All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Takker for svar Har mailet med Simrad, de sier at man trenger en overgang for plugg på svinger, og at det kan funke. De sendte med koblingsskjema for div.svingere, Om det ikke funker er det bare å skru av ekkoloddet. Løfte på land nå og montere ny svinger. Om den gamle virker blir det ny svinger samtidig med vårpussen når båten skal på land. Ingen hadde kommentarer på Simrad2016, men tenker at det må være bra saker. Men som sagt, takker for svar,
 3. Today
 4. 29. - 30. januar arrangerer vi Sjøørretkonferansen 2020. På programmet står over 50 varierte foredrag om sjøørret. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL): Programmet til Sjøørretkonferansen 2020 er klart Link (programmet kan du også laste ned som PDF-fil på siden det linkes til): https://www.vitenskapsradet.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/4919/Programmet-til-Sj-248-248-rretkonferansen-2020-er-klart
 5. Jeg regner med at det lageret er 3 x 10 x 4 mm, som på andre 7000C etc. For sikkerhets skyld så kan du måle - målene er indre diameter ( = akseltykkelse) x ytre diameter x bredde. Slike er lett tilgjengelige på Ebay og mange andre nettsteder, men pass på at de er "rustfri" og beregnet på fiskesneller. Ikke kjøp de aller billigste, men påse at de har en "ABEC" klassifisering som er minst like bra som original-lageret (vanligvis ABEC 3, men kjøp gjerne ABEC 5 eller 7). Pass på at lagrene ikke oppgis å være innsatt med grease - det hender. Det er som regel liten grunn til å spandere de aller dyreste lagrene på ei så stor snelle, om du ikke har en spesiell grunn til å ville ha slike.
 6. Yesterday
 7. Var på ottersbo her en kveld og fikk grei torsk og hågjel. min første:)
 8. Tøft! Blir sikkert å prøve der når været blir bedre. Bor på Opphaug så er ikke lange veien dit:)
 9. Därefter stilla.. vi flyttar oss till kollsnes och här sker det extraordinära ting, en fin plats du lätt når ned till 50 meter.. i ett stilla regn efter att min sillfilé legat ute ca en halvtimma springer det iväg rejält på mitt spö- smäller till med mothugg och det är vääääldigt tungt. Slåss med fisken 5 min den uppför sig på ett sätt inget att jag fått påminner om- extremt stark.. och ja du tänkte rätt, det var en meget vuxen havål mellan 10-15kg vad den vägde exakt får vi aldrig veta då linan skars av under landningsproscessen när jag under en god minut försökte få grepp om fisken gälar, inga foton, inga bevis så sant som det är sagt går det stor havål på kollsnes. Extremt tragiskt. resten av tiden 16-18 vart inte överdrivet intressant- men fick iallfall ihop en 10 makrell att frysa till framtida turer.. midvintermakrill är ett märkligt fenomen. Den här platsen skall jag återkomma till.
 10. Halloi! Det blev en liten 12 timmars till sotra idag- med blandade resultat.. tyvärr har jag inte så många bilder att visa från turen som jag skulle önska- den gjordes iallfall i lag med den glade Armenien(r?) jag mötte en dag vid sjöen- en kompetent surf-caster för övrigt. Vi började på en välkänd plats nära rong runt 06:30 med target kveite, startar friskt med en liten hvitting & 3 krabbor, där efter herr 70cm kveite
 11. Kommende Lowrance Hook Reveal med 50/200-HDI (ikke de andre variantene) og Garmin Striker Plus CV kan være gode alternativer men outsideren Raymarine Dragonfly er også verdt en kikk.
