Gå til innhold
Fiskersiden

Fiskeørna

Medlemmer
  • Innholdsteller

    90
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fiskeørna

  1. Hallo!

    Jeg mener å ha lest en artikkel inne på dette forumet om noen som var i Indre Troms på isfisketur. De hadde, såvidt jeg kan huske, sittet på med en hundekjører innover. Ringer det en bjelle hos noen, eventuelt, er det noen som vet om noen som driver slik næring?

    Jeg hadde satt veldig stor pris på om dere kunnet kontakte med, gjerne på pm for å formidle evt. info. Jeg har en far som blir 60 snart, og vi tenkte noe slikt kunne være en potensiell bursdagspresang.

  2. Hallo!

    Japp, det gjelder for all gjenutsatt fisk i Lakselva, uavhengig av eiendomsforhold.

    Hei!

    Gjelder dette også for de som fisker på private deler av elva (altså ikke har kjøpt kort fra grunneierlaget) ?

  3. Hallo!

    Fang og slippkonkurranse i Lakselva er hakket vassere i år enn tidligere år. Førstepremien i år er en all-inclusive fisketur for en person til Island i regi av Bergen Aktiv, og har en verdi på 30 000,-. I tillegg kommer en del fiskeutstyr og diverse andre relaterte premier.

  4. Du bør seriøst vurdere å ta en tur til Finnmark. Her er det plenty med laksefiskemuligheter til alle, og det til en langt rimeligere penge enn hva man må ut med lengre sør i landet. I Finnmark går også det meste salget av laksefiske på fiskekort, og da har man betydelig flere valgmuligheter enn hvis man forplikter seg til 600 meter i en elv. Ta Porsanger kommune, der som jeg holder til, her er det Lakselva som er en utprega storlakselv, stabburselva som også har mye storlaks, men regnes mer som en små-/mellomlakselv, også har man i tillegg Børselva som er mer utprega smålakselv, dog med sine kjemper også her. Tar du i tillegg med Vestre Jakobselv, Laggo og Komagelva har du tre andre fantastiske og lett tilgjengelige lakseelver. Og, det er maaaaaaaaange flere oppi her.

    En oppfatning er at det er så vanskelig å komme seg til Finnmark, men det går jo stadig vekk Wideröefly, samt at Norwegian flyr til både Alta, Lakselv og Kirkenes i sommer. SAS trafikkerer førstnevnte og sistnevnte i tillegg. Dog, bør man ha, evt. om man begir seg ut på en lengre kjøretur sjøl.

  5. Hallo!

    Jeg har fått noen rognsekker av en fisker, og tenkte jeg skulle prøve å bruke det som lokkefor til røya. Spørsmålet er hvordan rogna skal behandles. Skal man splitte opp rognsekkene og slippe de hele til bunns, eller bør rogna i utgangspunktet skilles fra hverandre? Hvis sistnevnte er svaret, hvordan går man frem for å få til dette?

    Mvh,

    Ørna

  6. Mitt beste tips for abboren på mjøsisen er å parkere ved Torp legesenter, gå nordover bort til det renseanlegget og følg mennesketråkket utover. Jeg aner ikke hvor langt i meter, for jeg har mine "merker" på land, men jeg fisker stort sett rett utafor det renseanlegget der. Det varierer mellom 10-20 meter, og abboren lar seg sjelden be to ganger her.

    Legger isen seg lengre sørover, er det jo også noen skjær utenfor Tjuvholmen hvor abboren samler seg rundt. selv har jeg opplevd eventyrlig abborfiske her en påske for maaaaange år sida.

    Uansett, ikke sats på Mjøsbredden, prøv å oppsøk grunnene lengre ute på vannet! De finner du best ved å se hvor andre folk sitter og glor:)

    Skitt fiske!

    Var på Mjøs-isen en liten formiddagstur igår for å prøve meg litt etter litt storvokst abbor. Isen var ca 20-30cm tykk og det var litt overvann. Etter ti minutter begynte det å pipe i nappvarsleren på en av mine to meitestenger og opp kom det en abbor på 550gram som synes brislingen var for fristende... I god tro om at dagen så lovende ut satt jeg ut på nytt, men det var den eneste fisken vi var i kontakt med frem til kl 13:00.

    Jeg er nyinnflyttet her i Hamar området, og er overbevist om at det bare er å treffe det riktige stedet her langs mjøsbredden for å oppleve ett veldig godt fiske, men er det noen som har tips?

    I går satt jeg litt ovenfor Jesnes i en vik på ca 10m dyp.

