All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. Trenger guide i jungelen av utstyr

  Selv bruker jeg utelukkende disse multi snørene. http://stores.ebay.com/Agepochfishing-Deals-Australia/Fishing-Line-/_i.html?_fsub=9215433010&_sid=886980710&_trksid=p4634.c0.m322 0.14 er en fin dimensjon for begge typene fisking. til mono fortom ville jeg brukt 0.28 til meite og 0.20-0.24 til ørretfiske. Selv bruker jeg Berkley XL snøre til dette.
 3. Med stang fra land i Kristiansand

  Utsida er sikkert lurt, alltid holdt meg mot midten og der fikk jeg ofte problemer.
 4. Multilina er så sterk at du kan bruke samme til ferskvann og kyst, og bare variere tykkelsen på monofortommen. 0,12-0,15 burde passe. Jeg ville tatt den tynneste. Om du skal ha en egen spole med mono, kommer litt an på hvordan du skal fiske. Mange foretrekker mono til ulike former for agnfiske, feks med glidende dupp.
 5. Takk for alle svar Til mer jeg tenker på det og leser svarene deres, til mer slår jeg meg til ro med at jeg starter med den opprinnelig kombinasjonen min, og heller utvider med ekstra stang og snelle etter hvert som jeg ser behov/ønske. Tror jeg kommer langt med BM STC 300/330 7-21g og Stradic CI4+ 2500 Hvis jeg får plage dere med et lite spørsmål til; Siden snellen kommer med to spoler og jeg ønsker å benytte settet til ulike typer fiske, kan noen gi meg konkrete dimensjon og produkt-anbefalinger til sener? Ørret/ferskvannsfiske: Multi: Produkt/dimensjon (?) Mono: Produkt/dimensjon (?) Lett kystfiske: Multi: Produkt/dimensjon (?) Mono: Produkt/dimensjon (?)
 6. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) Villaksen taper igjen Norske Lakseelver og NJFF mener regjeringens budsjettforslag vil ha dramatiske konsekvenser for de ville laksefiskene sør i landet, spesielt i Hardangerfjorden. Link: https://www.njff.no/nyheter/Sider/Villaksen-taper-igjen.aspx
 7. Beste vann for fiske fra land i Østfold?

  Morro det da. Når jeg bare får ut fingeren skal jeg selge flueutstyret mitt. Har ikke svingt spagetthi på flere år så det er bare tull at det ligger i kjelleren min. Det burde ligge i noen andres kjeller.
 8. Dagbladet omtalte hans hemmelige e-poster til fiskeriministeren. Forskere føler seg sjikanert av ham. Andre mener han har litt rett og kaller ham "sannhetssøker". Harvest/Morgenbladet: Sjømatnasjonen Norge - 6 : Møt Frode Reppe, oppdrettslobbyisten. - Jeg hater at ting er urettferdig. Link: http://harvest.as/artikkel/sjomatnasjonen-norge-6-lakselobbyisten-frode-reppe
 9. Yesterday
 10. Beste vann for fiske fra land i Østfold?

  Nei, har ikke hatt med slukstang i bilen i sommer, kun fluestang. (men jeg tok en ørret på nesten kiloen i elva rett ved veien på edland nå i august på fluestanga)
 11. Ekkolodd for fluefiske

  Det meste er drastisk bedre enn det du har nå. Er målet å finne kanter, er det dog nettopp en ekkoloddgiver med smal konevinkel du skal ha. Bredere konevinkler fanger rett og slett ikke opp mindre endringer i dybder korrekt. Ønsker du derimot å se fisk, feks byttefisk, så er en bredere konevinkel en fordel. Men jeg hadde sterkt revurdert det med kart, er det et fiske hvor jeg virkelig bruker kartet så er det sjøørret og havabbor. Der bruker jeg kartplotteren mye mer enn ekkoloddet. Dog ikke med "kjøpekart" som i praksis er ment for navigasjon, men egenproduserte dybdekart som virkelig viser kanter og mindre endringer i dybder inn mot grunne områder. De fleste mellomklassemodellene har i dag mulighet for dette, enten kart som tegnes opp der og da (live-mapping) eller ved å bearbeide ekkoloddloggen hjemme på en PC. Ved mindre farkosten din er motorisert har du liten bruk for skannende ekkolodd, siden det krever en viss hastighet for å fungere optimalt. (Typisk 2-4 knop). Men tradisjonelt 2D-ekkolodd og en kartplotter vil være svært nyttig. Jeg skrev en sak om dette tidligere i dag på bloggen, det kan være verdt å lese: http://teamcolibri.blogspot.no/2017/10/noen-ting-tenke-pa-ved-kjp-av-ekkolodd.html?m=1
 12. Beste vann for fiske fra land i Østfold?

