Gå til innhold
Fiskersiden

Green Highlander

Medlemmer
  • Innholdsteller

    76
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Green Highlander

  1. Steinkasterhølen er den nederste hølen på Svinsøya på sørsiden av elva. Den ligger rett på oversiden av Rønningen Camping ved Svorkmo. På nordsiden av elva heter valdet Kvikne, og der har jeg noe erfaring. I Steinkasterhølen er det altså motfiske fra privatvaldet på Kvikne. Fisket i Steinkasterhølen foregår fra en elveforbygning fra elvas dypside der hovedstrømmen går. Laksen står på motsatt side av hovedstrømmen i strømkanten mot Kviken-siden. På minstevannføring er det mulig å få fisket av standplassene også fra Steinkasterhølen, men på tidligfiske fisker du nok helt klart best fra den andre siden på Kvikne. Ellers vil jeg si at fiskeplassen er meget god når det går laks. Laksen passerer et reelt stryk opp fra Rønningen camping, og et nytt kraftig strykparti venter ovenfor. Laksen tar derfor en hvil i hølen og kan være veldig bitevillig når den viser seg i head-and-tail vak. Hvis det er mere vann enn minstevannføring blir det vanskelig i Steinkasterhølen, bortsett fra hvis det blir riktig mye vann. Da flytter hovedstrømmen seg mot midten av elva, og det blir et rolig parti ved land øverst i Steinkasterhølen.

  2. Om jeg får noe ? Tja, har sluttet å informere særlig mere om valdet. Det har vært nok folk der i år, pluss noen som tydeligvis leser mine innlegg. Og skal fiske akkurat der jeg pleier, med samme redskap :D -"Var det her du fikk dine lakser, jeg så det på FS". Ja det er visst nok hermekråker som bare snoker etter info tydeligvis. Så kanskje man skal være litt mere forsiktig heretter. Så hvis noen lurer på om det er bra eller dårlig. Fisk !

    Kanskje går det mye laks for tiden, kanskje er det bare ræ..a. Og kanskje lurer reven opp en laks nå og da :)

    Det var en gang i gamle dager, før internett og laksebørser, at det var stor spenning forut for en fisketur. Hvordan er vannstanden, oppgangen og fangstene?? En østlending uten kontakter langs Gaula fikk ikke svar på disse spørsmålene før han sto i elva. Så kom den moderne tid, med nøyaktig vannstandangivelse hvert kvarter, laksebørser og live-oppdateringer av fangster, mistet fisk, napp, laks som viser seg m.m. Så kom den post-moderne tid, hvor man til og med har tilgang til all mulig informasjon via telefonen til enhver tid, men så stoppet informasjonen opp!! Strenge kvoter gjør det skummelt å melde inn fangster på laksebørsen. Og prisen på leie av vald går jo ikke akkurat ned heller, hvis det gjøres gode fangster. Og stakkars sølvreven, som bare vil alle fiskere godt, føler seg som en sukkerbit i en maurtue hvis han melder om en laks. Så nå er vi tilbake til den gode gamle tid, hvor spenningen er godt bevart før fisketuren! Men såpass ar jeg skjønt, at Gaula har ikke vist seg fra sin beste side så langt. Men det har gått litt laks etter den siste flommen i helga, ikke sant!!?? Eller er det den vanlige mekanismen som slår inn for min del, der optimismen trenger på og forventningene skrus opp, som en nødvendig motivasjon for de mange timers fiske som ofte er nødvendig for å få en juni-laks?

  3. Ja men det kommer mere regn. Er meldt mye regn i hele feltet idag :blush:

    Og jeg tror mye av laksen i nedre deler spesielt har rømt til fjords. Og der er det suppe nå, så det tar nok en stund før den våger seg opp igjen. All den laksen som stod i nedre deler har garantert rygget rett ut i fjorden, så denne oppgangen som skulle komme de neste dagene blir nok forsinket regner jeg med.

    Da får dere fiske på den store oppgangen sist uke én gang til! Jeg skal ovenfor Gaulfossen fra onsdag, satser på at de laksene som gikk gjennom Gaulfossen da den var under 150 kubikk 2 døgn denne uka ikke våger seg ned der nå...

  4. 1407 m³/s var maks i Gaulfossen, 50 års flom er 1593 m³/s.

    Det har nok ikke regnet så mye innover. Eggafossens størrelse står ikke i forhold til Gaulfossen. Bua har vært oppe i 323 kubikk (!!) og detter nå som en stein og er 95 kubikk. Sokna var oppe i 315 kubikk og har falt til 256. Jeg tipper Gaula vil falle svært raskt når det er sideelvene som er hovedårsak til flommen. Vannføringen i Eggafossen er i nærheten av middelflom (som tilsvarer ca 800 kubikk i Gaulfossen), mens vannføringen i Gaulfossen som nevnt er nær 50 års flom!

