All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. Har nok skjedd mer enn 100 ganger for meg ST-36 (1x) er det bare å glemme for mitt fiske, ST-41 (2x) er bedre men fortsatt for myk, ST-56 (3x) retter seg ikke ut på ørret. Problemet er at jeg trenger en krok jeg kan rette ut når sluken sitter fast i bunnen, men som ikke retter seg på fisk. Mustad 36329NPBLN (3x) er det beste alternativet jeg har funnet. Gode gamle Mustad 3567B (2x) er en sterk og rimelig krok.
 3. Today
 4. Afre

  Vadestøvler.

  Jeg har noen guideline vadestøvler ikke veldig fancy for å si det slik. Der er veldig lette og gir god støtte. De har filtsåle og jeg syntes ikke de på noen måte blir for tunge og gå med. Jeg blir faktisk mye mer sliten av å gå med fjellstøvler med dårlig feste på glatte steiner, enn å gå med vadestøvler med filtsåle som sitter godt på glatte steiner. Men her kan det være individuelle preferanser samt lokale terreng forskjeller som helt klart kan spille inn
 5. TT

  Vadestøvler.

  Enig med @piscator her. Så lenge du har løs støvel, er ingen skade skjedd. Jeg brukte joggesko til vaderne i mange år før jeg kjøpte meg egne vadesko. En annen sak er at vadere uansett ikke er det beste å gå langt i, selv om de ikke lenger er laget av PVC ... Så skal du gå langt, ville jeg nok tatt vaderne på ryggen. Filtsåler kan dessuten være temmelig glatt på land ...
 6. piscator

  Vadestøvler.

  Forstår det slik at du har en moderne vadebukse i pustende materiale (Gore-Tex eller liknende), uten fast støvel. Vet ikke om filtsålen er det største problemet, men en stor og lett joggesko istedenfor tunge vadesko er løsningen hvis du vil ha en lettere totalpakke. Problemet er også relevant for den som vil ha med seg vadebuksa til fjells, der hvert gram i sekken teller. Enda lettere blir det med sportssandaler, men da øker risikoen for at vadebuksa skal skades av kvister eller steiner på bunnen.
 7. Rubjo

  Vadestøvler.

