Gå til innhold
Fiskersiden

OP_Henriksen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    210
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OP_Henriksen

  1. Må si meg enig med KIS her. Noen vann vil altid produsere større fisk en andre. Karussen i Bergtjern er et veldig godt eksempel. De siste 15 årene i NMU-konken har Bergtjern stått for 99% av fangstene. Man kan da ikke "boikotte" Bergtjern av den grunn?

    Når det kommer til pelletsen i sjøen så har jeg mine tvil til at de kan ha så mye å si. Om man titter på en pellet beregnet for laksesmolt vil man raskt kunne se at de er veldig små. Holder man pelleten under vann i noen få minutter (varierer med vanntemp) blir den borte raskt. Helt borte blir den nok ikke, men de små "pelletfnuggene" som svever rundt kan umulig være lønnsomt for en 7 kios fisk å ete? Mulig at småkryp lenger ned i næringkjeden spiser dette for så å bli spist av røye, men det kan jeg strengt talt alt for lite om til å uttale meg.

  2. Karusslista er ikke særlig spennende i år nei.. Får håpe flere er villige til å ofre nattesøvnen i 2006.

    Tanken med listene er å få samlet de største fiskene fra hvert år på en liste. Både danskene og svenskene har holdt på med dette i årevis, og mye god info ligger i statistikken.

    Gi gjerne beskjed om dere vet om fisk som ikke ligger på listen

  3. Det aller enkleste er nok å kjøpe ferdige boilies (readymades). Det kan kjøpes en rekke steder, men det enkleste er nok fra Avkroken her på forumet. Skal man lage boilies selv er nok en ferdigmix lettest til å begynne med. Da tilsetter du kun egg, flavour og andre ting du har tro på i boilien. Skal tørrmixen lages selv blir alt litt mer vanskelig. En del av de vanligste ingrediensene er vanskige å få tak i, og de er relativt dyre. Å lage en mix som både har rett næringsinnhold og som ruller bra er ikke barebare. Krever mye tid, men gleden blir jo større når man får fisk på noe man har "komponert" selv.

    Noen raske søk på google gir forøvrig bra med tips til boilierullingen, me jeg ville nok anbefalt å kjøpe readymades til å begynne med..

    Skitt fiske

  4. Fisket veldig mye i vannet tidligere, men i fjor ble det bare en tur. Ekstremt mye smågjedder, med en og annen opp mot 6kg. Også bra med abbor rundt kiloen, men da er man som nevnt avhengig av klarere vann. Hadde en tur der for 3 år siden med 9 fisk mellom 990g-1300g.

    Er noe stor mort og sørv der, men det er mange små mellom hver.

    På sommeren er stor karuss en aktuell art å prøve seg på der. Har ikke lykkes ennå, men de duker nok opp etter hvert

  5. Testet hair-rig etter laken i dag. Virket faktisk veldig bra. Ble bare småtasser opp til 730 gram, men ingen satt dypt.

    Testet også boilies og kveitepellets, noe som smålakene var veldig fornøyde med. Første gang jeg har fisket med boilies i Glomma [ :D ]

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.