All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. Hva er en god pris for sjøkreps (i kg)

  Og skulle moral og etikk ikke være nok, noe det sikkert er, så har lovverket en pisk i bakhånd. https://lovdata.no/dokument/NLO/lov/1980-06-13-24/KAPITTEL_13#KAPITTEL_13 Bøter eller fengsel i inntil 2 år er strafferammen du ser på. Så gå via lokalt salgslag slik du skal. Les dette om hvordan du går frem: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Salg-og-utfoersel/Salg-av-fangst
 3. Hva er en god pris for sjøkreps (i kg)

  Jeg syns personlig at du har pågangsmot. Du ønsker å bli , eller kan hende er , noe som mange av våre forfedre var : Yrkesfiskere Bra med nyrekruttering ! Dog er yrkesfiskere også nærings drivere , og nærings-drivere må forholde seg til regler og lover . Med mindre at du for disp , er du nødt til å omsette fangsten via regulerte salgslag og ikke direkte til forbrukeren. Det er ulovlig å omsette fangsten direkte og til private. Ber deg pent om å sette deg inn i reglene, eller ennå bedre : Spør til Fiskeridirektoratet , ikke på FS. Pris på selvfanget kreps og svart omsetning ? Maks kr. 100 kg...
 4. Å lage hackles

  Takk for svar! Hvordan gjør du det rent praktisk da? Flår du av hudbiter med fjør på og legger det i ziplock-poser med store saltkorn i eller har du gjort det på en annen måte?
 5. Yesterday
 6. Å lage hackles

  Jeg har salta de sånn at de tørker, og tatt de inn og ut av fryseren flere ganger. HVIS det er noe drit som klekker, så fryser det ihjel ganske fort. Ulumskheter kan fort ødelegge materialer for alt for mange tusen kroner hvis man har skikkelig uflaks
 7. Scierra futuro #10 14,3" og Leech premium briller

  opp
 8. Å lage hackles

  Hei! Er det noen som har laget egne hackles, sadler, nakker osv. før? Har skutt en tiur og ei røy i høst, tenkte kanskje man kunne utnyttet det og brukt de til fluebinding! Har lest at noen fryser ned gjentatte ganger, noen kjører de litt i mikroen, og andre salter. Blir litt usikker på hva jeg skal gjøre selv Noen som har gjort dette selv med gode resultater? Hilsen Marius
 9. Har man ikke hvist om disse en god stund allerede? Mener at de ble vist i dokumentarserien "Blue Planet" som ble utgitt tilbake i 2001
 10. Ganske fasinerende samtidig som det er litt gøy at de lever av hydrogensulfid. Såvidt jeg har skjønt er det det som lukter vondt i en fis
 11. Tipper Kveite, men ikke godt å si!
 12. Bunnmeite i sjøen.

  Skrubbe kan du kikkfiske med hodelykt på kvelden. De ligger fra 0,5cm dyp på kvelden og natta. Morsomt fiske forøvrig!
 13. Siste uke
 14. Hva er en god pris for sjøkreps (i kg)

  Hei, tenkte nå til helga å prøve å få solgt noe kreps. Har såpass mye nå så får ikke spist alt, så kan man jo faktisk tjene litt på det også, for prisene er så gode. Hva ville en god pris vært for en som selger sjøkreps privat? Jeg tenkte å begynne på 200kr/kg. kokt. I butikken selger dem krepsen for 300kr/kg så det ville jo ikke vært en dårlig pris det. Hadde vært flott om noen kunne ha kommet med noen gode tips.
 15. Bunnmeite i sjøen.

