Gå til innhold
Fiskersiden

Staulvik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    20
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Staulvik

  1. Grattis med ny pers og fin størrelse.

    Jeg skjønner at man blir litt gira og gjerne vil ha med seg så stor fisk hjem men den sjøørreten er en støing som akkurat har kommet ut av elva etter overvintring og disse burde man sette ut igjen. Den har fortsatt gytekrok og man kan se sidebeina igjennom skinnet. Litt senere på sommeren etter fråtsing i sild hadde den nok hvert 6-6,5 kg og gitt en mye artigere fight. :rofl:

    Godt at opplysningens tid ikke er forbi. Det er rett og slett uvitenhet fra min side i forhold til å se etter nevnte tegn som førte til at denne ble tatt på land. Fisken virket å være i grei kondisjon og ble derfor tatt på land. Er i utgangspunktet klar over, og nøye med å sette ut det som jeg mener er klare støinger, og små ørreter. Denne kunnskapen jeg nå har ervervet meg vil i fremtiden føre til at fisk lik denne vil få lov til å svømme videre. Takk :thumbsu:

  2. Da er årets sesong godt i gang. Fangstene har vært variable, med noen godkjente fisker på rundt kiloet. En god del små har fått svømme videre med livet i behold.

    Denne helgen bød i midlertid på en skikkelig go fangst. Jeg og en kompis dro avgårde på fisketur til godplassen vår for 4 dager med mye dorging. De første par dagene var preget av mye sei i størrelse stor, opp til 6kg, og lite ørret. En Lørdag med mye vind gjorde at vi måtte vente til kvelden for å få fisket. Resultatet her ble en finfin ørret på 1,8kg , som ga en fin fight. Fiske til langt på natt, medførte at vi kom sent igang på Søndag, men motet hadde vi fortsatt.

    Etter et par timers resultatløst fiske smalt det plutselig i stanga mi, og jeg begynte å se fisk som herjet i vannskorpa. Tanken gikk fort på at dette kunne være rette sorten. Fisken kom fort mot båten og en stund tenkte jeg at den var borte da jeg ikke kunne motstand i snøret. Heldigvis var det bare fisken som svømte i lag med. Fisken prøvde noen få korte utras, men ble relativt kjapt håvet inn. Ny pers på 4,3 og en storfornøyd fisker.http://s121.photobuc...=sjrret43kg.jpg

  3. Har kjøpt meg noen Tasmanian Devil og lurte på om det er noen på forumet som har erfaring med bruk av disse i lag med Kuusamo dypparavan i jakten på SØ/laks?

    Er det eventuelt noen modifikasjoner man burde gjøre før man bruker dem?

  4. Har snakket med fullpott.no og de sender hvis jeg er interresert. Koster over 500 kr for over natten forsendelse på 1 kg, blir vel dyrt det, hvis ikke flere vil hive seg med på en større forsendelse.

    Får heller satse på at det er noen som skal til Oslo en tur i nærmeste fremtid, eller at noen snille forumbrukere tilfeldigvis skal reise nordover.

    Er det noen som har erfaring ved bruk av hel sild til fangst av Laks og SØ?

    Ett annet spørsmål, hvilken størrelse på Apex anbefaler dere til trolling/dorging etter SØ?

  5. Hei.

    Er nybegynner i trolling sammenheng og hadde tenkt å prøve meg på Vuoksi raksi, ismo og chrippled anchovy i år. Det eneste problemet her i Bodø området er den dårlige tilgangen på agnfisk.

    Kan skaffe sild, men synes den er stor i forhold til f.eks. brisling, eller vil den fungere bra den også. Synes hodet virker stort i forhold til hvor det skal festes.

    Hvis det er noen som vet hvor jeg kan skaffe meg brisling i Bodø området hadde det vært til stor hjelp.

  6. Ikke for å være gledesdreper, men den 4-kilosen har en ryggfarge som er farlig lik det som er karakteristisk for Mowi-stammen (oppdrett).

    Og halefinnen ser ganske slitt ut i kantene, sammenliknet med f.ex den flotte 2,5-kilosen lengre opp.

    Du er ikke noen gledesdreper. Fant ut at det var en oppdretter og det er for såvidt greit det. Fikk meg en artig fight som fikk blodpumpa i gang. Er første laksen jeg har fått så da får neste målet være å få en villaks. :blush:

  7. Grattis med mye flott sjøørret!

    Og grattis med fin laksepers! (Er vel en laks?)

    Hvor i nordnorge er det snakk om? Du trenger ikke si navnet på elva, men jeg ble nysgjerrig på om det var i nord eller sør av landsdelen... :D

    Kan si så mye som at det ligger i nordland i en radius av 4 timers kjøring av Bodø

  8. Tenkte det kunne passe med en kort oppsummering av min første sesong som aktiv fisker etter SØ.

    Har i mange år vært ivrig fisker, men hadde ikke fått øynene opp for dette spennende fisket, før i de senere år. Dette kommer nok av at svigers har en hytte beliggende ved en flott laks og SØ elv med god tilgang på denne fisken i havet.

