Gå til innhold
Fiskersiden

Bo B.Pedersen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    161
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bo B.Pedersen

  1. Blokhus er nok ikke det mest utpreget sted for SØ fiske i Dk.. Liker du heftige bølger og til tider sterk vind så er der vel en mulighet. I tillegg er der ekstremt mye understrøm i vandet der så vær forsikteig hvis du prøver deg. Jeg ville nok satset på å kjøre litt sørover inn i Limfjorden ved Løgstør eller aggersundsund

    Der kan du uansett vejr finne et passende sted for fiske i tillegg vil jeg mene at sjangserne er mye størrer der enn ved Blokhus...

    Alternativt kan du dra til Lild strand der har jeg hørt om gode forekomster av SØ på vårparten men man må ha vind og vejr med seg... I tillegg er wadere et must da der kan være langgrunt i DK..

    Håper dette kan hjelpe deg litt på vei til en fin tur derned.

    Hilsen Bo

  2. Hei allesammen :thumbsup: Jeg prøvde å finne bindebeskrivelse av den fantastiske flua på nettet men mislyktes. Jeg klartet ikke å finne noe. Er det noen som kjenner en link som har bindebeskrivelsen av den flua eller har noen tips? Jeg setter stor pris for alt hjelp jeg kan få :)

    m.v.h. Tasos

    Her er den også !

    Pattegrisen

    Krog:

    Partridge CS54 str. 4-8

    Tråd:

    Pink

    Hale:

    Tealfjer

    Halehackle:

    Whiting spey hackle salmon pink, evt andre farver

    Følehorn:

    Sandfarvede ultrahair

    Øjne:

    Golden shrimp eys, evt andre farver

    Rib:

    Ca. 0,15 mm nylon

    Belastning:

    Tynd eller rund tungstensplade på undersiden af krogen

    Kropshackle:

    Whiting spey hackle salmon pink, evt andre farver

    Krop:

    SLF saltwater dubbing soft shell

    Rygskjold:

    EP fibre shrimp pink

    Ophavsmand Morten Øland/Claus Eriksen

  3. Ok, hvad/hvor er onifaratangen, og får man spørge hvad du dorger med efter HØ?

    Som sagt er jeg mest rutineret i meite/pirkefiskeri, så et par tips ville værre velkomne;-)

    Er makrelhekle det man på dansk kalder for makrelforfang? Jeg syntes heller ikke jeg har haft så meget held med makrellerne. Dem plejer jeg dorge efter langs garntangen og ud til odden, ca 25 meter fra kysten - er det helt forkert??

    Tak for at du tager dig tid til at hjælpe.

    Hei Neon og tak for dit svar. Hvor omtrent ligger Heia? Kansje du kan plotte det ind på et kort for mig. Det ville da være forsøget værd at seile dit.

    Venlig Hilsen

    Macchino

    onifaratangen er = omkring faratangen !!! og det er spidsen du runder før du sejler ind i vesterelva ! dette er et ypperligt sted og dorge efter makrell ! eller for den sags skyld meite efter dem med en reje eller angsild på krogen !

    Har brugt wobblere, blink & spinnere til at dorge efter HØ

    Bo

  4. Hej Bo, og tak for dit svar.

    Jeg har tilgang til en terhi 440 jolle med 10 hk johnson påhængs motor.

    Det er bestemt ikke kun torsk og flate som er aktuelt. Lange, sej, lyr, havørred (Sjøørret på norsk?), makrel osv er bestemt også interessant. Ørred har jeg efterhånden givet op med og fange, da det ikke er lykkedes mig at få en endnu, på trods af at jeg troligt har stået på klipperne overfor rauer siden jeg var 7 år.

    Venlig hilsen den første Danske;-)

    Jollen begrænser stederne en del, men den er jo ypperlig for at "dorge" efter havørred ( sjøørret ) og området fra engelen onifaratangen burde give en enkelt eller to i ny og næ ! har selv haft utallige turer både i fjor og i år uden resultat med HØ men når det løsner så bliver det fint heroppe !

    Men angående de andre typer så er jeg ikke helt sikker på nogle gode steder men skal undersøge det nærmere ! Makrellen burde kunne fanges i store mængder ved hjælp af "makrelhekle"

    Hilsen Bo

  5. Hej alle.

    Beklager at jeg skriver på dansk, men jeg håber i forstår meg likevel.

    Vi har i familien en hytte ret overfor rauer. Jeg har nå fisket der i juli måned (fra båt) de sidste 20 år siden jeg var en lille dreng, men fanger altid bare små torsk under 1,5 kilo og flate (og lidt makrel).

