Gå til innhold
Fiskersiden

Martins

Medlemmer
  • Innholdsteller

    970
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Martins

  1. Har noen av dere lest artikkelen?

    Håkjerringen var død da den ble tatt opp med garn utenfor Øygarden. Jeg fikk telefon fra fiskeren ombord før han dro til fiskemottaket i Bøvågen på Radøy. Jeg tok en sjans da jeg sa ja til å ta i mot fisken. Jeg hadde håpet vi kunne selge den, for vi synes det er viktig å utnytte bifangst av uvanlige fiskeslag i stedet for at den blir kastet uti, sier Djukastein.

    Jeg ser ikke problemet :) Hadde de kunnet unngå å fange haien så hadde jo det vært best. Men når den taes som bifangst og allerede er død, så må det vel være greit at vokse og barn får sett litt på denne sjeldne skapningen.

  2. Var nok en utsatt fisk det, fettfinneklippet? Villfisk på 700g+ hadde vert sensasjonelt her :-)

    Jeg tror ikke den var fettfinneklippet, men den viste tegn til å være utsatt ja. En skikkelig feit kubbe med litt laber halefinne. Den hadde også sammenvokste tarmer, men MYE tarmfett. I tillegg var den rød og fin i kjøttet, og tilnærmet parasittfri; mens de andre jeg sjekket var gulgrå i kjøttet og tynne som slips.

  3. Ørreten er ofte var på siluetter og på vibrasjoner. Snik deg innpå kanten av tjærenet som en indianer. Og stopp gjerne er stykke før kanten. Bruk lang tid, beveg deg sakte, rolig og lavt. Kast på vakene, ofte hugger de av refleks dersom du treffer godt. Jeg har hatt utrolig god utelling ved å bruke bomberdupp og flue. Bruk en intermediate 10-15g bomberdupp, med monofortom like lang som stanga. Kast ut med rooolige kast slik at flua ikke henger seg opp i snøret under kastet. Sveiv flua inn saaakte. Bang, så sitter den. Har fisket utallige ørret med en flue jeg aldri husker navnet på, men den er sort/brun og har hvite og gule prikker på vingene. Fluevalget må du nok uansett velge etter lokale forhold. Prøv å se hva som svirrer rundt på vannoverflata og ta en som ligner.

    Eventuelt kan du prøve angnfisk. Så stor fisk som du beskriver er helt sikkert fiskespisere. Prøv å fang mindre ørret eller andre små byttefiskarter som lever i vannet, og monter dem under en dupp. Fileter funker også knall. Reker er også verdt et forsøk.

    Lykke till.

  4. Fiskersiden.no Norges største nettsted for fiske. Rart det skal bli baluba hver gang det handler om noe annet enn stangfiske. Hvor har dere det fra at dette skal være et nettsted for stangfiskepurister? Jeg ønsker gjerne underforum som omhandler mere tradisjonelle fiskemetoder. Råd og tips + diskusjoner rundt disse metodene ville vært lærerikt og bidratt til at folk bruker redskapen på en fornuftig måte.

    Sniksnøre er gøy og effektivt det, selv om det går åresvis mellom hver gang jeg prøver på det. Det er også mer selektivt en for eks garn. Det eneste jeg har å komme med er at du må lodde den ned skikkelig! Jeg mista en snik en gang, og det er ikke gøy av flere hensyn!

  5. Jeg hadde med dama opp tur nr to som du skisserer, fra parkeringa, innover og opp anjadalen. Flott tur, men vi tok det piano og brukte 2 dager på å gå inn. Fisket var labert, nix røye, men fikk et par tre ørretpinner.Enkleste fiskeplassen på sommerstid er midt på hvor vannet er smalest.. Det sier seg selv når du er der, ikke til å ta feil av. Hvis du er i tvil om du er på rett plass, se etter spritflaskene.. :\

  6. Espen: Takk. Tenker du først og fremst på husene i horisonten, eller det lyset som kastes hvor jeg står? Det er forøvrig meg på bildet. Selvutløser og så springe som F på en steinete og bekmørk fjære :D. Hva mener du med "pensle vekk" det gule lyset forresten? Adjustment brush?

    Veg: Takk :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.