 12. Hei nå er ikke jeg noen ekspert på dagens ekkolodd, men har litt greie på de litt eldre. Det er lite sannsynlig at et nytt ekkolodd som det du nevner kan brukes med en så gammel svinger. Sjansen for at du skader eller ødelegger det nye er ganske stor, og du må ganske sikkert koble kabelen over på en ny plugg, som ganske sikkert ikke har de samme funksjonene. I tillegg trenger den gamle mye mer strøm enn de nye, svingere før i tida hadde andre elementer som krevde mye mer effekt Utviklingen har gitt svingere med mye høyere følsomhet, og dermed mindre behov for kraftige signaler. Men siden det gamle har takka for seg, så kan du jo åpne det og sjekke om det er en bagatell, f.x ei sikring som har gått. Det er kanskje verdt et forsøk?
 13. Brukes på strekninger der det er mangel på skjul og morfologisk variasjon eller der stein har blitt fjernet. Norske Lakseelver: Steinutlegg Link: https://lakseelver.no/nb/news-2019/steinutlegg PS: Dette faktaarket er hentet fra NORCE Laboratorium for ferskvannsøkologi og innlandsfiske (LFI) sin Tiltakshåndbok for bedre fysisk vannmiljø: God praksis ved miljøforbedrende tiltak i elver og bekker.
 14. Store stammer av vill sjøørret er tapt etter at det i mange år har stått fiskesperrer i norske vassdrag. Fagmiljøene frykter omfanget er stort, men ingen har oversikt over skandalen. TV2: Disse fiskesperrene utrydder sjøørreten Link (artikkelen er fra september 2012): https://www.tv2.no/a/3866202/ PS: Tidligere Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) - nå Sjømat Norge.
 15. Last week
 16. Jeg vurderer å handle nytt og jeg trenger anbefalinger. 5-7000+-kr. Saltvann. Pontongbåt (fluefiske etter havabbor) 0-20m dybde. Nyttig å kunne markerer fisk på kart men dette er ikke et krav. Morro med kartlegging av bunn men dette er heller ikke et krav. I dag bruker jeg en lovrance hook 2 4x fra jula og denne fungerer greit nok til mitt bruk men ønsker å se fisk (byttedyr) tydeligere og kanskje unngå en del "støy" fra ferskvanns innblanding i saltvannet. mvh Øystein
 17. Ring KM for å spørre om det kan brukes. På strandpromenaden finnes det folk som kan svare om du har et varenummer på svingeren. 2016 er ikke et produkt derfra, men svingeren er og de bør kunne svare. Ved bytte av svinger finnes mye fint fra Airmar, eller fra KM i Horten, som feks denne https://www.kongsberg.com/maritime/products/commercial-fisheries/td/simrad-50khz-transducers/simrad-50200-combi-c/
 18. Jeg trenger hjelp i ekkoloddvurderinger. Vi har en båt (sjark) hvor det gamle Skipper-ekkoloddet har takket for seg. Da må det kjøpes nytt og vi ser på Simrad 2016. Det burde vel være egnet på alle dybder? Da gjenstår spørsmålet om svinger. Vet ikke betegnelse på den som står der, men i boka på ekkoloddet står det at det kan være 38 eller 50 hz. Kan man prøve å koble opp denne svingeren mot feks Simrad2016 ? Kan man skade ekkoloddet om det er feil i svingeren? Kan man måle om det er feil i svingeren? Det koster 5000 å løfte båten på land, tanken er derfor å kunne bruke eksisterende svinger til vårpussen hvor den uansett må på land for så å bytte til en moderne svinger. Hva tror dere ekkoloddeksperter om denne problemstillingen?
