All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Husk og sjekk regionale forskrifter, spesielt på vestlandet er der ofte store fredningsoner nær enkelte elver, med reguleringer for hva fiske som er tillatt. Regionale forskrift,Rogaland
 3. Har fisket ultralett med ei Okumasnelle i 500 størrelse i 15 år. Snella sa takk for seg i fjor. Helt utslitt. Ny snelle ble 1000 størrelse, men kjentes helt feil ut på stanga. Uten at jeg gadd bruke mye tid på det. Brukes av poden nå det opsettet. Bruker nå denne. En Shimano Scorpion BFS (2017 modell), som kaster sluker ned i 2 gram rett ut av esken på en Tsurinoya Dragon 602 QLC stang for 1-8 gram slukvekt med en Kastkjing braid på 0.09mm. Har ikke som abbor over her investert i trimspole.
 4. Neteland Production «Elva Mi» / «My River» En hyllest til elvene våre. Hvert år skjer det fantastiske ting i alle elver i Norge. Nemlig gytetiden. Denne fantastiske tiden har vi og Simen Prestaasen prøvd å formidle i "Elva Mi". Link: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1iVClVSTrbTuNqdNsxM-6Yn3bS1Ts4jCn_WYI7tPIYlW7NUaKlJmr9Ztw&v=dvdkexOuLcE&app=desktop
 5. Yesterday
 6. Den beste BFS snella jeg har prøvd er Daiwa Steez CT SV TW700XH. Kaster ned til 2.0g med orginalspole, hvis jeg skal bli ekstrem setter jeg inn en Roro trimspole med 0.06mm Sufix Nanobraid, sammen med en 6'3" Kuying Teton TTC-632UL 1-4g kastevekt kan jeg kaste bare hvirvelen om jeg skulle ha lyst til det. Roro spolen veier bare 6.0 g med snøre, induktor og lager.
 7. kjempebra matfisk...det kan man si,)
 8. Det står en del her https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Reiskap/Garn Det er i alle fall mye som tyder på at garnet må settes dypere enn 3 meter. Når det gjelder eiendomsgrensens utstrekning i sjø kan du lese her: http://jusinfo.no/index.php?site=default/721/2146/2154/2159 Det er et visst belegg for å si at dere har eierbeføyelser ut til 30 meter fra land/2 meters dyp, men dette er ikke krystallklart.
 9. https://www.skittfiske.no/berkley/147065/berkley-im6-sjøørret-kombo-9-10-30g-lightning-9-cardinal-s30-fireline-0-17 Dette settet er veldig bra og i tillegg veldig bra priset.
 10. Ja jeg har i mange år brukt en Shimano Nexave 2500. Den har vist seg driftssikker og god. Heller ikke for dyr.
 11. Hei Bor på et småbruk ved Trondheimsfjorden hvor vi eier helt ned til sjøen, og også bor nære sjøen (husene er ca. 100 og 200 meter fra sjøen). I fjæra har vi et opparbeidet område og utenfor der, og litt lenger bort, men fortsatt rett utenfor eiendommen, var det idag en båt som holdt på lenge med fiskeutstyr (jeg så ikke helt hva det var, men hadde et slags garn over ripa). De hadde i alle fall satt ut en liten blåse, ca. 30 meter fra land, rett utenfor der vi har ryddet for båtene (dvs. tatt unna store steiner osv.), men jeg tror ikke de satte garn fra den. Etterpå lå de helt inne i et tomt båtutlegg (vet ikke om de hadde problemer med noe, jeg fikk ikke med meg hele seansen) Siden de hadde en stor og tilsynelatende dyr skjærgårdsjeep, og heller ikke dro da jeg gikk ned til sjøen, regner jeg med at disse kan reglene rundt dette. Likevel svært dårlig oppførsel såklart, men så lenge de ikke bryter loven er det vel lite man kan gjøre. Noen som vet hva reglene er? Takk for svar EDIT: Ser nå at det er satt ut to små blåser, så da regner jeg at det er et garn. Fra fjære vil jeg si at det er ca. 20 meter ut. På flo kanskje 30.