  Fikk du testet den andre siden der, fra brua og utover ved pumpehuset (eller hva det nå er)?
 13. Beste vann for fiske fra land i Østfold?

  Grunna bør være innenfor kastehold den, sånn mer eller mindre. Jeg bruker nesten alltid båt i Vansjø selv, så jeg er ikke helt rette person til svare siden jeg som regel ligger på kastehold utenfor den, ikke innenfor. Men når det er sagt har jeg fått lite fisk der. Det står som regel en gjedde i viken der, og alltid noen abbor og gjørs rundt pynten helt ytterst. Litt lengre ned, ved det store gule skiltet med fartsbegrensningen er også en meget god plass. Ser du på dybdekartet ser du antydning til en terskel i elva her og det står som regel abbor eller gjørs ved terskelen, særlig når elva går. Men skal man fiske av den fra land bør man nok ta med et par jigger ekstra for det er fort gjort å sette seg fast i fjellet der. Hvis alt går som planlagt skal jeg en tur i Vansjø på tirsdag, med båt, men da prioriteres områdene lengre østover enn dette. Har lovt en kar at han skal få gjørs på artslista....
 14. Ekkolodd for fluefiske

  Hei. kjøpte nylig et humminbird fishingbuddy max di ekkolodd for bruk på min pontongbåt, mest for å finne kanter og struktur i forbindelse med fluefiske etter havabbor, nå har jeg funnet ut at det er ganske morro med ekkolodd og at jeg muligens skal fordype meg litt i emne. Hva anbefaler dere, fiskedybde 3-20m, trenger kun ekkolodd ikke kart/di etc. budsjett = 6-10000kr har funnet ut at loddet jeg har har en smal stråle og ikke ser spesielt mye rundt båten men greit rett ned, er det mulig å montere svingeren forovervendt slik at jeg får se fisk som er i overflata foran meg? eller finnes det ekkolodd som ser forover? Har også funnet at det har kommet wi fi utgaver det går an å koble opp mot nettbrett, er det noen her inne som har erfaring med dette?
 15. Mine første fluer #fluebinding

  Nå ja, jeg har sett det verre. Nå har det seg sånn at fisken og fiskeren har litt forskjellig oppfatning av hva som er ei bra flue. Jeg vil tro du kan få fisk på disse jeg, de er ikke så gærne. Men det er bare å fortsette det, ferdigheter og kunnskap kommer etterhvert hvis interessen er der.
 16. Beste vann for fiske fra land i Østfold?

  Hei Er ikke så mange som fisker rett oppafor e-6 brua lenger. Jeg kjører forbi der rett som det er, og ser sjelden folk der. Der jeg ser flest er på steinbrygga ved rødsundet
 17. Mine første fluer #fluebinding

  Haha. Ja de ser gæærnæ ut disse her. Må kjøpe inn utstyr så jeg kan følge binde videoer på youtube
 18. Beste vann for fiske fra land i Østfold?

