Gå til innhold
Fiskersiden

Roffe

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Roffe

  1. Hei

     

    Er det noen som har erfaringer med å handle fra bestfiske.no?

     

    Jeg ser at de har meget stort utvalg, og til tider meget gode priser. Har imidlertid ikke hørt så mye om de.

     

    Er det også noen her inne som har noe erfaring med Stonfo Transformer Vice bindestikke, den du kan skifte mellom tre ulike typer kjeft (tradisjonell, streamer og tube)??

  2. Hei!

    Har etter noen vurderinger gått til innkjøp av en skyteline av typen flat nylon, altså ikke en tradisjonell coated running line. Det er jo både fordeler og ulemper med denne typen line, men jeg skal nå gi det et forsøk.

    Noen som har noen tips til hvordan man fester denne type skyteline til backing og fluesnøre. Er tilhenger av løkkevariant slik at det er enkelt å skifte, men synes knutene jeg benytter for å lage løkke blir for grove og dermed henger seg opp i stangringene.

    Har vurdert å lage en løkke der jeg binder ned med fluebindetråd og låser med lim, men er usikker på hvor holdbart dette er med denne typen snører.

    Noen som har erfaringer eller tips de har lyst til å del?

  3. Hei folkens!

    Nå som Målselva er relativt liten burde det jo være muligheter for å fiske laks fra land også på de midtre delene. Er det noen som har erfaringer herfra? Elva er vel ganske bred og stilleflytende, men jeg har liksom aldri satt meg særlig inn i mulightene nedenfor kortsonen.

  4. takker så mye for svar. ser jo at at det også e regl for ka man kan benytte av flue og kordan man må fiske dem. i allefall i komagelva. stemme det at man ikkje kan benytte fortynga fluer? det vil jo i så fall si at copperhead nymfe utgår uansett. og ka er greia med å ikkje fiske oppstrøms? man krøke ikkje fisk ved å fiske tørrflue oppstrøms. kor strengt praktisere de det her?

  5. Har hatt en liten fiskedrøm (ja egentlig to drømmer) om å ta en ekspedisjon til Finnmark for å fiske laks. Den ene av drømmene går på å fiske i Porsanger med hovedvekt på Lakselva, Stabburselva og Børselv. Den andre drømmen går til Varangerfjorden. Her er det i hovedsak elvene Komagelva, Vestre Jakokselv, Neiden, samt Grense Jakobselv (må jo nesten slenge en flue over på russisk side når man først er i området).

    Og i år så har jeg omsider tatt meg tid til å få en av drømmene realisert.

    Location: Varangerfjorden

    Tidsrom: 3-12 juli (men absolutt mulighet for å forlenge oppholdet, jeg fisker til jeg blir lei)

    Æ glede mæ som en liten unge :D

    PS! Ser også ut som jeg kan klare å få i stand en tur med elvebåt på Tanaelva om det blir tid.

    Får se om jeg ikke også lager en blogg om forberedelsene og selve turen. Litt risikabelt om man skulle feile og ikke få en eneste fisk :D

    Uansett så ville jeg satt stor pris på eventuelle tips til elvene og det praktiske fisket her. Jeg skal prøve å omtale elvene under.

    Komagelva:

    Det er for så vidt en grunn og en grunn alene til at denne elva har ligget øverst på ønskelista i mange år nå. Det er muligheten til å fiske målrettet etter laks med tørrflue. Så vidt jeg skjønner er elva krystallklar og relativt grunn. Det skal være mye laks der også. Elva går for å være vanskelig å fiske i. Har faktisk også blitt advart mot å dra dit fordi sjansen for å ikke å kroke en eneste fisk absolutt er tilstede. Til det svarte jeg at det i så fall ikke ville være første gangen. Informasjonskildene mine sier også at elva har senere lakseoppgang enn de øvrige elvene i nærområdet. Så kanskje har jeg forhastet meg litt med valg av tidspunkt. Men noen spørsmål har jeg, for jeg skal absolutt dit for å fiske.

