Gå til innhold
Fiskersiden

Bunker

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2 666
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Bunker

  1. Takk for svar. Antok at sjansen var liten ja. :)

    Kan jo være at man er lurt på kilometeren, men har lest tilfeller av Avensismodeller som har hatt latterlig høyt oljeforbruk etter under 100 000 K.

    Tipper vi kjøper en ny bil, og lar noen kjøpe arbeidet på denne, og ser om noen på Toyota har lyst til å gi en god deal på en ny eller litt brukt bil. Har digga å kjøre bilen, så har lyst på en til av samme type men nyere, men man blir jo skeptisk når slikt skjer.

  2. Lenge siden jeg har vært her inne nå, men kom ikke på noe bedre sted å spørre om dette uten å entre verdener jeg ikke kjenner (bilforum og slik...)

    Jeg har en Avensis 2004 modell, 1,8 bensinmotor.

    Den har gått ca. 147 000 og har etter hvert fått stadfesta et på grensen til latterlig oljeforbruk på 1,6 liter på 1000 km, og jeg har fått råd om å bytte motor med kostnad opp mot 30 lapper ved ny motor hos Toyota.

    Jeg kjøpte bilen brukt i 2007, og ante fred og ingen fare. Må jo være Norges vanligste bil? Når jeg begynte å søke litt på dette med oljeforbruk ser jeg at det har vært en kjent sak hos disse bilene lenge (hvis jeg leser ting riktig), og også før jeg kjøpte bilen.

    Jeg kjører forholdvis lite (og har gjort de siste tre åra) så var først når det ble etterfylt veldig mye olje på en service der jeg hadde kjørt lite siden forrige jeg begynte å lure. Hadde jeg kjørt mer hadde jeg trolig merka det før.

    Jeg ække flink med bil og burde sikkert peila oftere og merka det før, men siden dette er et kjent problem mener jeg også at selger burde opplyst meg om det, selv om verden kanskje ikke er så naiv og vakker som jeg ønsker.

    Er det noen som er opplyst i bilverden som tror det er noen sjanse for at jeg kan klare å få noe garanti på noe slikt?

  3. Hadde vært kos det. Mitt umiddelbare forslag til løsning er at alle rapporter i utgangspunktet deltar i konkurransen. Da blir dette en muliughet for aktivitetsøkning og ikke en eliteting med toppkarakter i både språk og kreativitet for å delta.

    Om så rapporten som vinner kåres av utvalgte menn og kvinner, eller stemmes over etter en nominering er jeg mer usikker på, men etter at Plumbo vant spellemann så har jeg generelt liten tro på almuens stemmeevner...

  4. Litt enig der, ang plassen, ser helt knall ut på dybdekart, må jo finnes spennende arter nede i renna der ! .....men opplevd mange dødtimer selv.

    Har fått lange ved flere anledninger og synes det er litt "eksotisk" til landfiske og østlandet å være.Vet også om skatefangst derfra, igrunn det som lokker meg tilbake igjen selv etter flere "blanketurer" dit.

    Har fått 3 langer, en kloskate som såvidt runda 100 gram (antar det er den du sikter til) og en torsk rundt 10 kg på denne plassen, men har på 95 % av turene endt opp med et knippe småtorsk og et par sypiker, inkludert de 10 siste turene. Det er forresten noe ok lyr på grunnene og kantene der ute, men sjukt lett å miste utstyr med bare skarpe hyller i stein under vann.

    Allikevel gøy å fiske en såpass sjeldent dyp plass fra land på østlandet

    Jeg har fiska mest etter flatfisk på grunnsida etterhvert, men etter et par gode torskegytinger er det så mye småtorsk at kroken sjelden får ligge lenge nok.

    Langt mellom godfangstene med andre ord, men fortsatt et sted jeg drar jevnlig. Er jo fint der ute også og sjelden/aldri mye folk.

    .

  5. Holder på med China Mieville - Periodic Street Station (tror jeg den heter).

    Det er godt mulig du er den eneste fantasynerden AreBare, men du er med andre ord ikke den eneste som leser det. :)

    Den var forøvrig litt seig i starten så har nettopp lest igjennom Dostojevskis - Den evige ektemann som pauselitteratur. For de som måtte ønske en grei inngang til Fjodor var den å anbefale. Uvanlig fokusert, mindre persongalleri og på 200 sider i stedet for de sedvanlige 800+.

  6. Haha. Når jeg fisker småflyndrer i fjorden prøver jeg å unngå snører som er kraftige nok til å fighte kajakk. Ellers er ideen god nok den.

    Spøk til side har jeg hatt et par skumle opplevelser der snøret har gått over kajakken og satt seg i padleren. Det ække gitt at svømming er lett hvis du bakser i multisnører.

  7. Torsk funker også fint fra indre fjord så lenge du dropper levra som samler opp det meste av dritten. Jeg har spist mange flyndrer og torsk (og annet) fra indre fjord, og har både overlevd og fått unger, selv om jeg enn så lenge er en ganske ung fyr. Stor fisk har mer miljøgifter enn små, og i tillegg er det generelt få store fisk i indre fjord, så kan med fordel settes tilbake. I forhold til mijøgifter er jeg mest skeptisk til ørret i fjorden.

    Jeg er strengere med hva jeg serverer til unga, og til gravid kone (når hun var det) enn til meg selv.

