Jump to content
Fiskersiden

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Av Bjarte Rambjør Heide - direktør i Artsdatabanken Snorre Henriksen - prosjektleder Norsk rødliste for arter i Artsdatabanken Derfor er villaksen på rødlista Link: https://www.intrafish.no/miljo/-derfor-er-villaksen-pa-rodlista-/2-1-1110091
 3. Yesterday
 4. Kjøpte den nye modellen av Fuego 2500 LT (2020 utgaven) for 995kr hos skittfiske på Black Friday. Svært mye snelle for pengene, skal erstatte ei Stella 2500F som trenger litt vedlikehold og service. Jeg ga 3600kr (halv pris) for Stella snella for 17-18 år siden, nå kjøper jeg bare rimelige Daiwa haspelsneller. Har nå to Fuego 2500 LT av forskjellige årsmodeller og ei Saltist 3000. For Daiwa Steez multiplikatorsneller er jeg mer betalingsvillig, men ikke på norsk prisnivå, kjøper alle mine små multiplikatorsneller fra Japan.
 5. Hei TT! Jajoa er jo enig med du, men resultatet er viktig synes vi! Så vi håper det dukker opp noen småfiksere med bra finish, og mitt anbud er kanskje ikke så dumt.
 6. Ei ubrukt 7000C i fra 1984 selges på eBay for ca 2000kr. Ei snelle fra 1983 som så vidt er brukt og som ser svært bra ut selges for i underkant av 1800kr. Snella di er av samme generasjon så da ligger vel verdien i dette intervallet avhengig om den har små bruksmerker og om kartong, skrufeste til stang og dokumentasjonen følger med. Gaula 10 fot er så tung at den er totalt ubrukelig for alt annet enn dorging og harling. Alle jeg fisket med (inkludert meg selv) brukte Gaula 9 eller 10" med 7000 snelle for i overkant av 30 år siden så jeg kjenner disse godt.
 7. Den er betydelig, og desto dypere du fisker desto mer merkbar er den.
 8. Miljødirektoratet Nasjonal gjennomgang av eksisterende fisketrapper - gjennomgang av tilstand og restaureringsbehov På oppdrag fra Klima- og miljødepartementet gjennomførte Miljødirektoratet i 2020 en nasjonal gjennomgang av eksisterende fisketrapper i Norge. Målet har vært å sammenstille et oppdatert kunnskapsgrunnlag som beskriver trappenes tilstand/funksjonalitet og vedlikeholdsbehov, samt å få en oversikt over estimerte kostnader forbundet med å sette trappene i stand. Det har videre vært et mål å få på plass en prioriteringsliste over de trappene som vurderes som viktigst å få oppgradert på kort sikt. Av totalt 440 fisketrapper har Miljødirektoratet i første omgang indentifisert 55 trapper med høyest prioritert med tanke på restaurering og vedlikehold. Det er utarbeidet faktaark, samt beregnet kostnadsestimat, for alle de 55 prioriterte trappene. Link: https://www.miljodirektoratet.no/publikasjoner/2021/november-2021/nasjonal-gjennomgang-av--eksisterende-fisketrapper---gjennomgang-av-tilstand-og-restaureringsbehov/ Rapporten "Nasjonal gjennomgang av eksisterende fisketrapper - gjennomgang av tilstand og restaureringsbehov" kan du laste ned på siden det linkes til. "Beskrivelse av metodikk for ranking av fiskepassasjer i prioriteringsliste og kostnadsestimat for utvalgte fiskepassasjer i Norge" kan du lese her. "Vedlegg 1 - Faktaark prioriterte fisketrapper" kan du lese her.
 9. Last week
 10. Takker for svar :) Om jeg skulle velge å gjøre noe lignende som nkml har gjort i sitt innlegg, så vil det tilsi at MG havner på samme side som jeg har giveren. Og jeg mener å ha lest et eller annet sted her inne at du har kommentert at dette fort kan gi krøll med ekkoloddbildet, hvor stor er faren for dette?