    Valg av tørrfluer:

    Hva funker her? Bombere? Eller mer tradisjonelle tørrfluer slik som Royal Wulf? Hva med riffling hitch? Og ikke minst hvor store/små fluer er fornuftig å bruke her? Bohmann-Larsen hadde en artikkel en gang i Alt om Fiske der han brukte tradisjonelle ørret-tørrfluer til å fiske etter laks.

    Valg av andre fluer:

    Fargevalg. Krokstørrelse. Etc.

    Soner:

    I og med at jeg drar opp så tidlig som jeg gjør, er det noe poeng å gå inn til de øverste sonene, eller bør jeg holde meg til de nederste sonene? Er ikke så veldig interessert i køfiske.

    Tilgang på kort:

    Forstår det slik at kortene kjøpes i ei bu ved siden av veien. Er det kortbegrensninger? Er det enkelt å få kort på denne tida? Bør man kjøpe kort på forhånd (om det er mulighet for det)?

    Vestre Jakobselv

    Dette er den elva jeg har tenkt å bruke mest tid på. Har noe bekjentskap her som påstår det skal være umulig å ikke få fisk i elva, og at det i det tidsrommet jeg skal fiske kommer til å være mye laks på elva. Spørsmålene er mange av de samme som for Komagelva:

    Valg av fluer:

    Størrelse. Farger. Type.

    Soner:

    Hvilke soner bør jeg satse på? Er dette en elv som passer for tørrfluefiske, og er det i så fall noen soner som egner seg bedre for tørrfluefiske enn andre? Hvordan er de øvre sonene i elva og er disse verdt et besøk i dette tidsrommet?

    Tilgang på kort:

    Er det kortbegrensninger? Er det enkelt å få kort? Bør man kjøpe kort på forhånd (om det er mulighet for det)?

    Neiden

    Denne elva kjenner jeg for så vidt til fra før. Har både fisket og fått laks her. Syns ikke så mye om de endrede reglene her mtp pris for den såkalte fluesonen sin. Heldigvis er jo elva fantastisk ovenfor Skoltefossen, så fluesonen kan de bare ha for min del. Men denne elva blir nok ikke prioritert på denne turen. Om lysten kommer over meg så blir det max en dag her.

    Grense Jakobselv

    Her finner jeg ikke så mye informasjon på nett. Har heller ingen kjenninger som har vært og fisket der. Mottar alle tips med takk. Tenker å ta 1-2 dager i denne elva. Mest fordi det høres litt spennende ut å fiske så tett opp mot den "russiske bjørnen". Og nei jeg skal ikke vade over djupålen :D

    Andre elver

    Noen som har noe info om Vesterelva, Skallelva, Bergebyelva, Storelva, Klokkerelva, Munkelva, Sandneselva og Karpelva? For så vidt også Sandfjordelva. Ser det står en liten reportasje om enkelte av disse elvene i siste Jakt og Fiske.

    Alle tips mottas med takk. Og om nån befinn sæ der oppe og har løst å være guide/få en fiskekompis, så e det bare å si fra.

  6. E det mange som driv å fiske med dyprigg i Bodø? Har en lite brukt dyprigg æ sku ha kvitta mæ med for en relativt billig penge.

    E det mange som driv å fiske med dyprigg i Bodø? Har en lite brukt dyprigg æ sku ha kvitta mæ med for en relativt billig penge.

    ja nu så det ut som nån andre hadde skrevet dæ æ la ut, men det har de altså ikkje. det va vel egen udugelighet på tekniske ting som sørga for det

  7. *****, har jeg laget meg en egen tråd under sjøørett, men siden denne er spesifikk på bodø spørr jeg her også!