  Hei Hvis du nevner hvilke områder du fisker i, så er det lettere å komme med mer konkrete tips. edit sorry, så nå at du nevnte det. Men gulesider er din gode venn her. Bruk sjøkarta for å se på dybdeforhold, og flyfoto for å finne sandbunn. Skrubbe er nok den enkleste av flatfiskene, den liker seg innover relativt grunne bukter, gjerne i kantene på dyprenna . den kan du få helt oppe på grunna, på et par meters dyp. Den er ganske altetende også, men reker er nok det som fungerer best til de flate, eller sandmark hvis du finner en plass der de er og gidder å grave dem opp. både sandflyndre, rødspette og skrubbe er glade i den. Varene er rovfisker, der kan du gjerne bruke hel agnfisk som brisling eller tobis. Nøkkelen er å fiske bevegelig, selve riggen er ikke så viktig. Kast ut, sveiv inn noen meter og vent noen minutter mellom hver gang du sveiver inn. Bruk gjerne to stenger eller flere, og bytt på å sveive inn litt. Sandflyndre får jeg gjerne på 5-15 m her utenfor horten. Rødspette har jeg ikke fått, tror ikke det er så mye av den innover her
 16. Om lag tre meter lang og glitrende svart med en rosa, kjøttfull åpning, ser det ut som inngangen til en fremmed fra en dårlig skrekkfilm. Faktisk er det en gigantisk skiporm. Oppdaget i leire av ved en grunn lagune i Filippinene, har en levende skapning av artene aldri blitt beskrevet tidligere - selv om eksistensen har vært kjent i mer enn 200 år takket være fossiler av de baseballbatformede rørene som omslutter skapningen. Videre arbeid avslørte at skapningen er avhengig av bakterier i gjellene som bruker hydrogensulfid i vannet som energikilde. Denne energien brukes da til å snu karbondioksid til næringsstoffer til skipsmaskene. Oppdagelsen legger lys på utviklingen av symbiotiske forhold mellom svoveloksiderende organismer og andre skapninger og baker opp muligheten for at sunket tre kan ha spilt en rolle i hvordan slike arter endte på steder som dyphavshydrotermiske ventiler.
 17. Etter å ha dengt litt med bare Loaded Texan uten bullet så ligger det an til at undertegnede ønsker seg enda en triggerstang. Veide litt ymse jigger med kroken i og ligger rundt 7-15g vekt. Litt for lett for de triggerstengene jeg har i dag.
 18. Sannsynligvis. Jeg hadde i alle fall kjørt med en lignende krok, kanskje uten bly også og heller satt en duppstopper 2-3 meter over blyet. Problemet da er at du i teorien må fiske med slakkline mens jiggen synker, hvis ikke drar du bare jiggen rett ned i blyet og da får man ikke ønsket effekt til presentasjonen. Så da handler det om å ha kontroll på hvor lange spinnstopp du må ha før du løfter søkket. Dog - usikker på om det er noen ideell presentasjon av gummi til sjøørret either way. Dropshot er kanskje mer effektivt på steder hvor det er langgrunt og du har kontroll på hvor første marbakke\kant starter, er jo ofte i brekket de søker seg når vannet er kaldere. Der står det mat, og der er det strøm og samtidig relativt ren bunn. I store deler av Oslofjorden er jo "fjæresonen" preget av rullestein, så leopardbunn og deretter kommer det lange strekk med ren sand utover mot dypere vann. Dropshot fisket med lang avstand til søkket, 1,5 - 2m tror jeg kunne vært dødelig på denne årstiden, men det er nå bare min mening Litt av poenget med jigg etter ørret er at "agnet" må presenteres i øyehøyde eller over, og ikke under fisken. Da får den ikke med seg hva som foregår. Ellers så vil jo en standard shad også levere bra, og da trenger man egentlig ikke gjøre ting så avansert, ei heller overanalysere og tenke alt for mye før man drar ut og tester.
 19. Oslofjorden 03.12.17 - snartur til bomtur

  Ikke uenig i den tilnærminga altså. Ville en Carolina-rig løst noe av det? Litt mer "doven" gange fordi avstanden mellom bullet og jigg gjør at jiggen beveger seg friere ??
 20. Selvom - jeg hadde hatt mer trua på en presentasjon med lite vekt, som gjør at halen på jiggen gjør at det blir så mye motstand i vannet at den vil synke saktere nedover i vannet. Vil tro at mye av huggene kommer når jiggen synker eller rett etter et "jigg" hvor den i et sekund eller to står tilnærmet stille. Jeg er dog ikke noe ekspert på jiggfiske etter ørret, har hatt noen digre som følgefisk i Oslofjorden når jeg har fisket etter lyr uten at det har gitt fast fisk. De angriper jiggen og fillerister den, men vanskelig når de ikke har krokene i kjeften og faktisk få satt den.
 21. Oslofjorden 03.12.17 - snartur til bomtur

  Hehe, litt tidlig å konkludere da ja... Men hold oss oppdatert framover da!! Akkurat vinterstid kan jo ørreten finne på å søke bort fra det kalde overflatevannet og noen meter ned.
 22. Har laget litt diverse versjoner med eller uten bullet foran, og prøver meg frem. Bulletvekter på 5, 7 og 10g er ikke allverdens og krokblyet er 1,5-3g avhengig av krokstørrelsen.
 23. Hvorfor kjører du med bullet blyet foran en krok som allerede er vektet? Det vil jo synke fryktelig raskt og ut av sonen hvor ørretene som oftest svømmer?
 24. Det gjenstår å se, foreløpig har det ikke levert så mye som et napp. Men litt tidlig å dømme basert på to turer på til sammen tre timer. Noe av grunnen til at jeg tok opp igjen dette er fordi jeg kjøpte noen kroker som ser ut til å fungere veldig bra. Jeg har generelt endt opp med at jiggen ofte snurrer rundt med klassisk krokoppsett, men disse med en liten blyvekt på motvirker det. Gunki Loaded Texan heter de. http://www.pezonetmichel.com/en/catalog/product-3114-gunki-loaded-texan-hook
 25. Til fisket ditt hadde jeg kjøpt 0,32mm eller 0,36mm.
 26. Jeg har også slengt meg på Kina-braid etter tips fra kompis. Har brukt 8-strands Agepoch handla på ebay til den nette summen av 280kr for 1000meter for 0.28. Ikke hatt noe trøbbel så langt, men har heller ikke fighta de største dyra. Dog har jeg ankra opp båten ved bunnfast etpar ganger, så den holder da noe. Kompisen har fått endel voksne fisker på tynnere utgave av samme snøret uten problemer.
 27. Oslofjorden 03.12.17 - snartur til bomtur

  Texas-rigging altså, aldri gjort men tenkte å slenge meg på. Leverer det bedre enn "standard" jiggfiske synes du? Tenkte da retta mot SØ og HA primært.
 1. Last inn mer aktivitet