 11. Hei! Nå har du gitt klart uttrykk for at du ikke vil gjøre dette selv, og det skal jo respekteres, men når det er sagt, så tror jeg ikke det å kappe et bakstykke er særlig vanskelig. En baufil burde gjøre jobben. Så er det selvsagt et spm om hvor pent resultatet skal bli … Skal du gjenbruke endebuttene, eller ha nye? Det er vel enklest å få noen til å gjøre det om de ikke må skaffe noe. Jeg vil tro det er ganske mange håndverkere og «små-fiksere» som ville klart dette fint. Har du testa å legge det ut på mitt anbud eller noe slikt?
 12. Hei, kult, takk for svar! Vi er nok flinke nok i mange praktiske ting og tang, men å begi oss ut på fiskestangsamlingen vår, som vi bruker ca. 8 mndr. i året - så har vi hverken tid, utstyr, eller kvalifikasjoner til å kappe stenger bak. Vi har for øyeblikket 7 forskjellige haspelstenger som skulle ha vært kutta ned/ kappa litt bak. Har 2-3 flinke folk som gjorde dette før for oss til akseptable priser, men nå har to av disse lagt utstyret på hylla, dvs. slutta. Det er forskjellige grunner til at vi ønsker å kappe ned lengden bak på håndtaket/grepet. Vi har gjort det før og det har alltid fungert veldig bra for oss. En person med litt kortere armer og en person i rullestol, da er alltid overdrevent lange bakstykker rett og slett i veien. Så ja da må man vel velge å betale, så man får gjort det profft, - så det ligger som støpt i hånda når vi er i gang igjen i mars. Vinter for oss er full av alskens praktiske gjøremål, ting man ikke får tid til da ca. 90 turer gjøre fra april til oktober. Takk Sjøsprøyt, du er den første og eneste så langt som har svart/ kommentert.
 13. Heisann! Da har vi fått inn ny Makrell, He.Makrell, Uer, Blåkveite i hele kartonger. Det er mulig for å kjøpe løs/løsvekt. Kunder som ønsker kartong(er) vennligst ta kontakt via e-mail eller oss i butikken siden vi oppbevarer det meste på vårt eget fryselager i Sentrum. Mvh: for Asia Market/Chi Thanh på Fjordgata 41, 7010 Trondheim
 14. Velkommen til forumet. NKML monterte en på Antares 580: https://nkml.no/2016/12/08/beneteau-antares-580-og-montering-av-motorguide-xi5/ Jeg monterte en på en ikke helt ulik båt: https://teamcolibri.blogspot.com/2015/07/drmmen-om-elmotor-del-v-montering.html?m=0
 15. I Miljødirektoratet sin rapport "Fangstrapportering fra fiske etter laks, sjøørret og sjørøye" kan vi lese (sitat): "I sjøen er det å fiske laks med faststående redskap en enerett for grunneier. De som ønsker å fiske, skal registrere seg hos fylkesmannen. Det blir utsendt fangstdagbok til den enkelte fisker. Fangstdagboka skal fylles ut for hver fangstdag med oppgave over antall fisk og vekt av fisken fordelt på smålaks, mellomlaks og storlaks. I fangstoppgaven skal all fangst av laks føres opp, enten det er vill laks eller rømt oppdrettslaks som er fanget." "Etter avsluttet fiskesesong sender sjølaksefiskerne fangstdagboka direkte til Statistisk sentralbyrå (SSB) som registrerer fangsttallene og publiserer disse." "Fangstdagboken til den enkelte fisker er underlagt taushetsplikt." "Det er kun Statistisk sentralbyrå (SSB) som i dag har rett til innsyn i den enkelte fangstdagbok. Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserer tall fra sjølaksefisket med oppløsning på kommune. Dersom det er mindre enn tre fiskere i en kommune slås den sammen med andre kommuner til en samlepost innen hvert fylke, for å redusere fare for gjenkjenning av enkeltfiskeres fangst." Hva er det ved fangstdagbøkene til kilenot- og krokgarnfiskerne som ikke tåler offentlighetens lys? Hvor finner vi en laksebørs med fortløpende rapportering av fangst for hver enkelt kilenot- og krokgarnfisker?
