Jump to content
Fiskersiden

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Av Morten A. Strøksnes Havrånaren Erna Solberg har pynta seg med lånte fjør, og resultatet er eit gedigent mageplask. Link (artikkelen krever innlogging - du kan lytte til artikkelen på siden det linkes til uten innlogging): https://www.dagogtid.no/kommentarar/havranaren-6.3.20648.8e8b73c28b En PDF av artikkelen "Havrånaren" kan du se her. * Havrånaren Statsministeren har takket ja til rollen som høy beskytter for Havtiårsalliansen. Norge er nå en av de største bidragsyterne til FNs hav
 3. Yesterday
 4. Har WWF (et av den norske oppdrettsindustrien sine "grønnvaskingsbyrå") ASC-sertifisert oppdrettslokaliteter i sjø for oppdrettslaks og den fremmede arten regnbueørret der rogn/yngel/smolt kommer fra anlegg hvor vanntilførsel er tilknyttet vassdrag med fiskesperrer? Til orientering: Aquaculture Stewardship Council (ASC): Partners and supporters #DenNorskeOppdrettsMafiaen
 5. Last week
 6. Btw., disse bruker jeg IKKE i Oppegårdstjernet! McMio´n er forresten flytende (jeg trodde den skulle synke langsomt?) så den kan fiskes helt grunt i "0-hastighet".
 7. Vi hadde sol og pent vær, men så deiset det jo ned flere centimeter med snø og ble kuldegrader, og abbor og væromslag er to ting som ikke går så godt sammen. Gjedde og væromslag vet jeg fint lite om - ved store trykkendringer kan jo gjeddene "rape" eller gå i overflaten og svelge luft. Gjeddefiske nå gjør jeg i grunne bukter som varmes raskere opp, og hvor gjedde kan stå og "sole seg". Akkurat nå har jeg brukt litt Pig og offset-krok, eller - jeg er jo en "hardbait-fanatiker" - suspending Westin Swim. Kommer litt an på vannet.
 8. Takk for hjelpen! Det ble bestilling på elite fs m/3 in 1, så de er det bare å glede seg til det dukker opp og så ta et skritt inn i den delen av hobbyen også! Det bli gøy å lære seg, og forhåpentligvis nyttig også.
 9. Det er mange gleder ved en amerikansk båt, men bensinpåfyllingen er definitivt IKKE en av de gledene. Det må vi selvfølgelig forsøke å gjøre noe med. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2018/10/testet-clean-way-fuel-fill.html
 10. Av Vegard Heggem - Prosjektleder i Norske Lakseelver Grønt skifte kan løfte villaksen ut av rød liste Link: https://www.midtnorskdebatt.no/meninger/ordetfritt/2021/03/31/Grønt-skifte-kan-løfte-villaksen-ut-av-rød-liste-23736595.ece Les også: Artsdatabanken: Innsyn i foreløpig vurdering til Rødlista for arter 2021 - Laks Salmo salar Linnaeus, 1758 Link: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/77496-innsyn-i-foreløpig-vurdering-til-rødlista-for-arter-2021-laks-salmo-salar-linnaeus-1758/
 11. Nja. Min erfaring er at abbor og gjedde blir klin umulige å få kontakt med rett etter isløsning. Vannet er aldri kaldere enn akkurat da, men om det er det som er utslagsgivende eller noe annet, vet jeg ikke. Ørret derimot er stikk motsatt. Gjeddefiske før de gyter = sakte og helt tett på bunnen. Les den siste rapporten min så ser du hvordan jeg legger opp det fisket.
 12. Tusen takk for svar. Da spørs det nok om jeg skal gjøre et lite prishopp opp!
 13. Jeg var bortom Gjersjøen på fredag og da var det fortsatt noen isflak som "seilte" rundt der. For kaldt er det jo ikke - du kan jo fiske på isen etter både abbor og gjedde, men abboren er ikke så glad i trykkendringer. Den får "vondt i magen" (svømmeblæra). Teoretisk kan både abbor og gjedde være i gang med gytingen, men det varierer litt. Det mest spesifikke jeg har lest vedrørende gjedde er 7-8 grader, og der er vi jo ikke enda - men jeg vil absolutt tro de er i gang med å spise seg opp før gyting.
