Gå til innhold
Fiskersiden

Tor.Øksendal.

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tor.Øksendal.

  1. Noen som har noen tips om hvor det er fint å fiske sjøørret i området rundt Bergen?(max en times kjøring i omkrets) F.eks. noe langgrunne steder med variert bunn eller såkalt "leopardbunn", strømninger i vannet etc. Steder der det går an å gå langt langs bredden og der vannet er relativt rent?

  2. Fått veldig mye gjedde på rød-hvit Hi-Lo, men kan jo også være fordi den er en klassiker som mange anbefaler og fordi jeg har brukt den mye. Enig i at det er et problem at den henger seg opp i fortommen, derfor byttet jeg ut den fremste og midterste kroken med mindre kroker. Det hjalp endel. Ellers er det en fordel å stoppe kastet rett før den lander. Bruker den først og fremst på grunt vann.

    Dypere steder bruker jeg mest bredere skjesluker med abbormønstre og grønne og røde farger, f.eks Atom, Utø, Driva.

    Er det forresten noen som har erfaring meg ørretmønstrede sluker/woblere og sluker og jigger med luktstoffer? Lurer på om dette er verdt å prøve, men har stort sett opplevd at jigger går i stykker med gjedde?

  3. sitat:Opprinnelig postet av Lars M

    sitat:Opprinnelig postet av Vilhelm

    Lars M... berkeley power pro? skyt meg om jeg tar feil, men er ikke power pro et eget merke som blir produsert av innovative textiles inc?

    Beklager glippen. Du har nok rett.

    Har fisket med fireline siden den kom på markedet i norge, men byttet i fjor, noe jeg ikke angrer på. Rå sene. Må prøves,...for den som er tilhenger av multi.

    Forøvrig bruker jeg også Iron Silk som er utmerket (som alt. til vanlig mono) til åpen haspel.

    Tåler mye mekanisk slitasje, men har et inntrykk av at den bør byttes regelmessig da den ikke tåler lang lagring.

    Med "multi", mener du multiplikator? Ser etter nytt snøre, men har haspelsnelle. Fungerer "Power Pro" dårlig med åpen haspel, eller har dette noe å si?

  4. sitat:Opprinnelig postet av Oz

    Noen som har peiling på når gjedda gyter her på Vestlandet? I vannene rundt Bergen?

    Mvh Oz

    Lurer på det samme, men fikk iallefall en hanngjedde (litt over kiloen)i Bergen 22.april som det rant noe hvitt ut av. Vet ikke hvor lenge de har dette, men da er det kanskje ikke langt unna gyting. Denne fikk desverre bare gytt på meg:)

  5. Jeg også ble gedigent skuffet når jeg prøvde hopsfossen forrige uke, ****** bråkete sted... Balanserte langs fabrikkbygget for å komme til gressplassen ved benken, men ble møtt av en blokkert dør med piggtråd og en plakat merket "Fønix MC". Burde nesten undersøke med politiet om dette er lov...Kastet litt ved bryggen, men merket ikke til noe annet enn torsk.

  6. Prøvde lykken på Hjellestad utenfor Bergen etter tips om godt sjøørretfiske i tidevannsstrømmen. Vi fikk ingenting, men må si det så lovende ut med fine og leopardmønstrede grunner. Dette var imidlertid nordover fra ferjeleiet, når vi gikk sørover som tipset var strandlinjen ganske utilgjengelig ved at privatboliger hadde bygget tett nede langs vannet. Føles jo litt merkelig å drive og tre over gjerder og inn i på plener for å komme seg frem, men er det lov? Er det ikke landsdekkende lover om ferdsel i strandsonen som omhandler sånt?

  7. Jeg har tenkt å prøve meg på storgjedda i vår, men er ikke så kjent med vannene i Bergen. Hørt Grimevannet kan være verdt å prøve ut, men er det bra muligheter for å gå langs land og kaste her? Er det noen andre (gode) gjeddevann der man kan fiske fra land? Hadde en favorittsluk til denne måten å fiske på, nemlig Abu Garcias "Atom", men har mistet den siste[ :) ]. Har sett litt rundt i butikker i Bergen sentrum, men ikke funnet noen som selger sluken. Noen som har noen tips?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.