Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. Er det is på Østernvann?

  Var også nede og sjekket hvordan det var på Bogstad og sånn halvparten av innsjøen er fortsatt dekket med is, mens mesteparten av isen langs land er smeltet. Litt verre på Østern der ca. hele flaten var is.
 3. Ahamms båtprosjekter og div

  Går ikke så veldig langt bak, trodde det skulle sprute mer til stbd, da den siden sitter 'dypere'. får prøve å løfte litt da. Holdt bunn i 30 knop på 80 meter så litt riktig ble det
 4. Er det is på Østernvann?

  Ja, vare oppe for å sjekke hvordan det så ut og utifra hva jeg så er så og si hele vannet dekket med tynn is, noen steder har isen smeltet inntil vannkanten og ca. 5 meter ut. Så en liten utsettelse får det bli.
 5. Harpunering av gjedde i Oselvvassdraget

  Står jo ingenting om det, så jeg antar vel at siden målet er å redusere bestanden (og drømmen sikkert å utrydde den) så skyter de alle gjeddene de ser. Tviler på at det er spesielt retta mot store individer.
 6. Ahamms båtprosjekter og div

  Du har vel en litt sånn pontong-liknende utvekst på styrbord som stanser all sprut den veien? Spruter det så er det gjerne et tegn på at giveren skal litt opp. Men små bevegelser av gangen her, prøv å heve 2mm.
 7. Ahamms båtprosjekter og div

  A-9 begynnte det å komme seg på. Da er vel det ganske normalt skjønner jeg. Fargelinjen er justert ned endel etter bildene ble tatt. Justere lengre ned? Svinger står på stbd men ingen sprut til stbd.
 8. Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  Ikke alt på Internett er sant. HST-DFSBL er en Navico-giver for Lowrance og Simrad. Hvis noen butikker roter Airmar inn i det så er sannsynligvis det en skrivefeil. Husk å sjekke om prisen du ser er ink/eks MVA. Waveinn er en lurebutikk på kanten til svindel. Det fremstår som en norsk nettbutikk hvor du kan anta at prisen oppgitt er ink MVA (slik den skal være ved salg til privatpersoner i Norge). Men de har et .com-domene og prisen er UTEN MVA, så du får en aldri så liten ekstra utgift etter mottak av varen. Akkurat det er de svært lite flinke til å opplyse om. Ikke overraskende er det også nettopp Waveinn som roter med giverne her. https://www.waveinn.com/nautisk-fiske/airmar-hst-dfsbl/43876/p Dette kaller de "airmar HST-DFSBL", mens det altså er en Navico HST-DFSBL, og for å toppe det hele har de feil bilde. Bildet viser en HST-WSBL. Og for de som ikke tok hintet: LIGG UNNA WAVEINN - MØKKABUTIKK
 9. Ahamms båtprosjekter og div

  Halehenget får du ta på justeringskontoen. HST-DFSBL (og 50/200/455/800-HDI) er merkbart mer følsomme givere enn HST-WSBL. Jeg har kjørt maaange timer med særlig HST-DFSBL og har aldri ligget på Auto akkurat, som regel har jeg ligget 4-10 hakk under Auto. Men jeg har for lengst innsett at vedkommende som bestemmer hva utgangspunktet for Auto skal være hos Lowrance har en helt annen tanke om hva som skal vises på skjermen enn det jeg har. Vi er definitivt ikke enige.... Mens vi (jeg) er i gang å snakker om min mening. Jeg er sjelden over 70% på fargelinje. Jeg ligger som regel rundt 63-67% litt avhengig av palett.
 10. Beste ekkolodd for trolling?

  Det der har jeg ikke noe veldig godt og tydelig svar på.... Alle de nevnte vil vise deg stimer med byttefisk, alle vil vise deg større (rov-)fisk. Men det er heller ikke tvil om at TM150M vil gi deg et bilde med mindre støy og vil fange opp de minste småfiskene bedre enn HST-DFSBL. Med din skisserte bruk hadde jeg heller gått opp til TM150M kontra HST-WSBL, enn opp fra GO (eller Elite Ti) til NSS (eller HDS).
 11. Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  Når jeg googler HST-DFSBL så får jeg opp både Lowrance HST-DFSBL og Airmar HST-DFSBL. Lurer på om det er samme svingeren. Litt annen pris også på wavein f.eks så virker ikke som om det er samme produktet.
 12. Er det is på Østernvann?

