Gå til innhold
Fiskersiden

Varren

Medlemmer
  • Innholdsteller

    31
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Varren

  1. Da jeg ikke hadde anledning til å være med på Rogalandstreff på fredag, dro jeg og pappa ut i dag.

    Sterk fralandsvind innbød til å teste noe for meg utestet - seildupp-meite.

    Tanken er at en seildupp drar et sigarsøkke med lang fortom etter seg - slik at agnet, en strimmel bue, skal ligne en svømmende tobbis.

    Allerede på første driv sitter det en. Størrelsen er pen.

    1120 - grei start.

    (Bilder kommer så fort fiskevatn.no er oppe og går)

    Dejligt med Psetta Maxima flot fangst metode den skal prøves i DK snart....

    Da jeg ikke hadde anledning til å være med på Rogalandstreff på fredag, dro jeg og pappa ut i dag.

    Sterk fralandsvind innbød til å teste noe for meg utestet - seildupp-meite.

    Tanken er at en seildupp drar et sigarsøkke med lang fortom etter seg - slik at agnet, en strimmel bue, skal ligne en svømmende tobbis.

    Allerede på første driv sitter det en. Størrelsen er pen.

    1120 - grei start.

    (Bilder kommer så fort fiskevatn.no er oppe og går)

    Dejligt med Psetta Maxima flot fangst metode den skal prøves i DK snart....

  2. Hej hej !

    Tænkte mig en tur ned til Lindesnes næste uge da je har været så heldig at låne en hytte der :) I den anledning lurer jeg på fiske efter flyndre helst pighvarre fra båt da jeg ikke er kendt der i det hele taget !!!

    Send gerne PM På forhånd tak.

    God sommer Varren

  3. Da jeg har planlagt at ta til Vassøy imorgen for at besøge en kammerat trenger jeg lidt hjælp ang fiskeplasser fra land på Vassøy (har aldrig været der før..)

    Senere tænkte jeg mig til Frøylandsvatnet for at fiske ørret, hvad bør jeg fiske med her ?

    Iøvrigt kan jeg melde om masse små lyr i overfladen efter kl 20.30 de sidste aftener under Hundvåg broen.

    Har taget en del fisk morsomt men bare smått !!! (går det an at bruge disse som agn ??)

    Ha en dejlig dag i solen folkens :)

    Send gerne PM :):)

  4. Hei.

    Var på isen i går. Prøvde etter treig vinterørret. Kjempetur selv om det ikke ble noe fangst. 40-50 cm stålis med 15 cm overvann gjorde det litt småfuktig på beina, men holdt varmen med gjentatte kaffikok...

    Det jeg lurer på er om dere vet om noen som selger levende mark/makk her i området? Var ute å lette, men det var ikke mye å finne i de øvre 50 cm av jordskorpen...

    Skulle hatt ei "spann" til turer utover vinteren.

    Mvh

    Lars

    Prøv på nettet skittfiske feks, eller denne den der skibsproviant ved hansen hjørnet de har lidt specielle ting tobis bla :)

  5. Har dykka mellom mosterøy og fjøløy og der er som Øystein sier mye dritt på bunnen. Av fisk var det for det meste skrubber og noen rødspetter. Men et ligger store mengder død vegetasjøn overalt + søppel...

    Ok mange tak ... Så det dere siger at jeg fisker på en søppelplass he he...

  6. Fjøløy fyr om vinteren fandt jeg ud af er dødsens farligt og koldt som bare sat** Pruuuhh

    og bratt som ja... bratt :blush: .

    However på vejen tilbage til mosterøy tog vi en lille swing nedom Voll kai (hvis det er det det hedder)

    Nede på den fine kaien som den nu var med vind regn og mere end en regnbue, der blev jeg blev sku så glad at fisken næsten kom i anden række :)

    Når det nu er sagt synes jeg at denne plassen med noe sandbund lidt spættet og tilpas dybt ! Kan være

    god til våren. Måske enda min bedste ven Psetta Maxima kommer innom.

    Hvem ved...

    Hilsen Varren

    NB ! Karleif har du tømmermænd idag ???

    He he jeg tok en plast hanske jeg...

  7. Fjøløy fyr om vinteren fandt jeg ud af er dødsens farligt og koldt som bare sat** Pruuuhh

    og bratt som ja... bratt :blush: .

