Jump to content
Fiskersiden

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Hei! På denne tiden av året vil jeg anbefale harving, dvs fisking med store markklyser etter mørkets frembrudd. Du finner mye nok informasjon om du søker opp «harving». Mitt beste enkelttips i den forbindelse, er å unngå blikkstille vann. Prøv deg på kvelder med litt vind og velg vann og områder av vann der det er håp om litt krusning på overflata.
 3. Polarisering teknologi har vel ikke endret seg noe særlig, så hvis det ikke har kommet noe helt nytt som jeg har missa. Så tror jeg ikke effekten av polariserng i seg selv alene, ikke er markant bedre på 2k+ enn biltema. Kanskje med dyrere briller får de mer presis filter, etc under produksjon som gjør det noe bedre. Men ikke noe sånn wow. For å røre litt i grøten så må man se på hele pakka for briller. Polarisering fjerner egentlig bare mye hvit lys vertikalt. Kombinerer man det med filter på foran og bak med antireflekt, kontrast, renere materiale for å minske forvrengning når man ser i vann. Så får man mindre forstyrrelser i det man ser, og i det gjør at 2k+ briller "ser mer"
 4. Et anlegg med fem merder taper i snitt 25 millioner kroner per produksjonssyklus i tap av fisk som følge av avlusing, viser en ny doktorgradsavhandling fra NMBU. Sjømatnæringa ber regjeringa komme på banen og legge bedre til rette for overgang til lukkede anlegg. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): Lakseoppdrett - Avlusing gir milliontap og fiskedød Link: https://jaktogfiske.njff.no/laks-lakselus-oppdrett/avlusing-gir-milliontap-og-fiskedod/244252
 5. Yesterday
 6. I sommer fanget jeg særdeles lite fisk og har blitt fortalt at det har vært veldig varmt i sommer og dermed litt vrient å fiske. Ok. Men! Nå som det straks er oktober, hvordan skal ståa være nå? I mindre vann i marka og mellomstore vann ellers. Er det kaldt nå så fisken holder seg i ro? Er det sannsynlig at den står høyt? Lavt? I hvilke dybde vil jeg sannsynligvis ha mest hell med sluk, om i det hele tatt? Er det noe allemannskunnskap jeg bør vite om? Er det ned rig som gjelder nå? Dupp m/flue? Noe annet? ...osv osv osv - er det noen som kan litt om ting som dette og kan fortelle litt løst og fast om hva man bør vite om til en nybegynner?
 7. Havbruksnæringa er kritisk til regjeringen som ikke setter inn tiltak for å få bygd flere lukka oppdrettsmerder. De mener lukka merder vil stoppe lakselusa. NRK: Mener regjeringen ikke gjør nok for å få bygd lukka oppdrettsmerder Link: https://www.nrk.no/trondelag/onsker-lukka-merder-_-men-mangler-penger-til-ombygging-1.16532536
 8. Last week
 9. Jeg skjønner det er forskjell på selve linsen og innfatningen og sånt, men effekten av polarisering - er den bedre på 2k+ enn på 99,- biltema?
 10. Low-light vil være mer behagelig ved lite lys forhold, så under de forholdene skal de oppleves mer behagelig da det ikke blir så mørkt. Det går jo helt an på, jeg er sikker på at man finner briller fra 500-1000 kr som sikkert gjør det samme som 2000+ Noen merker legger all fokus på selve linsen, så mindre på ramme. Og da merkes det, men om man må tviler jeg på. Det jeg merker størst forskjell på er hvor lang tid det tar før linsene begynner å få riper. Hvor klart glasset er, og mer kontrast. Har et par polarisert Oakley briller og de funker bra, men Smith brillene er bare hakket bedre i alt i forhold til å se.
 11. Hei, send meg en mail på sf@agnet.no med hvor, hva og hvor ofte du fisker så ser vi
 12. Ser du bor i Haugesund, mulig å få teste luktstoffet?
 13. Hei Derute Vi, en gjeng som tenker å padle kano i Telemarksvassdraget om sommeren neste år. Spørsmålet mitt er om det er noen som har erfaring med å padle denne turen og om vinden som ofte er på større innsjøer, som nesten alltid kommer utenfra Bandak og har retning mot Dalen. Gjør den vinden det kanskje bedre å padle turen fra Lunde til Dalen enn omvendt? Det var det
 14. Grunneigarane langs elva Surna trugar med å melde Statkraft til politiet etter ein massiv slamtabbe. Eitt år har gått sidan lakseelva vart fylt med slam. No vil dei ha pengar og svar. NRK Møre og Romsdal: Trugar med å politimelde Statkraft for å ha drukna elv i slam Link: https://www.nrk.no/mr/statkraft-slapp-ut-slam-i-den-nasjonale-lakseelva-surna-_-kommune-og-elveeigarlaget-ha-erstatning-1.16564532
 15. Typisk en 50/200-HDI, også kalt l/h-HDI. Den har 20D med smal konevinkel ved 200kHz, kombinert med DownScan.
 16. Det fungerer nok helt fint så lenge du ikke forventer å kaste 50 meter.
 17. Bkv

