Gå til innhold
Fiskersiden

bernt R

Medlemmer
  • Innholdsteller

    33
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bernt R

  1. I dag skulle det tas sø. Alt så ut til å ligge til rettte for en vellykket vårtur. Var fast bestemt på å bruke bellyen i det fine været.

    Etter at jeg hadde sett så mye aktivitet på lørdagen hadde jeg et sterkt håp om å ta årets første sø, det ville også blitt den første jeg fikk fra bellyen.

    Av alle ting så ble det ganske mye tyngre en det jeg hadde ventet, vinden sto rett på den sørvendte vika og i de verste periodene hadde jeg problemer med å ligge på "samme plass".

    Var i grunnen nær ved å gi opp etter ettpar timer, men tenkte jeg skulle gjøre ett drift litt nærmere land.

    Så plutselig merket jeg at noe lugga forsiktig i snøre,men fisken ville ikke sitte. rullet kjapt ut snøre igjen og fikk på ny kontakt, denne litt større men også denne glapp.

    Men så etter litt "konsing" fikk jeg lagt ut flua på rette plassen, ett drag så stoppa det kontant. Fikk 3 stk sø på rappen. fisken ble målt til ca28cm, 32cm og 42cm. Den største var ganske så fin :D:D litt tynn så alle svømmer der fremdeles!!!

    Alle ble tatt på en enkel bucktail streamer.

    Deilig med litt fiskehell igjen :D

  2. Sånn, da var det gjort. Årets første tur ble ikke akkurat noen høydare :o Verken fikk,kjente eller så noe fisk.

    Var en liten tur nede i gandsen for å se om det var noe liv i sø. Fikk også testet bellyen i et lite vann etter ørreten.

    Satser på at dette bedrer seg etterhvert. Noen som har fått noe ørret her i distriktet?

  3. Er fra Sola ja, og her ligger godplassene på rekke og rad :lol:

    Og vi nevner i fleng :(:P

    Har ikke hellet med meg når det gjeller sø på jæren... Sist jeg var på sola å fisket etter sø fikk jeg bare fjesing på flua :lol: Vet at det kan være en ok plass,men..

    Har oppsumert litt hvor jeg har tatt mine sø opp gjennom de siste 12-13 årene:

    De fleste er tatt på hellestø(mest sommerstid) og gandsen(april-nov). Fått litt smått i egersund+oltesvik+vigdel.

    Noen som har noen fine områder å prøve seg på nå?

    sorry at eg spore av tråden litt nå Arne L.

  4. Etter en noe merkelig tur med bellyene i går er det iallefall en trøst at fisken blir godkjent i fiskersidens konkurranse:-)

    Vi var så opptatt av andre begivenheter på vannet at det ikke tenkte så mye over at det var en potensiell n.rek som kim somla over rekka:-)

    Det var først i etterkant at det begynte å sige in at "c&r" ikke var noe sjakktrekk!

    Når vi satt i bilen på vei hjem begynte kim å mumle noe om at fisken kanskje ikke skulle bli godkjent i fiskekonken heller, negative tanker begynte å ta overhånd.......

    Det blir nok en tur eller to etter "sørv" før sesongen er over:-)

    Hilsen et fiskeløst og nedbrutt vitne!

  5. Etter den fine turen i går kveld, tenkte jeg at jeg kunne surfe videre på medgangsbølgen med å teste fluestanga etter sø.

    været var mildt sagt skiftene, og når jeg ankom fiskeplassen virket det helt dødt. etter noen minutter begynte det å bli liv i sjøen :( . Det var mye fisk som begynte å "beite" på noe i vannoverflaten. så opptil 5-6 "vak" samtidig. Fisken kom sakte men sikkert nærmere kastehold,men vinden gjorde det litt vanskelig for firerstanga!

    Fisken ville ikke ta sildeimitasjonen selv om jeg la kastet midt i vaket, en metertil høyre eller venstre osv.

    Heldigvis hadde jeg med småfluene til ørreten :D det som jeg etter en stund trode var en stim med "store" sild som beitet på "plangton" viste seg å være sø :D:D . fisken var av varierende størrelse men de fleste var ganske små. Byttet flue til en liten blå nymfe i st.16, da ble det liv gitt. Fiskene slåss om å få komme på land :D:D Det ble desverre en av de små som vant denne gangen. fin blank liten sø som fikk friheten tilbake.

    så var desverre turen over, men det blir ikke lenge til neste tur.

    husk å ta med små fluer til sø, kan bli ganske nyttige :D

  6. er sikker på at den veide mer enn 570g, kan vi ha blingsa på den lille fjærvekta i det dårlige lyset? :rolleyes:

    utifra bildene er fisken din 37- 40cm og har en meget høy K-faktor. sykt brei over ryggen og dyp i buken og.