    Kender i nogen steder man kan sejle hen i nærheten hvor fiskene er lidt større, så ville jeg være jer svært taknemmelig.

    Bedste hilsener

    Maccihno

    Det gør ikke noget at du skriver på Dansk !! hehe

    Er ikke så sikker på at der er mange steder tæt på som huser mange fisk større end 1,5 kg men de findes da her i distriktet....

    Hvilken type båd er det du har tilgang på ? og er det kun torsk og flade som er aktuelt ? lidt lettere og finde et par egnede pladser med den info !

    Hilsen en anden Danske

  6. Hva er beste måten å fange horngjel på egentlig? Liten sluk høyt i vannet? Tar de på agn?

    De er veldig glade i sildestrimler fisket med dupp !

    Ellers er flipper sluken i blå og sølv konge... eneste som kan være en fordel er at sette en swivel mellom sluk og krok ! da får man ikke så mange mistede fisk

  7. Dorga Mossesundet i 4 timer i går,1 torsk 4 sei og en hornjævel :lol: Nå er dritten på plass....

    Blei tatt horngjel i søndags også !!

    Er faktisk en fantastisk fighter på lett utstyr og ganske moro at fange da !!! pluss det er slet ikke så dårlig en matfisk heller !!

    Moro at fighte dem på flue også !! Husker jeg ikke helt feil så var det Mickey Finn som var den ultimative flue til dem ! Brugte mange timer i ungdommen på denne fisk i Danmark !

  8. Var ute igår i årefjorden fra 04:00 - 10:00. Kjempeflott vær selv om jeg må innrømme at det tar på litt å stå opp så tidlig, men måtte jo beregne høyvannet :glare: (har trua på høyvannet).

    Må innrømme at det var veldig frustrerende, aldri sett så mye fisk følge etter jeg uten å få noe. Begynte virkelig å lure til tider når ingen ville ta. Hva gjør jeg feil skrek jeg inni meg. Kanskje bare ørreten var finspist på morran :glare: .

    Noen som har gjort lignende erfaringer. Er det evt noe triks?

    Prøvde det meste av forskjellige typer fluer. Reker, sildeimitasjoner, tanglopper osv. forskjellige farger og såklart. Og så varierte jeg veldig med inntrekk og.

    Jeg har et eksempel som skjedde flere ganger. En relativt stor fisk følger etter. jeg begynner å se flua og fisken i vannet. Hva kan jeg gjøre for å trigge fisken? Prøvde å stopp helt opp litte grann, men da mista den HELT interessen og forsvant. Prøvde å dra fort inn(rykk og napp) for å leke redd reke, men da var det akkurat som om det gikk for fort. Fatter hvertfall ingenting jeg. Skal ikke være mulig å ikke ta noe når alt lå sånn til rette trodde jeg, men der tok jeg hvertfall veldig feil.

    Hva fisker dere andre mest med nå foresten også. av ren nygjerrighet. Reker og småfisk imitasjoner skal vel være greit å imitere nå som vannet er varmere.

    Trodde jo mer jeg fiska jo flere svar skulle jeg finne, men ender visst opp bare med mer spørsmål egentlig. Er nok grunnen til at dette er så artig og :lol: .

    Det eneste vi fikk dem til å bite på var en liten svart tangloppe ! " Märla " er navnet på den på fiskefluer.com

  9. Du får ølle litt mindre da vettu...hehe

    Eller gjør som meg,kjøp stang og snelle til dama:) Ho er kjempefornøyd med en fireblood..krever ikke så mye disse damene..

    Enetse minus er at det er litt *støy* når ho sveiver.Sikkert pga at ho bruker fireline?

    Men det gjør det faktisk på stellaen min oxo,og jeg bruker vanlig sene. Kan det ha noe med kvaliteten å gjøre?

    Tipper ikke der er sjangs for at jeg kommer til å ølle litt mindre, da får jeg andre etter meg som ikke er like blide som fruen, de liker å se fotball i baren hos meg av en eller annen grunn ( kan ikke skjønne hvorfor ) :)

    Ang. utstyr til konen så er hun ikke så kravstor ! hvis hun skal fiske så er det med håndsnøre fra båten av.. helst etter makrellen !! blir bare for lite vi får fisket sammen :D

  10. Nekter deg å dra igjen idag???nei nei det er ikke sånn det fungerer bo... hehe man bare sier nå drar jeg å fisker hadet bra. kommer når jeg kom mer sånn fungerer det hehe

    Dette er prøvd.... Ingen success i huset mitt !!! Som du også vet så brygger jeg jo øl i tillegg til fisket og den kombination har tatt alt for mye tid i det siste :angry2:

    Så må prøve å begrense litt av det hele en stund fremover... ;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.