Gå til innhold
Fiskersiden

knut

Medlemmer
  • Innholdsteller

    106
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av knut

  1. Ja,det er jo rene galskapen det som forgår i indre Oslofjord og kanskje andre steder også. Fjorden har i de siste årene vært helt polstret med teiner fra 1.oktober og det var rett og slett vanskelig å fiske mange steder grunnet alle teinene. Jeg skjønner ikke hva folk tenker på når det legges ut så mye redskap og det må jo blinke noen varselslamper når man ser hvor utbredt hummerfiske er.

    Selv de store mengdene hummer som vokste opp ved de nye kunstige revene ved Aker Brygge/Tjuvholmen er fullstendig nedfisket.

    Her er det bare å avsette flere fredningsområder og i tillegg legge kraftige restriksjoner i mengden fiskeredsskap.

  2. For min del synes jeg Mormyska fungerer bedre når den er montert over blinken.
    Hvis fisken er litt treg i bettet og bare smånapper senker jeg bare blinken ned på bunnen og fisker aktivt med myskaen.
    Svært effektivt ;)

  3. overraskende for det. colman er flink å få til ting og ordne prosjekter- så det er overraskende. de fikk noe støtte andre steder og mener jeg. fortsatt like tomt for

    havabbor knut? jeg har ikke klart å motivere meg for å prøve i fjorden siden det er regn, regn og atter regn.

    Nei,har knapt prøvd og jeg er rimelig lei drittsommeren. Prøver nok i august hvis det blir bedre vær.

    Bassen er en sommerfisk så jeg ser ingen grunn til å dra ut før været endres.

  4. det er nok så, men hvor stor overlevelse er det blant yngelen. Fins det noe forskning på dette?

    Noe tall for overlevelse har jeg ikke lest noe konkret om annet enn det overvåkningsprogrammet man kjører i definerte områder i UK hvert år. I 2011 ble det påvist en markert nedgang i yngelbestanden grunnet streng vinter. Man må anta at det samme gjelder for Norge også da vinterne her er enda strengere. På den annen side er fjordene mye dypere hjemme og det tar lenger tid å avkjøle disse store vannmassene. Vinteren er dog mye lenger her i Norge så hva utfallet blir totalt sett for småfisken er det vel ingen som vet noe om dessverre.

    Det viser seg at yngelen i UK holder seg nær kysten i 3-4 år før den vandrer ut sammen med den voksne fisken. De årlige forflyttningene av voksen fisk I UK foregår sør-/sørvestover i oktober/november og i mars/april begynner den på hjemvandringen. Ett eller annet sted på veien hjem gyter den i mai/juni avhengig av vanntemperaturen.

    Det samme mønsteret på forflyttning ser vi på havabbor rundt hele Nordsjøen men vi har også overvintrende fisk både i Oslofjorden og på Vestlandet samt påvist gyting på Vestlandet. Det ble også fanget en hanfisk i Oslofjorden med rennende melke. Synd at forskningen som var i gang ikke ble videreført da det er mange ubesvarte spørsmål om denne flotte fisken.

  5. Nå vet jeg ikke hvor du skal fiske men i skogslandet sørpå tar røya godt under døgnflue-/vårflueklekkinger selv om vanntemp.kommer opp i mot 20 grader. Selv under myggklekkinger kan man ha fantastiske kvelder men forutsetningen er lite vind.

    Kommer man opp i fjellet tar røya lettere på småsluker/spinnere med friske farger og spesielt hvis man henger en nymfe eller lign.etter sluken.

    Nordover synes jeg røya tar mye lettere på det meste selv om det blåser litt.

    Meitefiske har jeg ikke prøvd men maggot som agn burde vel funke om sommeren også skulle jeg tro. Håper andre som har erfaring kan gi råd om dette.

  6. Ja,yttergrense for overlevelse har det alltid vært og vi er avhengige av rike utvandrende årsklasser fra England og noen milde vintre. Tidligere fisket vi svært godt en 8-9 års periode grunnet svært stor utvandring fra UK og antagelig større overlevelse av yngel grunnet milde vintre. Nå er bestanden i UK på et lavmål og det merker vi i fjorden. Når vi fisker på den samme bestanden blir den mindre og mindre da det antagelig ikke er noen rekruttering eller innvandring som jeg skrev tidligere. Yrkesfiskerne tar av og til store mengder HA,det vet vi og dette bidrar ikke positivt i regnskapet i alle fall. Hvor mye vi sportsfiskere tar opp vet jeg ikke men mange av oss som er ivrige setter tilbake stort sett alt,for min del over 200 stk.

