Gå til innhold
Fiskersiden

dessmo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    97
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dessmo

  1. 250 Lb/300 ft er vel det jeg bruker. Kjøpt Scotty sin, den virker bra og fliser ikke så langt. Har brukt den i ca 12 måneder og er meget godt fornøyd. Jeg kjører med 7,5 og det er ikkke noe problem. Vil anbefale en No. 370 Trolling Snubber w/ Sampo™ Ball Bearing Swivel for å redusere belastning og rykk på rigg og montasje. Braid er som kjent ikke særlig elastisk.

    Mer info finner du på http://www.scotty.com/fishing-gear-equipment/downriggers.htm

  2. Min wire rustet og røk i fjor. Skiftet til braid og har bare god erfaring med det. Er sterkere, lager mindre lyd og ruster ikke. Dersom det er behov for å kutte så er jo det også enklere. Det samme dersom det skulle bli behov for å skjøte. Eneste negative er at tellesystemet viser litt feil da braid er tynnere enn wire.

  3. Vi har fisket/pilket rundt torungen i arendal i flere dager nå og vi får ikke så mye som et eneste napp. Ekkoloddet viser mye fisk, men ingenting biter.

    Fiskesymboler eller "buer/måkevinger". Dersom du har funksjonen fiskesymboler på så er det etter min erfaring veldig mye som vises på ekkoloddet som fisk som ikke er det. Særlig gjelder dette langs bunnen. Min erfaring er også at typiske bunnfisk som feks torsk er vanskelig å se på et billig ekkolodd. Kanskje noe av forklaringen er at det ikke er så mye fisk der du fisker? Pilking er jo ingen heksekunst, så jeg tror ikke mangel på fast fisk skyldes at du ikke kan fiske. Er det lite fisk er det viktig å kunne tolke ekkolodd bildet så en finner fiske der den er. Finnes mange tråder om det på dette forumet og ikke minst på diverse trollingforum.

    Ellers så skader jo ferskt hail aldri... :)

  4. Alle produsenter av utenbordsmotorer har jo reklamer hvor de beviser at deres motor er best. Det er vel forsåvid også riktig, kommer bare ann på hva en måler. Når en varierer parameterne innen turtall, hastighet, type båt, støynivå, drivstoff forbruk, etc finnes det jo alltid en graf som viser at min motor er best!

    Alle av dagens utenbords motorer er vel også veldig veldig bra sammenlignet med eldre modeller. Personelig er jeg fremdeles generelt litt skeptisk til 2-takt, det er jo en grunn til at alt annet benytter 4-takt. Selv gressklipperne bruker jo ikke 2-tak lengre. Selv er jeg strålende fornøyd med mine 200 Verado hester, og her er beviset for at denne er verdens beste!

    www.mercurymarine.com/look_deeper/head_to_head.php?ID=57&SortBy=Title&Section=outboardChecks&fourCyl135200=3

  5. Har lest på forumet og andre steder at denne autopiloten har trøbbel ved lave hastigheter. Er det noen som vet om dette fortsatt er tilfelle eller om seneste modeller er forbedret på dette punktet?

    Et spørsmål som kommer opp på de fleste forum for trolling/båtelektronik med jevne mellomrom. S1000 kan ikke nyttegjøre seg kompass data men bruker utelukkende posisjonsdata fra en GPS som grunlag for kurs og båtens orientering. Den kan heller ikke nyttegjøre seg data fra et kompass tilkoblet en GPS. Den bruker båtens bevegelse som beregningsgrunnlag for båtens orientering og forutsetter da at fartsretning = båtens orientering. Båtens orientering og kurs blir således begge deler beregnet ut fra historiske data i form av GPS plot. Jo større hastighet jo større avstand mellom plottene og jo mer nøyaktig blir både beregnet kurs og orientering. Ved lave hastigheter fungerer dette systemet ikke da produserte data ikke er tilstrekkelig nøyaktig. Vind og strøm medfører jo at båtens kurs nødvendigvis ikke er den samme som båtens orientering. En GPS oppdaterer seg typisk 1 gang i sekundet. Ved en hastighet på 3 knop blir det ca 1,5 m mellom hvert plott. Selv om dagens GPS systemer er relativt nøyaktige så blir dette et svært unøyaktig system.

