Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. Atle Høidalen

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  Synes det har vært mye tull med den oppdateringen Erik. Har Lowrance offisielt sagt at gen2 ikke er kompatibel i nettverk med gen3/carbon? For hvis det er tilfelle så burde de opplyse om det? Har koblet ut nettverksekkolodd på begge mine gen2 og gen3 enheter og likevel fryser ekkoloddet på hver tur jeg er på. Ser det er mange som opplever det samme...
 4. veg

  Ørretfiske i Kvikne/Forollhogna.

  Men så er det også stoooor forskjell på det å dele erfaringer seg imellom under fortrolighet, og det å dele på offentlige fora på internett...
 5. Sakura

  Lærling innen kveitefiske

  Hei og takk for mange svar. Etter å ha lest gjenom tråden måtte teori settes ut i praksiss. Tok ikke mere enn 10 minutter før ei kveite på 27 kg satt på kroken. Dette ble min første så det var stor stas. Hadde med min sønn på 13, viste ikke jeg hadde lært han så mye bannskap Utrolig morro. PS Knuta holdt.
 6. Afre

  kjempekveite fra Nord-Norge

  Var det ikke en sak for noen år siden om en yrkesfisker på sørlandet et sted, som fikk en stor kveite i reketrålen. Denne fiskeren poserte stolt med fisken i en eller annen lokalavis. Jeg mener enden på historien ble en saftig bot på grunn av brudd på en eller annen fredningsbestemmelse.
 7. erik

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  Jeg kjøpte en HDS 9 Gen 3 da de ble solgt ut i våres, men av ymse grunner har den ikke blitt levert til meg før nå. (Mest min egen feil.) Men min lett aldrende HDS 8 Gen 2 er nå erstattet: Den fikk sin ilddåp allerede i helgen som var, og ble selvfølgelig oppdatert til softwareversjon 18.2 som gir Genesis Live. Siden Gen 3 (og Carbon) ikke leker veldig godt sammen med eldre HDS så tok jeg min HDS 5 Gen 2 i fronten av ethernet nå. Jeg har i praksis to HDS Gen 2 (5 og 8) til salgs som en konsekvens av dette, men de legger jeg under annonser her litt senere. Tanken er å erstatte de to med en nyere modell til våren.
 8. Siste uke
 9. Så lenge du holder deg under 2,5 knop og synes det er greit at det blir litt vinkel på wiren så klarer du deg fint med et lodd på 5 kilo. Så må du heller senke farten til 2 knop dersom du skal helt ned på 30 meter. (Selv er det sjelden jeg fisker dypere enn 15, som regel går en rigg på 15 og en på 10.)
 10. Rage

  Hvilken typ av kutling?

  Vanlig fløyfisk (hunn)
 11. 1. Det varierer nok noe fra vann til vann, og ikke minst når på året du praktisk leger ned flest timer. Til vinter, vår og sen høst er det bare tull de stedene jeg fisker. Til sommer og tidlig høst (dvs nå) får jeg ca 50% av ørretene på rigg. 2. Nja. Jeg hadde helt klart gått opp et hakk så du får justerbar lengde på bommen og en rigg som tåler mer enn 6 kg lodd. Selv om du bare skal bruke 6 kg så flekser Easy Troll merkbart og er i praksis ikke egnet for mer enn kanskje 4 kg. 3. Det kommer veldig an på båten. Post bilder. 4. Ingen begrensning, bare flere muligheter. 5. Det var det da. Jeg har hatt lodd fra 1,5 via drøye 3 til 5 og 7. Jeg bruker i praksis bare 5 og 7 nå. 6. Se 1.
 12. Minstemål på ørret er heldigvis sjeldent da det er mot sin hensikt i 99 % av vannene i Norge. Fisk under minstemål og garnfangede laks og sjøørret skal settes ut uansett tilstand. Selv om det kan virke helt idiotisk å sette ut død fisk er det faktisk enedte måten å sørge for at loven blir fulgt av de som loven retter seg mot.
 13. Tailgunner

