Gå til innhold
Fiskersiden

jostein

Medlemmer
  • Innholdsteller

    179
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jostein

  1. Stubben 26/7 formiddag.. Helt dødt, så dødt ut for de i kjerra også! kanskje totalt 5-6 hopp på stubben, trolig sjøørret! Men mannen med Gipen i Hoggtveita bærte seg skakk! Tror mesteparten av laksen forsvant opp "lakse" trappa hans! men han tok opp teina etter ca 20 laks på halvannen time.. ryktes om at han nådde kvota på 600 kg.. Ble bært opp mellom 40 og 60 laks dagen før ifølge hovmesteren i Hoggtveita som "bare" fikk to mens jeg var der.... bør ha nok til brødskiva neste vinter gipmannen..

    Laksen gikk Hoggtveita på ettermiddagen, da hadde det plutselig tatt av på stubben med masse hopp på brekket, de på ettermiddagsskiftet fikk visst en laks på sluk som tok helt utpå brekket..

  2. Nå er vannet slått av på tunhovd så vannføringa vil dette som en stein.. Ble forøvrig en 8,5 kg`s laks i kjerra i går på over 200 m3/s! Mista 3! Måtte holde det en maktet for en kunne ikke følge fiske.. alle tok på stilla mellom kulpene.. der stod det en del laks.. Så det går noe laks i trappa i Hoggtveita på høy vannføring.. så også det hoppet laks nede på Evja..

  3. Blir nok desverre høy vannføring en god stund fremover.. går ca 150 m3/s over Tunhovd dammen + full produksjon... Trolig ikke planer om å stanse dette med det første.. Da ryker selvsagt de neste kortene.. Pokker...

    Grinievja kommer til å fiske rimelig heftig fremover... Fo de som skulle å tilgang til en slik plass...

  4. Takk for det.. traff blink søndag ettermiddag og hadde kort i kjerra :shifty: .. Kvota ble fyllt med effektive halvannen times fiske ;-)

    Perfekt stigende og brunt vann ca 120-130 m3/s.. 7.5 og 8 kg.. mista en grov som sleit etter en lengre kamp nede på evja..

    Nå venter en uke med finnmarksfiske med enhåndsstang og små fluer ;-)

    Skitt fiske til dere andre.

  5. Endelig Kjerra 9/8 etter 5 fiskekort i Kjerra/Stubben har ryki pga flom i sommer!.. Ble raskt tre laks på formiddagen. 5.5, 5.5 og 4.5 kg... Gikk visst enorme mengder laks opp Høgtveita på morgenkvisten ifølge fiskerne på stubben.. Mye laks som gikk opp i kjerra også alle 5 fiskene som ble tatt når jeg var der tok helt utpå brekket.. Hadde på ganske mange som tok helt utpå brekkanten av kulpa.. Blir nok mye fisk på Brufoss fremover viss det ikke blir flom igjen!

  6. Og det er på ene siden av fossen.. I Gipen på andre side av fossen gikk de visst manngard opp og ned for å hente laks i dag! En stubbenfisker rapportere om at han hadde sett de hadde hentet 15 laks i løpet kort tid.. På denne vannføringen går visst store mengder i Gipen og i Mælkastet... Kunne hatt dagskvoter disse gutta også.. 30-40 flåter kan ALDRI forsvares men Gipen og Mælkastet er litt spektaktulært, hadde det enda vært organisert som ett fesjå med fangsbegrensning.Slik at folk virkelig kunne oppleve "kulturfisket".. Dette blir bare trist..

    Av 319 registrerte laks er ca 160 tatt på "kulturfiske" og det er bare ca 5-6 av mellom 30 og 40 flåter som har rapportert... Sier vel sitt dette.. Drivgarn og Gip 13 lakst registrert hittil.. resten flåte... For min del kan de kutte vekk alle flåtene og beholde en slik at allmenheten kan få oppleve det "spesielle" fisket..

