Gå til innhold
Fiskersiden

Callen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    46
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Callen

  1. Hei igjen, lurer på korleis eg får hai på kroken fra land eller lettare sagt kordan eg fiskar etter hai ? takkel, forhold, andre ting. Har veldig lyst å få en hai, svarthå, pigghå, hågjel osv. Og en ting til, er det best å fiske sånne type fisk med "lyse" auge ut i frå det eg ser på bilde om natta ?? Vil cracklight tiltrekke dei ? Svar tas gjerne imot takk ! :) Har ikkje så mange arter på lista, men det vil eg gjerne forbedre :)

  2. Hei der, var på botnmeite igår eller ka det heite og tenkte eg kunne lage ein liten rapport.

    Det var første gang eg fiska på den måten. Har alltid fiska med sluk fra land, men det har nok sikkert endra seg no :lol:. Eg gjekk bort på såkalte "Storekaia" her ute som bestemora mi bur kl. 20.00 sånn ca. Starta med at eg måtte ha noke agn å feste på krokane og tok eitt par kast med sluk. Brukte Stingsild og fekk en ganske stor makrell. Skjærte buken opp i strimlar og festa på begge stengene eg hadde med. La dei ifra og venta..Etter litt såg eg at den eine stanga hadde noken smårykk. Eg drog opp og fekk en Sypike, trur eg, på 18 cm ( hadde ikkje vekt med meg ).

    61539_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/24328/61539.jpg

    Eg agna på med makrell igjen og la den stanga fra meg so lenge. Gjekk bort å kjente på den andre stanga og kjente at det var noke på den. Drog opp og blei overraska. Idet takkelet kom opp i overflata satt den fanken meg en ganske stor krabbe på snøret og åt på agnet. Men uheldigvis slapp den den takkelet og eg mista den :lol: Tok på en ny strimmel med makrell og kasta ut igjen i. Med en gang snøret var i botten satt det en 1,2 kg lyr på. Ikkje stort, men den var fin den..Kom heim igjen sånn ca. kl.22.30 og overbevisste mora om at det faktisk virka med paternoster snøre og alt det greiene der som ho ikkje hadde noke tru på :) Det var det.....

    61540_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/24328/61540.jpg

  3. Korleis fisker man havmus, havål, pigghå, hågjel, svarthå osv. om natta ? Er det akkurat samme som på dagen ? Korleis ser ein takkel du bruker til disse forskjellige artene ut ? Bilde ?

  4. Hei, er det sild og brisling ein helst skal bruke til agn under duppfiske i sjø ? Eller går det med makrell og sei og ??

    Kas krokstørrelse bør vere til SØ ? Ein siste ting til, kor langt burde snøret vere under duppen eller krokfortommen ? Bør det også vere lett blylodd på snøret ?

    Pleier ikkje å fiske noke med dupp, so eg vil prøve det etter SØ'en i sjø. Håper på raske svar :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.