  7. Det er intet mindre enn utrolig. Man stiller som krav at næringa skal være bærekraftig, også skjer dette?! Resistensproblematikken vil garantert komme, lusenivåene vil garantert øke og rømningene vil garantert øke i omfang hvis oppdrettsnæringa fortsetter med den teknologien som blir brukt idag. Men for all del, hvorfor ta høyde for den trusselen som garantert vil slå til om få år, når man har ryggen klar akkurat nå. Komisk er det jo også at det ikke blir noen økning sørpå, rett og slett fordi man ikke har noen kur for problemene. Det er så selvmotsigende at det gjør vondt!

  8. Ja det kan tenkes. Man er vel enda usikker på hva som gjør at noen velger havet og andre velger å være stasjonære. Det jeg glemte å si var jo selvølgelig at selve uttaket av fisk i Møkkelandsvannet kunne ha fjernet en del av de røyene som hadde tenkt seg ut i havet i utgangspunktet. Jeg vet ikke hvordan det har vært i de senere år og om man har fulgt opp dette prosjektet. Kanskje man skulle spurt litt rundt.

    Er du sikker på dette? Jeg husker vi brukte Møkkelandsvassdraget som case i ferskvannsforvaltningskurset på UMB, og der ble det beskrevet en helt annen virkelighet. Møkkelandsvannet var et vann som var overbefolket av småvokst røye. Når de fisket ut store deler av denne småvokste fisken bedret næringstilgangen seg til den resterende fisken som igjen økte snittvekten. Denne større røya ble mer tilbøyelig til å ta næringsvandring ut i sjøen for å vokse seg enda større, altså å bli anadrom.

  9. Hallo!

    Jeg kunne gjerne postet under den forrige tråden, men vet ikke om vi er ute etter det samme. I og med at jeg er rimelig tidlig på isen og rimelig sent av isen vurderer jeg å kjøpe noe som holder meg flytende og relativt vanntett. Med relativt vanntett mener jeg da eksempelvis at jeg kan ligge på isen en mild vårdag og kikkfiske uten å bli bløt.

    Er dette et god alternativ, og er det i det hele tatt noe slikt jeg er på utkikk etter ut fra de kriteriene jeg setter?

    Takk for svar!

  10. Hallo!

    Mine største skuffelse (og i og for seg den eneste) når jeg flyttet til Lakselv var Porsangerfjorden. Knapt nok fisk og få, selv om de sier at man kan treffe på noen seistimer ute ved Trollholmsund og området der. Jeg ville nok gjort som du skriver, kjøre noen ekstra mil for å oppleve godt sjøfiske - men, jeg er ikke godt kjent med sjøfisket, så jeg lar det være opp til andre å svare utfyllende på det.

    Harrfisket i sone 4 i Lakselva kan jo by på fisk opp mot to kilo, og kanskje over hvis man er riktig heldig. Nedrevannsbrekket i Lakselva er også en flott plass for stor ørret (og harr) så det er også en mulighet. Også laksefisket i Lakselva selvfølgelig, hvis det skulle være interessant. Det er også bra med gjedde i både Nedrevann og Øvrevann, men om de blir av trofestørrelse vet ikke jeg.

    Skitt fiske!

    Hej!

    Vi är ett gäng som om några veckor ska fara till Finnmark och fiska. Vi kommer att satsa på öring och harr och har hyrt in oss en vecka på Skoganvarre camping några mil söder om Lakselv längst in i Porsangerfjorden.

    Jag tänkte att det skulle vara skönt att bryta av inlandsfisket (för att inte prata om myggen) med en dags havsfiske.

    Min fråga är om det är lönt att fiska i Porsangerfjorden? Jag läste på något norskt forum att Porsangerfjorden nästan blivit fisktom de senaste tio åren.

    Jag tar gärna emot tips på ställen man kan hyra en liten båt på i närheten av där vi ska fiska. Alternativt om det går att fiska från land?

    Om det är bättre att köra bil 10-15 mil för att få bra havsfiske är jag också intresserad (Nordkap? Kvalsund?).

    Slutligen, om någon har något tips på ställen runt Skoganvarre för harr och öring (eller varför inte storgädda) tar jag också tacksamt emot dessa.

    Ha det!

  11. Hallo!

    Det ytterste leddet på fluestanga mi knakk på tur idag. Noen som har peiling på om Vision har et eget kundesenter, eller må jeg kontakte utsalgsstedet?

    Takk for eventuelle tilbakemeldinger

  12. liker spesielt godt svaret til Roger N.: "Ka så? Det er de færreste som kjenner forskjell i smaken på vill og o-laks .