    Jeg kom i går i prat med en hyggelig fisker som tipset meg om en bra sjøørret plass i bodø. Han sa at man måtte kjøre over saltstraumen brua og mot evjen, da skulle man komme til en avkjørsel der trailere kan skifte kjetting på dekkene sine. Nå har jeg sett over med www.norgeibilder.no og finner denne plassen overhode ikke. Det eneste som ligner i området er en plass som heter Åselistraumen her er et bildet av avkjørselen: http://www.norgeibil...&srs=EPSG:32632

    Til dere som er kjent i bodø\dette området, er det sjøørrett å få her?

    Håper noen kan hjelpe meg her :)

    Har sett sjøørret i Åselistraumen, men jeg ville nok heller brukt tida andre plasser. Man kan vel fiske sjøørret langs hele veien her. Fra Naurstad og til Fauske er det i allefall bra flere steder. Ellers kan du jo ta veien tel Saksenvika i Saltdal. Det er vel heller ikke en spesielt hemmelig plass, og det tas en del fisk der. Også stor fisk.

  8. Hei, Eldste dattera mi har flyttet til Bodø, Forsveien.Har ikke bil. Hun er vokst opp med rikelig med fisk til middag. Hun har tidligere vært veldig interressert i å fiske, og turliv. Pratet med henne i dag, og det er visst ingen av vennene hennes som deler samme interresse. Prøvde å friste henne med å ta med slukstangen ut siden hun bor "midt i matfatet" Desverre så kjenner hun ingen som vet om noen plasser som hun kan fiske "middag" fra land. (Eller bare for kosen/turen sin skyld) Så jeg må spørre dere fra distriktet (uten at hun vet om det), om dere har noen plasser å anbefale. Som nevnt, hun bor i Forsveien og har ikke bil. ( Er forresten student på 20 somre) Alle tips motats med stor takk.

    Ho kan få være me mæ etter sjøørreten i måneden som kommer

  9. Hei!

    Er det noen som har tenkt å dra til Island for å fiske laks i kommende sesong?

    Er ting blitt billigere der oppe nå som landet i praksis er konkurs, eller er det fortsatt bare rikfolk som fisker der?

    Mvh

    Roffe

  10. Hei godtfolk!

    Jeg har prøvd i et par tre år nå å få teken på trolling. Jeg kan jo starte litt med å beskrive historien litt.

    For en tid tilbake begynte vi å dorge i et større vann i Nord Norge. I dette vannet går det stor fisk, og det tok ikke lange tiden før vi begynte å få store ørreter (på ingen måte av Mjøsa størrelse, men ørret på mellom 1 og 5 kilo er nok likevel ikke hverdagskost for de fleste). Vi fisket stort sett med wobblere på snøre slept etter båten, altså ingen fortynging. De store fiskene kan med to unntak skrives til skumring/nattfiske på relativt grunt vann. I Nord Norge er det jo som kjent lyst hele døgnet på sommeren og fram til medio august. Vår aktive fiskeperiode dreide seg da naturlig nok i hovedsak om august.

    Vannet har noe varierende bunnforhold, og vi begynte etterhvert å ta med oss ekkoloddet for å få til en viss kartlegging av bunnforholdene. Ekkoloddet viser jo ikke bare bunnforholdene, men også at det finnes fisk. Til dels mye fisk på til dels forskjellige dyp, dyp som vi til nå ikke har vært i nærheten av å fiske på. Det måtte da være mulig å utvide sesongen og ikke bare konsentrere oss om skumring/nattfisket.

    Veien til en dyprigg var ikke lang. Valget falt på Canon Easy Troll med 45 meter wire. Det skulle dekke de fleste dybder vi kunne spore fisk. Optimismen var stor. Nedturen likeså. For uansett hva vi prøver får vi omtrent ikke fisk. På de tre årene vi har hatt dette i bruk har vi fått tilsammen 5 småfisk. Vi ar fisket med wobblere, sluker, amerikanere, diverse varianter av isskje osv osv. Vi fisker agnet over fisken, vi fisker agnet omtrent på samme dybde som fisken, vi fisker agnet under fisken. Vi varierer størrelse på agnet fra de sinnsykt store til de sinnsyke små. Vi fisker i all hovedsak med utløser på loddet, men vi har også prøvd med utløser direkte på wire. Det siste året har vi også prøvd med flasher mellom utløser og agn.