  Kystmeite i Harstad

  Nå er vi klar for jakt her men om det blir tid og anledning så skal jeg si ifra.
 14. Gjeddekake

  kjempekveite fra Nord-Norge

  For en som ikke har satt seg inn i dette, hva skal man egentlig gjøre med ørret og laks under minstemål som sluker krok osv? Skal man slå den ihjel og "kaste den" tilbake i elva eller vannet? Blir ikke det passe dust dersom man kun forsøker å anvende common sense? Jeg har aldri fisket laks så der skal jeg ikke kommentere, men når jeg får stygt kroket ørret under minstemål så blir det ørret i panna ved endt fisketur på denne karen. Gjør jeg da noe ulovlig ved å ta den dødsdømte fisken med meg hjem? Som sagt dersom man ignorerer *dersom alle hadde gjort* og *dette vil noen utnytte* argumentasjon så er vel dette reinspikka idioti?
 15. Syvtor

  Kystmeite i Harstad

  Bare for å ikke ødelegge hele tråden min med makrell-snakk, så kan jeg skrive litt om dagens fisketur! Heiv ut surfstanga med en heil sei på slep, dette resulterte i null napp eller fisk iløpet av en 2-timers periode! Blir mer fisking nå fremover, forhåpentligvis med makrell til agn
 16. Rubjo

  Kystmeite i Harstad

  Slapp av alle får! ....om man bare får tak i nok :-D
 17. Syvtor

  Kystmeite i Harstad

  @Rubjo din tullkuk! Du må ivertfall hente agn til oss begge! Jeg henter også hjerne agn @Tailgunner
 18. Rubjo

  Ørret om høsten

  Har altids utsyr til å kaste de :-) Et split haggel kan vel altids plasseres et eller anna sted forran den om man trenger mer kastelengde. Tok og bestilte noen små woblere til på wish, hehe...ting derfra har funka før :-D
 19. Tailgunner

  Ørret om høsten

  Mine er 2,5 cm og veier knapt 1,5 gram. Det stiller litt krav til snerten i kastet ja
 20. Rubjo

  Ørret om høsten

  Ok, hvor store er de du bruker. Jeg har et par i såpnn ca 3cm størrlse, aner ikke hva de veier. Den feite fine på bildet oppi der, tok jeg på en 5 cm rapala i Heimvatnet.
 21. Tailgunner

  Ørret om høsten

  Jeg kjøpte noen i Esbjerg som jeg aldri har hørt om og ikke har funnet på nett utenom tyske sider. De går knapt 10 cm dypt med en fin bred gange. Du kan se på bildet at den henger i munnviken på fisken. Jeg har nettopp kjøpt 5-6 billige på deal extreme. Dem har jeg tenkt å bytte kroker på før jeg tester. Vmc 7237 skal brukes. De ser bra ut så jeg har trua.
 22. Rubjo

