Gå til innhold
Fiskersiden

bombærn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    32
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bombærn

  1. sitat:Opprinnelig postet av piscator

    sitat:Opprinnelig postet av Laksefiskern

    Hvis det, som det hevdes her, kultiveres på kun 10 fisk, hva med de øvrige som er igjen i elva... vil ikke de være med på sikre det genetiske mangfold?

    Min erfaring, fra ØJFF i Drammenselva, er at det strykes både stor og liten han- og hunfisk - altså ikke utelukkende store individer. Hvordan dette er for andre anlegg vet ikke jeg.

    Et annet spørsmål; er det virkelig O-laksens "fortjeneste" at det er mindre antall oppvandrende villaks eller skyldes det naturlige svingninger, som vi alltid har sett?

    I elver hvor det fortsatt er brukbar naturlig reproduksjon vil naturligvis kultiveringen være et nyttig supplement. I noen elver der det kultiveres er ofte den naturlige reproduksjonen liten, kanskje pga gyro. Når vet ikke jeg hvor mange laks man i gjennomsnitt kultiverer på i Drammenselva, men har hørt at det i noen sesonger har vært få individer, og det er vel primært kultiveringen som har holdt liv i Drammenselvas laksebestand, dårlig genetisk variasjon eller ikke? Det er vel og bra at det strykes både små og store stamfisk, men skyldes dette at man bevisst arbeider for økt genetisk variasjon eller skyldes det at utvalget av stamfisk er tynt?

    Vet ikke om tilstedeværelsen av O-laks medfører en reduksjon i oppvandringen av villaks. Dette høres litt urimelig ut. Tror nok heller årsakssammenhengen er litt annerledes. Bestandene av villaks er først svekket av ulike årsaker, og et stort "flak" med O-laks kommer dermed til "dekket bord", med en hel rekke ledige standplasser. Dermed får man altså en dobbelteffekt, som ytterligere svekker villaksens muligheter til å hente seg inn igjen. Dette blir litt det samme som når torskebestandene svekkes av overfiske. Det er slett ingen garanti for at bestanden tar seg opp igjen, rett og slett fordi nisjene i mellomtiden kan ha blitt tatt av andre arter. I en lakseelv kan altså nisjene være tatt av O-laks, noe som svekker villaksens konkurransemuligheter. Eller er det slik at villaksen nesten uten unntak jager bort O-laksen?

    mener å ha hørt at o-laks har en tendens til å komme sent opp i elvene, gyter da også senere, men i de samme gytegropene som vill laksen bruker . Dette påvirker jo bestanden av vill laks [:I]

  2. sitat:Opprinnelig postet av Jostein Sæll

    Flott fangst. Synd den er død. Lønner seg å skylle vekk det værste blodsølet før en tar skrytebildet.

    Tegn på god fight? husk å ta meg med neste gang du skal ut.[ :P ]

  3. sitat:Opprinnelig postet av Aristokraten

    Hadde kanskje vært en fordel og kommet seg ut på øya (er jo ikke noe problem det,kan jo vade over)

    Ja husker den gården,ingen som bodde der, men "bodde" 3 Sauer der som ikke hadde blitt klipt på år

    og dag,fikk skikkelig vondt av dem.Sa til Nabokjerringa,ho skulle ordne det.

    Spennende vann!! Ja. Mener å huske at de største gjeddene var sørøst i vannet. Den gang så var det ei lita vik som gikk inn der,masse siv

  4. [ :) ]sitat:Opprinnelig postet av Aristokraten

    sitat:Opprinnelig postet av bombærn

    Fisket en del i bergsjø for mange år siden. Har et intrykk fra den gang , at de største gjeddene er i sørenden av vannet. Nordenden var det mye abbor .

    Tenker du på Bergsjøen i Østfold[?] Hva var størrelsen på fisken du fikk[?]

    Når jeg fisket der så var vi i Sørenden[ :) ]

    Ja , abbor størrelsen var vel mellom 200- 800 gr. De gjeddene jeg har fått er fra tertitt til 5-6kg, Vet at den gangen var det mye større gjedde å få der . Vet som sagt ikke noe om hvordan fiske er der nå. Vet at det har grodd igjen en del de siste årene (sørenden). Brått så fikk jeg lyst til å prøve igjen. [ :) ] .Det ligger en falle ferdig gård der , øst for den har jeg hatt størst lykke. Veldig grundt der. Er best å fiske fra båt, eller vadere

  5. Sett på vann sprederen på morgenen, la den stå hele dagen. Ta en tur ut på kvelden (mørkt) bruk lys,men ikke lys rett i bakken , da blir marken borte.Gå foriktig. Vær rask og bestemt når du tar dem.

