Gå til innhold
Fiskersiden

Blege

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blege

  1. Da er sjøørreten fredet folkens!

    http://www.dirnat.no/content.ap?thisId=500039905

    Sjøørreten er IKKE fredet, ennå. I forslaget til DN står det: "Dette vil innebære at det blir forbudt å fiske sjøørret med stang i perioden 1. mars – 31. mai på denne strekningen. Fram til forskriften blir endelig vedtatt vil det fortsatt være lov til å fiske sjøørret i sjøen med stang også i denne perioden. ".

  2. Bruk gjerne Biltemas grunning og lakk i sprayform. Kjøp deretter en billig, klar båtlakk og dypp pilken 2-3 ganger med ett døgns tørketid mellom hvert dypp og du får en robust og slitesterk overflate. Pilken henges opp til tørk i vekselvis topp og bunn etter hver lakering.

  3. Dagens tur ga en del fisk (8-10) av ulik størrelse og kvalitet. En støing som burde vært på ett par kilo veide vel knapt kiloen. To over minstemål resten under. De fleste tok på sluk. Vanntempen ca 7,5 grader. Mer liv enn pålenge. Virker som om fisken trekker innover mot mere brakk vann. Andre med erfaringer fra fiske helt sør i Agder?

  4. Før kjøpte jeg metall beregnet på slukstøping, men nå bruker jeg bly (gammelt avballanseringsbly som en får gratis på bensinstasjoner). Kanskje ikke det mest miljøvennlige? Det er litt mykere en spesialmetallet men funker helt fint.

    Tråden inni må være gjennomgående. Har laget en mal bestående av 2 spiker på en plankebit. Tar tråden rundt disse to ved hjelp av to tenger og får dermed en rett tråd med fine avrundede ender som etter støping stikker ut i hver sin ende av sluken.

  5. Begynner med å kjevle ut en plastelinaklump. Deretter lager jeg en firkantet ramme av små legoklosser som trykkes ned i plastelinaen. Neste steg er å legge(trykke) sluken som skal kopieres halvveis ned i plastelinaen. Så heller jeg på den ferdigblandete spesialsilikonen oppå sluk og plastelina og avslutter med å legge en trebit på størrelse med legorammens lengde og bredde. Neste dag gjentar jeg prosessen etter å ha snudd alt og fjernet plastelinaen.(Smører fett mellom det nye og det gamle laget med silikon.) Etter ytterlige ett døgn deler jeg forma i to, skjærer ut en kile til å hele metallet ned i og forma er klar. Dersom du handler hos Ækvatorsport får du med bruksanvisning.

  6. Billige og gode sluker lager/støper en selv. Har selv brukt en eldre modell av sølvpilen som utgangspunkt. Disse fisker jeg med 95% av tiden. Når du først har laget forma kan du støpe bortimot 1000 ganger i samme form før den må kasseres. Sjekk Ækvatorsport i Danmark. De selger det en trenger.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.