Gå til innhold
Fiskersiden

KaNi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KaNi

  1. Har sett litt på Shimano Antares CX Spinning 240L 3-14gr, som jeg skal bruke til ørretfiske. Dette er vel en god stang til det bruket?

    Og hvilken snelle passer bra til den? Til rundt 1000-lappen.

    Jeg får Shimano Stradic Ci4 1000 til 1000 kr. Vil den passe bra? Eller må jeg opp i 2500 str?

    Hvor får du Stradic til den prisen?

  2. Kanskje jeg kan snikelåne denne tråden litt..?

    Jeg trenger ei stang til slukfiske OG meitemark. Rundt 4-14 gram, tenker jeg. Men jeg har lest at ei slik stang ikke bør ha rask aksjon, for da nykker man av meitemarken, så den bør vel være noe midt i mellom...?

    Noen som kan tipse om ei god stang til begge deler (sluk og meitemark/dupp) for fiske etter ørret? Jeg tenkte i utgangspunktet på ei 4-delt stang, siden en slik vil være lettere å ta med seg. Jeg har jo tenkt mye på Guideline Expedition, men denne har vel relativt rask aksjon, så er kanskje ikke så perfekt for meitemark, eller?

    Pris rundt 1000 kroner, og tenkte på lengde 9'. Burde jeg gå for en kortere?

  3. Stradic er en gammel klassiker her på berget også, og har mange svorne fans. Men en advarsel er på sin plass: kjøper du en Stradic, vil du aldri kunne gå tilbake til billig-haspler igjen :D

    Det er det jeg er redd for :) Men den er altså så god som jeg har fått inntrykk av?

    Kjøper du ei Guideline Expedition eller LPXeV2 så er det jo nesten synd og skam og sette på ei plastikksnelle til 200.- :startle:

    Syns du skal koste på deg selv et skikkelig USA souvernir !

    9`6 stang med Stradic Ci4 1000F/2500F - Yummi :money:

    Stradic CI4 er nå også i salg gjennom norsk importør som gjør det betydelig lettere med garantisaker og reservedeler hvis det skulle være behov for dette.

    God tur!

    Takk :) Jo, det er kanskje ille å skjemme ut ei så flott stang (hvis det blir en av de nevnte) med ei billig snelle. Tenker på 1000-utgaven, i så fall. Tror de koster det samme.

    Jeg får kikke litt rundt å se :) Det er jo nesten det morsomste.

  4. Du bør ihvertfall stikke innom en av de store (bass pro, sportsmans wharehouse, G.I. Joes) og se. Det er en opplevelse i seg selv. Men det er jo latterlig mye å spare på sneller, snøre, og terminal-utstyr (wobblere, jigger, paravaner, etc etc), så det er i praksis umulig å ikke handle noe.

    Som nevnt er utvalget av flerdelte stenger veldig dårlig. Når du spør om reisestenger blir du geleidet til stativet med de to-delte :)

    Jeg tviler for at det blir stang-kjøp, da, men det er vel en opplevelse i seg selv å ha vært der, som du sier.

    Jeg får stikke innom en av disse plassene hvis det treffer slik, så finner jeg nok alltids noe å kjøpe. Må si jeg har veldig lyst på den Stradic-snella, men den er nok altfor mye snelle til mitt bruk. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt på Shimano Exage, men den hadde de selvsagt ikke. Stradic er vel i utgangspunktet laget for det amerikanske markedet, men er nå kommet til Europa.

  5. Om to dager reiser jeg til USA på roadtrip for tre uker. Jeg starter i Miami før jeg kjører ut til Key West, tilbake til Miami, New Orleans, Memphis, Nashville, Savannah, Miami. Men nok om det.

    Jeg fant nemlig ut at det er veldig billig for fiskeutstyr i USA. Jeg kan for eksempel nevne sneller som Shimano Stradic CI4 F, Daiwa Ballistic 2500SH osv. osv. som koster godt under halv pris av det vi må gi i Norge. For min del er dette egentlig litt overkill utstyr, men jeg lurer på om det ikke uansett ville vært dumt å la en slik sjanse gå fra seg...?

    Jeg sitter og ser på denne nettbutikken i Florida: www.basspro.com. Her har de veldig mye fint, og jeg lurer på om jeg skal svinge innom. Jeg har siklet litt på Guideline Expedition-stanga, men de har ikke denne her. Noen som vet om en stang som kan være lik denne? Helst 4-delt, 9'-10'.

    Grublingen min går vel egentlig ut på: Er det dumt å ikke kjøpe noe "dyrt" utstyr her borte, selv om det er litt for mye utstyr til mitt bruk? Jeg klarer meg sikkert fint med ei snelle til 200 kroner, men kjøper jeg noe dyrere, så har jeg det lenger, tar bedre vare på det, blir mer glad i det, etc.

    Andre sneller/stenger som kunne vært verdt en titt (hvis man tar utgangspunkt i basspro.com)?

  6. "Bokstavkodene" er på ingen måte lett å skjønne. Det er heller ingen standard på betydningen av disse eller hvordan disse brukes hos de forskjellige produsentene....

    Shimano er gangske ryddige i så måte og vi kan i det minste se ett mønster. De bruker som regel F i navnet på sneller med frontbrems. R - rear, indikerer bakbrems.

    Den siste bokstaven står ofte, om ikke som regel, for hvilken versjon/utgave av snellen vi snakker om.

    En ny modell vil således få navnet FA om den har forbrems, eller RA med bakbrems. Senere utgaver og oppgraderinger vil da få neste bokstav FB,RB. - FC/RC - FD/RD osv...

    Shimano Stella er i øyeblikket på FE.....

    I tilfellet Exage er det FC som er siste modell.