  Ørret om høsten

  Har du noen eksempler på microwoblere jeg bør skaffe meg?
 23. cannonbang

  kjempekveite fra Nord-Norge

  Hei Kveita ble ganske sikkert tatt i snurrevad, et trållignende redskap for de som ikke vet. Det er stort sett dette fisket som foregår utenfor finnmark på denne tida, og jeg sjekka båten i skipsregisteret, der var den oppgitt som not og snurrevadbåt. Det ville vært bortimot umulig å få en slik fisk ut av sekken og levende ut i sjøen igjen uten å dumpe hele fangsten med dumping av en masse død fisk som resultat. Å få den ut av inntaksbingen og ut igjen er ikke å tenke på en gang, det er ikke mulig å bære ei levende kveite på over tre hundre kilo for hånd. Da måtte den heises ut med stropp rundt sporden, og denne ville det ikke vært mulig å feste før den var nesten dau. Jeg har sjøl vært med å fått kveite i snurrevad, og når de kommer ut av fiskesekken så er de noe tilnærmet en levende naturkatastrofe. hvis noen prøvde å gå opp i bingen for å feste stroppa, så ville de antagelig bli skadet, spordslagene fra ei kveite på denne størrelsen er ikke å spøke med. Diskusjonen om skulle/burde skal jeg ikke legge meg opp i, ville bare komme med litt fakta info om fiskemetoden og kanskje litt om hvorfor de gjorde som de gjorde
 24. Hei! Etter en meget varm sommer og varierende fangst i Tinnsjøen ønsker jeg nå ta i bruk Dyprigg. Etter å ha vært land fisker i noen tiår så er dette første sesongen jeg har hatt båt og benyttet dette i Tinnsjøen (fra mæl siden, Tinn) Jeg har vært ute hver eneste dag nesten siden tidlig Juni (Bitt av bassilen mildt sagt) Følgende har vært brukt: Markdrag av forskjellige sorter Sølvkroken sluker Spinnere i alle varianter Wobblere Tasmanian Devil Den klare vinneren har vært markdrag. Tidlig juni så var sluk/spinnere gode hjelpemiddler for fangst, men dabbet helt ut uansett fargevalg/størrelse. Jeg tok ny pers med en ørret på 1,3 kilo med markdrag og fått mye fin fisk mellom 400-1300gr denne sesongen på drag. August/september har vært ekstremt dårlig grunnet varmt vann. På en senkveld i August så mistet jeg en ørret som må ha vært mellom 3-5 kilo, noe som frembringte tårer og kjøp av hodelykt noen dager senere. (mistet fisken i håvingsprossen da jeg nesten ikke så noe) Ble tatt og mistet på en Rapala Scatter Rap Shad 7CM GF Det går mange store rugger i dette vannet, og den uoffisielle rekorden iår er på 12 kilo Det er flere som har dratt opp fisk på 5-7 kilo i år fra båt og land. Jeg har en 9hester liten askeladden som jeg pleier å kjøre med 2 stenger ute. Til neste år så har jeg tenkt i å invistere i ett ekolodd + trollingstang + Dyprigg. Når jeg har vært ute med venner som har ekkolodd i båten så ser vi at stor ruggene står dypere og langs renner på 10-30 meters dyp. Jeg har kikket på følgende dyprigg som jeg ønsker å montere i båten: https://www.skittfiske.no/cannon/148640/cannon-easy-troll-st Men jeg har så mange spørsmål knyttet til dette. Er det faktist verdt det? får man mere fisk med dette? Er det riktig valg av dyprigg? Hvordan skal den monteres og hvor/retning i båten skal den stå? Begrenser dette hva man kan ha på kroken eller kan man fortsatt benytte alle typer kroker/wobblere/spinnere/drag? Hvor tungt bør loddet til dypriggen være? Er det faktiskt verd det? Jeg takker så meget for alle som leser/svarer :-)
 25. Tailgunner

  Ørret om høsten

  Jeg tror vi vaser en del rundt i samme området med UL-stang. Jeg bruker mikrowobbler nå på høsten og kaster i siv og mellom steiner.
 26. Rubjo

  Kystmeite i Harstad

  Var på ei kai og skulle fiske litt kveiteagn (småsei eller makrell), men fikk bare torsk... Småkaldt og nordavind så utsetter kystmeitinga til i morra... Bare si fra her når du en gang har litt til overs, kjører glatt tiul Sørvika og henter, Jeg bor i Medkila :-D
 27. Tailgunner

  Kystmeite i Harstad

  Skal tenke på deg neste gang jeg er ute. Noe trenger jeg selv til linene men det har ofte blitt til overs. I fjor høst hadde torsken slik tulltak at makrellen ikke slapp til. Hadde torsk på hver en angel. Egentlig skulle jeg jo fiske agn for å egne kombilinene men det var håpløst.
 1. Last inn mer aktivitet