  7. De voksne individene greier seg nok bra men all yngel ryker antagelig med. Dette er ikke noe jeg vet men det samme skjer i alle fall under kalde vintre i England, så det er naturlig å tro at det samme skjer her da vinterne er mye strengere.

    Hvis vi hele tiden fisker på de samme årsklassene blir de bare færre og færre og vi må ha tilførsel sørfra for å opprettholde en god bestand.

    Vi får håpe det blir noen rike årsklasser i England fremover så vi får påfyll.

  8. Det ser ut til at vi må ha påfyll av en rik årsklasse fra Engelske kanalen for å få noe mer liv i fjorden. Dessverre har det vært noen dårlig år på andre siden av Nordsjøen og det har vært lite rekruttering grunnet kalde vintre(unntatt den siste). Bestanden i Oslofjorden er derfor fisket ned av først og fremst yrkesfiskere da det ikke er noen begrensninger overhodet på uttak av HA. Kanskje på tide å frede fjorden for garnfiske?

  9. Det er fint å gå fra vakthytta på toppen av veien mellom Ifjord og Tana som Potbelly skriver om . Vannene ligger som perler på en snor innover.

    Ser dere hyssing/taustomper i kjerra rundt vanna er det bare å gå videre,da har samene vært og tømt vannet. Nabovannet kan derimot være bra da de tar ett vann av gangen. Det aller meste funker av fiskeredskap. Jeg har brukt flue og fisken tar det meste.Vårflueimitasjoner i forskjellige størrelser er bankers. Er det tregt ved slukfiske så bind på ei flue i en fortomsspiss etter sluken,funker som regel alltid :)

  10. Min erfaring er at det er bedre å ha avstand mellom foringshullene. Ett hull pr område er nok. Det kan jo hende at mange hull på et lite definert område gir liten uttelling hvis det er en dårlig fiskeplass. Løs mudderbunn er dårlig foringsplass da foret blir raskt borte/synker/virvles ned. Noen hull gir ikke fisk før etter et par uker mens andre gir fisk dagen derpå..

  11. Den store lagunen på innsiden av hotell sonen holder mye fisk har jeg skjønt og lenger nord på Isla Blanca er det kanon Permit fiske. Kom akkurat hjem fra området men var lenger nord på Isla Holbox.Fisket baby Tarpon og det fantes enorme mengder der :D Var dog noe knotete å komme dit da det innebærer 2,5 t kjøring med bil + ferge 25 min.

    Stor Tarpon ankommer i mai så det skulle være gode muligheter for bra fiske etter de riktige store også i området. Isla Mujeres er også bra som Mr.Tucker nevner.

  12. Regner med at det finnes noen strømmodeller for Trondhjemsfjorden ett eller annet sted. Noen som vet hvor?

    På met.no finnes det animerte kart over temperatur/strømningsforhold i flere hav/fjordområder i Norge.

    Nedenfor er link til området fra Nord-Møre og oppover Helgelandskysten men det er dessverre dårlig målestokk.Det finnes mye mer detaljerte kart for Oslofjorden så det er mulig met eller andre sitter på dette.

    strøm/temp.

  13. Hei Knut!

    Eg har mine faste foringsposter på Elvann.. Og desse foringspostane er ikkje ved houvedvarpet, men lengre nord i vatn.. Mange trur at det er kun eit varp på elvann, men det er feil!

    Nei,hovedvarpet er bare bortkastet hvis du skal fore da du ikke får ha et slik område i fred. Det er vel næringsgrunnene du tenker på lenger nord og ikke andre varp regner jeg med. Ligger nok noen flere varp lenger østover i vannet på dypere vann men det er ikke mange som gidder prøve der.

  14. Eneste unntaket er når røya går etter siken(gyting).Har fått veldig bra med røye på kvelden i nærheten av elveos når den følger etter siken.

    Ellers har jeg ikke prøvd så mye på natta og det har kanskje ikke andre heller? Vi går vel hjem før det blir mørkt,ikke sant.

  15. Hei!

    er det nokon som har prøvd seg på røya på Elvann i år?

    fekk tilsamman 50 røyer der i fjor fra 100-700 g.

    Ja,isen har ligget der i mange uker og snart må du vel ha forlenger på isboret :(

    Det har blitt mer røye der de siste årene men også mindre størrelse så det er bare å øse opp.

    Foring må til for å få noe særlig røye der utover vinteren men hullene får du vel ikke ha i fred,eller...?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.