    Siden vi fortsatt får fisk (også stor) på ordinære slep (da relatert til skumrings- og nattfiske), er det nå en viss risko for at det kommer ut en billig dyvannsrigg til salgs. Vi er likevel villig til å prøve det ut en sesong til. Er det noen som har noen tips eller forslag til taktikk når det gjelder trolling? Alle tips tas i mot med stor takk.

  11. Hei folkens!

    Jeg kommer til å flytte til Bodø i løpet av året, og kunne i den sammenheng tenke meg opplysninger om hvilke sportsfiskemuligheter man har i området. Beiarelva og Saltstraumen er jo allerede kjent stoff, men det finnes sikkert et utall andre muligheter. Jeg har stort sett vært alt fiskende, men med størst fokus på smålaksefiske, ørretfiske i vann og elver, isfiske etter røye og svaberg- og båtfiske i havet. Kanskje har Bodø området vel så bra muligheter som det jeg har boltrert meg på i Troms i alle år.

    Alle tips tas i mot med takk.

    PS! Selv om det ikke har noe med fiske å gjøre, så er jeg også ivrig jeger, så jeg trenger opplysninger om mulighetene for jakt i området også. Vet dere om det finnes andre forum enn sluttstykket.com?

  12. Elva du beskriver kunne like gjerne vært der hvor jeg fisker smålaks til vanlig. Det er en stilleflytende og relativt grunn elv som har en litt større og dypere kulp. Her stopper laksen som regel før den går videre, men noe laks blir også stående igjen i lengre perioder. Den laksen som står der uke etter uke blir jo etterhvert vanskeligere å få til å ta. Det gjør ikke saken noe bedre at dette er den mest populære plassen for andre fiskere i hele elva, så det er folk her til alle døgnets tider. De springer rundt omkring som gale og kaster og kaster, og etterhvert skyr laksen alle agn som kommer seilende nedover elva. Da er det relativt bortkastet tid å stå å prøve på disse. Man må stort sett være der i forbindelse med floa når det kommer nystegen laks. Og da er plassene tatt av andre.

    Men det hender jo at man får kulpen for seg selv, og de stundene må utnyttes. Trikset for meg er små fluer i og med at laksen blir urolig for alt som kommer seilende ned elva. Krokstørrelser helt ned i krok 16 må man ofte bruke for at laksen ikke skal bli skremt. Min erfaring er at selve mønsteret ikke er så viktig, men størrelsen har alt å si.

    Ser at mange refererer til riffling hitch,og det er sikkert en fin måte å få vanskelig fisk til å ta i elver med noe strømdrag, men det funker heller dårlig i en stilleflytende kulp. Flua får altfor liten fart. Og da må man hjelpe til med å trekke i snøret. Riffling hitch fordrer jo også at du står over fisken og kaster. I "min" kulp skremmes fisken av at jeg står på oversiden og kaster, så har jeg kulpen for meg selv så sitter jeg alltid og observerer laksen fra et lite kratt før jeg forsiktig sniker meg ut i underkant av fisken og kaster oppover. Trikset mitt er som Remy sier å trekke inn flua kjapt slik at den lager spor i overflaten. Best fungerer dette i skumringen, men her oppe i nord er det stort sett kun august fisket vi får litt skumring i. Uansett virker det som om det blir mer liv i kulpen når skumringen tar på.

    Det ble litt mye ord, så jeg får vel prøve å oppsummere fokusområdene:

    - ta deg tid til å observere kulpen før du starter fisket

    - bruk små fluer (jeg har hatt best erfaring med hare's ear nymph i størrelse 14, gjerne på dobbelkrok)

    - kast oppstrøms og trekk inn raskt

    - fiske gjerne i skumringstimen om du har mulighet

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.