    Flyndreplassene jeg har fått mest ut av i ytre fjord er buktene på hurumlandet, men å komme dit med offentlig transport har jeg ikke prøvd. Tror avgangene med buss er få og at du i tilfelle bør overnatte...

    Ved paradisbukta (gå forbi og kast retning fornebulandet) og rundt kalvøya er det også greit med medium/small versjoner av sandflyndre. Buss til Bygdøy er mulig til fiske ved paradisbukta, men følg med på kajakkpadlere. Det er så mange av dem når er det fint vær at jeg har slutta å fiske der.

  8. Ville bare tipse de som er glade i både nynorsk og turhistorier at det i nyeste Dag og Tid er 1. del av en artikkel skrevet om en tur i Børgefjell nasjonalpark. Usikker på hvor mange deler den er, men den var i alle fall lesverdig.

    Utgaven kom ut 16/9

    Tosken kaller dessverre annen fisk enn ørett for ufisk, men utover det skriver han godt. Avisen er i det hele tatt en jævlig bra avis, så ingen grunn til å shoppe ikke denne, eller svinge innom et bibliotek å lese det gratis før FRP rekker å legge avgift på det. :)

  9. Når forumet har så stor aktivitet er det kanskje fordi det er det folk vil lese. Selvsagt spennende med nye artikler og slikt, men et godt og funksjonelt forum er mye viktigere. Det skrives så mye og så bra på forumet at jeg knapt ser verdien i "resten" av FS i det hele tatt lenger. Bare julekalenderen de siste 2 årene har mye mer spennende stoff en AOF de siste 5, så at adm prioriterer funkasjonalitet i forumet er i mine øyne en riktig prioritering.

  10. Takk for info og lenker.

    Skal se om jeg får lagt opp bilde når jeg har tid en gang i 2014.

    Den blei forøvrig ikke tatt på målretta fiske, og gav ingen særlig fight på karpestang og takkel med 120 grams søkke. :thumbsup:

    Målet mitt var flatfisk så kanskje man skal ta turen tilbake, der sila vender tilbake som agn.

  11. Halal slaktere? Bløgger for å drepe? Nei, skal dere drepe våre venner fisken (som er absurd i seg selv) må dere i det minste drepe den tvert med harde slag i hodet SÅ bløgge!! :dribble:

    Bløgging uten kakking er kjipa ja. Raskt og brutalt skal det skje (hvis det skal skje)

    Ingen halal her i hvert fall. Neven, stein eller prest hardt i hodet så er fisken dø. Er fisken stor og hardfør (like that ever happens) får den en kniv i skallen i tillegg.

  12. Jeg synes Jkrok funker bedre til horngjell enn treble. Bruker som regel langskafta kroker 1/0 til 2. Hvis den først driver og spiser funker nesten alt av agn, men har fått flest på(og fiska mest med) makrell. Jeg bruker normalt trekanter og ikke strimler. Føler at det kroker bedre.

  13. Alt det KJS sa i forhold til tilgjengelighet. Kanskje med unntak av bokser i skauen.

    I forhold til Tritu sa kan jeg legge til at er det for dyre ett/todøgnspriser blir det ofte til at jeg heller tjuvfisker.

    Jeg skulle også ønske det var 1-times fiskekort ved rasteplasser langs hovedveier. Ofte jeg tenker at det hadde vært kult med noen kast :(

    Edit: Årskort bør være fra dato til dato ja. Ikke sesongfaenskap som OFA driver med.

  14. vel navnet ditt er grinebitter og det forstår jeg... fisketips under spørsmål og forum HELSEFORSIKRING, er vel ikke mange fisketips på denne tråden..hehe

    Spørsmål om dekking av sykehusopphold i norge er gratis osv, ja men vil du vente 6 mnd eller 12 mnd før du blir lagt inn å får hjelp eller ville du f.eks blitt sendt til tyskland for behandling etter 2 uker. Normalt sier det seg selv.

    Og desverre så kan og må man kjøpe seg forbi køen osv, helse Norge er bra når du får behandling osv... men den dagen du kjenner noen som ble sittene i helsekø og ikke kom tidsnok så er du nok ikke så negativ til å sjekke.

    det er det jeg ønsker og håper folk vil, se og tenk, vurdere.... Dette kan du og folk velge å ta som tips,eller ikke bry deg. Men er nok sikkert noen som setter pris på tips og info innen blant annet helseforsikring, for det kan jeg love deg at ikke mange folk har peiling på.

    Og grunnen til jeg har nevt og nevner forsikring.as er de gir deg mulighet til å få anbud og få snakket med rådgivere som kan forsikring.

    Og bare vent, det kommer mange innlegg innen fiske også :)

    Spørsmålet er om du har noe mer forsikring dott as å gjøre. Jeg er neppe villig til å tro deg hvis du sier det motsatte dog :)

  15. ThorEH skrev 07 mai 2011 - 10:08:

    Dette kan vel trygt kalles SPAM, og er en heller ufin måte for folka bak forsikring.as å markedsføre seg på..

    Forøvrig er slik markedsføring en garantert måte å ALDRI få meg som kunde ihvertfall

    Info og gode tips kaller jeg det. Om du er uenig er jo en ting. men ser ikke hva som er negativt om å fortelle om noe som er god info.

    Om du lurer på noe så kan jeg gledeig gi deg mer info om reise, helse forsikring, eller fluefiske.

    Det er selvfølgelig kun reklame du driver med og ikke noe annet. Får satse på at en moderator snart blir kvitt innleggene dine.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.