Gå til innhold
Fiskersiden

bjs

Medlemmer
  • Innholdsteller

    125
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjs

  1. Hei!

    Jeg bor for tida på sunnmøre men er egentlig fra østlandet.

    Jeg har jo etterhvert lært meg en del lokale sunnmørsuttrykk, men sliter fortsatt litt...

    I lokalavisa forrige uke hadde de en reportasje om garnfiske av røyr (eller røye som jeg ville ha kalt det), og det blei også nevnt at vannet hadde en del kræde (som vel er småørret).

    Men det sto også at det på slutten av 70-tallet hadde vært satt ut Tunhovdaure der.

    Er det noen som vet hva Tunhovdaure er?

    Tunhovdørret er som navnet indikerer en ørretstamme som er stedegen i Tunhovdfjorden i Buskerud og har vært brukt og brukes mye ved utsetting i andre vann. Det har vist seg at denne ørreten har meget gode predatoregenskaper da den tidlig i livssyklusen går over på fiskediett og har vist seg svært effektiv i nettopp overbefolkede røyevann. Har selv erfaring med dette fra eget fiskevann. Den største Tunhovørreten i "mitt" vann var på 12,2 kg.

  2. Kjuke er det beste etter min erfaring. Dette kan du enkelt lage selv. Gå butikken og få noe h-melk som har gått ut på dato. Hell f.eks. 10 liter melk ned i en stor kjele og sett på svak varme. Varm opp til det blir omtrent lunket og hell oppi litt surmelk (orginalt løype) og melken vil etterhvert skille seg og ostestoffet flyter opp. Øs av ostestoffet og putt det i melkekartongene igjen. Billig, enkelt og effektivt. Men et tips er å fôre sparsomt grunnet at det er tøft for røyemagene i for store mengder.

  3. nå har ikke jeg vært oppe i fjellsjøen men bor like ved, og den siste en og en halv uke har det vært greit i sjøene rundt her.

    syns fjellsjøn har blitt litt sær dem siste årene, vis du skal opp dit så test gjerne trøsjøn og.

    Takk for tips! Men vet om det finnes Ephemera Vulgata der? Mener å huske at det er grei vannkvalitet der og tenkte det kunne være mulighet for EV.

  4. Har selv en Pool 12 bellyboat som jeg er meget fornøyd med. To luftpølser og båten danner en spiss. Luftputer i rygg og sete gjør at man sitter relativt høyt. Anbefaler dog å kjøpe skikkelige svømmeføtter med bra flex så du slipper å ødelegge anklene. Dessuten anbefaler jeg deg å kjøpe en tilhenger til sykkelen så du kommer deg litt inn i Marka uten å måtte bruke flere dager. Dessuten slipper du å ha belly og utstyr i sekk på ryggen. Det er tungt! Det er forsøkt og ikke å anbefale.

  5. Jeg skal i åsa i mårra jeg også, så kanskje vi ses :)

    Ja, jeg så deg vel kanskje. Vi hadde isfiskekonkurranse i Oslomarka JFF. De fleste av oss satt på vestsiden i Åsa, men jeg hørte rykter om at det var konkurranse på østsiden av vika også. Fikk en god del abbor i går (det var jo det eneste som gjaldt i konkurransen), men i tillegg mistet jeg et par myshkaer, en pimpel og en balanse i gjeddekjefter så de var i hvert fall i støtet i det området jeg satt. Holdt faktisk på å få opp ei gjedde på anslagsvis to-tre kilo på myshka, men etter å ha kjørt den en stund gikk det som det måtte gå. Uansett en knall dag i Åsa, varmt vær og bra med fisk.

  6. Genial rapport! Spesielt det med å våkne med slaps på soveposen, det er sånt man husker lenge. Hvis man ikke hater bittelitt når man er ute har det en tendens til å gå i glemmeboken. Det er slike ting som gjør at karakteren blir styrket - og det er det viktigste av alt! :blush:

  7. Prata nettopp med ray. han hadde skravla med en som sier det er 15 - 20 cm i åsa. Så du kommer nok utpå :) Vasspesten under isen kan være skummel da sola tar tak, og smelter den fra undersiden, så det er ikke helt ufarlig.

    Det er mottatt. Ispiggene skal henge rundt halsen.

  8. Fino, Daggers! Skal sjekke ut Norge i bilder om det ligger noen bra oversiktsbilder.

    Til Sofafisker'n så gjelder det å se etter sund hvor det kanskje kan strømme litt, viker som kanskje blir fortere oppvarmet enn andre områder, bekke/elve utløp, bunnforhold, grunner, overganger fra dypt til grunt. Det er egentlig en hel rekke faktorer som kan påvirke fisket og noen eksakte svar finnes ikke. Men de få faktorene jeg har nevnt er i hvert fall med på å påvirke. Så er det opp til hver enkelt å gjøre egne erfaringer. ;)

    Er ikke kjent i området så kan ikke hjelpe deg med konkrete tips, men anter at det helt sikkert er mange gode plasser der. Hvis ikke du får noen heite tips, så anbefaler jeg å ta en titt på Norge i bilder. Der kan du sitte i ro og mak og finne deg noen gode plasser, hvis du vet hva du skal kikke etter da vel og merke :rolleyes:

  9. Er det noen som har noen tips om overnattingsmuligheter på Hvaler i begynnelsen av april? Dessuten lurer jeg på om det er gunstig å ha båt for å komme seg til de beste plassene? Vi drar nedover en liten gjeng i begynnelsen av april, men vi har aldri fisket SØ der før så tips av alle slag mottas med takk. smile.gif

    Prøver tråden her også siden det ikke akkurat haglet i svar på sjøørret-delen av formet. Jeg ber altså ikke nødvendigvis om nøyaktige fiskeplasser. Det forstår jeg at folk ikke vil dele, men bare tips til utgangspunkt for fiske og andre tips som nevnt. Men det er klart, hvis noen vil dele en halvbra fiskeplass kan de sende det på pm.

  10. Vanskelig når det er så stille men ikke mindre utrolig spennende

    Jeg tror kanskje løsningen ,sånn forholdene var på bildet,ligger i forskjellige myggvarianter i krok 16-24.Palmermygg ,med hackle over det hele.Fjærmyggklekker,med et lite fronthackle.Og tilslutt fjærmyggpuppe hvor du nesten bare har et lite hode.

    Bindebeskrivelse finner dere sikkert et sted på nettet :unsure: 0,10-0,12 fortom og vis forsiktighet :D

    Edit:Jeg syns forøvrig det er endel små prikker på vannet på det øverste røyebildet(om det ikke er støvet på skjermen her) ,så om fotografen kunne lagt ut en større versjon hadde det vært fint:)

    Har testet en del mygg på setra, men det er stort sett umulig med noe som er tørt. Fjærmyggpuppe er nok det som funker best.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.