Gå til innhold
Fiskersiden

Spitzer

Medlemmer
  • Innholdsteller

    94
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spitzer

  1. Det har du helt rett i Ølgylt! Utfordringa mi er at jeg aldri har fisket så sent på året før, og ble overrasket over hvor bra fisket var på en grunn strand jeg var på. Jeg ble derfor veldig gira på å prøve meg på noen dypere plasser, men der var det desverre for utfordrende landingsforhold med duggvåte berg, lavvann og 4 grader... Jeg skal ta meg en kartleggingstur i dagslys... Det var forresten veldig gøy å gå med hodelykt i stummende mørke. Det lyste opp i tusenvis av småseikropper og øyne overalt hvor jeg rettet strålen:-)

  2. Det kan hende at jeg var lite oppfinnsom angående stikkord i søkemotoren midt på natta, men jeg fant ikke det jeg lette etter.

    Jeg prøvde å dra ut på fisketur i går kveld, men det ble masse kjøring og null fisking. Jeg fant ingen plass der jeg trygt kunne lande stor fisk. Dette skyldtes at det på denne årstiden legger seg utrolig mye fuktighet overalt, inkludert bergene nede ved havet. Dette gjorde at mitt skotøy, joggesko, var veldig glatte.

    Hva slags skotøy, eller triks bruker dere for å bevege dere trygt på slikt underlag (våte og glatte berg)?

  3. Det var ikke mye respons å få nei, får vel la tvilen komme dem til gode og anta at de er ute og fisker allesammen. ;-) Jeg har sjekket sjøkart for kaia der nå, og det ser veldig grunt ut. Hele sundet så faktisk fryktelig grunt ut, så om noen tusen år er det vel borte grunnet landheving...

  4. Nå er jeg rådvill! Jeg fisker en del rundt Skjombrua, som dere ser på kartet under. Dette ser ut som en veldig spennende plass, noe det også er da det er mange arter der. Problemet mitt er at jeg bare får småfisk, den største fisken var en sei på litt over 2kg. Jeg mener dette er en plass med potensiale for stor fisk pga følgende årsaker:

    1. Jeg har sett stor fisk, som tydeligvis var mett og umulig å irritere til hogg
    2. Dette er inn/utgangen til Skjomen, en 25km lang fjordarm ved Narvik.
    3. Fin dybde og mye strøm.
    4. Mye synlig småsei og makrell i overflaten for tiden burde være tegn på at det er en del mat i dette området.

    I fjor prøvde jeg en del på vestsiden av brua, men mistet flere kroker enn jeg fikk fisk, og den mest tallrike var småtorsk tett fulgt av lusuer og småhyser… I år har jeg prøvd meg på østsiden av brua, der den røde prikken er. Agnet har ikke vært rørt så langt, mens sluken bare får tak i småfisk. Rådvill som jeg er trenger jeg gode tips fra andre kystmeitere. Hittil har jeg kastet agnet så langt ut jeg klarer, for å nå dypt vann, men kanskje jeg heller burde prøve en annen spot, eller nærmere land???

    Alle innspill er velkomne!

    En viktig grunn til at jeg prøver meg på østsiden i år er at jeg sto på vestsiden i fjor og så på laksen som hoppet på den andre siden :s

    For de av dere som kan lese kart ser dere på høydekurvene at det er veldig bratt ned til vannet de fleste plassene der dypet kan nås med agn, ellers skulle jeg prøvd å fiske ved kraftledningene, eller rett sør for disse.

    4128b84f3d.jpg

  5. Takk for svar Cannonbang! Jeg ante ikke at fisken brukte så lang tid på å fordøye et stort måltid. Uheldigvis har det ikke vært mulig for meg å observere hva fisken spiser, men det at den er så mett må jo bety at det er godt med føde og stor sjanse for feit fisk senere på sommeren :) Jeg så forresten flere makrellstimer som forsynte seg grovt av noe 300m unna, på grunnere vann. Jeg antar i hvertfall at det var makrell, siden stimene gikk i sirkler. Det var også noen niser i området som forsynte seg med fisk (de var lenge borte hver gang de dykket), så det var mange ledd på næringskjeden som feitet seg opp :)

  6. Det var mange gode innspill her, jeg likte spessielt den med kastenot ;) . Dette er en artig plass, med mange arter, så jeg håper på bedre fangster etter hvert. Foreløpig har jeg fått sei, torsk, hyse, lyr, makrell og lusuer.

    Jeg har sett steinbitt svømme helt inne ved land, jeg har sett at det spretter mye laks der tidligere somre og at det har blitt tatt et par smålaks der. I tillegg er jo over 100m+ dybde tilgjengelig om jeg lærer meg å beherske surfstanga... Utfordringa er at det er mye fjell med varierende helning og mange steiner nedover (basert på det jeg ser inntil land), så jeg slet noen søkker og sluker forrige gang.