  Kjøpte vadebukse i fjor som jeg er godt fornøyd med. Sikkert fordi jeg ikke vet hvordan andre merker er i forhold, da dette bare er andre vadebuksa jeg har eid, da den gamle neoprenbuksa hadde holdt i 20 år (og fremdeles er like brukbar som da jeg kjøpte den) Men jeg gjorde den tabben og velge filtsåle, siden jeg kjente til det fra før da den gamle neoprenbuksa med fast støvel hadde det. Filt er jo svinetungt å gå med. Og jeg sliter med utmattelse pga av kronisk sykdom...så jeg bør defintivt ikke ha noe så rtungt på beina om jeg skal gå et stykke til et vann. Og Norge er jo en bakke! Videre er de dritglatte på gjørmete regnstier! Fikk meg noen karameller etter noen skikkelig fall i Charlie Chaplinstil! Er det noen som kan anbefale noen rimelig vadestøvler, med god støtte for foten og som er lette å gå med? Eller skal jeg bare kjøpe meg noen billige joggsko noen størrelser større enn foten?
 8. Thnx Dagdad, Nice to hear that you are confident about ST on Averøy. I did check out Smøla. Found that there are no campsites. Maybe camping in the wild will be an option. Otherwise Nothaugen Fiskecamping looks like a nice place to stay also. 'We will see . But thnx for your response. Much appriciated. Kind regards, Martin
 9. Med mindre man som min gamle fiskekompis insisterer på å fiske med Mustad Aberdeen. Det har gitt flere tilfeller av "synål" ..
 10. Generelt; jeg kan godt kompromisse litt med kvalitet på stang og snelle, hvis det er noe jeg ALDRI kompromisser med når jeg fisker er det kvaliteten på kroker og sene. Der er jeg kanskje i overkant kresen. Det fins naturligvis flere enn Owner som produserer gode kroker, men jeg bruker Owner st36 til det meste av mitt fiske der slike kroker er aktuelle, som slukfiske. Når jeg kjøper sluk bytter jeg nesten alltid ut "fabrikk-krokene" med en st36 i passende størrelse. Og selv om st36 er en relativt dyr krok, som alle Owner-kroker dessverre er, kanskje den tross alt er billigst også, hvis man setter kvalitet og pris opp mot hverandre? Til Rubjo: Hvordan kan du vite at 10/0 kroken du bruker holder til kveite hvis du aldri har fått en STOR kveite? Mens krokingsegenskapene som regel er det mest kritiske under vanlig slukfiske i ferskvann; det er ytterst sjelden at selv en stor ørret klarer å rette ut kroken, er krokens styrke helt avgjørende under kveitefiske. Og om Owners kroker for ferskvannsfiske er dyre, hva skal man da si om kvalitetskrok for stor fisk i saltvann? Det er helt avgjørende at kroken på tross av sitt tykke gods er spiss nok til å trenge gjennom den harde fiskekjeften. Og den skal om nødvendig være så solid at fisk på 100++ kilo ikke retter den ut. Og den skal ha en form slik at fisken ikke så lett bender seg løs.
 11. VMC sine er mer enn goide nok. Til kystmeite etter kveite bruker jeg forøvrig 10/0 kroker jeg kjøper på Wish! Og de holder som bare det :-D
 12. Yesterday
 13. Flott fisk! Kan jeg spørre hva slags pilk den tok på? Jeg deler samme erfaring som Reeky. Syntes fisken er vanskelig i år. Forrige helg så jeg flere fisk som ble tatt i nabobåter, men denne helgen virket det som at fisken var mer vanskelig.
 14. Eg tenker å kjøpe inn ei større mengde treblekrokar i str 14 for å bruke til slukfiske. Eg har hatt mykje suksess med Owner st bc36 str 14, men dette er ein relativ dyr sak på ebay. Finst det ein annan treble som er like bra, berre billegare?
 15. Nydelig fisk! Og godt å høre at fiskeriet har vært bra for enkelte iår på bygrunnen, jeg er egentlig av helt motsatt oppfattelse at det er mye mindre fisk iår enn ifjor blant annet. Har vært utpå 3 ganger og enda ikke fått fisk, ser litt på loddet men ikke helt de store stimene men bite vil den ikke. Det hjelper vel ikke at loddet streiket siste dagen jeg var ute, og da blir jo det mye vanskeligere. Syns ikke jeg har sett de helt store fangstene fra båtene rundt heller men det kan hende at det kun er jeg som har vært uheldig/udyktig iår, fikk hvertfall mye mer fisk ifjor rundt denne tiden.
 16. Hadde med en kar ut på fredags kveld. Han sa at rekorden has fra før var 18kg og håpte å slå den og kanskje bikke 20kg. Jeg svarte at det var selvsagt mulig men at det var litt i mellom fisker på den størrelsen. 5 minutter senere bet det..den veide 28kg !
 17. Averøy is a beautiful place with endless fishing-possibilities. I have not fished for seatrout up there but should be lots of good places. Perfect territory for ST. And you will catch a lot of good sized saithe, cod and pollock as well. Smøla north of Kristiansund is known as a ST paradise. Google it.
 18. Jeg mener det er best at der er en elv noenlunde i nærheten. SØ finnes over alt men det blir skjeldnere lengre unna elver og større bekker. Ta deg en tur i nærheten av Brødrene Sunde (Sundolitt) fabrikken.
 19. Hi Josteink , Thank you for your time and info. Handy all those links and maps. I found a nice campsite near The Atlantic Road on a small Island. It is called Lysø Camping and Rorbu Rentals, 6530 Averøy. On the map I can see many places where I can find wading possibilities and sheltered inlets. Must be some nice currents to from the tide I suspect. Do you know this place? We planned to visit there also during our trip. Nice small camping. Looks not so cultivated. Tight lines, Martin
 20. Loads of campingspots near the shore all the way up the west coast. Use the same flies and the same methods you use in Denmark, will do fine. I summer its best fishing in the darker hour like in the evening and night. Search for public bading spots, these will be a good strating point. Many of the more rural ones are ok for camping, view the links under. Some usefull links: https://www.visitnorway.com/plan-your-trip/travel-tips-a-z/right-of-access/ https://www.midt-agderfriluft.no/kart https://www.kristiansand.kommune.no/globalassets/kultur-idrett-og-fritid/friluftsliv/badeplasser-og-friluftsomrader.pdf http://www.ryfri.no http://www.nrshf.no/dsp_artikkel.cfm?Level1_id=26837&type=1&type=1 https://www.bof.no And so on. When you found some areas you might wonne post here and you might get som more advices.
 21. Da er jeg med! Trodde du mente at det er påvist smitte av nye vassdrag i nyere tid. Du har uansett et godt poeng ift. spredningsfare fra Sverige. Og hva flytting av arter angår, så er vel dette nok et eksempel på at det får sekundærkonsekvenser, som Piscator trekker frem. Blir interessant å se hva slags strategi de ender opp med for Drammenselva.
 22. Siste uke
 23. Try to post at this forum in the Klassisk fluefiskeutstyr subforum. https://www.fluefiskesiden.no/forum/ I remember there was a guy which knew Kjell Vangen and the rod building well which was active there.
 24. Har stangevnet høy kvalitet så skal ikke de ha mye usymmetri. Er ikke all produsenter som er like flinke til å plassere stangringene riktig heller. Veldig enkelt å konvertere LPXe. På haspelstengene sitter det en liten gummisak der triggered sitter på multistengene. Fikk tak i bunndelen av ei ødelagt triggerstang. Så det var bare å flytte triggeren over, siden stengene har asymmetrisk endeknott måtte jeg snu denne 180 grader.
 25. Interessant å konverte haspel til multistang. Men hvordan blir ryggen på de? Trodde multistengene er beregnet på nedbøying 180 grader fra haspel? Blir jo straks mye mer styr å skulle snu alle stangringene? Men utvalget i spennende lengder og vektklasser i haspelsegmentet er jo fantastisk mye bedre, kanskje noe jeg skal se nærmere på.
 26. hi Worth to mention is also that Vangen & Carlsen was the first to build fly rods in norway. Rods before this was imported, mainly from England. The company died with kjell vangen, wich is a little pity. I have tre rods of this brand "Vangen of Norway"and they are all beautiful rods
 27. Tussen takk, piscator, for your detailed answer, I really appriciate it! This is really helpful for our beginning of this search! All the best!
 28. Takk for linken, men ser ut som den er utsolgt dessverre. Virker som det er en utgått modell så regner med jeg må lete en stund.
 1. Last inn mer aktivitet