  Skal du til Østern nå så er det med isbor. Godt med snø på grusveien inn også enda og søkkvått nederst mot parkeringen.
 13. Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  Får opp hvor da? Jeg mistenker at det er Airmar som produserer HST-DFSBL men det er neppe saken her.
 14. Er det is på Østernvann?

  Ta en titt på dette bildet. Så vidt jeg kan forstå er det fra i dag: http://www.oslovinterpark.no/webkamera/643-webkamera-wyllerløypa Bogdstad er bare delvis åpen, og Østernvann er en kompett, hvit flate ...
 15. Formålet med dette var (ser i ettertid at det kun var ut fjoråret dette skulle pågå) å redusere gjeddebestanden. Med harpunering tenker jeg på å skyte store / større eksemplarer, som i så tilfelle vil øke gjeddebestanden.
 16. Hjelp til fiskeplasser

  skal En uke til Vestlandet i slutten av juli, nærmere bestemt Til et feriehus vi har i Ikjefjorden i Høyanger. Trenger derfor hjelp til å finne litt diverse fiskeplasser fra både land og båt. Det er med stenger og sneller til de store dyp og de små grunner, samt surf og sluk stenger. Alle fiskeslag er aktuelle, stort og smått. Det vil bli fisket både inne i fjordarmen på innsiden av brua og ute på Sognefjorden.
 17. Nok snøre?

  Personlig hadde jeg droppet fireline totalt og heller brukt et par meter mono og fylt spolen med kinabraid Braid fra kina er jo billigere enn Mono kjøpt i Norge Men siden han alt har kjøpt og betalt det fireline snøret, så regner jeg med han vil bruke det også
 18. Ahamms båtprosjekter og div

  Synes autofølsomheten virker svært dårlig.... Og fikk en jævli roostertail..
 19. Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  Planen er da og kjøpe et HDS 7 gen 3 og en HST-DFSBL Svinger, men får opp både Airmar og Lowrance HST-DFSBL svinger? Hvilken er korrekt? Da klarer jeg meg innenfor et greit budsjett, og har muligheten til å oppgradere svingeren til Airmar T185 senere. Høres det greit ut? Takk for god hjelp
 20. Forslag til verneområde

  https://www.njff.no/nyheter/Sider/Torskealarm-i-Oslofjorden.aspx
 21. Beste ekkolodd for trolling?

  Det var ikke galt nei.
 22. Hardangervidda, generelt

  Jeg tar trolig en tur på Hardangervidda i sommer også. Antar inngang fra Tinnhølen og en rundtur ned i området mellom Besso og Litlos. Inntil to uker på tur er tanken, sist i juli og starten på august. Før det blir det en måneds tid i Femundsmarka/Rogen-området.
 23. Norske Lakseelver Ingen gruvedumping i norske fjorder De planlagte fjorddeponiene av gruveavfall strider mot føre-var-prinsippet i naturforvaltningen og må stoppes. Link: https://lakseelver.no/nb/news-2018/ingen-gruvedumping-i-norske-fjorder
 24. Sjøørretfiske i Hammerfestområdet

  Hvis du har vært i Alta og prøvd, hører jeg gjerne om dine erfariger herfra. Fikk så vidt fisket litt i fjorhøst uten uttelling. Kan desverre ikke hjelpe deg med gode fiskeplasser i Hammerfest, men en ting kan jeg fortelle deg. Det begynner å skje ting i vannet her i nord. Vært flere fisketurer uten hell, men jobber maritimt, og har sett noe jeg ikke har sett så langt i år. Flotte sø hoppet i Altafjorden, nå de to siste dagene.
 25. Hvilken dupp?

  Flåga og dupp trur eg at eg har, der tenkte eg bombarda dupp, gøt gjennom den ei gummiperla ein svivel og så 1,5 m med gøt før flågå eller ein kastedupp i enden av gøten og to flåge innforbi med ca ein halv meter mellom flågene så tanken min her var dupp til markfiske. For meir aktivt markfiske så kanskje bombarda dupp kan brukast ? Men er vel mange situasjonar ein vanlig dupp er å foretrekka.
 1. Last inn mer aktivitet