Gå til innhold
Fiskersiden

boblerør

Medlemmer
  • Innholdsteller

    227
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av boblerør

  1. Hvittingen er et problem her innimellom, men ikkje nå på disse turene. Fikk vel bare en hvitting i går.
    bruker mye surretråd så agnet ser ut som en surret svinesteik så holder det en stund.

    Men nå har jeg bare fått tre stk, så jeg kan bare si hva som har gitt resultat for meg og større agn på andre stenger ved siden av har ikke gitt småflekket. var en småflekket som spyttet ut en tynn liten fisk på 3-4cm.

    Men er litt gøy fisk å få siden nesten ingen får den her på disse trakter :)

  2. Den første plassen er vel ca 8-10meter og sand/grov grus bunn og mye strøm. Den andre plassen er ca 25-30meter og sandbunn.

    Jeg tror tipset er å prøve etter den. du må bruke små kroker og 2-4ca makrellstrimmel på sandbunn på kvelden. har følelsen av at når det fiskes i mørket er det vanligvis med store kroker og stort agn, og da tror jeg mangen småflekker svømmer forbi og ser dumt på hågjel som glefser over monsterkrokene...

  3. Litt høstfiske i mørket har gitt diverse fangster. Småflekket rødhai, lysing og havål er de mest spennende artene.

    Her er en liten småflekket rødhai som jeg fikk tidligere i høst, og ble dermed ny art på meg. Den tok under skatefiske, men på en stang som jeg fisket med 1/0 krok og lite agn.

    post-1156-0-96182000-1384998893_thumb.jp

    Så kom der jammen meg en til for en liten mnd siden på et helt annet sted (helt annet fjordsystem), og den var veldig grei størrelse på.

    Med 1.2kg er det ikkje noe å klage over :) Den tok på 1/0 krok med Makrellbit

    post-1156-0-68763300-1384999413_thumb.jp

    Og i dag kom jaggu meg nr. 3 på land på samme sted som nr. 2. Den var vel under kiloet, men greit resultat uansett.. Den tok på 2/0 krok med makrellbit.Hadde flere run som legnet veldig på småflekket rødhai sine run, men uten at det dermed vardet. Den spytter ut agnet vist du gir den for god tid kan det virke som.

    post-1156-0-96102100-1384999001_thumb.jp

    Mulig denne plassen som har gitt to stk på 3 eller 4 turer er en plass som kan gi flere av denne arten i fremtiden. Denne plassen gir også ca 20hågjel for hver småflekket :)

    Og før dere begynner å mase, disse plassene er min lille hemmelighet, og blir ikke fortalt videre til flere enn de som vet det... Men kan si så pass at det er i osterfjorden og sognefjorden

    I natt kom nr. 4 på land. Etter myyye tullefisk (hvitting) kom endelig en skikkelig fisk på land.. Samme plass som nr. 2 og 3, så dette er uten tvil en god spott.... 4 turer og 3 fisk er godkjent. og den turen jeg ikke fikk, fisket jeg bare 1 1/2 time der, så det var jo som forventet

    post-1156-0-48127200-1385209838_thumb.jp

  4. Jeg er ikkje med i styret eller noe, bare et vanlig medlem som hjelper til når det trengs. Så alt jeg skriver er som privatperson, og ikke representant for elven.

    En uke etter stryking kan melde om at all fisk som ble brukt og utsatt for store påkjenninger under strykingen lever i beste velgående, og vil bli satt tilbake i elven når svar på skjellprøver er kommet, og veterinær har tatt prøver..

  5. Tror ikkje det er stas for fisken å bli strøket heller, men den overlever både transporten og strykingen og blir satt tilbake i elven i live. Når den strykes er den mangen minutter ute av vannet, men kommer seg til hektene igjen etter en liten stund..

    Men med penger så er det mangen ting som kunne vert gjort og utstyr som kunne vert handlet.

    Men la nå ikkje dette bli en diskusjon om de tingene. Nyt heller videoen og arbeide som blir gjort, og skitt fiske neste sessong :)

  6. Her er en liten film om hva som foregår etter elvene stenger. Stamfiske, stryking av hunn/hannfisk, blanding av rogn/melk og utsetting i kar.. Etter dette kommer daglig kontroll (starter 14dager etter stryking) av rogn med notering av ph, vanntemperatur og utplukking av død rogn og utsetting av yngel på våren.

    Takk til Loneelva sportsfiskarlag som ga oss lov til å filme dette, så får vi håpe noen av disse biter på min flue/mark om noen år..

    http://www.youtube.com/watch?v=Cf7af_algK4&feature=youtu.be

  7. Tenkte å lage en tråd der vi kan samle låter som handler om fiske, eller som du bare MÅ høre når du lader opp til fiske. Det er sikkert mangen her inne som vet om både kjente og mindre kjente låter som handler det å fiske, dra på fisketur, om fiskere....

