Gå til innhold
Fiskersiden

Rune A

Medlemmer
  • Innholdsteller

    270
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rune A

  1. Selger jolla mi,da den må vike for en pontongbåt.

    Jolla er hel og fin,følger også med nye årer.

    Har montert 2 stk stangholdere.

    Jolla er som beskrevet 10 fot, holder glatt 2 svære karer med full oppakning.

    Selger også med hengeren båten ligger på. monterte nytt lednings-sett på hengeren når jeg kjøpte den.

    Alt virker. Ikke vært i saltvann.

    Båt og henger har stått i garasjen hele tiden, så støv fåes på kjøpet.

    Båten håndteres lett opp og ned av hengeren av 1 person.

    Har brukt 4 hk motor på den.

    Har lagt filt rundt og under båten, så den ikke blir skada under håndtering.

    Selger alt for 6500.-

    Send meg PM hvis du er interessert.

    http://s1099.beta.photobucket.com/user/Storlaks1/media/baringt2.jpg.html

    http://s1099.beta.photobucket.com/user/Storlaks1/media/baringt3.jpg.html

    http://s1099.beta.photobucket.com/user/Storlaks1/media/baringt4.jpg.html

    http://s1099.beta.photobucket.com/user/Storlaks1/media/baringt5.jpg.html

    http://s1099.beta.photobucket.com/user/Storlaks1/media/baringt6.jpg.html

    http://s1099.beta.photobucket.com/user/Storlaks1/media/baringt7.jpg.html

  2. Visterflo har det vært folk, men dårlig bett, og dels usikker is... Har jeg hørt... Men tunevannet er det grei is, og har visst også blitt noen ok abbor. Jeg har vært på vanna i rakkestad-fjella. Bra is, og ræva fiske. Ellers slenger jeg ut videre her om noen veit no om isforholda på femsjøen?

  3. Håper det blir hyggeligere iår ja, hadde bestemt meg for at det var siste gang ifjor, men har tro på at de kanskje løser denne ukulturen iår. For det er ei nyyydelig elv, og det er også masse hyggelige fiskere der. Så, lever i håpet.

  4. Du få ta med deg rådene hordaflua, de er godt ment. Hem har ikke i sin ungdom kakka fisk som hadde hatt best av å få svømme videre. Jeg er definitivt en av dem. Ditt eksemplar var faktisk et tvilstilfelle.

    Flott side dere har fått til. Mange potensielle sportsfiskere, så stå på videre.

    Skittt fiske og godt nytt fiskeår til dere.

    Friluftsfjorden!!

    Jada, ikke for å slenge no dritt dette, har også selv gjort dette i tidlig fiskealder, så godt å opplyse dette så tidlig som mulig. Ser dette er noen skikkelige ivrige gutter, så helt sikker på at de skjønner dette.

    Shit fiske videre, og bli gjerne med i en lokal fiskeforening. Alltid en med mye kunnskaper der+ at det er muligheter for å være med i dugnader på vann,elver og bekker i lokalområde. Veldig interessant og lærerikt, og det er med på å sikre et godt fiske, også i framtiden.

  5. Fin gytefisk. Ikke enig at den kamuflerer seg i brakkvann, men noen steder kan den ha en anelse gullfarge. Disse brune fiskene bør få beholde livets rett, og spist seg fete og blanke. Selv fått flere fisker i vinter mellom 1 og 1.5 kilo, noen har blitt blanke, men tynne, så for å bevare stammene våres... Vær kritisk....sett de ut igjen, og ta heller en feit blank kilosfisk til middagen. Det er et flott syn å sette ut igjen en sånn fisk, etter en morsom fight!

  6. Så lenge de ikke kan gjøre jobben vinterstid er den kanskje (dessverre) beste tiden, å gjøre dette på sommeren, etter vårflommen og utvandring, og før gytinga tar til....

    Nok av andre elver å fiske i....enda...,men er noe spesiellt med Mandalselva... hmmmm 8 kubikk? Snakker vi 6-er stanga og tørt??? ikke umulig det da tror jeg.... :shiftyninja:

  7. Selger min Techna AV 12,6 fot klasse 8/9, pga mer og mer interesse for enhånds-laksefiske.

    Dette er en rask liten 2-hånds, som orker!

    Kjøpte denne stanga av Lasse Vangen i sin tid, var også han som lagde den til meg.

    Bestillte alt det beste av ringer,kork og snellefeste, og fikk det.

    Dette er en god stang, som ikke er brukt mye.

    Selges 1000.- + evt. frakt

    stang3.jpg

    stang1.jpg

    stang.jpg

    stang2.jpg

  8. Fluefiske har tatt over all min fisketid,så nå gidder jeg ikke sitte å gnu på trolling-kofferten min lengre.

    Selger 13 stk div Tomic, 3 knallgode finske wobblere (husker ikke hva de heter) som jeg kjøpte på Väneren.

    8 div. bombere, 4 skjeer, 3 div. rappala+ noe annet kjas...

    De er i bra stand, men krokene må byttes.

    Selger alt samlet for 1200.- + evt. frakt.

    wobbler.jpg

  9. Rart det der, like spennende hvert år. Satser på junilaks i år. En av de store.....

    He he.. du får ha skit fiske, jeg drar meg nedover de siste ukene i august.

    Får holde meg til elvene her hjemme fram til da.

  10. Vi må huske at 20 kubikk er mye vann i en elv som Mandalselva om sommeren. Jeg mener reguleringen ødelegger mer enn den gjør godt for fisket..