    Skal vi offre fiskeoppdrett til fordel for en villaks stamme på knappe 600 000 fisk? Skal vi ofre 45 000 arbeidsplass langs kysten for at rike sossegutter skal få fiske laks i en elv?Ka farsken e det dere røyker??"

    Nå som jeg vet at det er smaken på fiskekjøttet som er kjernen i diskusjonen tror jeg kanskje at jeg dropper engasjementet mitt for villaksen i fremtida.. Folket vil tydeligvis bedras.

  13. Etter en lang isfiskesesong har isen gått på de fleste vannene i området her og og fisken har begynt å røre på seg igjen. På lørdag lot jeg Grand Prix være Grand Pris (totalt uinteressant) og stakk opp for å nyte en vindstille kveld med midnattssol. Etter noen få kast sitter plutselig sluken bom fast, før det blir et helt utrolig utras. Hele fisken er oppe flere ganger og jeg ser at den ikke er så stor som utraset skulle tilsi. Det er først når den nærmer seg håven at jeg ser at det er ei røye (og jeg som trodde det var et rent ørretvann), og at den attpåtil er kroket i brystfinna.. :thumbsup: Uansett er fisken på drøye 1,3 kilo, og ny røyepers. Utrolig morsom kamp, trass i en litt uortodoks kroking.

    Storrya.jpg

    Det er forresten ei knalltid i Finnmark nå. Ikke en antydning til nattemørke, fisken biter og jammen meg begynner ikke laksefisket snart også.

  14. Jeg har faktisk fisket endel på akkurat denne plassen, og det er nok en av de bortgjemte perlene i Løten (selv om myggplagen blir stor utover i sesongen). Jeg har fisket kun for å få noen abborpinner, men jeg har sett ei og anna gjedde i sivet på andre siden av demningen (det er nesten som et lite avskilt tjern der) så gjedde er det utvilsomt der. Jeg tror nok at jeg ville satset på å bruke båt, siden det blir mye vegetasjon i vannet (liljer og gress) utover sesongen. Pass deg forresten for vepsebolet som sitter innunder taket på det lille demningshuset;)

  15. Enig med din betraktning om laksefiskere og deres holdninger til mat kontra rekreasjon. For meg personlig er det ikke noe alternativ å la være å fiske hvis jeg har muligheten, så da bedriver jeg heller fang og slipp. Mange av de eldre, og spesielt lokale fiskerne jeg snakker med, synes det fang og slipp-regimet er noe fælt tull. De begrunner det med at "jeg slutter å fiske når jeg har fått nok fisk jeg". Det er en ærlig holdning som vi må respektere, men det er jo tydeligvis et stort gap mellom de som fisker hovedsakelig for kampen, og de som fisker hovedsakelig for mat (selvfølgelig er de de som ikke liker fisk som kun fisker for det første, men for den brede allmuen er mat/opplevelse en fordeling som varierer fra person til person).

    Når det gjelder forvaltningen av elvene vil jeg si at disse forvaltes på bestandsnivå, da med noen klare unntak - Tana som skrekkeksempel. Ja, Fylkesmannen setter overordnede begrensninger, og der hvor elveforvaltningen ikke drives aktivt setter FM reglene. Det mye omtalte, og særdeles viktige føre-var prinsippet blir snakket varmt om, men i mange tilfeller blir det unnlatt å følge det opp i praksis. Denne diskusjonen går igjen i Finnmark nå mtp sjølaksefiske og sportsfisket. For det første blir det oppfattet som en rettighetsdiskujon, noe jeg synes blir feil fokus, siden det er bevaring av laksen som bør danne grunnlaget for forvaltningen, ikke hvem som skal tjene penger på den. Når sjølaksefisket i tillegg positivt diskriminerer mellomlaks/storlaks i sitt fiske, er det ingen tvil om at dette fisket også bør få sterkere reguleringer på sitt opptak, og da er vi inne på føre-var igjen. Er det god forvaltningspolitikk å la sjølaksefiskerne fiske opp både ett, to og tre gytebestandsmål i et lite fjordsystem, mens stangfiskerne har både redskapsbegrensninger, kvotebegrensninger og fredningstider. Hvis i tillegg gytebestandsmålet ikke blir oppnådd vil jo det få ytterligere konsekvenser for kommende sesonger med større begrensninger.

    Ser man bort fra Tana vil jeg derfor si at elvene forvaltes på bestandsnivå, og etter beste viten, men går man utenfor elvemunninger er situasjonen en helt annen.

