Gå til innhold
Fiskersiden

Beast-angler

Medlemmer
  • Innholdsteller

    46
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Beast-angler

  1. He, he du er nå litt søt også :)

    Kanskje det er samme flokken du ser hele tiden da?

    Jeg skrev ikke at det var lite nise, jeg skrev at det ikke var spesielt mye nise, så du kan ikke ha lest første setningen heller.

    Om en flokk på 40 niser er mye nise kan du overlate til forvaltningen og forskere å avgjøre, så kan du heller konsentrere deg om kastenota.

    hehe "jeg skrev at det ikke var spesielt mye nise" . om det ikke er spesielt mye nise eller om det er det kan du overlate til forvaltningen og forskere og avgjøre.

    :D

    anyways, Nisen ble fredet pga at den VAR utryddningstruet hvilket det så absolutt ikke er den dag idag, hadde vært passende å opphevd fiskeforbudet med lav kvotering til kystflåten i første omgang og observert utviklingen.

    nå skal det være sagt at sel er ikke akuratt mangelfull her den heller og har nok en like stor del av skylda.

    men letter å fange nise så jeg fortsetter iallefall og gjør min del for å begrense bestandens vekst :D

    selv om det begynner å bli litt smådyrt å ha 7 frysere i sammenhengende drift kun for nise...

    middag noen? :P

  2. du trenger det ikke :) var skikkelig på jakt når jeg begynte med multisneller jeg også, men ble overtalt til må bare kjøpe en høyre sveiva en og teste det først.

    kan ikke tenke meg bruke venstre nå..... er bedre med høyre :D

  3. Nisen er fredet fordi det ikke er spesielt mye nise og en skal ta vare på det biologiske mangfoldet. Ingen vet hvorfor tareskogen blir borte, men det er nok mange årsaker selv om fiskere liker å skylde på selen (og nå oteren) som tar steinbiten etc. Snålt at du ikke nevner at mennesker fisker både torsk og steinbit? Og det i enorme mengder.

    Her i sør tror en at tareskogen forsvinner fordi det blir stadig mer nedslamming og forurensing i havet, og det skyldes ikke nisene ihvertfall, men selv ikke forskerne er sikre på hvorofr dette skjer. Kråkebollene forsvinner også, og dette er jo bra for tareskogen. Nå spiser ikke hverken sel eller oter mye kråkeboller, så i følge din logikk, må det bety at det er mye steinbit, noe det ikke er.

    I 1998 skrev jeg en artikkel om tobis (sil). Året før ble det fisket ca. 800 000 tonn av denne lille fisken eller ca 20 milliarder enkeltindivider. Hvis en hadde tatt alle disse fiskene og lagt dem etter hverandre langs ekvator, ville de gått 60 ganger rundt jordkloden! Torsk spiser tobis, eller ihvertfall spiste tobis når det enda fantes en stor bestand av denne fisken.

    Det som er helt typisk for de fleste yrkesfiskere og også mye av norsk fiskeriforvaltningen, er at en prøver å finne årsaker til kolaps blant fiskestammer, hos alle andre enn seg selv. Det er lett å skylde på sel og nise og jeg vet ikke hva, så slipper en å ta noe ansvar selv.

    Det er riktig at sel er mellomvert for kveis. Siden du er så opptatt av sel, oter, torsk og tareskog, synest jeg du skal lese boken Kystsel - Havert og steinkobbe av forskerne Gunnar Henriksen og Nils Røv. Der står det om et prosjekt på øya Vega. På 70-tallet forsvant torsken, flyndrene, steinbiten etc. og de fiskene som var igjen var fulle av kveis. Konklusjonen som ble trukket var at dette skyltes bestanden av havert og kobbe i området av nettopp de årsakene som du nevner. Situasjonen ble betegnet som en økologisk katastrofe og det ble satt igang et program for å fjerne selen. i 1976-79 ble 2/3 deler av bestanden skutt nettopp fordi en ønsket å studere effekten på kveisinfeksjon i fisk. I 1998 var bestanden svært liten og en registrerte kun 14 unger på kasteplassene. Hva førte så dette til? Jo, fiskerne klager fremdeles på lite fisk, lite tareskog og kveis i fisken og ingen, hverken havfoskningen eller Vega kommune, har klart å påvise effekt av dette omfattende uttaket av havert og kobbe. Ved ensidig fokusering på kystselen som sundebukk, har man mistet evnen til å betrakte problemene fra en videre synsvinkel. Tilfellet Vega har derfor blitt en tragisk historie om moderne mytedannelse. Tiden burde nå være inne for et mer nyansert syn (siste del av dette avsnittet er hentet fra boka).

    For ordens skyl så må jeg bare si at jeg kjenner Gunnar Henriksen, og han er ikke noen fanatsik naturverner, men en fyr som liker og jakte både på elg og sel. Han er, slik jeg kjenner ham, opptatt av fornuftig forvaltning bygget på vitenskaplige fakta og ikke gamle myter.