    However på vejen tilbage til mosterøy tog vi en lille swing nedom Voll kai (hvis det er det det hedder)

    Nede på den fine kaien som den nu var med vind regn og mere end en regnbue, der blev jeg blev sku så glad at fisken næsten kom i anden række :)

    Når det nu er sagt synes jeg at denne plassen med noe sandbund lidt spættet og tilpas dybt ! Kan være

    god til våren. Måske enda min bedste ven Psetta Maxima kommer innom.

    Hvem ved...

    Hilsen Varren

    NB ! Karleif har du tømmermænd idag ???

  8. De to siste årene nå har jeg hatt som mål at jeg skulle ta en fiskeart på sportsfiskeutstyr i Norge som ingen hadde fanget før. Hvorfor jeg har hatt dette målet har nok flere årsaker, men det begynte, som for alle andre som har havnet på skråplanet, men en vond barndom. Fra jeg var en neve stor har jeg ligget, svøm eller stått i fjære og myst ned mot alle de rare skapningene som det våte element rommer. Med en far som villig supplerte meg med hover, teiner, ruser og alt annet jeg måtte trenge for å gjøre dette, og en mor som fulgte meg rundt og lot meg holde på i vann hele dagen uten frykt for at poden på 4-5 år kunne drukne, bli våt eller spist av en hai, måtte det bare gå galt.

    Etter at jeg begynte å dykke ble det slutt på mikrofiske (jeg var jo ikke klar over at det var det jeg drev med da), og jeg hadde noen skikkelige uår der jeg fokuserte på andre ting som festing, jenter etc. Da jeg selv ble far, gjennoppdaget jeg microfisket, eller stintefiske som vi gjerne sa. Det var for meg, forbausende nok, en kjempeartig aktivitet, og da ungene reiste seg og forlot brygga, ble jeg liggende igjen og myse ned i vannet.

    I 2001 dykket Leif Bruntveit og jeg på en sandslette i Årdalsfjorden. Den var full av kutlinger som alle hadde hvert sitt hull i sanden å gjemme seg i. Jeg ante ikke da hvilken type kutling det var, men fikk tatt noen bilder og så var det hjem og kikke i Aschehougs store fiskebok. Vi fant ut at det antakelig var spisshalet kutling vi hadde funnet, og dette ble også senere bekreftet da jeg sendte bildene mine til forsker Ingvar Byrkjedal i Bergen. Etter dette ballet det litt på seg og i 2002 hadde Per Pethon, Ingvar Byrkjedal og undertegnede en artikkel i Fauna om denne kolonien av spisshalet kutling. Det viste seg at det var ganske spesielt å finne slike kolonier så langt nord og i Norge var slike tidligere bare registrert i Oslofjorden.

    Her er noen bilder fra kutlinglokasjonen i Årdalsfjorden

    rsv042cd10.jpg

    rsv013cd25.jpg

    rsv013cd24.jpg

    Det ble mange dykk med kutlingene. Både fordi de var ekstremt vanskelige å fotografere, og fordi vi fanget eksemplarer til Zoologisk museum i Bergen. Noen år senere sveipet jeg innom et par fiskeforum på internett, og der fant jeg andre enn meg som var interessert i små rare fisker. UTROLIG, det var andre syke mennesker der ute. Jeg var ikke alene (vel jeg hadde jo alltid hatt Leif Bruntveit da).

    I 2007 bestemte jeg meg for at jeg ville prøve å ta en fisk på stang som ingen hadde tatt før. Førstevalget var langhalet langebarn. Jeg satset noen ganger, både alene og sammen med Karleif uten at det ga noen andre resultat enn sandflyndrer og sypiker. Det å fiske med mikrokroker på neste 40 meters dyp har sine utfordringer……………og dessuten tror jeg nok at Karleif skremte mesteparten av fiskene siden han alltid skulle denge rundt med kongepilken sin.