    Beklager hvis dette ble litt off-topic, men jeg tolket de andre svarene til å dreie i samme retningen!:D

    Tja.... Vet ikke helt hva jeg skal si. Vel tilhører nok denne karen fryseboksgenerasjonen av laksefiskere, men skal vi som laksefiskere forvente støtte fra de brede lag av befolkningen, så er det nok ikke veien å gå å fronte at vi leker oss med laksen heller.

    Jeg har faktisk full forståelse for hans synspunkter hva akkurat Stordalselva angår. Her er det ofte sesonger der det er fiskelige forhold 8-10 dager i løpet av en hel sesong. 1 laks på disse dagene er en tøff kvote. Det er ikke særlig aktuellt å kjøre fra Trondheim til Fosen for en 10 minutters fisketur. At C&R er forbudt i Stordalselva er nok fornuftig, i og med at elva stort sett er meget varm i høysesongen og full av skarpe steiner og berg, men det gjør det jo ikke mer attraktivt å reise dit for å fiske.

    Min mening er at bestandene bør forvaltes helt ned på elvenivå, og ikke fylkesvis.

  16. Jeg etterlyste i en tidligere tråd litt mer aktivitet og skriverier om laksefisket i Finnmark og denslags. For å spinne videre på den tråd sitter jeg med flere spørsmål. Jeg vet jo at Finnmark er besøkt av endel Østlendinger, men langt fra så mange som man kunne trodd var mulig. Selv er jeg fra Hedmark og det å flytte opp hit har jo vært intet mindre enn en åpenbaring, både mtp laksefisket, men også i forhold til ørret- og røyefisket. I denne forbindelse lurer jeg på om det kun er de geografiske avstandene som skremmer folk, eller hva er det som gjør at Finnmark for mange kun forblir en drøm? Personlig var det avstandende som skremte meg, men det er jo på ingen som helst måte uoverkommelig det heller har jeg erfart.

    Hvilke oppfatninger har dere andre til denne problemstillingen?

  17. Hallo!

    Er det noen her inne som har erfaring fra noen utfiskingsprosjekter på innlandsfisk, det være seg røye, harr, sik eller andre arter? Jeg lurer i hovedsak på hvordan man kvitter seg med det biologiske avfallet på lovlig vis. Send gjerne PM.

  18. Ojojoj! Jeg har fiska med lys over blink i den mørkeste tida her oppe i Finnmark, men jeg kan egentlig ikke si om jeg har merket noen forskjell til eller fra. Det jeg derimot har sett når jeg har kikkfisket er at enkelte fisk først er oppom lyset og glefser, før det går under blinken og tar agnet. Det jeg derimot tror har like stor effekt som selve lyset i denne videoen er lyden som lages. Nå som dagene er så lyse og snøen begynner og bli borte fra isen er det uansett så mye lys under isen at de små blinkene nok drukner i den store helheten (tror jeg da i hvert fall)

  19. Jo bare hyggelig. Prissetting er jo et evig spørsmål, men dette avhenger jo også av hvilken kundegruppe og hvilket produkt du selger. Men som sagt, noe under 500,- tror jeg vil være en grov underprising i forhold til arbeidet du nedlegger. Du skal tross alt lønne deg selv, betale skatt, dekke både faste og variable kostnader og du går jo glipp av alternativ arbeidsinntekt all den tid du guider. Veldig bra med samarbeidet du nevner. Jeg tror det er et veldig bra sted å begynne, siden du sparer mye på markedsføring og denslags.

    Men jeg gir deg kredd for å satse på noe slikt. Ser også at det i området rundt Mjøsa, og da har du jo mange muligheter også for andre fiskeslag. Nedover kontinentet er de jo klin gærne når det gjelder gjedde, og hvorfor ingen har prøvd med noen mer kommersiell satsing på gjedda som går inn i Åkersvika rundt disse tider er jo i bunn og grunn galskap! Mjøsørreten er også en betydelig ressurs, og det ble skrevet en masteroppgave om trollingtilbud ettet mot bedriftsmarkedet (med Mjøsa som utgangspunkt) for et par år tilbake, men nå har jeg forstått at du holder deg på land.

    Ørna

    Takk for et utrolig godt svar. Har inngått et samarbeid med to gårder som driver med gårdsturisme. Så vi prøver å lage pakkeløsninger. Da de skal stå for overnatting og mat. Og jeg skal ta meg av fiskekurs og guiding. Muligheten for fiske er på 3 relativt små vann, men med ørret på godt over kiloen. (men en utfordring å ta den), har ei god elv å fiske i, med muligheter for mjøsørret på sen sommeren. Pluss at vi har jo utløpet i elva å fiske i. Kan ta 8 forskjellige fiskeslag der elva renner ut i mjøsa :) Så gjenstår å sette pris for guiding og kurs holding :|

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.