    I Byfjorden her i Stavanger gyter torsken. Fjorden er ikke ber enn noen hundre meter bred der torsken gyter. I 2006 da jeg var ute og fisket lå det 10 sjarker pg satte garn der. Jeg kjørte opp lenka til den ene sjarken og denne var 900 meter lang. Da jeg kom inn i båthavna, sto det en hobbyfisker der og bannet fordi torsken var borte, og han fortalte meg hvorfor. Han hadde nemlig sett EN sel da han var ute og fisket!

    Jeg tror bare vi må stikke fingeren i jorda og innse at ingen andre skapninger er i stand til å utrydde fiskebestander i samme tempo som vi mennesker. Men, så lenge fiskeriforvaltningen styres av folk som har økonomiske interesser i å tømme havet så fort som mulig, må det gå galt.

    Klart at niser og sel og oter spiser fisk, men det har de alltid gjort. Og så lenge mennesket har ødelagt den naturlige balangsen mellom artene, må nok enkelte bestander reguleres, men da utifra vitenskaplige fakta og bærekraftige bestander. Men, å skyte på oter og sel og niser fordi gamle myter gir dem skylden for alt galt som skjer med fiskebestandene, er helt absurd.

    hehehe stoppet å lese etter første setning der du skriver at det er så lite nise, gikk fort opp for meg at du har ingen aning om hva du snakker om.

    i min barndom husker jeg hvor spennende det var da nisen(merk: 1 stk) dukket opp i nærheten av båten.. skjedde vel kanskje 2-3 ganger på en måned.

    sist fisketur hadde vi en stim på 30-40 niser som sirklet rundt båten..... slike stimer ser jeg hele tia utenfor mørekysten og man skal være passe redusert oppi lokket for å ikke fatte at nise bør fiskes igjen.

    smaker jo himmelsk også :) jeg har som regel med meg kastenota iallefall :D

  4. her ved ålesundskysten er det så å si tomt for torsk også. stygge og små og full i kveis.

    har fått 3-4 store på rundt 7-8 kilo siden jeg flyttet hit i juli og alle har endt opp som kattemat etter at det bare rant ut med mark av kjøttet etter de havnet på fileteringsfjøla....

    så fra nå av.. ser jeg det er kystorsk så blir det catch and release uansett hvor stort.. kvalme greier.

    ( det samme gjelder alt av brosme også desverre.. kastet vel over 40 kilo med fine brosmer på havet sist etter at vi fant de proppfull i kveis..

    er vi ikke heldige som har en fiskeriminister som aldri har rørt ei fiskestang og har null "snøring" på noe av det som skjer med kysten vår....

    og mens jeg er så godt igang med min "rant"... helga pedersen! opphev forbud mot fiske av nise før all bunnfisk blir full i denne jævla kveisen!

    venter spent på skreien....

  5. men hvordan kan en slik potensiell n.rekord da bli bekreftet?

    greit nok. lengde + omkrets og estimere vekt sånn grovt sett, men er jo ganske vrient å få bevist at disse målene dine er riktig.. skjønner?

    var jeg og lundberg som diskuterte dette og som alltid er det C&R på store rugger som ikke er planlagt til matfisk. bare stussa fælt på hvordan man skulle få en slik fisk godkjent uten å få verifisert det på land..

    Mvh. Beast-angler

  6. nettopp kommet iland etter 4 timers kveldsfiske i ellingsøyfjorden og litt i valderøys fjorden. var ikke en eneste makrell og se.... helt skrapet for agn her også

    vil også legge til at jeg ble nesten kjørt i senk av kystvakta. var på vei til kai og kystvakta kom durende mot meg med blålys blinkende. kjørte knallhardt inn i ripa på min 11 fots GH.

    Måtte hive meg mot båten dems i ett forsøk og dempe sammenstøtet med hendene men litt vel stor båt å ta med håndmakt...

    etter et ganske kraftig smell roper jeg "hva ***** er det du holder på med??"

    ungutten som stod på dekk i KV båten så helt forskremt ut over at kapteinen kjørte inn i båten min så hardt som han gjorde..

    deretter presterer kapteinen og spørre ganske agressivt " Hakkje du lanterne!??"

    ..."Lanterne på ei 11 fots jolle? du tuller?"

    Ble deretter kommandert i land eskortert av Kystvakta pga av at jeg ikke hadde lanterne........

    Er dette seriøst at en så liten båt skal ha lanterne? er knapt plass å sitte i den engang

    Mvh. beast-angler

  7. Det er jo ikke en butikk, men der har du litt av hva Shimano har. Og noen produkter å søke på.

    Mvh Oz

    nei det er ikke det, men alikavel nå vet jeg hva jeg skal ha. genial den der. setter har også en kurant vest som kan monteres på jakka med glidelås.

    blir nok bestilling regner jeg med.

    takk for hjelpa og beklager at jeg tilta litt. forum+varer innabords=tull&tøys

  8. kjøpte selv beastmaster 20-30 og TLD 20 nylig og fisker selv for det meste 50-200 meters dyp, for det meste bunnmeite og litt med shads. kjempefornøyd med både snelle og stang.

    eneste å utsette med TLD 20 er som tidligere sagt sveiven, den er litt i korteste laget så man føler at man mangler litt moment men går helt greit

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.