    Tenk om den var helt naturlig, ingen vandringshindre i Laudal og Bjelland, regnflommer og tørke....For en elv det ville vært.

    Legg merke til hva som skjer i uregulerte elver. I Lygna fks så går fisken på lite vann også, det blir mer naturlig hvor fisken står og for fluefisket er det mye mer spennende med regnflommer....

    I Mandalselva blir fisket litt samlebåndaktig når fisken går jevnt og trutt, får ikke disse eksplosjonene. Det interessante er at i Lygna og Audna så smeller det til bare vannet går opp litt etter regn. Plutselig er det mer aggresjon i kulpene.

    Men enig i at det blir morsomt med enhåndsen med 20!

    Ikke så veldig lenge til nå!

    Teller dager....timer....sekunder...

  11. Ser vedlikeholdsarbeidet på kraftstasjonene starter i mai og kommer i etapper utover sesongen. I uke 30 skal 2 kraftverk renoveres med vannføring ned mot 8 kubikk, i 31 og 32 skal ett av dem renoveres med vannføring på 20. Selv fisker jeg mye på Haugesonene, og Hauge A fisker i mine øyne best når vannstanden ligger på rundt 20 kubikk. Blir spennende å se hva denne sesongen bringer. En av faktorene i år som blir annerledes enn tidligere år er vannføringen. Vi har de siste årene blitt vant til vannføring på 30-50 kubikk. I forfjor hadde vi vel nesten ikke en fiskedag med vannføring under 50 kubikk. Vi har til nå hatt en svært tørr vår, snøsmeltingen er over for lengst, og dersom ikke mai blir skikkelig fuktig vil åpningen gi vannføring på ca 25-30 kubikk. Deretter styrer i stor grad Agder energi og El Nino forholdene.....

    20 kubikk er gøy, går bananas med enhåndsen da gitt!

    Bare det ikke blir for varmt...mere det som ødelegger enn vannstanden...er min erfaring.

  12. Setter selv ut all laks over 3 kg i elvene. En smålaks i ny og ne tas med til grilling eller til ovnsbaking, men vanligvis 2-3 pr sesong. Jeg er tilhenger av tiltak som kan redusere uttaket av laks i elvene. Baglimit på 1 laks synes jeg er bra. Notfisket i sjø og elv burde selvfølgelig vært forbudt. Fossefisket har jeg i utgangspung lite i mot. Vet det endel steder forekommer ulovlig krøking og selvfølgelig brudd på baglimit. Har ved flere anledninger sett fiskere i Haugefossen løpe avgårde med fisk som gjemmes i bilen. Men i all hovedsak tror jeg dette ikke bidrar til et stort uttak i elvene. Det samme skjer mange steder i elva, og uttaket av laks er nok like stort på enkelte andre gode steder i elva uten at vi vil frede disse områdene også....

    Når det gjelder fredning av hunnlaks er dette et tiltak jeg kunne støtte. Men, det er ikke enkelt. Tidlig i sesongen ser de færreste fiskere i mandalselva forskjell på hann- og hunnlaks. Senere i sesongen er det lettere. Tror dette vil være vanskelig å håndheve/kontrollere. Men, personlig mener jeg at farget laks uansett ikke har noe på land å gjøre.

    Enig der gitt....

    Setter selv ut all laks over 3 kg i elvene. En smålaks i ny og ne tas med til grilling eller til ovnsbaking, men vanligvis 2-3 pr sesong. Jeg er tilhenger av tiltak som kan redusere uttaket av laks i elvene. Baglimit på 1 laks synes jeg er bra. Notfisket i sjø og elv burde selvfølgelig vært forbudt. Fossefisket har jeg i utgangspung lite i mot. Vet det endel steder forekommer ulovlig krøking og selvfølgelig brudd på baglimit. Har ved flere anledninger sett fiskere i Haugefossen løpe avgårde med fisk som gjemmes i bilen. Men i all hovedsak tror jeg dette ikke bidrar til et stort uttak i elvene. Det samme skjer mange steder i elva, og uttaket av laks er nok like stort på enkelte andre gode steder i elva uten at vi vil frede disse områdene også....

    Når det gjelder fredning av hunnlaks er dette et tiltak jeg kunne støtte. Men, det er ikke enkelt. Tidlig i sesongen ser de færreste fiskere i mandalselva forskjell på hann- og hunnlaks. Senere i sesongen er det lettere. Tror dette vil være vanskelig å håndheve/kontrollere. Men, personlig mener jeg at farget laks uansett ikke har noe på land å gjøre.

    Må slenge på at en farget hannlaks er god å røyke,men å se en død brun hunnlaks er ikke noe hyggelig syn...Så lenge det ikke er en oppdrett da....

  13. Ja eg er optimist med tanke på dette året. Flott med en fisk i døgnet, som ifjor. Dette begrenser uttaket av laks, noe som er helt nødvendig. Vi må også håpe at fylkesmannen kan vise litt baller og en gang for alle forby notfisket både i sone 1 og på sjøen. Helt villt at dette enda er lov, ikke minst når man vet hva som er lagt ned av statlige kroner og ikke minst dugnadsinnsats i elva. Laksen skal tas på sportsfiskeredskap!

    Helt skandale at de ikke kan planlegge denne stoppen bedre og heller få den på en annen tid. Men vi klarer vel å finne på noe annet den 2 ukene der..

    Skitt fiske!

    Hadde ikke gjort noe med fredning av hunnlaksen heller spør du meg....

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.