Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Today
  2. La oss ha det i bakhodet TT, så kan du henge med oss neste høst. (Med eller uten egen båt.)
  3. Fiskeridirektoratet Rømt oppdrettslaks i Storfjorden-systemet på Sunnmøre Fiskeridirektoratet rapporterte i slutten av september 2019 om rømming av oppdrettslaks på Sunnmøre fra Mowi ASA sine oppdrettslokaliteter Voldnes (samme oppdrettslokalitet hvor det ble påvist Infeksiøs lakseanemi (ILA) 17. januar 2020) og Rønstad (oppdrettslokalitet beliggende i samme område). Fiskeridirektoratet påla Mowi ASA utvidet gjenfangst etter rømt oppdrettslaks, og Fiskeridirektoratet informerte i slutten av oktober 2019 at dei følger opp vassdrag på Sunnmøre etter å ha mottatt flere rapporter om fangst av rømt oppdrettslaks. Rapporten "Overvåking av elver og uttak av rømt oppdrettslaks i Møre og Romsdal høsten 2019" fra februar 2020 utarbeidet av Skandinavisk naturovervåkning på oppdrag fra Fiskeridirektoratet og Mowi ASA kan du laste ned her.
  4. Yesterday
  5. Jeg har kjøpt et par Lowrance-enheter som utstillingsmodeller til ganske gunstige priser. Men det fordrer at man følger nøye med, har god tid og er godt oppdatert på priser. I tillegg må man nok ha litt flaks.
  6. Hver vår tenker jeg at på ettersommeren skal jeg ta meg en tur etter asp som selvfølgelig ikke står på artslista mi. Hver senhøst konstaterer jeg at det ikke ble noe av. Satser på 2025 …
  7. Takk! Vi bruker stort sett det samme utstyret for ørret og asp, men woblerne vi vasker på asp-turene har ofte litt mer skrikende farger enn det jeg typisk bruker etter ørret. I går var det virkelig sterke farger som slo best ut, typ "firetiger" og "hot tiger" (begge fiskene i går tok på Rapala-varianter i overflaten) . Under turer med høyere vanntemperatur har fargevarianter med gull i levert best, og gjerne med litt bly på.
  8. Kult med Asp! Hva slags wobblere bruker man på de kontra hva man ville brukt for ørret?
  9. Felles for stort sett alle merkene er at de følger en syklus prismessig for sine modeller. Høyest pris ved lansering og den første tredjedelen av livsløpet, så kommer de første tilbudene. De første er ofte «cash-back» eller gir andre produkter med på kjøpet. Siste tredjedel av livsløpet dropper prisen i seg selv med 20-30%, før siste rest av lageret dumpes til rundt 50% eller så når produktet avsluttes. Slike sykluser ser ut til å gå over 2-4 år, litt avhengig av hvor fort neste generasjon av produktet må på markedet for å holde følge med konkurrentene. Jeg tipper syklusen på Eagle Eye vil være 4 år.
  10. Norske Lakseelver Nyhetsbrev fra Norske Lakseelver Nyhetsbrev 20. oktober 2024 – Nyhetsbrev for stolte forvaltere Link: https://norskelakseelver.mailmojo.no/m/458802/yvkwEdwiUjkvsWLUJMrSLztr1oQn PS: Du kan melde deg på nyhetsbrev fra Norske Lakseelver her.
  11. Siste uke
  12. Tre videoer fra de første som har gjort en grundig test av produktet, jeg må si at når jeg ser på den så får jeg følelsen av at denne enheten tilbyr alt jeg egentlig ønsker meg av en slik live-enhet. Garmin kommer nok med et tilsvar av et slag, men inntil videre må jeg bare si at dette ser ekstremt bra ut. Jeg må jo si at dette uten tvil ser ut til å være et produkt som kan hjelpe med å få mer fisk, både i ferskvann og på sjøen. Både med tanke på å oppdage hvilket dyp fisken liker en spesifikk dag og hvor de holder til. Jeg liker også at dette er frittstående og ganske så kompakt, spesielt transduceren som ikke ser ut til at den vil utgjøre et spesielt stort problem med tanke på hvor mye den tar tak i vannet. Jeg har allerede bestemt meg for at FFS skal kjøpes, så får vi se om jeg har tolmodigheten som skal til for at Garmin skal kunne komme med sitt motsvar før jeg kjøper. Er det forøvrig noen som har erfaring med om slike sonar-enheter ofte er på tilbud? Eller om prisen er ganske så statisk?