 19. Les også: "Hvilke krav stiller Grunnloven § 112 til lakseoppdrettsnæringen?" og "Juridisk utredning angående produksjonsområdeforskriften og kvalitetsnormen for villaks" Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/73917-hvilke-krav-stiller-grunnloven-§-112-til-lakseoppdrettsnæringen-og-juridisk-utredning-angående-produksjonsområdeforskriften-og-kvalitetsnormen-for-villaks/
 20. Havforskningsinstituttet (HI) Bedre plassering av oppdrettsfisk kan gi mindre lus på Vestlandet Ved å redusere antall havbruksanlegg på Vestlandet kan trolig smitte av lus og ulike sykdommer mellom anleggene reduseres kraftig. Link: https://www.hi.no/hi/nyheter/2020/januar/bedre-plassering-av-oppdrettsfisk-kan-gi-mindre-lus-pa-vestlandet
 21. Jeg følger selv "fluefiskebrukten" på FB, der kommer en del lækkert til slag på
 22. Hei takk for svar beklager at jeg ikke har fått svart før nå, jeg har opplevd dette før da det var en bra fisk som slapp unna, jeg kjører nå ca 4lag med mono i bunn, jeg bruker og litt hurtig tørkede lim på knuten mellom snellen og monoen for og være sikker=)
 23. TM260 og de andre svingerene i samme type hus fungerer faktisk best hvis de er montert helt i plan med bunnen (ingen vinkling).
 24. Hei takk i gjen det var det som var problemet, bremsen er nå mye bedre=)
 25. Har ikke bilder men om været blir brukbar nå i helgen skal jeg ta noe bilder. Ikke så mye fisk i Stavanger område nå i vinteren, men kanskje finner noe. Jeg vurderte om å fjerne den kile som hadde montert på slik at det blir lit mer vinkel på den, men er red at det blir bare verre. Problemet er at jeg har ikke båt henger og må betale hver gang for å få båten ut av vannet. Så, pga at jeg er "cheap" har 1 sjanse hvert år til å justere på det når jeg tar service på motoren. Pleier å gjøre det om våren derfor startet jeg den tråden nå. Etter lit mer lessing tror jeg at SS 3D er ikke noe som passer mitt bruk, men TM165HW ser interessant ut som som tillegg til TM260.
 26. Giveren står kanskje bittelitt lavt, men ser ellers ok ut den. Konevinkelen er smal, og blir tilsvarende følsom for vinkelen mot fisken. Bildet på Insta er med en båt som ligger stille, da blir nødvendigvis fiskene streker på tvers av skjermen, og ikke buer. Her er et av Atles skjermbilder med TM260 med NSS Evo2. 50kHz har videre kone enn 200 og gir derfor bedre buer på litt grunnere vann. (Atle er havfiskeren av oss i TC.) Har du noen skjermbilder fra HDSen din?
 27. Nå har ikke jeg testet live scope, men vanlig ekkolodd kontra blindfiske er for meg natt og dag. Ved ekkolodd kan du faktisk se om det er fisk på plassen, hvordan de reagerer og endre strategi alt ettersom. Ved blindfiske vet man ingen ting med mindre man treffer fisken med dagens resept. Dessuten er det veldig gøy å se fiske følge balansen.
 28. Halloi! Ja min information är iallafall relevant och anpassad till den teknik som bedrives.. en fördel. men de flesta platser i regionen är ganska väl exploaterade av glada fiskare av olika slag, linor på botten etc. frekhaug & steinestö & salhus f.eks fina platser men botten är så vansklig att det i realiteten enligt mig inte är värt besväret. Bättre prova nytt. Antar att det blir en tur för dig i det vackra väder som förutspås på lördag? Jag kommer pröva en random kaj på radöy eller gå för nord sotra- klarar inte helt bestämma mig. Upplever att djupfisket blir betydligt sämre vid de varma temperatur som vi har haft senaste månaden... men vem vet. Kanske man kan få en till sån här?
 29. Aldri sett sånn bilde på min ekko. Enten enkelte fisk eller en stor klump med farger om det er stim. Bunnen holder ganske godt til ca. 15 knop også på dypere vann so tipper jeg at vinkel er korrekt, men kanskje ikke helt perfekt, da jeg la merke til å få små buer istedet for prikker da jeg kjører med Motorguide istedet for hoved motor (baugen ikke går opp).
 1. Load more activity