All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Jeg er visst medlem - men kan ikke se at jeg har blitt trukket det siste året..
 3. Historien om friskmeldingen i Rauma-regionen, er historien om at det nytter. Her bringer vi hele talen som ble holdt av Rauma Elveeierlags leder - Vidar Skiri - ved friskmeldingen 1. november 2019. Norske Lakseelver: Raumaregionen - Tale ved friskmelding Link: https://lakseelver.no/nb/news-2019/tale-ved-friskmelding
 4. Redd Villaksen Hyller villaksen med unikt fotoprosjekt Med Villakskalenderen 2020 ønsker ti kvinnelige laksefiskere å skape økt oppmerksomhet om den norske villaksen og truslene den er utsatt for. Link: https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/hyller-villaksen-med-unikt-fotoprosjekt?publisherId=17847177&releaseId=17874304
 5. Last week
 6. abbor

  Ambassadeur 5500

  Husker jeg hadde problemer med IAR en gang da det ble kjølig, jeg renset lageret og blandet Cal's grease og Rocket Red Label, fungerte utmerket. Senere så diskuterte jeg dette med Ulf Tingström (UT Reel Technology) og han sa at han brukte Liquid Grease, men at blandingen som den jeg hadde brukt vil ha tilsvarende egenskaper. Kjøpte da Liquid Grease og har brukt det siden uten problemer.
 7. Hei alle sammen. Jeg har hatt HOOKED+ abonnement i to år nå. Hvor jeg angrer sterkt på at jeg var det siste året fordi det ikke har vært noe HOOKED+. Jeg har tenkt at dette er noe Bernt jobber med og kommer til å fikse i løpet av kort tid. Ett år senere og ingen HOOKED+ fordeler slik jeg ble så fint lovet. Så ser jeg på kontooversikten min at jeg har blitt trukket 369kr for ett nytt år. Da kjenner jeg at pulsen stiger og blir forbanna egt. At jeg skal betale 1år til for ingenting er helt uaktuelt. Jeg prøver å kontakte Bernt på Mail, men jeg får bare en error hver gang jeg prøver å sende avgårde mailen. For det første, er det noen andre idioter ala meg som er HOOKED+ medlemer? Og har dere blitt trukket igjen? Og for det andre, er ikke dette bedrageri? Hilsen en hissig og frustrert mann PS: Hvis du leser dette Bernt forventer jeg pengene på konto ASAP, og egentlig alle andre du driver å svindler (I mine øyne)
 8. Vi har lagt ut et klipp hvor vi oppsummerer årets sesong. Hva var årets høydepunkt? Årets nedtur? Og mye mer kan sees og høres i denne oppsummerings-episoden. Sjekk gjerne ut og kom med tilbakemelding på hva dere synes. Legger link til både Facebook vide og Instagram video så kan dere velge etter hva slags plattform dere synes er best av de å se på.
 9. Rage