  13. Vera og jeg tok en sjangs på at det fortsatt var mulighet for asp i dag, og det var det. Asp har gått fra å være en nemesis-art for min del, en favorittfisk. De er utrolig kule!
  14. År 2024 Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL) skal, i henhold til mandatet, vurdere menneskeskapte påvirkninger og trusler mot norsk laks basert på: • kunnskap om bestander og trusler • skadepotensial for bestandsstørrelse og produksjon • skadepotensial for bestandsstruktur og genetisk integritet • truslenes geografiske utbredelse • muligheter og begrensinger for tiltak Vitenskapsrådet har vurdert og rangert trussel- og påvirkningsfaktorene for norsk laks årlig siden 2010. Trusselvurderingene har også blitt publisert i en internasjonal vitenskapelig journal (Forseth mfl. 2017a). Metoden har også blitt tatt i bruk i England (Gillson mfl. 2022), Skottland (Marine Scotland and Fisheries Management Scotland 2023) og Canada (Dempson mfl. 2024). En oppdatering av vurderingen er gjort her. Vurderingen gjøres gjennom et todimensjonalt system som kombinerer påvirkningen truslene har på bestandene i form av redusert produksjon og eventuelt tap av bestander, og risikoen for at truslene medfører ytterligere framtidig redusert produksjon og tap av bestander (figur 6.1, tabell 6.1). Effekten av hver trussel er dermed vurdert og framstilt langs en akse som viser påvirkningsgraden og en akse som viser risiko for ytterligere skade (figur 6.1). Vurderingen av risiko for ytterligere skade er gjort for en tidsperiode på to til tre laksegenerasjoner fram i tid. Skjematisk kan trusselfaktorene grupperes i fire kategorier (figur 6.1). Plassering av de ulike menneskeskapte trusselfaktorene i et påvirknings- og risikodiagram (figur 6.6 - side 88). Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Status for norske laksebestander i 2024 - Menneskeskapte trusler mot laks Link (sidene 52 - 88): https://brage.nina.no/nina-xmlui/handle/11250/3134162
  15. Ava

    Gjeddefiske

    Hei, Er det noen som har noen gode forslag/tips for vann å fiske gjedde i? Det er ikke så viktig at det er de største gjeddene, prøver bare å involvere samboer i å få gjedde Helst innnenfor en time fra Porsgrunn i en hvilken som helst retning. Har ikke tilgang til båt, så må helst være mulig å stå fra land. Har prøvd stokkevannet uten noe stort hell. Og eventuelt om noen har noe favoritt i enden av snøret? Tusen takk for eventuelle svar =)
  16. Du får gjerne oppdatere om hvordan det går!
  17. Yes, det er de. Ikke fisket der selv men kjenner flere som fisker der. Tror det finns noen som er ganske greie i størrelse, men har ikke hørt noe om noen beist.
  18. Av Pål Mugaas - Kommunikasjonsansvarlig i Norske Lakseelver Kriseforståelse og handling: Hva med klima- og naturkrisen? Link: https://www.energiogklima.no/meninger-og-analyse/debatt/kriseforstaelse-og-handling-hva-med-klima-og-naturkrisen
  19. SideScan og FSS fra samme ekkoloddgiver har noen praktiske problemstillinger, både for utforming av ekkoloddgiveren og vinkling/ montering av den, jeg er tvilende til at det blir en god løsning. Men jeg har tatt feil før. Jeg har det fra ganske gode kilder at neste generasjon Striker vil ha en mulighet for FSS. Detaljene er dog ukjent. Lowrance har bekreftet at vi får låne en Eagle Eye for testing, men vi får den neppe utlevert før båtsesongen er avsluttet. Til helgen har jeg tenkt å avslutte testingen av den vanlige Eagle-varianten med en runde på dypt vann så lenge vinden holder seg unna. Så får vi finne på noe gøy med den vi har, for Lowrance ville at vi skulle lage et «stunt» i steden for å sende den tilbake. Lodde ut til en junior kanskje?