 14. Vi var på Gjersjøen på Søndag og fikk ingenting. Møtte på en i kano med 4 stenger han hadde heller ikke fått noe i løpet av hele dagen. Som du sier det er nok for kaldt i vannet enda. Fisken gjør seg vel snart klar til gyting også.
 15. Da er Humminbirden din et rent 2D-ekkolodd uten kartplotter. En kartplotter er en enorm fordel, og Hook Reveal har det. (Helix finnes også med det.) Men jeg vil uansett anbefale deg å gå opp til 7. Med formatet på skjermen på disse modellene er en 5 veldig lav. Det er mye større "opplevd" forskjell på en 5 og en 7, enn en 7 og en 9.
 16. Bra rapport! Kan fort bli en gris på denne tiden, lykke til
 17. Hei Erik! Det er Sonar G2 det er snakk om. Med XNT 9 20 T giver
 18. Hvitt i går også: Ny skitur ... ( må jo passe på helsa...). Møtte faktisk «snøstorm» på Ullevålseter, så tørrfluestanga får hvile litt til ...
 19. Takk! Jepp, godt å være i gang, ja! Nå venter bare jeg på at Gjersjøen skal kvitte seg med de siste isflakene som "seiler" rundt (var bortom i helga).
 20. Vannet er åpent, kun litt is langs kanten i den (syd-) vestre bukta. Væromslaget gjorde nok at abboren ikke var så bitevillig - kun ett bitt på 5 timer, og den mistet jeg like godt. Skiltet fra pumpehuset mistet sin betydning for 30 år siden. :)
 21. Hvilken Helix 5? Modell og generasjon? Hook Reveal med HDI-giver fungerer fint i Mjøsa. Med din bruk er det 83/200-HDI som er den mest aktuelle.
 22. Norske Lakseelver: VillaksNytt nr. 1/2021 Link: https://issuu.com/millimeterpress/docs/villaksnytt_01_2021_issuu_utgave Sammen er vi sterke! Elvene som er medlemmer av Norske Lakseelver bidrar gjennom medlemskapet og medlemskontingenten til finansiering av arbeidet til Norske Lakseelver. Er "din" elv hvor du er rettighetshaver, forpakter og/eller fisker medlem av Norske Lakseelver?
 23. Miljødirektoratet Fiskebiologiske undersøkelser i fire laksevassdrag på Sørlandet Resultater og erfaringer fra utprøving av elektrisk båtfiske. Link: https://www.miljodirektoratet.no/publikasjoner/2021/mars-2021/fiskebiologiske-undersokelser-i-fire-laksevassdrag-pa-sorlandet/ Rapporten "Fiskebiologiske undersøkelser i fire laksevassdrag på Sørlandet - Resultater og erfaringer fra utprøving av elektrisk båtfiske" kan du laste ned på siden det linkes til.
 24. Hei sveis. Jeg har fått et Humminbird Helix 5 i gave, men jeg vurderer å bytte i et lowrance hook reveal 5. Skal brukes i en plastjolle etter gjedde i all hovedsak, men også noen turer på Mjøsa. Håper noen kan komme med noen pluss, og eller minus ved disse? Sliter litt med å finne vesentlige forskjeller for mitt bruk. Tusen takk på forhånd.
 25. Pukkellaks er en fremmed art med stort invasjonspotensial, og kan ha negativ påvirkning på naturlig forekommende arter og økosystemer i norske elver. Miljødirektoratet: Forslag til handlingsplan mot pukkellaks Link: https://www.miljodirektoratet.no/publikasjoner/2021/april-2021/forslag-til-handlingsplan-mot-pukkellaks/ Rapporten "Forslag til handlingsplan mot pukkellaks" kan du laste ned på siden det linkes til.
 26. Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) Ferskvannslaks fra Sverige: Risiko for biologisk mangfold og fiskehelse ved i utsetting i Norge Import av laks via genbank er den minst risikofylte metoden for å innføre laks til Trysilvassdraget fra svensk side, men også denne metoden innebærer en viss risiko. Risikoen skyldes hovedsakelig følgeorganismer som parasitten Gyrodactylus salaris, krepsepest og ulike bakterier og virus. Link: https://vkm.no/risikovurderinger/allevurderinger/ferskvannslaksfrasverigerisikoforbiologiskmangfoldogfiskehelseved
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.