 12. Takk for tilbakemelding. Skal sjekke denne stanga. Har du ett godt forslag til snelle også som er fornuftig til dette bruket?
 13. The winner of the Aaroy draw will be announced here at FB, LIVE Thursday at 3 PM. Who gets to fish in the beautifull Aaroy river with Knut Munthe Olsen next summer? // Vi trekker vinneren i Årøylotteriet på torsdag kl 15:00. Trekningen skjer på direkten Norske Lakseelver: Trekning Årøylotteriet 19.09 kl 15:00 Link: https://www.facebook.com/NorskeLakseelver/videos/502716683893719/
 14. Last week
 15. https://youtu.be/4A82_A1n7xk Filmat en hel del i en innsjø i södra Sverige under sommaren. Blev ett par bra klipp på gäddor och abborrar, så hoppas ni tycker det är kul att få se lite mer av livet under ytan i våra skandinaviska vatten :)
 16. Hei. Til det bruket du viser til bruker jeg en Shimano BeastMaster dx 10-30 gr. 270 m. Den er en kastemaskin og nydelig å kjøre fisk med. Ikke for dyr og av god kvalitet.
 17. https://www.nrk.no/sognogfjordane/tusenvis-av-laks-pa-rommen-i-sognefjorden-1.14707203 Det beklages, hørt den før?
 18. jeg vet om dette) https://www.hindrumfjordsenter.no/
 19. Jeg skal kjøpe stang til min sønn på snart 11 år. Tanken er at han skal kunne bruke den når han står på brygga med sjøfiske men også være med meg i elva og prøve på laksen. Noen som har erfaring/forslag til størrelse på stang og snelle? Tenker ikke stanga må være beregna på 10 kg laks, men den må være god å kaste med. Kommer vel hovedsaklig til å fiske med flue og dupp og sluk.
 20. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) Lukkede merder kan beskytte mot lakselus Arve Nilsen har i sitt doktorgradsarbeid dokumentert fiskehelse og fiskevelferd ved utvikling og drift av lukkede merder for oppdrett av laks. Studien viser at lukkede merder kan gi en effektiv beskyttelse mot lakselus, og beskriver vekst, dødelighet og vannkvalitet ved produksjon av laks i lukkede merder. Link: https://www.nmbu.no/forskning/disputaser/pressemeldinger/node/38216
 21. Ett år senere, tilbake for hevn... Klassisk fjellørret på 2,4kg
 22. Hva fisker du BFS med? Jeg har en Shimano Calcutta Conquest 51 DC og ett Tenryu Rayz RZ53 UL-BC, kaster bare sånne dritsmå DUO wobblers og Japanske handgjorde BFS wobblers Har ikke sett så mye annet folk som fisker BFS..
 23. Hei! I høstferien, uke 41, skal jeg til Levanger og jeg er veldig gira på å fiske i Trondheimsfjorden. Tenker da evt. å ta en dag eller to på fjorden i båt, men da trenger jeg selvfølgelig en båt.. Så det jeg da lurer på er om noen vet om steder å leie båt i området rundt Levanger? Jeg har bil, så ikke noe problem om jeg må kjøre litt.
 24. Tenkarafeske er presentasjon, ikke imitasjon Mange av di "eldre" anvender bare en flue, og har gjort så i decennier Og di fanger driiitmye fisk Tro er som Kristendom og Islam, tro hva du vil, så blir det vel din sannhet Jeg tror pa det som fungerer för meg, og med den fluen i litt olike störrelser og ferger så fenger j fisk hver gang der j fesker Så för mitt feske så tror j ett fluemönster rekker godt! PS Jeg har ett par 2-3 olika mönster i min box, men d er mest för jeg like og binde fluer..
 25. Sakasa kebari 12, Sakasa kebari 14 og Sakasa kebari 16, ende man trenger fanger alle fisker
 1. Load more activity