Gå til innhold
Fiskersiden

winder

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av winder

  1. Hallo! Desperat østlending her som vurderer en tur over fjellet for å starte elvesesongen litt tidligere i år. Utrolig vakre lever dere har på den kanten av landet! Hvordan ble det med åpning av etneelva 1.mai for ørret? Og hvordan er fisket så tidlig på sesongen? Jeg liker selvfølgelig best å fiske tørt, så noen tips om hvor tidlig en kan treffe på døgnflueklekkinger hadde også vært fint? Andre elver som er verdt å sjekke ut i mai, evt enda tidligere? Vet Suldalslågen åpner tidlig. Hvis noen ikke vil ut med sesnitiv info på forum kan jeg gjerne ta en PM også. :D Blir sannsynligvis bare meg selv på tur.

  2. Dette er den siste nymfen jeg har bundet. Den er inpirert av bilder av nymfer jeg har funnet blant ørretfluebindingartiklene på siden her.

    nymph.gif

    Lurer også på om noen har noen tips til mønster som funker bra i Vorma på denne tiden av året. Hører bl.a. at tjekkere skal være bra, men hvilke farger?

  3. Jeg kjøpte meg for kort siden en Guideline Salar #5 i Fjordgata i Torndheim. (Husker ikke hva sjappa het) Den var satt ned fra 4000 (visstnok) til 1600, så det er ihvertfall et bra tilbud. Han hadde mange, så om du bor i nærheten hadde jeg tatt meg en tur dit. Om den er bra egnet for nybegynnere vet jeg ikke, men jeg det er min første stang også.

  4. Er nybegynner innen fluefiske og fluebinding selv. Men i går fikk jeg kjøpt meg et fluebindesett for nybegynnere (700 kroners jallasett). Så i natt satt jeg og prøvde å lage noen nymfer, bl.a tjekkere siden jeg har hørt de funker bra nå om dagen. Har ikke noe fluebindekurs, så bindeteknikken er ganske improvisert. Ser de greie ut?

    fluer.jpg

    Det skal sies at jeg faktisk prøvde en av fluene (den røde tjekkeren på bildet) i vorma i dag (det var kladt og blåste for mye, så det ble en svært kort fiksetur), og at den gikk i stykker ganske kjapt. Antagelig fordi jeg hadde festet skjoldet med ribbinga, noe som ikke er særlig holdbart. Har bunnet noen nye tjekker nå, hvor skjoldet er festet med 0.18 snøre.

  5. Her kan du lese hvordan det står til med ørreten i vorma om dagen.

    http://www.miljostatus.no/fylker/MVAOP/dok...menter/5-04.pdf

    "Per i dag er ørreten fredet fra 15. oktober og ut januar i dette aktuelle området av Vorma." (http://www.raumnes.no/nyheter/nyhet.tpl?co...=20012005084240)

    Gitt at det krydde av feit ørret i Vorma nå, hva slags fluer ville vært gunstige å bruke? Hørt tjekkisk nymfe skal være bra. Andre tips?

    Og en annen ting: hvem har sagt man må drepe fisken en får? Jeg har ikke planer om å spise tynn, forurenset, småørret uansett. Jeg er nybegynner og skal fiske i Vorma som trening før den "virkelige" fiskesesongen starter til våren.

  6. Jeg er nybegynner innen fluefiske, men har fisket abbor og ørret siden jeg fikk min første fiskestang som sjuåring. Nå har jeg gått til innkjøp av stang (Guideline Salar #5)og snelle(Backwinder trout), og ivrer etter å få testet utstyret. Bor i nærheten av Vorma, så dette vil være det mest aktuelle stedet å begynne.

    Så mine spørsmål er:

    -Er det vanlig å fiske med flue om vinteren? Evt. hva slags "fluer" er brukbare.

    -Kan man fiske i Vorma hele året, eller er det gytetid etc deler av sesongen.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.