All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. At Oppegårdtjernet ligger i Frogn og ikke i Oppegård kan fremstå som en selvmotsigelse, men har mer med stedsnavn og gården Oppegård som ligger rett syd for tjernet å gjøre. Etter 4-5 vellykkede turer i Gjersjøen og 2 ikke fullt så vellykkede turer i Årungen (2 ørsmå abbor og en velkondisjonert gjedde, +2 kg, som ble tatt på bestilling i ren abbor-frustrasjon) ble det en tur til Oppegårdtjernet i kveld. Utstyret ble rigget på parkeringsplassen ved Frogn vgd. skole før jeg tuslet veien ned fra parkeringen, forbi skolen og fulgte stien inn i skogen ved fotballbanen. Siden Leatherface tydeligvis har vært på besøk og jevnet store deler av skogen i området med jorden er vannet allerede synlig i det en begynner å bevege seg inn i "skogen". Fremme ved vannet tok iveren overhånd og jeg stoppet allerede på fjellknausen ved strømlinja for å ta noen raske kast. Normalt beveger jeg meg raskt bortover på nordsiden i samme bukta for å innta en plass rett før odden som stikker ut, men ikke i kveld. Uansett, jeg stoppet på knausen og sendte av gårde noen kast langs vannplantene og allerede på andre kastet rykket det snøret. Med tanker i drømmeland og, noen motvillig må jeg innrømme, en heller rusten mothugg-teknikk gikk det den veien høna sparker... Det var i hvert fall noen abbor hjemme i kveld! Og mer skulle det bli. Allerede 2 kast senere kom første abboren til lands og deretter - mens jeg jobbet meg litt rundt tjernet - kom det opp 6-7 stk. til. I tillegg hadde jeg tilsvarende mange napp og i dragsuget forsvant det jammen et par shad-tails også pga. bitevillig abbor. Jeg stoppet også innom stam-gjedde mi på rundturen og sendte 2 kast inn døra i "lomma" for å se om noen var hjemme. Vaner er kanskje vonde å vende for fisk også for sannelig beit gjedda på igjen. Litt større enn i fjor, og enda større enn året før. For meg fungerer det best med naturlige farger i Oppgårdtjernet. Etter å ha tilbrakt noen hele dager ved vannet har jeg på følelsen at det er utpregede perioder med bitt for så å være stille som i graven. Personlig fisker jeg stort sett der i tidsrommet kl. 17-20. Short, but sweet! <3
 3. Yesterday
 4. Tok en del små karer ved kaien nedenfor Framo her på Flatøy i fjor
 5. Den jævla makrellen er overalt nå, særlig utaskjærs, så vil tro den blir en plage på fornet. Fått som bifangst på alt fra overflate til 50m dyp ikke langt fra Kjerringvik, så er nok uunngåelig etter min erfaring sammen med 20cm seiyngel.
 6. Takk for svar igjen:) Hva mener du med dette? At jeg må ha en mykere stang en lawson stangen jeg har? Jeg fisker mest i tidevannstrømmer Owner har jeg veldig dårlig erfaring med, dyre kroker som ikke fanger fisk for meg. ST36 og 41 variantene har jeg prøvd med dårlig hell:) Den Mustadkroken 36329NPBLN finner jeg ikke i størrelse 2 i Norge, hvor kjøper du dine fra? Ved bruk av Braid så skal man ikke gi tilslag ikke sant?
 7. Hei, Høres fornuftig ut. Det bare virket som om det var et lite miljø som samler på disse på div. Facebook-sider. Sannsynligvis fordi snellen har noe historie og muligens vel også ble produsert i Sverige? Litt usikker på det siste, kanskje noen kan bekrefte? Hva tror dere man kan selge noe sånt for i dag? 500? Mvh Are
 8. Bruker Owner str 2 (ST36BC) til trolling. Til elvefiske bruker jeg Mustad 36329NPBLN og en Gamakatsu 3x. Mister alt for mye fisk, selv med mono, med Owner ST-41BC, går litt bedre med 3x kroken ST56BC. Hvis noen hadde prøvd å true meg til å bruke multifilament til tungt elvefiske får vi håpe for vedkommendes skyld at han er svært god til å svømme Hvis du skal fortsette med multifilament må du ha ei stang med dyp rolig aksjon. Til trolling så har jeg svært lett brems og mono, da fungerer ST36BC bra. Hvis du ikke ga kraftig tilslag umiddelbart da du brukte mono så er nok det forklaringen på at du mistet mye fisk. Slet veldig med samme problem for 30-35 år siden, fikk ikke skikk på dette før jeg fikk automatisert tilslaget.