    Hadde snakket med noen ivrige fiskekompiser på jobben om denne spennende plassen i lang tid og det var da bare rett og rimelig å ta dem med dit når spørsmålet fra dem kom. Planleggingen startet i midten av mars og turen fant sted 10- 12 April.

    4 kompiser satte seg i bilen rett fra jobb på fredag, og tankene begynte å svirre. Kan jeg stå for alt jeg har fortalt om plassen. Noen tenkte sågar at vi kanskje er litt tidlig ute. Etter 2 timers kjøring var vi fremme og jeg var gira på å komme oss på havet, men de andre ville heller varme opp til morgendagen med god drikke og god mat. Lørdag morgen var vi tidlig oppe, til tross for myyyye god drikke :) og lite søvn. :lol:

    I 14 foten til svigers skulle det skje. To av oss tok båten på en første tur, mens to fant ut at vi skulle teste fra land. Vi hadde ikke vært lenge ute før vi fikk smaken på det gode liv.

    DSC00095.jpg

    Fast fisk på 800gram etter 30min fiske.

    Helgen fortsatte bra og fisken var virkelig bitevillig og vi endte opp med totalt 7 stk fra 750g til 1,5 kg.

    DSC00097.jpg

    DSC00098.jpg

    I tillegg mistet vi flere både fra båt og fra land, den sureste var nok fisken på mellom 1,5 og 2kg som forsvant i tangen.

    Resten av gutta var helt i fra seg over dette eldoradoet og neste års tur er allerede under planlegging.

    Etter denne turen var jeg bitt av basillen og blitt helt hektet. Nytt utstyr måtte handles inn. Beastmaster sin 9 fot stang og en stradic 2500 er nå mitt faste følge.

    Neste tur var med madammen i Mai og denne turen ble heller ikke resultatløs, dog har jeg selv ikke maktet å passere kilos grensen enda.

    DSC00113.jpg

    700 og 800gram ble resultatet denne gangen.

    Med maling av hus og oppussing i vente ble ikke neste tur før santanshelgen. Det skulle vise seg å være vell værd ventingen. Fruen hadde handlet nye sluker til meg og gjett om det ga resultater.

    DSC00147.jpg

    Fisk på ca 3,5 kg og gjett om blodpumpa slo. Fisken ble fanget på rosa og sølvfarget sølvpilen.

    :):P

    Dagen etter fikk vi nok en gang stor fisk 2,5kg, nok en gang på sølvpilen, denne gang rosa og hvit. (Fikk ikke bilde av denne)

    Resten av sommeren var ett langt mareritt. 14 dager i strekk med fiske uten å klare å lande noe annet enn en liten SØ på knapt 200gram, som fikk svømme videre.

    Nektet likevel å gi opp for fisken var der og den var der i mengder. Mye stor fisk saom vaket men ingen som ville bite.

    Tok turen tilbake i begynnelsen av September for en siste tur for sesongen. (Blir pappa i oktober)

    Turen startet som resten av sommeren hadde vært resultatløs.

    På søndag hadde jeg begynt å resignere og skulle nesten til å pakke utstyret før jeg fant ut at jeg skulle prøve en siste liten runde med en orange vikingsild. Tror ikke det gikk 5 min før den første på litt over halvkiloet var landet. Da klarer man jo ikke å stoppe med en gang så jeg måtte prøve litt til.

    Og dere kan tro jeg er glad for det :lol::lol:

    DSC00314.jpg

    DSC00317.jpg

    DSC00318.jpg

    Pang sa det i snella og nylonen forsvant, sa....an tenkte jeg dette er stort. Etter en intens kamp i 15 min hadde jeg fisken ved båtripa. Nå startet det artige, hadde glemt håven hjemme. Etter mye om og men klarte jeg å få ett godt grep i sporen på fisken og lempet den i båten.

    Fisken havnet på vekten og 4kg blank, ny personlig og ett sinnsykt adrenalinrush.

    Nå kan jeg knapt vente til neste år, og forhåpentligvis ett like vellykket fiske som det har vært i år.

    Tjobing :lol:

  9. Hva slags fiske skal du drive med? Teleskopstenger generelt er myke i toppen, og veldig stiv lengre nede. Men så finnes det de som ser ut som vanlig kasteslukstenger som er mer myk over det hele. Akkurat de synes jeg er helt ok å fiske med når det gjelder kasteslukfiske. Ikke helt det samme som en haspelstang da, men ikke langt unna.

    Hva slags teleskopstang har du kommet over da?

    Så på flere men den jeg vurderte var 15 fot med kasevekt 20 til 50 gram. Usikker på merket men det er enten Kinetic eller shimano, heller mest mot at det var en shimano.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.