    Utstyret du har valgt er gode ting som du vil bli svært fornøyd med. Om noe kan du vurdere å vente til Guideline gir ut den nye 4-delte LPXeV2 stanga. Denne bør bli meget bra.....

    Takk til begge for oppklarende svar.

    LPXeV2 ser interessant ut. Skal lese litt mer om den. Ser også at det er etterspurt mer informasjon om den i andre tråder her på forumet. Expedition leveres uten tube, mens denne leveres med. Det er jo ETT argument for, om ikke annet. Har hørt og lest mye positivt om Expedition.

  7. Vurderer å kjøpe ei 9' Guideline Expedition og ei Shimano Exage FC 1000 (eller FA). Dette til ørretfiske i fjell og mark.

    Jeg lurer imidlertid på hva benevnelsen FC og FA og RC etc. betyr. Hva er forskjellen på disse snellene?

    Er det noen andre snelle-stang-kombinasjoner som heller anbefales til mitt bruk, som er lett ørretfiske i ferskvann?

  8. Fikk prøvd sniken her for noen dager siden. Var en snik med 20 kroker på. Egnet med seibiter på alle krokene. Hadde 1kg lodd i enden og kastet den ut på 200 meters dyp, så festet jeg den i ei blåse på toppen. Etter ca en halv time dro jeg den opp. Det var sinnsykt tungt. 2 5kg's brosmer og en uer på et par kilo var tungt å dra opp for hånd fra 200 meter. Trodde aldri jeg skulle bli ferdi å dra.

    Uansett, hvis jeg bare finner "uer-gropa" så skal dette med snik være veldig effektivt. Fattern og en kompis fisket en hel stamp med uer på noen timer på denne måten. Men jeg har forstått det slik at sniken vel kanskje er best egnet til å fiske med på noe grunnere vann :P

  9. EDIT: her på Fedje er det hovedsakelig lange, hyse, og av og til torsk og knurr, og brosme, og brosme, og brosme du får på krokene. Har jeg nevnt brosme, forresten? :)

    hehe... ja, brosme er en flott sak. Jeg håper bare den lar ueren ta noen av krokene hvertfall. Uer, potet og godt smør....mmmm... Det er snadder det. Er meldt godt vær her i Vesterålen til helga, så da er det rett ut på "lokket" for å fiske.

    :D

    Takk takk forresten :glare:

  10. Kan noen fortelle meg hvordan jeg fisker med snik? Tenkte å fiske etter uer på 200m dybde. Har en snik med 15 kroker på. Skal loddet være helt i enden, eller skal det være FØR krokene? Bør jeg ha mye slakk på sena?

  11. Ok.. Er ganske ny på dette området. Har fisket mye på havet her, men ikke med stang, snelle, topshot og fortom, så der har jeg en del å lære :)

    Har bestillt Penn Senator 4/0 HS, Lawson Powerjigger 7' 15-40lbs og 270 meter med Fireline 0,39mm. Hvordan skal jeg fylle snella? Skal jeg fylle den med f.eks først 100 meter mono, så 270 meter fireline og til slutt en fortom på 3-5 meter? Mellom disse bruker jeg en albright knute...? Er jeg på rett spor? Er jo bare helt grønn på dette :) Det dypeste punktet her i hadselfjorden er vel på rundt 250 meter...

  12. Hei, og takk for gode svar. Jeg tror jeg går for Penn Senator 4/0 HS, Lawson Powerjigger 7`/15-40lbs og Fireline smoke 270m 0,39mm. Hva er forskjellen på multifilament og monofilament forresten? Den jeg har valgt er multifilament. Har også fått med meg at jeg bør ha en fortom som ikke fisken eller berg kan gnage av. Ville jo tro at dette skulle være av noe sterkere stoff enn sene..?

    En annen ting; Hvis jeg skøter sene, kan jeg bare bruke en svivel? (tror det er det det kalles). Eller gjør dere det på en annen måte?

  13. Hei!

    Velkommen skal du være!

    Det er mange som er fornøyd med Penn Senator 4/0 HS, den kan du også bruke til mye annet fiske på dypet. Men det blei jo nylig satt Kveite rekord på litt over 200 kg. han brukte en 20-30lbs. Abu stang tror jeg. Sene tykkelsen er jeg usikker på. Men hvis du tar et søk på forumet på Kveite eller Kveite fiske ol. kommer det opp mye.

    Lykke til med kveite fiske B)!

    Mvh.

    Thomas 14

    Hei. Takk for det. Joda, har søkt og lest på forumet, men fant ikke helt svar på det jeg lurte på. Tror jeg går for penn senator 4/0 HS, men stang og sene er jeg mer usikker på.

    Hvis jeg skal fiske kveite på 100-200 meter, hva er det best å fiske med? Bør jeg egne med noe? Makrell, sei eller reke eller noe?

  14. Jeg tenkte å prøve meg på kveite her oppe i vesterålen, men jeg må først kjøpe stang, snelle og det jeg trenger. Er nyfrelst på havfiskeområdet. Hvilken stang og snelle bør jeg gå for? Noe som tåler en trøkk. Vil en Penn Senator 4/0 HS snelle gjøre jobben godt eller? Har lest og lest, men er fremdeles litt usikker. Kveita kan jo bli ganske stor hvis jeg virkelig skulle være heldig. Noen som kan anbefale stang og snelle til skikkelig havfiske til en ok pris? Vil ikke over 2500 kroner, hvis det lar seg gjøre med de kravene... Hvilken sene bør jeg gå for?

    Edit: Så ser jeg at Penn Senator vel ikke er en havfiskesnelle...? Kanskje jeg skulle gå for en tld 20 da? Er det en snelle som kan fiske litt tungt?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.