  Nybegynner i Mjøsa

  Takk. Jeg skal se på dropshot
 18. Heisann! For 10-12 år siden var jeg ivrig fluefisker, men livet tok en annen retning og det forsvant for meg. Her om dagen svinga jeg stanga igjen og fikk min første fluegjedde på like mange år, og dermed var jeg hooked igjen Så i dag fylte jeg bellyboaten med luft og la fra land. Etter tre minutter begynte det å piple inn vann i min godt tilårskomne Slate Mastery vadebukse. Nå som den er tørr ser jeg den har slike rynker bakpå låret. Er den ødelagt, eller vil det la seg fikse med impregnering?
 19. Du kan få abbor på alle slukene på bildet, men nå på høsten kan det være litt vanskeligere enn på sommeren å få abbor i Mjøsa. Jeg ville testet dropshot nå for tiden. Abbor finnes i hele Mjøsa, også i Brumunddal, det er bare å prøve seg frem. Stå ikke for lenge på hver plass, beveg deg litt rundt.
 20. Hei. Jeg har kjøpt fritidsbolig nær Brumunddal og tenkte å prøve fisket i Mjøsa. Jeg trenger noen hint for å komme igang. Abbor lyder nærliggende. Jeg leser at ørretfiske fra land er vanskelig. Nå finnes det visst mange andre arter i Mjøsa som jeg ikke har kjennskap til. Jeg skal fiske fra land. Bør jeg velge meitefiske med dupp, eller bør jeg kaste sluk? Er det noen god plasser nær Brumunddal? Jeg fisket litt i Oslofjorden for noen år siden. I de gamle sakene mine fant jeg Soft & Strong 0,35 mm og Broad Blue Eye 0,26 mm. Vil noe av dette være anvendelig? Eller hva anbefales på snella? Etter at jeg sluttet å fiske i Oslofjorden, kjøpte jeg noen sluker for å fiske i tjennene i nærheten, men kom aldri igang. Hvilke sluker bør jeg ha? Kan noen av dem på bildet brukes? Ellers tar jeg imot alle råd med takknemlighet.
 21. Nei, men det er på tapetet. Dette er dog ikke ment som en erstatning for naturlig agn på den måten, mer som et hjelpemiddel til sluk etc. Jeg har jobbet en del med kunstig agn også, og det blir det nok gjort mer med etterhvert. Her er en test med kunstig agn vs makrell i sjøen utenfor der jeg jobber. Som vanlig mye leppefisk og småsei, men morsomt uansett.
 22. Har du testet det mot vanlig agn, feks makrell? Kunne jo vært interessant.
 23. Jeg er en sur, halvgammel gubbe og mener nok fortsatt at luksusvarer som en båt til fritidsbruk ikke bør lånefinansieres. Må det lånes, så forsøk å låne minst mulig og ha i bakhodet at ting kan gå i stykker slik vi diskuterte tidligere i tråden. Hvis motoren ryker neste sesong, har du økonomi til å gjøre noe med det? Hvis svaret er ja, så trenger du neppe å låne penger i dag heller. Hvis svaret er nei, så er det en hel del risiko knyttet opp til å låne penger. Du kan ende med å lånefinansiere noe som er tilnærmet verdiløst om ett år, mens du fortsatt sitter med gjeld. Om så en RIB er godt egnet for sportsfiske får bli en helt annen diskusjon.
 24. Vurderer å kjøpe båt her, men er litt usikker på grunn av at rentene går opp. Det er jo ikke bare bare å ta et båtlån med sikkerhet. Problemet er jo at man må ha egenkapital. Ja blir vel litt høyere rente men vurderer å ta et båtlån uten sikkerhet i stedet. Men veldig vanskelig synes jeg. Tenker kanskje at noe som dette kunne ha passet https://www.finn.no/boat/forsale/ad.html?finnkode=320807670 , men da må jeg ut med en 50000 i egenkapital hvis jeg skal ta et vanlig båtlån. Kan ikke helt bestemme meg jeg. Mvh Svein
 25. Norske Lakseelver Nyhetsbrev fra Norske Lakseelver Nyhetsbrev 22. september 2023 Link: https://norskelakseelver.mailmojo.no/m/396092/yvkwEdwiUjkvsWLUJMrSLztr1oQn PS: Du kan melde deg på nyhetsbrev fra Norske Lakseelver her.
 26. Har testet det opp mot noe flytende greier og opp mot noen jigger med innebygget smak. Da var det såklart bare leppefisk i området men mitt var ihvertfall klart best der.
 27. Ja. Har laget to versjoner foreløpig, den ene bør være bra i ferskvann. Har planer om å lage fler versjoner også, som ihvertfall i teorien vil fungere bra på mange ferskvannsfisk. Så må det såklart testes i praksis. Men jeg har ganske mye erfaring med sånt, har holdt på noen år
 28. Det var en kul video, i alle fall! Det selges jo ymse slike produkter, og jeg har selv en flaske med guffe liggende i havfiskeutstyret mitt. Dog brukes det utstyret fint lite, så all verdens erfaring har jeg ikke.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.