Gå til innhold
Fiskersiden

bengt

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bengt

  1. Vi har bygget en park ved hebnesanden, holder på og restaurerer langåkeråen (for å få opp sjøørret) og nå er planene for restaurering av Sandvedbekken klar. Hørte forresten at det var karpe i Haugesund, viste du det?

    bengt

  2. I vårt firma har vi de sistre årene etablert over 150 renseparker/fangdammer. Hver rensepark består av flere dammer. I tillegg har vi laget mange dammer "for biologisk mangfold". Flere av disse dammene kunne nok hatt en levedyktig karpebestand. Ett av ankepunktene er derimot at utsetting av fisk truer amfibier som salamander. En annen årsk er redselen for at nye arter skal etablere seg. F. eks ble det i Frøylandsvannet på Jæren observert suter for noen år siden. Myndighetene bestemte da at hele vannet skulle rotenonbehandles. Årsaken var at suter som roter i bunnsedimentene ville føre til økt eutrofiering av innsjøen. Setter man ut karpefisk i små dammer i ett nytt område er jo spredningsfaren større.

    En tanke er å bygge en karpedam f.eks på østlandet. Denne bør ligge i nærheten av ett gårdstun. Slike ting utfører vi i vårt firma, og anleggene betales stort sett av det ofentlige, ta kontakt om noen er interessert i info.

    Bengt

  3. Vi kom frem til at karpene trolig var kommet til Mosvoldtjørna i seilskutetiden, på 1700 tallet. Elers for de som er ingteressert vet jeg om en dam på Langeland i Danmark som muligens har en bestand (det er jo ikke uvanlig i Danmark). Den ligger som en vollgrav rundt slottet på Steensgård. Vi er på jakt der hvert år, og viltvokteren sier at det har vært karper der før, men han har ikke sett etter dem på mange år. Pleier slike bestander å dø ut? Er sikkert mulig å fiske der for dem som måtte ønske det.

    bengt

  4. For mange år siden utførte vi en registrering av Karpe i et vann i Farsund kommune. Jeg fisket da en liten karpe (600g) på flue, denne sto som norgesrekord fra 1990, men er nå slått skikkelig. Har ikke vært der siden, men er det noen i forumet som kjenner til lokaliteten? vannet heter Mossvoldtjønna og ligger like utenfor sentrum i Farsund.

    [?]

    Hilsen Bengt

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.