    Det e mulig, men det betyr ikke så mye. Den fikk friheten tilbake så det e jo bare å kontrollveie ved en senere anledning :):D Dessuten så kan det jo hende det er større eksemplarer i nærheten :blink:

    om fisken hadde vært 36cm så hadde den en kondisjonsfaktor på 1,22 !!

  7. Hello!

    Nå har endeligt ørret sesongen startet, og for en start! :):D

    På en dag der man er fornøyd bare man har kjent fisk i andre enden av snøret, og rimelig happy etter at sesongen har startet skjer dette!!

    Her avsluttet jeg sesongen i fjor med å sette pers på fluefisket ørret i mitten av oktober 515g, så starter jeg like så godt med å perse på første turen i år :D Hvor skal dette ende?? :rolleyes:

    Vektene som Kim har oppgitt her er på min gamle minivekt som jeg alltid har med, den er nok noe snill :blink: men det var jeg klar over så jeg sjekket på digitalvekta mi hjemme. fisken vekte 570g, ny pers med klar margin :D

    Fisken ble tatt på SUPERPUPPAN, forresten samme flue som den tidligere persen ble tatt på.

  8. "Gadd" ikke reise inn til vannet for å fiske ørret i dag. Tok heller med tyson(hunden) og firerstanga for å sjekke ut forholdene ved fjorden..

    Det så ganske dødt ut i starten, men jeg tenkte at jeg skulle iallefall teste litt når jeg først var her[ :( ] Gikk å så langs land med polaroidbrillene for å se om det var noe sø som viste seg,men nei[ ;) !]

    prøvde først med ei lita gullhodenymfe, men den var litt for fristende for alle små leppefiskene så etter et min. og tre stinter måtte jeg bare bytte flue. I det jeg står å bytter flue ser jeg et beist av en bergylte gli forbi rett under meg[:0][:0]. Fikk fart på fluebytte og kasta ut[ :P ] med sildeimitasjon 0,18 fortom ,firerstang, uten hov var det like greit at den ikke tok[ ;) ]

    Etter ei lita stund begynte det å bli liv i sø[ :D ] fikk opp to mindre eksemplarer (35cm) men jeg så flere av fin størrelse som kom etter flua.

    Alt i alt en veldig oppmuntrende liten tur, tar de "store" på neste tur[ :D ][ :D ]

    Noen andre som har prøvd seg etter sø i det siste??

  9. sitat:Opprinnelig postet av Laksefiskern

    Sjeldent jeg blander meg inn i diskusjoner/fangstrapporter på vestlandet - men denne ørreten som er avbilder er vel ikke "gyteklar"?

    -den har vel snarere allerede gytt..slik jeg ser den på bildet i hvert fall? Enig? [ :) ]

    Fisken "spruta" ut melke når jeg tok ut kroken(var forsiktig!!)

    Er litt usikker på hvor mye melke fisken har igjen etter at den har gytt. Det viktigeste er at fisken bærer preg av at det er gytetid[ :D ]

  10. Etter å ha sittet hjemme med sykdom[ :) ][ :D ] noen dager måtte jeg bare ta meg en liten tur for å se om det fremdeles var liv i ørreten[ B) ]

    Heldigvis er ikke sesongen over enda[ :D ] Det ble 4 stykker i dag av varierende størrelse 26-35 cm, den på bildet var 30cm. Fiskene var temmelig "gyteklar" så de fikk friheten tilbake.

    Den minste fisken ble tatt på en stor "mykhakkel nymfe" resten på en stor vårfluevariant[ :) ] Det var tydligvis denne flua som var tingen i dag,hadde jeg funnet ut av det tidligere, kunne det blitt mange fine fisker før aktiviteten avtok....

  11. jjjjiiippppiii[ :) ][ :D ][ :) ]

    Etter kontrollveiing på den nye digitalvekta kunne jeg konstatere at jeg hadde satt ny pers på fluestangfanget brunørret.

    vekta viste 515g og fisken var ca 38cm.

    ellers hadde vi(meg og kim andre) en fantastisk fin dag ved vannet[ :D ]

    Fiskene vi fikk(de på bildene) var fra 330g/32cm til 515g/ca38cm

    Vet at dette er småfisk for enkelte, men pers er pers[ :D ]

  12. ser du har vært flittig i dag kim[ :) ][ :D ]

    kan bekrefte at det ikke ble noen ny pers på fluestang fanget brunørret denne gangen[} :) ]

    vekta strakk seg til 410g på kjøkkenvekta (500g på min lille fiskevekt[ :D ])

    Legg godt merke til den nye ørretstanga som skal hjelpe meg til ny pers. Selv om det blåste stikker og strå i dag fikk jeg testa den såpass at det ikke var vanskelig å kjenne at den er MYE BEDRE en gamle stanga[ :D ][ :D ]

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.