Gå til innhold
Fiskersiden

elgdundee

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elgdundee

  1. Klart det er best å fryse den.

    Men jeg røyker en del laks for fiskere og mange lurer på hvor lenge den holder seg når den er vakumpakket og ligger på kjøl. Jeg har antydet 2 til 3 mnd. uten problem?

    Vakummaskinen er en som suger luften utav posen. Posene er ganske tykke, og maskinen er ganske kraftig.

  2. En ting til!

    Når det gjelder hodelykter så finneste noen med rødt lys. Det forstyrrer ikke elven og en blir heller ikke blendet av å bruke det. Pupillen utvider seg ikke. De hodeløktene er å anbefale på det sterkeste.

    Enig i at en fisker ikke med sluk i Lærdalselva

    Roy

  3. I indre Etnefjella er det dessverre svært lite snø i år. Varm vår og lite snø bidrar lite til stor elv. Så vi får håpe på mye rein?

    Ellers har jeg tro på sone 6. Tror også det virker positivt inn på sone 5.

    Men det er det ikke lett forutsi noe om det. Det går som regel noen år før effekten av endinger i elven setter seg. Som oftest er det ikke positivt de første årene.

    Når det gjelder sone 10, er det ikke gjort noe der i år. Det kommer nok først til vinteren. Det er store endringer på gang og vil bli spennende og se hva som skjer der. Sone 10 har vært den beste sonen i Etneelva mange år, men har tapt seg de siste 2-3 årene.

    Men med store flommer hver høst/vinte må en regne med at det endrer seg år for år.

    I fjor var sone 7 veldig bra, og sone 16 var og overraskende bra.

    28 dager igjen

    Roy

  4. Først av alt er Lærdalselva en veldig spennende ørret-elv å fiske i.

    Når det gjelder slukfisk i Lørdalselva har det vært lovlig fangstredskap i elven så langt tilbake som jeg vet. Men jeg var der ikke i fjor. Så dette kan ha blitt endret.

    Undervurder heller ikke dag fiske! Og laksen er heller ikke å forakte.

    Vi er noe merkeligge vesener vi fiskere. Vi står ofte langs elvebredden og syter og klager over at ikke elva og været vil tilpasse seg oss. Men den som oftest får mest fisk er den fiskeren som til en hver tid klarer å tilpasse seg elva.

    Roy

  5. Hei.

    En etnesbu tok denne på pilk når han jaktet på juletorsken. Fruen ble ikke så glad da det antageligvis kommer svæær blekksprut på bordet julekvelden.

    Latinsk navn er muligens Sepiola atlanica da denne arten ikke er ukjent på kysten her.

    Lengden er 115cm, vekt ukjent.

    Hilsen SveinE

    Bildet er tatt på en sort søppelsekk.

    15611_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/6248/15611.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

  6. Vil du prøve diverse kasteteknikker, kan du stikke innom i sone 3 i Etne elva til helgen. Aktiv Fritidid i samarbeid med Baardsen og EJFF arrangerer kurs i forskjellige typer kasteteknikk. Her blir også salg av grillmat m.m begge dagene. Lørdagskvelden blir det rekefest i lavvoen på Etne Camping. For mer informasjon kan du ta kontakt med Frode Pedersen på tlf. 90651829 eller Vegar Grumheden på tlf. 97156056

    De blir også anledning til å prøve diverse nyheter innen flustenger og annet utstyr.

  7. EJFF arrangerer i sammarbeid med Chr. Baardsen & Sønn A/S og Aktiv Fritid kurs lørdag 23. og søndag 24. april i sone 3. Frode fra Baardsen og 4 instruktører fra Aktiv Fritid vil være tilstede.

    Kurset vil ta for seg både enhonds og tohåndsstenger. Det vil også bli lagt vekt på riktig sammensetting av utstyr, valg av fluer, fortommer, tilpassing/justering av skyte-klumper.m.m. Det blir også muligheter for å prøve stenger og utstyr. Ønsker du å kjøpe noe nytt utstyr har Frode fra Baardsen lovet kjempe gode tilbud. Kurset koster kr. 500,- for medlemmer av EJFF kr. 300,- Det blir salg av grillmat, kaffe og brus. På lørdagskvelden blir det samling i lavvoen på Etne camping. Påmelding på tlf. 909 32 295 (Roy)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.