  7. Jeg var og fisket under en bro i forgårs, og opplevde at det var rimelig dødt. Det som fikk meg til å stusse var at jeg sent på kvelden så fisken rett nedfor bropilaren. Det var veldig mye fisk, fra småsei på 15cm til stor lyr og grov torsk, men de var tydeligvis ikke sulten. Jeg hadde kastet litt ut med reke og makrell (tatt på samme turen) tidligere på kvelden med kun 1 småsei som resultat. Når jeg nå kunne se fisken prøvde jeg å slippe kroken rett ned med begge typer agn, men det var kun de minste seiene som viste interesse. De største seiene, lyrene og torskene var bortpå og snuste, men de gadd ikke prøvesmake.

    Etterhvert gikk jeg litt sur og kastet alle rekene og makrellen i passe porsjonstørrelser ut til fisken, men som tildligere var det kun de minste seiene som var interessert...

    Hva i all verden skal man finne på når all fisken i nærområdet lider av spisevegring?

  8. Kjøpte meg fluestang i 95/96, men den står godt plassert i boden da jeg aldri har hatt tålmodighet til å lære meg å bruke den. Jeg klarer/klarte å holde noen meter snøre i lufta, men det la seg alltid som en krusedull inntil land når det skulle strekkes ut på vannet... Nå er det 10 år siden jeg prøvde den sist, så kanskje det hadde vært artig å prøve seg litt igjen.

    Men jeg er litt skeptisk til fluestang da jeg føler at begrenset kastelengde gjør at man skremmer fisken før man får lagt flua på vannet. Er dette ubegrunnet?

  9. Jeg har økt artsutvalget i flueboksen før årets SØ satsing. Jeg er ikke så sikker på at det vil gi meg mer fisk, men jeg måtte få litt utløp for fiskefeberen. Den rekeimitasjonen i midten er veldig tung til å være flue! Den veier ca 2g, mens de andre ligger på 0,2-0,5g. Jeg kan dermed bruke den uten å legge til dupp eller sluk som kastevekt :goodjob:

    112960_s.jpg

  10. Jeg har hørt at med f.eks. elg og ryper opereres det med døgngrader (eller andre tilsvarende begrep). Da kunne man for eksempel si at en dyr skal henge i 100 døgngrader, noe som tilsvarer 10 døgn med 10 grader i snitt eller 5 døgn med 20 grader i snitt. Finnes det noe tilsvarende for kveite? Temperaturen må jo ha innvirkning på prosessen!

  11. Du får bare kjøpe dæ ei båtstang å hive dæ med !

    Skal ut en tur snart, blir været bra nok går jeg over til veggen å jakte etter pigghåèn .

    Fikk gode tips på skate,pigghå og lange av han Roar(rekebåten) så nu skal det blir mere som skal krysses av lista.

    Jeg har en billig båtstang, kjøpt på Rema i 2006, men trenger nok en del snøre på denne. Hvor dypt fiskes det og hvor mye snøre anbefaler du til dette?

  12. Var bare på familietur, med trykk på familie denne gangen. Det ble bare med 1 sandflyndre pga dette. Hadde også en stang med dupp og makrell, men det var ikke noe liv på denne. Traff på en kollega fra jobb som kunne fortelle at han hadde fått en SØ på 2kg forrige lørdag på sluk. Personlig har jeg mer tro på dupp og makrell når det er såpass kaldt i vannet. Så jeg er overbevist om at hadde det vært SØ i nærheten på lørdag, så hadde den kommet og dratt litt i sirkelkroken min...

  13. Har fått nysnella ja! :)

    Prøvde den på surfstanga og 200g bly på familietur på langstranda på lørdag. Fant da ut at det er utrolig vanskelig å kaste med dette utstyret og at 200g bly sannsynligvis er for tungt for å dra de store kastelengdene ut av stanga, stanga var nesten som gummi når jeg prøvde å dra til. Til min glede så jeg også at tuppen på stanga var følsom nok til å detektere nappet fra en sandflyndre på 330g. ;)

    Lærte også at bly med spilesøkker ikke er så lurt å bruke på grunne strender. Mistet ikke blyet, men det lugget veldig mye under innsveiving...

    Som du ser har jeg ikke fått testet hva snella er god for enda, men det kommer :lolu:

    Lyren utenfor Ornesodden går i marabakken, den kommer som et lyn opp langs bakken og jager stimene med mindre fisk (observert på utallige godværsdager ute på odden). Lyren får du derfor tett inntil land. Det er svært sjelden jeg har fått fisk an noen art på maks kasteavstand der, mesteparten går tett inntil bakken...

  14. Jeg har selv drevet en god del research på dette området for å se hva jeg kan kjøpe hvis jeg får noe tilbake på skatten. Det jeg har sett som git mest valuta for pengene er å begynne med denne:

    http://www.prisguide.no/produkt/111323

    Men jeg har ikke begynt å lese om høyttalere enda, så takk for tips om å satse på center og sub som en start.

    Synd jeg bor i blokk, så jeg vil aldri kunne hente ut potensialet som ligger i et slikt anlegg...

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.