    Jeg er ikke sikker på hvilke algoritmer enheten benytter seg av, men jeg vil anta at den øker tid mellom hvert plott ved lave hastigeter. Dette vil gi lengre avstand og derved et bedre grunnlag for beregning av hvilken (gjennomsntlig) kurs båten har holdt i perioden. Problemet da blir vel at den ikke juster ofte nok og derved kommer på etterskudd og styrer basert på foeldete data.

    Flere brukere har henvendt seg til Raymarine og etterlyst en oppdatering av software som muligjør bruk av data fra et kompass tikoblet GPS via NMEA 2000/0183. I følge de postene jeg har lest hevder Rymarine at dette ikke er mulig grunnet konstruksjonen av systemet. Så selv om kompassdataene fnnes i nettverket så kan ikke S 1000 nyttegjøre seg disse. S1000 fungerer derfor ikke ved lave hastighter og er uegnet for trolling under nordiske forhold. Derom du vil gjøre et "dypdykk" innen emnet er det mye og lese feks her: http://www.thehulltruth.com/search/query.a...rt=&custom-end=

    Langt svar på et kort spårsmål. Så lenge S1000 ikke kan benytte kompass data så vil den aldri kunne fungere ved lave hastigheter. Noe forenklet kan en si at ved lave hastigheter så vet auopiloten hverken båtens orientering eller hvilken kurs den har. Den mangler mao nødvendige referansedata for å kunne holde en stø kurs. Den har jo imidlertid en tiltalende pris, men siden spørsmålet er postet under trolling forumet så vil jeg advare mot denne for trolling. Sats heller på en Simrad AP24. Det kan fort bli dyrt å kjøpe billig...... :P:):P

  6. Outriggers er svært vanelig her på østkysten av USA, har vel tilgode å se en båt med sneller for pulker/planerboard - bortsett fra min egen da :lol: . De store fordelene er vel at det ikke påvirkes av bølger, og her er jo ofte litt bølger som er ganske krappe. Det andre er hastighet, man dorger vel generelt med mye høyere fart i varmere farvann, fra en 4-5 knt opp mot 15.

  7. Hei, tenkte kanskje noen her kunne hjelpe meg? Jeg har nemlig lyst til aa spandere en droemme fisketur paa samboeren min naar han blir 30 til hoesten til feks. Alaska. Han begynner aa stoenne av lengsel hver gang vi ser noe slikt paa tv hehe. Men jeg er helt groenn paa dette omraadet, hvor boer vi reise, naar er det sesong, pris ikke minst. Og kanskje er det andre steder som er bedre, har hoert litt om Russland feks. Er det noen som har vaert paa en slik tur og vil anbefale noe? eller noen som vet om jeg maa fikse alt selv eller om det finnes noen bra arrangerte turer? Alle tips mottass med takk!! Hilsen Pia

    Kommer vel litt an på hva du/dere er ute etter, og hvilken type fiske (flue, dorging/trolling, pilking, slukfiske etc). Dersom målet er både fiske og villmark så er det vel lite som kan måle seg med Alaska og Canada. Her kan du lese noen tips fra bla en tur vi gjorde i 2000. https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?...&hl=alaska&st=0

    Dersom det er variert fiske kombinert med andre former for ferie så hadde jeg vel satset på karibien og/eller USA. Med dagens lave dollarkurs får en bra utelling alle disse stedene. Karibien, Florida, N og S Carolina har et meget bra fiske etter billfish (alle typer sverdfisk), tunfisk, mahi mahi, king makrel, barecuda, hai, bonefish, tarpon, redfish for å nevne noen. Guider er stort sett tilgjengelig i hver havn, og man kan kombinerer fiske med andre ferieaktiviteter etter smak og behag. med 100K får en gjort mye i disse områdene. God tur!

