Jump to content
Fiskersiden

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Bildene fungerer her på min PC og telefon. Det ligger noe bilder på Instagram, cro_magnon_lures om du vil se. Bare spør om du lurer på noe, kult med flere som lager sluk. Det er ellers stort sett dansker jeg har lært av, der er det ganske populært.
 3. Takk for info! Frister å prøve meg på noe lignende. Ser forresten ikke ut som bildene fungerer?
 4. Kan du skrive snører som er best egnet for stanga mi for jeg er veldig dårlig og finne snøre
 5. Ja ja, selvfølgelig - gamle utprøvde viser synger best. Jeg ser den; virker alltid - der du står med vinden som skriker i vantene og fiskeslo til knærne mens du drar opp kveite etter kveite.
 6. Får prøve det! Opplever at krokene bare blir mindre og mindre for øyeblikket!
 7. De teller ikke. Standard vurdering er at kroken skal sitte i munnen. Det er sannsynligvis kutlinger du har på agnet og de er overraskende morsomme å fiske etter, sett på krok i størrelse 20-32, og lykke til.
 8. Når jeg har fisket med myke agn har jeg opplevd at forskjellige arter av bittesmå fisker biter direkte på agnet, men ikke på kroken som er ment for større mål. De følger av og til med 1-2m før de slipper agnet og hopper ned. Snakk om 1-5cm størrelse. Om jeg tar imot en som følger med opp som ikke har bitt på kroken, "teller" de da for artslister om de ikke har bitt på kroken? Eller er det juks?
 9. Først lager jeg en master i tre eller noe som er omtrent det som jeg tror jeg vil ha det. De første prototypene lager jeg i gipsform, også pusser og filer jeg på de mellom fisketurene til de går som jeg vil (eller går i resirkulering) Når jeg er fornøyd lager jeg ny form av varmebestandig silikon med den gode sluken som master. Hullet lager jeg ved å ha en stiv, rustfri ståltråd gjennom formen. Den smøres med litt kobberpasta for å få den lett ut igjen. Her er en som snart er ferdig lakkert, mangler bare topcoat, fremdeles med ståltråd gjennom: Diverse nystøpt:
 10. Istemmes. Jeg har alltid med søppelpose på tur, men forbausende ofte fylles den med mer søppel fra andre enn fra meg selv.
 11. Dette burde ikke vært nødvendig og mange har sikkert sagt det før! Hver gang det ligger metervis med liner og forpakninger fra sluker og hekler strødd på fiskeplassene blir jeg flau på fiskeres vegne. Hvor skadelig sånt er for naturen og at det ikke forsvinner raskt vet jo de fleste. Og i tillegg så blir man flau når folk går tur forbi og ser det rotet. I urbane områder er jo også retten til å fiske på bra steder ikke en selvfølge med konflikt med grunneiere. I Norge er det i tillegg veldig frie regler for fritidsfiske og veldig få folk som rett og slett er mot fisking. La det gjerne forbli slik! Men ta nå ansvar isåfall! Forsøpler vi der vi står har de jo gode argumenter mot det. Også er jo fisken(og livet rundt) en bra resurs for mat, fritid og læring! Ikke kast det bort! Skulle gjerne sagt mer ifra på plass, men tror folk gjør slikt oftere når ingen ser på dem. Så det blir med å plukke opp etter andre og kommentere det naturlig med de man småprater med på fiskestedene.
 12. De var knalltøffe Fiskemannen! Lakkeringen så jo ut som det var rene kunstverkene. Hvordan går du frem for å lage disse? Må du bruke et rør av et slag under støpingen? Hva laget du formene av?