    67492_s.jpg

    Selvpotrett av kutlingfiskar

    I år fant jeg ut at jeg ville forsøke etter spisshalet kutling. To turer ble gjort uten resultat før jeg utrolig nok klarte å fiske en spisshalet nå på onsdag. Turen foregikk som følger:

    Leif og jeg hadde avtalt å dykke sammen i Lysefjorden på onsdag, men siden jeg hadde fri etter 12 på formiddagen, fant jeg ut at jeg skulle satse litt etter spisshalet kutling først. Bilen ble pakket med fiske- og dykkeutstyr, og snart satt jeg på ferjen mot Tau. En time senere disket familien Bruntveit opp med middag til en sprøyte gal kutlingfisker og så var det bare å hive seg i båten. Spisshalet kutling finnes dypere enn 20 meter i Døvika, så jeg var helt avhengig av båt for å få dette til. Heldigvis lånte gamle Bruntveit villig ut robåten sin, og snart hadde jeg dregget opp midt på kutlingplassen. Det å fiske på 22 meters dyp etter microfisk har sine utfordringer. Jeg var veldig i tvil hvilken krokstørrelse jeg skulle bruke, men endte opp med en krok som tok et halvt rekeøye og vanlig søkke over kroken på den ene stanga. På den andre stanga brukte jeg en krok som tok et halvt haleledd av en reke og over den hang jeg et søkke og en slik nettingdings som en kan skvise en hel reke inni (heter det feeder?). Min erfaring med kutlinger er at de er veldig glupske, men jeg tenkte som så at hvis agnet var for lite, så ville de kanskje ikke finne det. Det blåste litt og vinden svingte båten hele tiden, så det å holde styr på stengene og prøve å kjenne om det var noe på stangen var en utfordring. Snart nappet det kraftig på den stanga med den største kroken og opp kom en hvitting. Den hadde slukt hele agnet og ble kastet til måkene. Mens jeg satt og strevde med å få agnet til å sitte på den lille kroken, stupte en svær svart skygge ned ved siden av båten. Jeg skvatt så jeg holdt på å ramle på vannet. Det var en diger havørn som hentet hvittingen jeg hadde fisket. Et fantastisk syn å få en så stor fugl så nært! Jeg ble sittende å betrakte den mens den fløy opp i åsen og satte seg til å fortære fisken.

    Da neste hvitting kom opp, hadde jeg en plan. Jeg kakket den og hev den høyt opp i luften slik at den landet like ved båten. Det varte ikke lenge før havørnen hang urørlig 20 meter over meg. Et flott syn som var verdt hele turen. Da hvittingen hadde drevet langt nok bort fra båten, hentet ørnen den og forsvant utover fjorden. Etter hvert overtok sypikene for hvittingen på stanga med den ”store” kroken mens jeg ikke fikk noe på den lille kroken. Selv om det var spennende hver gang det nappet kraftig, begynte jeg å bli lei. Lokasjonen med spisshalet kutling er også det stedet jeg har sett mest tungevar, så mulighetene var jo tilstede for artig bifangst, men når mørket begynte å sige på, begynte tvilen å melde seg. Ville jeg klare dette?

    Jeg bestemte meg for å flytte meg 20 meter og forsøke et nytt sted. Da jeg begynte å sveive inn snøret med den lille kroken, syntes jeg det kjentes litt tyngre ut og ganske riktig. Opp kom en spisshalet kutling! Etter den obligatoriske kutlingdansen rundt i båten, fossrodde jeg til land, hentet akvariet, forsøkte å ta noen bilder med skjelvende fingre, for opp på kjøkkenet til Leif og sølte vann mens jeg maste om foto, blitz, nål, vann etc.

    Jeg må bare si at det var et utrolig kick å få den fisken, tro det den som vil. Veien til målet er ofte kjekkere enn å nå selve målet, men jeg må si at i dette tilfellet var det flott å nå målet også. Og så må en ha såpass selvinnsikt at en innser at det jo er litt stas å være den første også da :lol:

    Noen bilder av fangsten.

    67463_s.jpg

    67462_s.jpg

    67461_s.jpg

    Kutlingen veide 7,02 gram og skal jeg tro Leif, er dette en svær spisshalet kutling. Ingen av kutlingene vi sendte til Bergen var tilnærmet så stor, så dette er nok en slik spicen eh specimen ………øh en sånn sværing.

    Etter at jeg hadde roet meg litt dro Leif og jeg inn i Dørvika i Lysefjorden og dykket. Der traff vi flere andre kutlingarter to av dem har ingen tatt på stang enda, men de tror jeg må fiskes av noen andre. Neste mål er langhalet langebarnkonkurranse. Mann mot mann i samme båt. Er du med Karleif?

    Noen bilder fra Lysefjorden i går til slutt.

    Ulkekutling hunn.

    67493_s.jpg

    Piggkutling?

    67494_s.jpg

    Glasskutling

    67495_s.jpg

    Og en brun svartkutling.

    67496_s.jpg

    :D Det var sku nice, dem er der mange af i Danmark...

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.