  Elverhøy var nr2 på lista mi, godt forslag. Hvordan er det å kaste mot grunnet utafor elvemunningen ute i Vanemfjorden?
 19. Vi er 2 som skal oppover å finne stor fisken helst kveita. Noen som er kjent og kan fortelle oss hvor vi skal fiske da. Vi leier båt så vi kommer oss utpå. Håper på raske svar da turen går nordover i morra den 17 okt 2017.
 20. Trenger guide i jungelen av utstyr

  Black Friday er 24 november i år. Og Gero sportsfiske kan sikkert bli en handle suksess om de har samme tilbud som i fjor, da di kjørte 50% på hele nettbutikken (også 50% på allerede nedsatte priser). Når det kommer til stang til kystmeite, så kreves det jo gjerne litt tyngre lodd for å holde bunnen. 60-100g er jo gjerne et must (alt etter hvor man fisker så klart). Til lett kystmeite bruker jeg Beastmaster STC 11' 20-50g. til litt tyngre kystmeite bruker jeg Shimano Exage STC12' 2.75lb specimen stang. Denne kaster fint 110g bly. Snellemessig bruker jeg Penn Fierce 4000LL til lett meite og Shimano Baitrunner 6000RA til tyngre meite. Jeg har også et superlett meitesett bestående av Shimano Alivio 11' 7-21g med Okuma Epix V2 30 snelle. Sistenevnte brukes kun på grunne plasser med minimal strøm.
 21. Ekkolodd

  P66 er så lik 50/200/455/800-HDI at det blir to sider av samme sak. HDI gir deg downscan som kan være en fordel, kanskje særlig for de som skal sette krabbeteiner etc. HST-DFSBL er igjen lik 50/200/455/800-HDI men uten downscan. Denne er da også mer eller mindre identisk prismessig som P66. Til Lowrance foretrekker jeg personlig HST-DFSBL (eller 50/200/455/800-HDI) over P66 men det er litt smak og behag. Alle tre gjør jobben, men CHIRP (og da særlig low-chirp) er defintivt bedre med HST-DFSBL (eller 50/200/455/800-HDI) enn min P66 men min P66 er fra 2010 så det kan hende nyere modell takler chirp bedre.
 22. Trenger guide i jungelen av utstyr

  Hvis det dreper budsjettet ditt med 2 av hver så kan du jo vente litt med handelen til det er "Black Friday",da får du jo litt ekstra for pengene.Usikker på når det er,men det vet sikker noen andre her.Det er jo heller ikke bare "Skitt Fiske" som har slike tilbud.Du kommer nok nesten garantert til å kjøpe deg mer utstyr etterhvert,det skjer de fleste.De det ikke skjer det med er de som ikke opprettholder interessen. Hva du skal velge blir jo mye en smakssak.Men 10-11 fot er ikke feil.Kastevekt skal jo heller ikke være for grov,15-40gram er det jeg foretrekker,men igjen,dette er noe man må nesten bestemme selv.Det å gå i butikken og ta og føle på utstyret er også undervurdert.
 23. Solli 24.Juni....

  Takker for tips! Har veldig lyst på en tur tilbake der. Var heldigvis ikke så mye trafikk der på natten i sommerferien, men helt klart å foretrekke å komme seg litt unna veien.
 24. Hei, Takk for svar. Den tanken hadde faktisk ikke slått meg i det hele tatt. Det blir nok i meste laget med 2 stk stenger og 2 stk sneller i den prisklassen, så det må i så fall bli en 2500-snelle og to stenger. Men da blir spørsmålet igjen hvilken stang-kombinasjon (type, lengde og kastevekt) jeg bør gå for i kombinasjon med den snellen?
 25. Beste vann for fiske fra land i grensetraktene?

  Stora Lee er ett spennende vann,les mer her;https://www.inatur.no/fiske/50e41929e4b069b8c66af17d Her kan det vanke grisediger fisk av de fleste arter.Det er dog fordel med båt.Er sikkert mulig å få leid båt en eller annen plass der. Strømsvann i strømstad er også spennende.Jeg har ingen erfaring med noen av vannene.
 26. Det største tapet...

  Helt rett "Aurevenn"! Hadde man fått 1kr for hver gang man tenkte tilbake på mistet fisk,så hadde det blitt en god sum. Men neste gang.....Da sitter den.Ting bruker å jevne seg ut etter en tid.
 1. Last inn mer aktivitet