 9. Spar litt til neste uke da! ;-) Får man noe bra fra land i Kjerringvik i år? Fra Fornet, f.eks? Er vel grenser for hvor mange kutlinger jeg kan tillate meg å heise opp og ned...
 10. Etter å ha bodd 10 min på sykkel unna Gjersjøen i 4 år, er det først de siste månedene hvor jeg har nok erfaring av det vannet der til at jeg kan dra dit og ordne meg et " knippe" abbor omtrent når jeg vil. I en størrelse om er fin å rense. Noen få odder som leverer gang på gang. Som Bonavar nevner; på isen og med båt er det et utrolig flott fiskevann.
 11. Av Tor Atle Mo - seniorforsker hos Norsk institutt for naturforskning (NINA). Red skin disease hos villaks Link: https://lakseelver.no/nb/news/2020/07/red-skin-disease-hos-villaks
 12. Miljødirektoratet Endringene i lakseloven trer i kraft 1. juli 2020 Endret strafferamme og nye administrative reaksjoner mot ulovlig fiske trer i kraft i dag, 1. juli. Link: https://www.miljodirektoratet.no/aktuelt/fagmeldinger/2020/juni-2020/i-dag-trer-endringene-i-lakse--og-innlandsfiskeloven-i-kraft/ Klima- og miljødepartementet melder om at endringar i lakse- og innlandsfisklova trer i kraft frå 1. juli. Føremålet med endringane er å styrkje innsatsen mot ulovleg fiske. Regjeringa Solberg / Klima- og miljødepartementet: Ulovleg fiske - endra strafferamme og nye administrative reaksjonar trer i kraft i dag Link: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ulovleg-fiske---endra-strafferamme-og-nye-administrative-reaksjonar-trer-i-kraft-i-dag/id2721768/ Lov om laksefisk og innlandsfisk mv. (lakse- og innlandsfiskloven) Link: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1992-05-15-47 Lov om rettergangsmåten i straffesaker (Straffeprosessloven) Link: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1981-05-22-25
 13. Last week
 14. Masse makrell, både i Larviksfjorden og Sandefjordsfjorden. Fått en del makrell helt innerst i Viksfjord også.
 15. Takk for svar Abbor:) Jeg bruker en stiv stang, Lawson Northern L 12 fot 30-70 gram kastevekt. Det som jeg liker med multi er at du kjenner det minste napp og du vet nesten alltid om det er en laks som tar eller sei f.eks. Jeg brukte Mono før og jeg mistet faktisk like mye da + at jeg synes det er kjedeligere fiske fordi du kjenner ikke så godt napp, og det er vanskeligere å si hva du har hatt på kroken etc. Ser i andre tråder du bruker Owner size 2 kroker, gjør du det fortsatt? Om du ble tvunget hehe, ville du da hatt lett brems? og tilslag?
 16. Hva slags stang bruker du? Anbefaler at du prøver mono og gir tilslag. Multifilmement med bare en halvmeter fortom gir veldig lite elastisitet, blir veldig store belastninger på krokfestet. Jeg ville ikke engang vurdert multifilmement etter laks og storørret i strømmende vann. Jeg bruker Stroft GTM 0.40 eller 0.45mm kombinert med stenger med litt dyp rolig aksjon til mitt elvefiske etter storørret.
 17. Nei det gjør jeg ikke, fisker med braid med fortom på en halv meter.
 18. Ikke noe problem problem med ubrukt 10 år gammel mono som har vært lagret kjølig og mørkt. Det er UV og temperatur som bryter ned mono.
 19. Husker den var dyr, men bruksverdien i dag er lav da det er mange mye bedre haspelsneller å få tak i for en lav pris. Måtte være noen som samler ABU haspelsneller som kunne være interessert, mens det er mange som samler Ambassadeur antar jeg at det ikke er så mange som samler haspelsneller.
 20. Hei, Ingen som har noe info å dele? Mvh Are
 21. Fått makrell i Melsomvik og på fritzøe brygge i Larvik. :)
 22. Vil bare legge til at fluorocarbon også varer "evig". Vanlig mono brytes ned av bla. fukt og UV stråler.
 23. Fikk ett par slike sammen med ett par abbor er og ørreter, men hva slags fisk er dette?
 1. Load more activity