  8. Skjønner ikke hvor bildene er blitt av, men her ser du noen bilder av løsningen jeg valgte http://forum.trollingfiske.org/viewtopic.php?t=779

    Båten er en SeaPro 228 CC. Dollerkursen er vel bra om dagne mtp å importere fra USA. Husk bare på at båten MÅ være CE merket ellers så støter du på problemer i tollen. Jeg skal ha båten med meg hjem om noen år, så den er lever CE merket fra produsenten. Ellers så finnes det vel noen firmaer her so CE merker i ettertid. Hva slags båt er du på jakt etter?

  9. Ville vel også anbefalt 4-takt, særlig for en båt som skal brukes til trolling, dorging eller av andre årsaker kjøres mye i lav hastighet. Ellers så er vel både Etech og Optimax gode 2-takt alternativer ift ytelse, vekt og drivstoff forbruk. Når det gjelder amerikansk versus japse så vil jeg hevde at både Verado og Etech er bedre alternativer mtp tekniske løsninger, drivstoff forbruk og ytelse ift til vekt, men det er jo litt avhengig av størrelse på motor også.

  10. Vannvittig pen båt!

    Monter snellene i forkant av stangorgel - på siden. Så monterer du en trinse foran der igjen som planerboard lina kan løpe igjennom. På denne båten trenger du ingen mast :)

    Ønsker du et tilbud på Grizzly planerboard er det bare å ta kontakt.

    Lykke til - dette blir BRA!

    Satser vel på en Big Jon tenker jeg. Tenkte jeg skulle klare meg med en snelle som kunne brukes på begge sider, men det er vel like greit å montere to.

    Har absolutt ikke peiling på hva du bør gjøre.

    Men du har en kanonlekker båt!

    Litt misunnelig!!

    Tar du med deg folk fra gamlelandet ut på fisketur, hvis de dukker opp på besøk?

    Det lar seg vel ordne dersom vær og tid tilater det.

  11. Er ferdig med å rigge båten med elektronikk, og skal nå begynne med trolling utstyret. Downriggerne kommer jeg til å montere på ”gimbals” i stangholderene nedfelt i siden på båten.

    Tenkte jeg også skulle montere en planer board snelle som muligjorde bruk av planerboard på begge sider. Har ingen erfaring med planerboard fra før, så jeg trenger litt kyndig veiledning. Kommer ikke til å bruke mer en planerboard av gangen. Regner med jeg kan montere snellen rett på T-toppen og derved klare meg uten mast. Jeg antar midt på foran eller bak er de mest aktuelle stedene. Bak kan snøre kanskje komme i konflikt med stenger etc, og foran har jeg ingen stangholdere for bruk sammen med planer board. Permanente stangholder foran vil også skygge for radaren. Kan jeg for eksempel montere snellen foran og bruke de 4 stangholderne akter på T-toppen for stenger som brukes sammen med planerboardet? Noen som har noen anbefalinger/tips??? Her er noen bilder av båt/T-top.

    45415_s.jpg

    45412_s.jpg

    45413_s.jpg

    45414_s.jpg

  12. Takk Abbor,

    Pr nå har jeg koblet plotteren opp mot GPSen for å kunne motta posisjonsdata. Dersom det ikke er mulig via NMEA 183 på Lowrance så kan denne inngangen frigjøres til digitalt kompass. På utgangen kan både VHFen og det digitale speedometeret lytte samtidig. Konklusjonen blir jo da at jeg har nok porter som det er og trenger ikke en multiplekser like vel. Penger spart ;) , men jeg går og tenker på en autopilot så med mindre den er NMEA 2000 så trenger jeg vel en på sikt....

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.