  Tips til isbor

  Enig med piscator. Legg noen ekstra kroner i et UR/Heinola bor og du har det i mange mange år.
 10. Norske Lakseelver: VillaksNytt nr. 2/2019 Link: https://issuu.com/millimeterpress/docs/villaksnytt_2-2019_v3_singlepage Sammen er vi sterke! Elvene som er medlemmer av Norske Lakseelver bidrar gjennom medlemskapet og medlemskontingenten til finansiering av arbeidet til Norske Lakseelver. Er "din" elv hvor du er rettighetshaver, forpakter og/eller fisker medlem av Norske Lakseelver?
 11. Jeg har en 13 fot Westin 7 - 30 gram, som jeg bruker til litt tyngre markfiske i elv (aka smålaksefiske i urbane strøk …). Man kan sikkert kaste en sluk midtfjords med den stanga, men jeg synes den blir for lang til slukfiske. Man mister litt av "feelingen" mellom håndledd og stangtupp med en såpass lang stang. Nå skal det sies at den stanga ikke er spesielt godt balansert, men jeg har litt den samme følelsen med en annen stang på rundt 11,5 fot. For meg går det en grense på rundt 10 fot for hva jeg synes egner seg til aktivt slukfiske. For øvrig husker jeg i min ungdom, før det fantes noen særlig lange lettspinnstenger, at jeg forsøkte meg på slukfiske med en 13 fots match-meitestang. Det gikk også temmelig langt ..
 12. Miljødirektoratet har nylig levert en tiltaksplan for å ivareta villaksen, og foreslår blant annet å innføre lukket oppdrettsteknologi og merking av oppdrettslaksen. NJFF applauderer mange av forslagene i planen. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): Foreslår sterkere lut for å redde villaksen Link: https://www.njff.no/nyheter/Sider/Foreslar-sterkere-lut-for-a-redde-villaksen.aspx
 13. Med tanke på overskriften til denne tråden, så må jeg som gammel kraftsportutøver, beklage at det er alt for lite her i verden, som avgjøres på ren armstyrke .... trist, men sant.
 14. Det desidert mest effektive virkemiddelet for å øke rekkevidden ved fiske er en flytende farkost, alt annet er bagateller i forhold. I teamet går vi gjennom mange stenger i løpet av et år, og mitt inntrykk er at de stort sett er riktig klassifisert med tanke på øvre kastevekt men at endel har nedre grense satt for lavt. Dette er særlig merkbart på «allroundstenger» som typisk klasses 7-28, 10-30 etc. Akkurat det er det en viss logikk i, tregangeren mellom nedre og øvre grense er neppe mulig å få til uten at en av de lider. Samtidig er kastelengde som regel korrelert med stanglengde, en lengre stang av god kvalitet kaster lengre enn en kortere stang av samme kvalitet. Men for å komme tilbake til tema er utvilsomt teknikk viktigere enn stangens kvalitet(er). Hvis du er i tvil, så la en femåring låne gromstangen din mens du kaster med femåringens juniorsett.
 15. Av Kjersti Sandvik - journalist Fiskeribladet Laksen trenger modige forskere Link: https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=69906
 16. Morgenbladet og Harvest får pris fra vitenskapsakademi for serien om sjømatbransjens forhold til forskning. Morgenbladet / Harvest: Pris til «Mørke motkrefter» Link: https://morgenbladet.no/aktuelt/2018/06/pris-til-morke-motkrefter
 17. Morgenbladet / Harvest Mørke motkrefter Link: https://morgenbladet.no/tags/morke-motkrefter
 18. Mitt inntrykk er at stenger som markedsføres som "bombarda" stenger er ganske myke i forhold til klassifiseringen, muligens fordi man ser for seg at kastet startes I bakre stilling (uten "bak-kast")? Hvis dette stemmer, så vil de antakelig fremstå som over-klassifiserte med andre kaste-teknikker.
 19. Det er selvsagt veldig viktig at stanga er skikkelig spent opp I bakre stilling - men også her så finnes flere veier til målet. Noen metoder krever faktisk en del armstyrke, som pendelkast med lang stiv stang og tunge kastevekter. Uansett så vil ofte forholdene rundt fiskeren diktere (begrense) hvilke teknikker som er mulig i praktisk fiske, herunder hvor stiv stangen bør være ift kastevekt, og typen aksjon den bør ha. Jeg er ikke enig I at dagens stenger som oftest er under-klassifiserte mtp max kastevekt, det er oftere det motsatte som er tilfelle - om man ikke forholder seg til rene "lompekast" (som ikke bør være styrende for klassifiseringen, selv om det er slik mange kaster). Uansett så har de som klassifiserer stenger en nærmest umulig jobb, siden det finnes så mange variabler.
 20. OK, jeg bladde ikke nedover etter å ha åpnet linken, og så ikke at slike tellere også var listet der. Uansett så antar jeg at et nøyaktig resultat avhenger av noen mekaniske faktorer, som du (eller jeg) egentlig ikke har full kontroll over (friksjon, både "her og der")? Mitt egentlige poeng er at den sikreste måten å finne ut hvor mye som er på snella er å ta beina fatt, langs ei oppmålt "løype". Når det er gjort med en snøre-tykkelse, så er det enkelt å regne om til andre med den kalkulatoren som jeg linket - men dette forutsetter selvsagt at du kjenner faktisk dimensjon på sena/snøret, som sjelden stemmer helt med den oppgitte. Multifilament er I så måte spesielt vanskelig, da den sjelden er helt rund, og dessuten lett deformeres av måle-redskapen.
 21. Hei Her tar du litt feil. en innebygget lineteller på snella vil gjøre dette, mens de løse som den jeg linka til teller omdreiningene på det lille hjulet som sitter på den. Dette er uavhengig av snella og spolen, og gir faktisk en mye mer nøyaktig indikasjon på linelengde
 22. Kjør te Sjøåsen å fiske, der er det åpent hele året for fiske etter sjøørret
 23. Absolutt, brukte sluker legges I en egen boks, og skylles/tørkes før de legges tilbake i den boksen de kom fra. Zaloen ser jeg imidlertid ikke hensikten med?
 24. Blakdog er veldig kurant å handle med, som regel er det litt dyrere å handle direkte med The Rocket Reel Company - men det fungerer greit det også.
 25. Sannsynligvis så har du rett, selv om slitasje også er en mulighet. I så fall må lageret skiftes. Jeg har sluttet å bruke fett i disse lagrene, og bruker for tiden "vanlig" snelleolje av den typen som vanligvis følger med sneller (ikke ABU Rocket oil, yellow label eller lignende). Noe må jo denne oljen brukes opp til, og den har ingen anvendelse for deler som beveger seg under kastet, der brukes Yellow label eller Tournament fuel Om oljen bør blandes med litt fett er jeg usikker på, muligens en fordel i varmt vær? Ser ikke bort ifra at jeg prøver Liquid grease. Vanlig fett fungerer for så vidt også om det ikke er kaldt, så lenge det er rimelig ferskt. Gammelt fett MÅ ut, bremserens ser ut til å fungere greit (til det også).
 26. En brukbar omregnings-kalkulator finnes her: https://www.pattayafishing.net/fishing-reel-line-capacity-estimator/. Imidlertid så er det som er oppgitt på snella, i kataloger e.l. ofte ganske unøyaktig av diverse årsaker - og dessuten så hersker det forskjellige oppfatninger om når en spole er "full", og hvor stramt snøret skal spoles på. Begge deler kan medføre store variasjoner.
 1. Load more activity