  20. I denne videoen kan du lære om hva gytebestandsmålet er og hvordan dette henger sammen med det høstbare overskuddet. Norske Lakseelver og Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): Video - Fakta om lakseelva - Alt du må vite om laksen - Gytebestand og høstbart overskudd Link (video i artikkelen): https://lakseelver.no/nb/news/2021/02/gytebestand-og-hostbart-overskudd Villaksen er på Rødlista. Da er det ekstra viktig med en god forvaltning. Her er en liten video som forklarer oppgavene. Norske Lakseelver og Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): Video - Fakta om lakseelva - Alt du må vite om laksen - Rødlista og lokal forvaltning Link (video i artikkelen): https://lakseelver.no/nb/news/2022/09/hvordan-forvalte-en-laks-pa-rodlista
  21. Ja, jeg tror det er veldig mulig, men sannsynligvis vil de se på hva Lowrance leverer og forsøke å gi noe tilsvarende eller hakket bedre til omtrent samme pris innen neste sesong. Jeg er veldig intressert i å prøve Lowrance Eagle nå men jeg tror det kan være sunt å vente til Garmin kommer med sitt motsvar. Tenk om man kunne fått både side scan og FFS i samme enhet til en passelig pris?
  22. du har rett i at karpefiske ikke er enkelt, og noen ganger krever enormt med grundig jobb, og ikke minst tålmodighet. Mange steder skyldes det kanskje primært at karpene er fåtallige, og da handler det mye om statistikk (sånn er det mange steder i Norge). Andre steder handler det om å presentere agn for en bestemt fisk, og unngå alle agntyver (små karpefisk), og i hardt fiskede vann, som sydover i Europa, handler det om at fiskene er kroksky. Det praktiseres C&R, og fiskes hardt; de fleste individene har vært på krok tidligere. Når vi har erfart at karper i tillegg er flinkere til å lære enn de fleste andre fisk, så sier det seg selv at det kan bli vanskelig. Men det betyr ikke at utfordringen er uoverkommelig, og i noen situasjoner er nok tålmodighet viktigere enn å bruke veldig "avanserte" metoder. I relativt jomfruelige vann er det ikke nødvendigvis veldig vanskelig å få fisk, bare man gjør "hjemmeleksa" og er villig til å bruke tiden som trengs. Og selv om karper kan bli veldig "picky" er det grenser for hvor langt ned i senetykkelse man kan gå, på grunn av fiskenes størrelse og styrke. Når jeg fisker karpe bruker jeg utelukkende nylon hovedsene på grunn av slitestyrke, det er mye bunnkontakt og i tillegg gjerne vegetasjon der de holder til. ca 0.30mm er passende, i vann med veldig store fisk bør man gå opp i tykkelse, kanskje til 0.35-0-40mm. Hvordan man skal presentere agn er en helt egen vitenskap, men man trenger ikke å gjøre ting vanskeligere enn de er. I vann med moderat store karper (opp til ca fem kilo) synes jeg noe av det mest spennende er å fiske dem med dupp og mais, og da bruker jeg vanligvis 0.25mm sene, avhengig av mengden vegetasjon. Kanskje det aller mest spennende er å fiske med flytende brødbit og friline; teknisk sett veldig enkelt. Taktisk sett håpløst vanskelig. Det er nesten umulig å få dem til å ta en brødbit med krok i, mens de ukritisk tar alle "frie" brødbiter man lokker dem med.
  23. Lakseparasitten Gyrodactylus salaris er påvist på laksunger fra Bergerelva i Buskerud. Funnet ble gjort i utredningsprogrammet som gjennomføres i forbindelse med fremtidig behandling mot Gyrodactylus salaris i Drammensregionen. Veterinærinstituttet (VI): Ny påvisning av Gyrodactylus salaris på laks i Drammensregionen Link: https://www.vetinst.no/nyheter/ny-pavisning-av-G. salaris-pa-laks-i-drammensregionen
  24. Nå er ikke jeg karpefisker, men de jeg har sett fisker fuckings ukesvis for å ta en enkelt fisk på et lite maiskorn. Du snakker om å fiske 5-25 kilos fisk på 0.04mm monofilament på et lite maiskorn som ligger på bunnen. Kanskje kaste ut agn i et spesifikt område i ukesvis før du prøver å kaste etter dem en gang. Er ikke noe man får på første kast tror jeg
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.