjukk is i båthavna, så båten kom ikke på vannet i påsken. Det hadde jeg strengt tatt ikke ambisjoner om heller. Ny svinger er montert. 50-200 osv. Den var som nevnt ganske mye større enn forgjengeren, og krevde nye hull. Håper stor svinger gir stor fisk ... Ombygging til rattstyring er påbegynt. Fjernkontroll montert og koblet til motor. Jeg har ikke testa med motoren på, men det virket som det fungerte som det skulle. Kjøpt ubrukt på Finn. Ellers var det for kaldt for bunnsmøring mv, så det får bli neste korsvei. Forsøkt litt etter sjøørreten på åpningen 1. april. Fant meg en sydvendt grunn bukt, men fikk intet. Snakket med et par andre fiskere som heller ikke kunne melde om fangst. Neste gang ...
 38. 1 point
  Hei Du kan trygt bruke den også. Biltema er store på olje, og alt er testa og godkjent. Noe de fleste ikke er klare over, er at all motorolje og girolje som omsettes i norge er underlagt et godkjenningskrav fra nato, da all lagret olje i landet også fungerer som mobiliseringslager.
 39. 1 point
  Lite rosa eller vita trattflugor fungerar ofta bra också
 40. 1 point
  Oppsett for temp B175M jeg fjernet gen1 og 2 fra nettverket
 41. 1 point
  Det kommer helt an på hvor mange flyteperler, hvor god oppdrift de har og hvor store de er Men ja, det går det!
 42. 1 point
  Er jo smått komisk at abbor hjelper deg å fikse en feil på et døgn som navico ikke har klart på to år. Både Abbor og Erik er fantastiske ressurser for dette forumet!
 43. 1 point
  Denne saken skal opp i Stortinget 5.april og er fremmet av Venstre. Den er behandlet i Energi og miljøkomiteen og komiteen innstiller på følgende: "Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til en forvaltningsplan for Oslofjorden som inkluderer forslag til nye verneområder. " https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Representantforslag/2017-2018/dok8-201718-051s/ Ære være deg Sarepta, din evige innsats begynner å gi resultater, selv om det ennå er et stykke frem til målet. God påske.
 44. 1 point
  Hei Stor takk til Abbor . Der var temp problemet løst
 45. 1 point
  Hei. Ønsker å få laget en kjapp liten oversikt over fangster i Oslofjorden nå som fisken begynner kommer tilbake til fjordene. Så har du eller noen du kjenner fått SØ siste tiden(og fremover) så post det her med område, art, osv osv. Har man noen gode områder man vet det pleier å bli tatt mye på, skader det ikke legge ved noen hint slik at andre også får gleden av påsken og tiden fremover Jeg startet tråden med å legge inn en SØ tatt 17.3 ytre Oslofjord, målte 1,5kg
 46. 1 point
  That would depend mostly on winddirection. There is no solid ice there, but the wind can blow remains of broken ice into the bay. Yes, seatrout/ cod/ flounder would be your most likely catch.
 47. 1 point
  Problemet er slitasjen som kommer av tung vekt over noe tid. Siden de fleste av oss bruker mer tid på å vippe tunge blyvekter opp og ned, enn på å vinsje opp tunge fisk, så er det blyvektene som gjør at det går åt skogen. Men hvis du jevnlig pumper inn grov fisk vil det gi den samme effekten det også. Bare at da synes jeg ikke synd på deg lengre...
 48. 1 point
  Om det er noe trøst, så er vi mange som gleder oss til våren ...
 49. 1 point
  Har funnet et par steder nede i Landskrona som virker spennende. Der er det lov å fiske Sø fra 1 jan :-D. Å siden jeg bor ved grensen å er finnmarking attpåtil, så er 4 timer kjøring hver vei for dagstur å regne :-D. Blir en tur ned i løpet av et par uker :-D :-D Ps. Boksen er full i reker og Pattegriser ;-)
 50. 1 point
  Tror ikke du får noen tips til plasser etter stor berggylte når du skal bruke dem som agn. Dette er gamle fisker som vokser sakte, er sjeldne og tåler lite behandling på land hvis de skal settes pent tilbake.