 13. AFTM kl 8-9 er betegnelse på linevekt. Det er et gammelt (britisk?) system, der de første x antall fot av lina veies. Nå opereres det mer og mer med vekter i gram (eller en annen gammel enhet; "grain"). Men dette trenger du ikke bry deg om. Poenget er at du skal ha en line i klasse 9. Hvilken klassifisering et snøre har, vil stå på esken det selges i. Noen snører har vel dette også trykket på selve lina. De aller fleste hel-liner for enhåndstenger oppgir vel fremdeles aftm-klasse. Også finnes det ulike typer snøre. Tradisjonelt var dette delt i "WF" og "DT" snører, som betegner hvor "klumpen", dvs den tykkeste og tyngste delen av snøret, sitter. WF betyr weight forward og betyr at klumpen sitter mot fronten av snøret. DT betyr dobbelt taper og betyr at klumpen sitter på midten. For en nybegynner er det WF som gjelder. Dette er også det klart vanligste snøret. I tillegg deles liner opp i hel-liner og skyteklumper. En skyteklump er bare den tykkeste og tyngste delen av snøret (pluss litt foran og bak), dvs den delen av fluesnøret man har i lufta når man kaster, normalt 10-12 meter. Denne må skjøtes til et skytesnøre, dvs et tynnere snøre, som er det snøret som "skyter" ut i framkastet når man legger ut snøret på vannet. En helline sammenføyer disse to snørene i en line på rundt 25-30 meter. Du bør gå for en helline i klasse 9. Det er som @cannonbang skriver, både enklere og billigere. Men det slutter ikke der ... Fluesnører finnes dessuten i ulike synkevarianter. Fra flyt til hurtigsynk. Skal du fiske med tørrflue er det bare flyt som gjelder. Et synkesnøre vil dra flua inn og ned og dessuten legge seg på bunn. Men en stang i klasse 9 er dårlig egnet for tørrflue uansett - den er rett og slett for kraftig! Du skriver vel i en annen post at du skal fiske etter laks og sjøørret. Forholdene på stedet du skal fiske har betydning for linevalget, men som et generell tips ville jeg gått for et såkalt intermediate snøre. Det er i prinsippet vektløst i vann, dvs det hverken synker eller flyter. I praksis vil det legge seg rett under overflaten. Det kan brukes både til laks- og sjøørretfiske i elv og til sjøørretfiske i sjø.
 14. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) Tam handlingsplan for villaksen Regjeringen har nylig fremmet en handlingsplan for villaksen. Det er etterlengtet, men dessverre er planen svært lite forpliktende. Link: https://www.njff.no/aktuelt/tam-handlingsplan-for-villaksen Les også: Regjeringa Solberg / Klima- og miljødepartementet: Lanserer handlingsplan for villaks Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/78096-regjeringa-solberg-handlingsplan-for-ville-bestandar-av-atlantisk-laks/
 15. Yesterday
 16. Hvordan ser jeg linevekt? Og hvilket snøre kom du fram til?
 17. Hei Dette angir hvilken linevekt stanga er beregnet på. for wf og skyteklumper så skal du bruke det høyeste tallet, altså AFTM 9. Jeg vil anbefale ei wf-line som en start, da slipper du skjøter og knute mellom klumpen (selve kastelina) og baklina. den vil være mye enklere å håndtere for deg som nybegynner, og endel billigere enn å sette opp en skyteklump
 18. https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/61426-sterlett-noen-som-har-opplysninger/ Hei fant en gammel tråd om det her. For endel år siden. Kanskje litt til hjelp
 19. Hei jeg er en nybegynner med fluefiske og jeg lurer på hvordan jeg skal finne ut hvordan snøre jeg skal ha? lengde 10 A.F.T.M 8-9 96% carbon vekt 169 g uten snella
 20. Jeg har kjøpt både multi og mono til innenlandsfiske. stort sett i størrelse 0.12-0.22. Det største jeg har fått på er ca 800g, men de har holdt veldig godt. godt fornøyd med både mono og multi derifra!!
 21. Last week
 22. Har brukt agepoch 0,23-0,37 til havfiske. Og spectra ekstrem braid 0,10-0,20 til haspel. Anbefaler å koste på 8-strands braid på ebay. Kjøpte veldig mye før 350 grensa ble fjernet. Regner med at det er blitt mye dyrere nå, med toll og avgift.
 23. Har 2 forskjellige tykkelser fra Simpleyi. Bruker de ganske mye i 2-3 sesonger nå og fortsatt ser ut som ny. Anbefaler. https://www.aliexpress.com/item/1005002953880648.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.20.2c6b7c2caoEHWl
 24. Har kjøpt 10-12 ruller på 1000 meter av agepoch på ebay.
 25. Har selv kjøpt og brukt mye agepoch 8 strands fra Kina til havfiske. Veldig fornøyd. Dette snøret er litt tykkere enn f.eks. daiwa j-braid.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.