  7. Litt info til alle med innlegg her.. for og imot rotenon, ørret, gjedde... Når det hjelder intensjoner er det IKKE å utrydde gjedde og alt liv fra ett helt vassdrag slik mange skriver her, det er vel heller ikke pga ørretfisket i kanalen. Men det kan sies at ørreten forsvant som dugg for solen mellom Lunde og Kjeldal sluse når gjedda plutselig tok over der for 6-7 år siden.. Lunde jeger og fisk har drevet stor dugnadsånd siste 5-6 årene for nettopp å hindre at gjedda sprer seg opp til siste slusekammer. Det ble også gjennomført ett omfattende prøvefiske oppstrøms Hogga i fjor høst for å sjekke om gjedde har kommet opp. Ingen ble funnet, men det er selvsagt ingen garantier.. Handlingen er vel en føre var behandling for å nettopp lage en liten buffer slik at det kan etableres fiskesperrer mellom Kjeldal og Hogga sluser. Områdene mellom Kjeldal sluse og ned til Norsjø er ikke tenkt behandlet. Der er gjedda kommet for å bli. Spredning av fremmed art og at en ikke vet konsekvensene viss gjedda kommer til Vestvannene(Strengen, Flåvatn, Bandak, og forsåvidt hele Landsmarka). Trolig ville vel konsekvensense for fisken i de store sjøene blitt liten. Det forskerne er redd for er at det etableres gjedde i deltaområdet på Dalen. Dette er utpekt som en nøkkelbiotop for storørreten i Bandak de første leveårene der den beiter stingsild og niøye. Dette særs begrensede deltaområdet er også ett perfekt habitat for gjedde om den skulle dukke opp. Om ørret og gjedde hadde levd i god harmoni på det begrensede området kan sikkert diskuteres. Det sies og fra forskningen at elveperlemusling er avhengig av laksefisk(lever opp på gjellene). Ser at det hevdes her at den også lever godt på gjellene til gjedde(er det dokumnentert?). Uansett, strekningen som er tenkt behandlet er svært begrenset(1 km fra Hogga til Kjeldal sluse av totalt 17 km mellom Hogga og Ulefoss). Og vil selvsagt ikke rasere ett helt vassdrag. Første gruppa som ble satt ned for å se på denne saken var en "STOPP" gruppe med folk fra DN, FM, Njff osv for ca 10 år siden... Så litt kunnskap får vi håpe de har om vassdraget.. Uansett blir det spennende å følge med videre! ;-)

  8. Mine første Simms Guide vadere er 11 år gamle og fortsatt tette fra skrittet og ned. Litt mekanisk slitasje rundt beltestedet er eneste lekkasjepunkt! Og disse er brukt på alt fra fjellturer, laksefiske, sjørretfiske osv, mellom 30-100 turer i året! Men alltid vært nøye med opphenging og tørk etter brukt. Vasket og impregnert de ca annet hvert år...

  9. Blir trolig å se langs Repparfjordelva fra 1-6 juli. Håper vi får kort nå da.. siden vi nå blir definert som utlendinger der oppe i nord ;-(. Espen du får se å få endret det regelverket slik at vi blir definert som nordmenn vi og ;-) og får lik rett på å få fiskekort. Samt slippe å betale det dobbelte av andre.. Men det er vel ønsket til Fefo..

  10. Grattis med fin fisk fra Totak! Snart sitter det en på flere kg! Tansosen er berømt for vårfisket! Og ikke sjelden landes det rugger fra 2 kg og oppver til 6-7!