 16. Statistisk sentralbyrå (SSB) Sjøfiske med kilenot og krokgarn - Laks, sjøørret, sjørøye, regnbueørret og pukkellaks - Fangststatistikk 2021 72 tonn pukkellaks fanga Det blei fiska 38 900 pukkellaks på til saman 72 tonn i norske fjordar i den ordinære sesongen i 2021. Det er nær sju gonger meir enn i 2019. Link: https://www.ssb.no/jord-skog-jakt-og-fiskeri/fiske-og-fangst/statistikk/sjofiske-etter-laks-og-sjoaure/artikler/72-tonn-pukkellaks-fanga Tabeller 27,2 % nedgang i fangstmengd frå 2020 til 2021. Link: https://www.ssb.no/jord-skog-jakt-og-fiskeri/fiske-og-fangst/statistikk/sjofiske-etter-laks-og-sjoaure
 17. Kom deg ned på jorden gutt. Jeg sier ikke at du tar feil, men du må være istand til å imøtekomme andre mennesker enn deg "selv" hvis du vil gøre en forskjell.
 18. Fortell litt om hva du mener og hvorfor så jeg forstår deg, så skal jeg svare deg så fornuftig jeg kan. Er det for mye forlangt ?
 19. Ja men du må da for ***** fortelle litt om hva som irriterer deg, og ikke pålegge leseren om å lese seg opp til et proffessorat for å svare deg !
 20. Jeg har ikke luretelefon, jeg bruker et kamera. Jeg skiller mellom talatuten og fotografering.
 21. Noen som har tips om andre aktive Norske forum ?? Av Bonavar, August 17, 2017 i Informasjon fra Fiskersiden.no Bonavar Medlemmer 972 Kjønn:Mann Bosted:Oslo Skrevet August 17, 2017 (endret) Denne posten burde vert slettet og ikke blokkert.
 22. sjøsprøyt

  Test 123

  Hva ***** er dette? 972 poster og fremdeles usikker på om en har venner elle=?
 23. Jeg har ikke hatt dame de siste 15 årene så jeg skjønner ikke helt hva du prater om, men jeg har hørt at det hjelper å "gi" istede for å "ta". lykke til.
 24. Det er det som skal til. At noen bryr seg og er interrisert. Ingen andre forum eller fjesboksider kan svare som Ølgjylt. Og så er det (ikke minst) alle andre erfarne gutta/jentene som også er der. Ting tar tid, spesielt kvalitet tar tid. God hjul og godt nyttår og alt det der, skitt fiske til dem som tar det til seg. Åååsom jeg gleder meg til neste sesong
 25. Skal vi se... tre timer a 500kr blir 1500kr, x3 kvelder blir 4500kr. Men gjør du det selv er det jo bare morro, jeg har kommet til at det svarer seg med bare morro. Spør da vel
 26. Det var jo synd, men hvis du sier det det så må jeg jo tro deg.
 27. DIY, eller "gjær det selv" er vel mest hvis du gjør akkurat det. Hvis du tenker 500kr timen og at du bruker en hel kveld eller to, eller tre... på å modifisere stanga di så taler vel dette for seg selv eller ?` Ikke noe problem å modifisere, har du noe spesifikt jeg kan gå ut ifra elle ?` Jeg er ikke fiske stang ekspert men derimot "epoxy og fiber orientert". Fortell mer spesifikt hva du ville ha gjort så er jeg sikker på at noen her inne vil kunne hjelpe deg på vei
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.