    Skriv helst Navn på Gruppe/artist og sangtittel og legg gjerne en link til f.eks youtube med..

    Skriv gjerne hvorfor du må høre Akkurat denne sangen når du er på vei til laksefiske f.eks



    Hellbillies - Gode spørsmål

    Hører alltid på denne på hytten når vi "Gutta" er på fisketur :)

  8. Dagens tall fra Skogseidvatnet: 1kg, 1,5kg, 2kg, 3kg, 3kg, 3,5kg, 3,7kg, 3,7kg, 4,3kg, 5kg, 6kg

    7fisk over 2kg mellom kl 10-12

    2fisk over 2kg mellom kl 12-14

    0fisk etter kl 14,da snudde vinden til nordavind

    Alle fiskene bortsett fra den på 6kg er vekten noe usikker da vekten min begynte å tulle seg. Den begynte å vise inntil 1kg for lite merket jeg etter en stund :(

    En kanne med ca 3L besin ble veid flere ganger, den varierte fra 2.08 til 3.18kg. Den på 6kg ble veid flere ganger etter den begynte å tulle seg, minste veining var på 4,7kg

  9. Min erfaring er at de som er feilkroka fra hodet og bakover ikke vandrer så langt sidelengs, men er tunge å løfte opp fra bunnen og får noen krafige run nedover mot bunnen igjen. De som sitter rett kroket vandrer ofte mye rundt. Det var ikke så veldig hurtige run på den fisken, men han bare gikk sakte men sikkert langs bunnen. klarte sikkert ikke løfte den mere en 3-4 meter fra bunnen, og da hadde jeg tommelen på spolen for å få mere brems.

    Men dette er nåbare min erfaring, kan godt hende andre opplever ting anderledes :)

  10. Jeg skal inn i morgen, såååååååååååå.... Trodde norgesrekorden var på 8,7 helt til jeg kom hjem å sjekket :)

    Mistet forresten et beist også. Etter noen minutter hadde den flyttet seg 20meter vekk fra der den tok, uten at jeg kunne stoppe den. Til slutt røk multien (0,23mm) tror den kom borti en stein eller noe, for der den røk var den fliset opp når jeg sveivde opp.... den var STOR.. Men siden den tok på en annen stang, og kjentes ut som den var rett kroket er det vanskelig å sammnligne med de to andre...

  11. Hadde meg en liten tur etter ørreten i går, noe jeg ikke angrer på nå. Turen gikk ikke så langt, bare nett opp i Åsane en liten time eller to for å få lufte redskapet for første gang i år.

    Det gikk ikke langen tiden før kammeraten ropte, det var et meget bra vak rett utenfor paddebladene der han sto. Han kom ikke til, men jeg fikk kastet helt bort til der vaket var. Etter 3-4kast der satt fisken, og det ble et rabalder uten like der borte. Fisken var fin, det var det ikke noe tvil om.

    Etter 4-5min kom fisken sigende mot meg, og en feit gris viste seg i vannet. jeg fikk den fint inn på land der jeg sto uten noen problemer... Nice :)

    Årets første, og sikkert årets største ørret var sikkert på land. Den ble fint avkroket, tatt noen bilder av og satt tilbake. Den ble ikke veid, men ca 1.4-1.5kg tipper jeg..

    Fisken ble tatt på en Magic Minnow - Great Heron Green Sardine 22g

    Legger ut alle bildene som ble tatt, selv om ikke alle er like spennende.

    Ser dere godt etter ser det ut som det er strekkmerker på magen til fisken B) he he

    (og de som kjenner igjen stedet, ikke legg stedsnavn ut her TAKK)

    DSC00184.jpg

    DSC00183.jpg

    DSC00182.jpg

    DSC00185.jpg

    DSC00187.jpg

    DSC00186.jpg

    DSC00188.jpg

  12. Hei!!

    Jeg driver en nettbutikk (har ikke lov å oppgi hvilken), vi har fått melding om at disse nå er ankommet lager i danmark, og pakkes om og sendes ut til butikkene fortløpende. Vi får disse på lager i neste uke, og det skal bli spennende å prøve :)

    Forhåndssalget har vert meget bra, så det er nok mangen spente kunder som har noe å glede seg til. Jeg gleder meg mere til å åpne disse, enn ungene gjør på juleaften :) ...

    Det er forresten melt om meget bra torskefangster under testfiske med Red ed :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.