  5. Veldig bra i Alta nå! Flere store lakser blir tatt, har selv fått 4 over 10kg siste 3dager største 15,5kg

    Høres bra ut! Bedre enn i fjor på denne tiden? Det ble jo en litt skuffende sesong i fjor. Ellers ser jeg at det er lite vann, men det er meldt en del regn i helgen. Det er bra, for jeg vil helst ha mer vann enn 2 fot under null (som i fjor) i Forbygningen midt i juli!

  6. Ifølge laksebørsen er det tatt laks på Støren og Rognes i dag. Gaula går i kveld med 122 kubikk i Gaulfossen og laksene har ingen problemer med å passere. Laksebørsen har sene oppdateringer. Noen som vet om flere fangster, nå som stimer med laks svømmer mot Støren, Rognes og Singsås?

  7. 160 kubikk nå i kveld og 8 grader på Støren. Elve vil nok synke ytterligere i de to nærmeste dagene etter værmeldingen. Da kommer laksen til å gå fossen for alvor for første gang i år, og vi kan vente oss mye moro i Gaulas midtre og øvre deler etter hvert! Ventetiden er over!!

  8. Ser det er meldt inn en laks på Aune vald på Rognes i dag. Ellers er det meldt regn i bøtter og spann, selv om meteorologene kanskje har moderert seg noe i skrivende stund. Måleren til NVE har tatt helga og er ikke oppdatert siden i dag tidlig, hvordan går det med elva?? Stiger den nå, og hvordan er det med regnet oppover i dalen? Det hadde jo vært greit å få noen lakser over fossekanten snart...

  9. Personlige ønsker, som fin natur (Alta f.eks.)pris etc. er noe helt annet. Her er det kun snakk om den beste elva målt i fangst.

    Altaelva har jo fin natur, men at den er verdens beste lakseelv er udiskutabelt. Bortsett fra de tre første ukene, hvor lakseoppgangen bare er god de siste dagene, fiskes elva bare med flue og hvert kort har fiskeplasser på flere hundre meter eksklusivt. I tilleg er alt fiske forbudt fra kl. 1200 til 1800. Vi snakker om fangster på 15-30 tonn i en lakseelv som er delvis fredet. Også var det størrelsen på fisken da....

  10. Kort tid igjen, ja :) Veldig mye er skrevet og ment om vannstand og temperatur, og det er forståelig for de med fiske ovenfor Gaulfossen i første halvdel av juni. Men, det store spørsmålet er jo hvordan årets innsig av laks er. Er fryktelig stille fra forsøksnota i Agdenes og telleren ved Bjørsetdammen i Orkla. De som har penger å tjene på laksefiske pleier å være veldig raske med å legge ut gode nyheter. Får en litt dårlig følelse når vi ikke hører noe. Noen som vet noe fra Agdenes eller Bjørset??

  11. Noen som har observasjoner angående oppgangen? Er det sett bra med laks i Gaulfossen og hvordan står det til med telleren i Bjørsetdammen? (Orkla ja, men indikerer vel noe opm oppgangen). Står forsøksnota ute på Agdenes?

    Fra Stordalselva ser det iallefall brukbart ut. Tas greit med fisk og de skal vistnok være feite og fine...

    To dager uten oppdateringer på rykter og forventninger!!! Og NVE-måleren i Gaulfossen er ikke oppdatert siste døgnet. Hva skjer? Og hvor mye snø har rent unna den siste uka? Er det "tapte" (etter den kalde starten av mai) tatt igjen med Gaula i 400-800 kubikk i over en uke? Det er vondt å vente nå....

  12. Pokker å irriterende manglende oppdateringer fra denne elva er. Ingenting er meldt inn, og ingenting hører vi. Alle nettsteder er stille som graven..!!

    Skjer det noe? Har hørt rykter om en total på 8-10 laks i Holmfoss???

    Lågen er på steinaldernivå både når det gjelder laksebørser og forvaltning!

    Det er jo ikke sånn noe annet sted, hva er galt med den elvedalen???

  13. Takk for gode tips, orkla!

    Liker absolutt ikke køfiske, så det blir nok Hovedvaldet!

    Har tidligere hatt bra fiske i "elvedalen" også i begynnelsen av juni, så tar sjansen på det. Fisket da på Kvikne, valdet ovenfor Rønningen Camping på motsatt side av Steinkasterhølen på Svinsøya MJFF, men jeg tror det valdet er leid ut på sesongbasis nå.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.