  6. sitat:Opprinnelig postet av Jostein Sæll

    Sist torsdag var ikke disse ruggene der!?

    Ring meg neste gang dere skal ut. Har mye å lære om dette fiske. Sist tur var en hyggelig tur, med godt selskap (var vel bare meg det ble no på,før jeg dro ihvertfal[ :) ]). Det hender fortsatt at jeg får disp fra kona, uten at det blir [ :D ] blåveiser. Nå er det bare en uke igjen med laksefiske, og da er jeg klar. Kunne vært morro med litt ørett fiske også.[ :P ]

  7. sitat:Opprinnelig postet av Håvard Skjelstad

    Opprinnelig postet av Tequila

    Ellers synes jeg det er merkelig at CL-mesteren ikke automatisk er kvalifisert til neste år.

    Hvafornoe???[:0] Er dette nytt av året?

    - Håvard

    Jepp . tåpelige greier. Håper pool knuser rubel laget[xx(]. Bare en to ting er bedre en fotball . Fisking og Moto Gp.Rossi er en helt rå kjører tenk å kunne behandle en sykkel på den måten. F1=motorsykkel med støttehjul.[:0][:0].

  8. sitat:Opprinnelig postet av Håvard Skjelstad

    Jepp, husker den kanohistorien. Var nok mange som sluttet å slurve med redningsvesten etter å ha lest den!

    At pressa var på plass før redningsmannskapet kan ha vært tilfeldig. Tok neppe mer enn et kvarters tid fra vi gikk i gjennom til politiet var på plass. TA`s utsendte forklarte det med at "politiradio er kjekt å ha, gitt". Både han og "tregingen" fra Varden hadde faktisk vett til å spørre om det var greit å bruke bilde og navn. Jostein har masse slekt i Telemark og var ikke spesielt interessert i det. Når saken ble førstesidestoff i begge aviser ble det jo allikevel litt oppstyr kan du si! Vi fikk heldigvis lånt oss en mobil i går kveld og ringt de nærmeste og beroliget dem med at ting faktisk ikke var så ille. Det er faktisk ikke nødvendig at mødre og koner vet hvor nær vi faktisk var å bli røyemat...

    Har gått snart halvannet døgn men jeg kjenner fortsatt adrenalinet bruser bare tanken streifer episoden - og det gjør den ganske ofte!

    - Håvard

    Godt det gikk bra Håvard. Det kunne blitt tragedie for mange. ikke minst koner og barn.Leste avisene hos J. En får frysninger på ryggen av dette. Prøver å sette seg selv i samme situasjon,Det gir en guffen følelse. Godt å ha dere hjemme igjen[ :o ]

  9. sitat:Opprinnelig postet av JanM

    sitat:Opprinnelig postet av Remy

    Jan M, send den på mail til meg, finner det under kontakt, altså documentet (word) så kan jeg legge det på serveren. Videre har jeg en del tips til dere, jeg kjempet denne kampen i mange mange år nå og stått relativt alene både mot politiet da jeg har bedt de om hjelp, og mot tyvfiskerene når jeg har tatt garnene deres. I værste tilfelle har jeg kuttet 7 garn (ulike tidspunkt) som er sperret tvers over gytebekker i området Drøbak - Oslo. De som gjør dette eier ingen kunnskap om hva de gjør. De syns det er kult å få sjøørret (som det er mye snakk om) som de kan vise til kona og bekjente. Om den er brun eller sølvfarget, er de likegyldige i. Det de ikke vet er at i en liten gytebekk med denne behandlingen kan føre til utslettelse av et årskull eller værre. I ett av garnene jeg tok (2000) var det 27 sjøørret [ :o ], brune, døde, fulle av melk og rogn...... Jeg vil anbefale ALLE som liker å fiske sjøørret til å ta seg en tur langs gutebekker, alt fra små meters bekker til de større elvene. På høsten er det mye lystring og garnsperring. Dette er langt mer alvorlig enn flytegarn i sjøen. Støtter prosjektet, så fremt det ikke blir lynsje stemning og man klarer å forklare synderne hva de gjør feil slik at man kan gjøre de så opplyste at de ikke begår den samme feilen igjen.

