Gå til innhold
Fiskersiden

mortwe

Medlemmer
  • Innholdsteller

    524
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mortwe

  1. Tankevekkende at det virker som om det kommer mye oppdrettsfisk etter sesongen. I går ble det observert det som virket å være en stor stim med oppdrettere langs Skatvalslandet og inne ved småbåthavna i Stjørdal (og ja, Fiskeridirektoratet er varslet).

    Mengdene i Nidelva burde berettige et oppslag i Adressa. Håper dere tipser dem.

  2. Vi registrerte litt mer sjøørret i elva i fjor og litt mer gytefisk i bekkene, men det er mye å gå på i forhold til tidligere tider. I mange bekker er det bare ett, maks to par, og i øvre deler av elva er det nesten ikke en eneste ørret. Håper og tror bestanden er på opptur, men det viser i så fall bare at fredning virker.

    Og til dere som "rydder" i sjøørretbekker. Greit i gjøre det i august/september før den vandrer opp, men ellers så kan det egentlig være så "rotete" som mulig. For fisken er skjul like viktig som mat.

    • Like 1
  3. Har inntrykk av at det er litt mer sjøørret i fjorden enn tidligere år, men det skulle også bare mangle etter flere år med fredning. At uttaket i fjorden etterhvert har blitt redusert har nok også hjulpet. Jeg har vært ute noen småturer og fått 5-6 stykker fra halvkiloen til kiloen. Jeg behandler dem skånsomt og setter ut alt av sjøørret. Ikke noe feil å ta seg en matfisk, men jeg har like mye glede av å være ute og å kjenne fisken nappe som å slå den ihjel. Fisk blir det uansett nok av i løpet av sommeren likevel.

  4. Meget lettkastende og velbalansert stang beregnet for det lettere laksfisket med tohånds. Jeg har brukt den i Stjørdalselva og Forra.

    En skikkelig kastemaskin og uten tvil min favorittstang. Selger den da jeg har fått meg en ny 8/9 stang og vil sannsynligvis ikke ha bruk for denne mer (sukk).

    Leveres med stangtrekk og tube.

    Kan overleveres/hentes i Trondheim eller Stjørdal, evt. sendes for kjøpers regning (oppkrav eller forskudd).

    Pris: 1200 kr.

  5. Helt ny Shimano Biocraft XTR 13' #8/9 selges kr 600,- Stanga er seksdelt og egner seg svært godt for reising. Leveres med stangtrekk og lekker tube i skinn. Flott stang som jeg aldri har brukt, men jeg har ikke bruk for den.

    Stanga kan hentes/overleveres i Trondheims-området eller sendes for kjøpers regning. Se annonse på Finn:

    http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=42137998&searchQuery=fluestang+shimano

    SOLGT!

  6. Selger en nesten helt ny Guideline LeCie 13'2 #9/10 til en svært gunstig pris. Den er kjøpt nå i juni, men jeg har fått en annen og selger denne.

    Utrolig fin stang og spesielt godt egnet der det er litt trangt.

    Leveres med stangtrekk og tube.

    Den kan overleveres/hentes i Trondheims-området, eventuelt sendes for kjøpers regning (enten forskudd eller oppkrav).

    Pris. 2900,-

    Se annonse på Finn:

    http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=42148069&searchQuery=Guideline+LeCie

  7. Spey har vært jævlig dårlig på våren de siste årene. Jeg fikk et kanontilbud om fiske på et av de beste valdene der i slutten av april, men jeg avslo faktisk. Det ble bukkejakt sør for Glasgow isteden. Det kan jo snu i år, men hvem vet. Uansett anbefaler jeg turen, finere elv skal man lete lenge etter og Craigellachie er et nydelig område. Send meg en e-post så skal jeg gi deg noen tips.

    Dee har visst vært bedre på våren i det siste og den beste av de større skotske elvene. Jeg kjenner den imidlertid ikke ut over noen fotturer langs den.

  8. Husk likevel at ett års oppgang er et resultat av tre-fire år med gyting. Ingen grunn til panikk om det er lite gyting ett år. Synes at man overreagerer litt i både Orkla og Gaula.

    Men når man så TV-bildene bra Borten-Losen 1. juni kan man godt forstå at noen og enhver kan ønske tøffere regler. Dårligere reklame for laksefiske i elv skal man vel lete lenge etter.

  9. Sjøørreten foretrekker gytegrus med en diameter på 2-6 cm. Den kan gyte på både finere og grovere substrat, men da kan eggoverlevelsen bli dårligere. Husk at fisken kan grave 20-30 cm ned så substrattykkelsen har også betydning.Like viktig som gode gyteområder er gode oppvekstområder med skjul og næring. Skjul er aller viktigst. Fisken kan leve lenge med lite næring (laksen kan jo leve et år uten å spise), men uten skjul kan den ikke leve. Gyteområdene bør være spredt i bekken. Yngel vandrer i liten grad oppstrøms så hvis det kan etableres et gyteområde øverst opp er det en fordel.

    Husk også at eventuelle tiltak i elv og bekk skal være kunnskapsbasert og at det er nødvendig med tillatelse fra fylkesmann og grunneier.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.