    Det blir satt ut en del settefisk basert på lokal storørretstamme(2 somrig) hvert år etter pålegg fra Fylkesmannen. Det har også blitt satt ut 5-600 3somrig årlig i en 5 års periode frivillig. Denne fisken er merket med floy merker og den er nummerert, merket, målt og veid før utsett.. Dette for å sjekke utvikling på utsatt fisk. Prøvefiske siste år viser ett vann i relativ god balanse og god vekst på ørreten. Om det er behov for utsett kan alltids diskuteres. Men i Våmarvatn som henger sammen med Totak er 50% av all fangsten utsatt fisk. Pga minimalt med gytebekker og stor konkurranse med ørekyte i de få bekkene som finnes. Så lenge allmennheten har god tilgang til fiske er det vel greit med fiskeutsett i "noen" vann.

    Ellers i Vinje er fiskeutsettet drastisk redusert og kuttet ut i mange vann, og det med rette!

  11. Ute fredag en liten tur ved Elvik i Bamble... Helt dødt, så noen fisk som var innom grunna nå og da men de ville ikke ta.. Hadde en lengre prat med en annen hyggelig fluefisker der.. Og en MINDRE hyggelig prat med en ilter hytteeier som påpekte at fjellknausen nedenfor hytta hans mot sjøen var innmark og det var meget frekt og total mangel på respekt at jeg gikk forbi hytta hans.. Han andre fiskeren jeg pratet med møtte vel hytteierens mindre hyggelige halvdel og hun var trolig hakket verre en gubben i hytta, som tross alt lot meg passere til slutt etter litt "godprat".. Så alle som fisker på Elvik, det er bare å passere forbi den gule hytta som ligger i enden av "steinrekka" på tvers av grunna der for en hyggelig prat.. Synes igrunn hans definisjon på innmark var ganske fiffi.. Skal tipse noen "bonde" venner av meg så de kan få økt tilskudda sine betraktelig! he he Han hadde tydeligvis ikke hørt om fri ferdsel i strandsona. Fjongende flott dialekt hadde han, og utrolig redd for sine 1 mål med mosebekledd bratt fjellknause. Ingen absolutt ingen hadde lov til å passere på hans eiendom, basta ;-)

  12. Gratulerer med en flott sommer i Numedalslågen Deetuben! Dette er for meg noe av spenningen med laksefiske.. Det å treffe og ikke treffe. Kan gå flere turer/dager uten ett hogg, for deretter å plutselig få kanskje tre laks på en kveld! Dette er laksefiske for meg. Men jeg ser jo en del ønsker å "sterilisere" dette også med maks en fisk pr dag!! For meg ødelegger det mye av gleden og spenninga, men derimot en kvote pr sesong er helt ok! Å henge ut folk for de har fått x antall laks en sommer blir bare flaut, så lenge dagens regelverk er fulgt.. Egentlig skremmende å se hvor kort minnet og kunnskapen til mange er.. Sett dere ned og se på 100 års fangstdokumentasjon fra forskjellige elver i Norge.. se variasjonene, gjerne med 5-7 års sykluser.. På 1800 tallet var det flere 10 år med ekstremt lave fangster. Aursunda ble åpnet med 2 ukers gratis fiske pga av fare for furunkulose i sommer! Ene og alene pga for store mengder laks i elva... De hadde innført 1 laks pr døgn......

    Ser vel ut til at det blir rekordoppgang i sørvestlandselvene i år. Rekord i Figgjo, Kurvene for Suldalslågen går rett til himmels.. Fangtskurvene i sørlandselvene er vel de beste de siste tre årene. Finnmarkselvene(utenom Tana) har de tre siste årene gode fangster.. Mange lyspunkt, tross i elendigheten vestpå.. Mye av dette kalles naturlige variasjoner... Reguleringer er viktig, ekstremt viktig. Spesielt nå når en ikke har noe kontroll med hva som skjer på oppvekstområdene til laksen. Men for guds skyld ikke drep gleden og spenningen med laksefiske...

  13. Utrolig! Men nå blir det vel syndeflod i elva igjen, med dagens nedbør.. Men havner deres fangster på laksebørsen Deetuben? Lite registrerte fangster utenom brufoss... Blir spennende å se hva totalen blir i år.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.