Gå til innhold
Fiskersiden

pers

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pers

  1. Er litt usikker på om dette er under rett emne, men eg prøver meg fordet :)

    Far min har bursdag på onsdag, og han ønsker seg eit fiskehjul til å montere på båten. Dette er ein askeladden 435lite, og hjulet må monteres på aluminiumrekka rundt båten. Er det noken som har tips til meg om kva hjul eg bør kjøpe, og korleis me får festa den uten å lage hull i båten?

    Vil du ikke bore hull i båten er det andre løsninger. skaff deg en trefjøl, bor huller midt på den å sett hjulet nedi der, å sett ett vabein i den enden tråden skal utti. å vips, så har du en løsning du kan ta med deg ombord i de fleste båter. jeg foretrekker en såpass lang trefjøl at jeg kan ha den på rekka på begge sidene. men den beste løsningen ser du selv når du har båten foran deg. tar ca 4 min å lage :blush:

    000

    00000

    0______00000_______

    Med litt godvilje så skjønner du "tegningen" ovenfor :)

  2. Heisann.

    Er ute etter å prøve noe nytt etter sei (har før kun brukt pilk å gummimakker)

    Hva er din favoritt til seifiske?

    Legg gjerne med link til hvor du ev. får kjøpt dette.

    På forhånd takk for svar

    Pilk å gummimakker er det enkle å det beste. Jeg er svak for røde makker str. 10 eller 12, men de tar det meste.

    Det som er viktigst med seifiske er vel å huske at den biter i 9 av 10 tilfeller på nedadgående pilk/kroker, og rett line. Du har jo sikkert fisket med juksehjul, å der er jo teknikken enkel.

    Ellers er det vel kjekt å moderere antall kroker om man fisker med stang, er gruelig tungt å dra opp 6-7 fisker på 12-15 kg samtidig ;)

  3. Når vi er ute å fisker, er vi ofte ute i en del timer.

    Nå bruker vi en stor murerbøtte i plast til oppbevaring av fisken.

    Dette virker ikke som en optimal måte å oppbevare fisken på, derfor ønsker

    jeg noen råd om oppebevaring.

    Fint med tips om hvor man kan kjøpe evt. kasser etc.

    Ellers er det jo veldig kjekt å sløye fisken om du blir liggende mange timer ute.

  4. Jajaja, Frederic, dette minner ikke mye om turene mine med Gotland, ser verken folk som spyr eller blanker på bildene...godt noen får det til!

    Ingen som har prøvd seg med fluestang etter storsei fra Gotland da, eller blir det vanskelig fra så stor båt, evt går sjelden storsei eller lyren høyt nok i vannet til at man kommer ned til fisken?

    Prøv med fluestang etter Pigg-Hå om ettpar-tre mnd. Finner du en grunne med småsei bør det gå bra. ;) Ser den helt oppe i vannflata rett som det er da.

    Ellers så kan du jo lure med deg storseien opp til vannflata en fin høstdag. Gjerne i skumringa, er bare å slå på lyskastere da, så får du den skremmende høyt.

  5. hallo mine damer og herrer, jeg skal oppover til lofoten i uke 30 og jeg har lyst til og leie en båt for og prøve og dra opp noe stort. jeg kan se at dette ikke er beste tid i året for lofoten men vil prøve for det.

    så om noen har noen kontakter til leie av en sjark eller stor båt så si i fra ;) (og takk espen da mener jeg med skipper)

    Kan jeg spørre om hvor mye folk forventer å betale for en stor båt med skipper i timen? (med stor båt mener jeg 40-60 fot)

    Ser det er stor variasjon i priser her i Trøndelag.

  6. Med tanke på att 4 Tyskar har omkommit iår i båtolycka, är det verkligen så här illa med uthyrningsbåtar på vissa ställen, http://www.worldseafishing.com/forums/show...458#post1181458

    Skal sies at Tyskerne som omkom i saken du snakker om utviste særdeles lite gjennomtenkt sjømannskap, og feilberegnet været til de grader. Men det er dessverre mye av sånne folk. Sunn fornuft skyves ofte tilside når fiskegalskapen biter deg.

    Men det skal sies at det er stor slitasje på uteiebåter, dette er problem som de fleste som driver i denne bransjen sliter med. Jeg kjenner ikke til alt 100% på stedet som nevnes i artikkelen, men det hender iblant de kommer slepende inn moloen med båter. De gangene jeg har jobbet som guide der, har det derimot gått bra. Motorene bruker ikke mye bensin, og avpasser man farten og området etter forholdene, går det bra. Det eneste jeg virkelig savner er ettpar årer.

    Men det er aldri en garanti selvsagt. Jeg jobber som skipper på en av fiskeskøytene som leies ut ved behov og ønske om en tur lengre ut på havet, å selv ikke hos oss går det knirkefritt hver gang tiltross for mye vedlikehold. En gang i året ca må vi snu halvveis pga maskintrøbbel eller vi må hentes av en annen skøyte. Heldigvis er den turen gjort for iår, så regner med vi er sikre resten av sesongen ;)

  7. Prøv da å rulle papir eller avispapir rundt agnet

    Savner den plassen ! Legg merke til dypkanten på nordsiden .

    Regner med du sikter til Pelskoltan? Herlig kant der ja, går fra 35 meter til 500 på null tid. Dessverre satt breiflabbgarn over halvparten nå, men vet det er endel fin torsk der ute nå :)

    Var ute på en "kort-tur" på fredag, fikk dessverre ikke lurt med meg gjengen lengre utover der stortorsken er. Men seien på 4-7 kg var abseloutt tilstede, dessverre var den aldri rolig, så ble ikke det store fisket, men noen ble det jo :) Mye sei med fin størrelse i området fortia.

  8. hei=) jeg lurer på om noen har noen heftige sei tips til meg som er umulig og slå feil.

    det ville vert fint om dere kunne hjelpe meg!)

    Beste måten å fiske sei på, er å leie meg :)

    Men seien med en bra størrelse er en pussig fisk. Den kan bite som besatt i 30 min, for så å ta pause.

    Har selv vært med å dratt sei over 15 kg med jeg orket, for så at det plutselig har blitt helt stille.

    Men tipset om å finne en plass er nok det beste, da får du vanligvis finfin sei, og ofte store mengder. (og masse jobb med å gjøre den til etterpå) ;)

  9. Svenskene er glade i Jigen.

    Jeg har selv kjørt endel svensker på sjøen (er fører på storbåt for utleie på trøndelagskysten) for å fiske etter torsken. Å de får jevnt med bra fisk rundt 10-15 kg. Ellers er sei som nevnt ett bra agn, men skal man fiske med agn, må man kunne dette, altfor mange blir overivrige når de kjenner ruggen er borti.

    Ved line/kveitva brukes helst sild og makrell. Men sei kan godt brukes, men da bør va`en stå ettpar dager, kveita er glad i å leke med agnet.

    Selv bruker jeg helt normalt utstyr ala svenskpilk på 500g (pluss minus avhengig av strøm) og store makker. Agner aldri, kun den småseien jeg drar med meg påvei nedover. Har funket bra denne sesongen :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.