    Uvitenhet er kilden til mye av problemene, ja. Likevel burde selv medelnordmann erkjenne at fiskeregler gjelder overalt. Det har vi vært vant til i Norge gjennom alle år, og følgelig plikter man å undersøke dem. Er reglene helt på bærtur (ja, det finnes noen av dem, så kan en ikke forlange respekt for dem), men i dette tilfellet er regelverket ikke på bærtur.

    Men ja, de vet kanskje om reglene da, men ikke HVORFOR de er der... Det er det største problemet. De forstår rett og slett ikke hvorfor garnfisket truer akkurat denne arten, og da blir det til at det er vi "forståsegpåere" og oppsynsfolka som skal vris hodet av fordi vi legger oss opp i andres "interesser".

    Du sier du har kjempet en kamp aleine. Hvorfor kjempet du den aleine?

    Det er mulig å bekjempe dette sammen. Det er det vi forsøker å få til nå gjennom å skape blest og virak. Men ting tar tid, og folk må få tid til å fordøye, forstå, og deretter respektere. Å dra opp garna har sin misjon overfor noen, ja, men det fører overfor andre vel bare til samme resultat som om man man rykker i båndet på en halende hund, uten at man på annet vis forsøker å fortelle hunden HVORFOR man trakk i båndet...

    Ja, sender deg vårt infoskriv. Legg det ut. Det som er fint med det, er at det tar for seg de spesifikke reglene som har med garn å gjøre, men også noe om generelle regler i og utenfor vernesoner og med ulik redskap.

    Ja, det er på hele 6 sider, og det er fordi alle de sidene er rettet mot de som bryter reglene på ulike måter. Men... KUN førstesiden kan brukes som et oppslag for eksempel. Slik er det tenkt.

    Ja, vi tar gjerne imot tips fra deg, Remy, skulle du ha noen du tror kan være av interesse for oss.

    Mvh. Jan.

    Tror nok de fleste har kunnskap om hva de gjør. Det kreves litt innsikt i både båt, fiske og kjennskap til de rette plassene for å kunne drive "fiske" på denne måten. Tror ikke dette er gutter som er helt uerfarene. ref: foten, der bruker de så små korker at det er nesten umulig å oppdage garnene. [ :) !][ B) !][ :( !]

  10. sitat:Opprinnelig postet av BjørnL

    Oppbevaringsboksene er helt greie, særlig den doble med justerbare rom. Holder Planokvalitet!

    hørt at multisena er helt ok. har ikke prøvd sluk, men har kjøpt masse jigger der, helt greit, du har råd å miste noen . Kjøpte også ei teleskopstang til guttungen, helt forferdelig stang, men snella virker ok.

  11. sitat:Opprinnelig postet av Myklebust

    sitat:Opprinnelig postet av geirm

    Torsk er blitt din lodd i livet, S.M. [ :D ]

    Kanskje det var torskefisker jeg skulle blitt.

    Skal prøve litt forskjellig neste gang jeg drar på tur. Får jeg torsk da så blir jeg skuffet... Blir ikke tur før pakken fra Gero har komt frem, satser på en tur på lørdag da.

    Prøv en bomber med flue, fungerer kjempe bra. Får fisk NESTEN vær gang.[:I]

  12. sitat:Opprinnelig postet av Dr.Fish

    Du sier ikke noe om hvordan markene ser ut. Er de runde, flate, røde, hvite? Fiskandmark finner du innkapslet i 1-4 mm store hvite knuter. Apner du disse vil du se selve marken som også er hvit. De er dessuten flate og ca 1 mm brede. Mistenker at de væskefylte blærene er residualrogn. Dvs. enkelte egg som ikke ble gytt ut i høst.

    Dr.Fish

    Har selv fått en med Fiskandmark. DE var som du sier innkapslet i "poser" 1-4mm store som satt sammen tett i tett. Hvordan reagerer fisken på dette? er det den sakte død ?[?], eller kommer de ut på en eller annen måte.? har den noen innvirkning på smak på fisken , burde den kastes? [?][?]

  13. sitat:Opprinnelig postet av herman

    Snakka med en kar på vestlandet. Der hadde de kjempe suksess med brisling til sjøørreten. Er det noen som vet hvor man fanger eventuelt kan skaffe fersk brisling. Har utrolig lyst til å prøve det.

    Jeg har en boks med røde maggott som jeg ikke får brukt opp. Er det noen som har prøvd SØ med maggot. Burde ikke være helt umulig eller?[?]

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.