Gå til innhold
Fiskersiden

GjeddeToro

Medlemmer
  • Innholdsteller

    65
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GjeddeToro

  1. Sorry, men det er idioti! Gjedder på 5 kg og oppover gir en kjempebra fight på karpestenger. Det er klart hvis du fisker fra båt eller en plass med ren bunn, så bør man klare å få inn fisken selvom man bruker lett utstyr. Problemet er at det tar unødvendig lang tid. Er man seriøs og skal kjøre c&r, så bruker man IKKE så lett utstyr som du referer til. Men det er klart, gir du F... i hvordan det går med fisken etter fighten så er det jo greit. Du sier også at "man har jo plass til å kjøre fisken", vel det er ikke alltid det er så mye plass. Kanskje man må styre fisken unna store sivbelter, trær som har falt i vannet osv. Man har ikke alltid så god plass når man fisker fra land! Gjør man litt research og finner en god plass, så kan snittet på gjeddene man får fint være 5 kg+, og å skulle bruke lett utstyr da... ja jeg vil i hvertfall ikke anbefale det!

    En annen ting: trådstarter her spør i forbindelse med meite; hva slags agnfisk skal du fiske med hvis du bruker for lett utstyr? Ørekyte??

    En siste ting: den vekta di som tydeligvis veier med en nøyaktighet på 1 g; kan du fortelle meg hvilken vekt det er snakk om?

    Agnet var en mort ca 70gram.Vekta er ei salgs vekt på en dyrebutikk,løp å kjøp.Siden du mener at det er uetisk å bruke lett utstyr etter gjedde bør vel jeg og alle andre som fisker gjedde med flue legge opp da?????

  2. Bruker selv 2.75 lb stenger (med en komfortabel kastevekt på 70-120 g), men synes selv de er litt pinglete når jeg lobber ut store agnfisk. Skulle gjerne hatt noen over 3 lb! Men det er klart at skal man bare vippe ut agnfisken så funker vel dine stenger og. Spørsmålet er vel heller hva en stang på 10-30 g klarer om en 10+ gjedde tar agnet?

    Den største feilen mange gjør er å bruke for grovt utsyr,jeg mener det dreper mye av gleden ved å kjøre fisk.

    Har selv landet gjedde på 16.148kg på stang med anbefalt vekt 2-8 gram og 0.20 sene.

    Man har jo plass til å kjøre fisken så det er det minste problemet!!!!!

  3. Det er ikke bildet av noe bakgrunn. Jeg vadet ut på "sandbanken" på høyre side sett fra E6. Vadet meg videre oppover og fisket i kanten på strømmen. Men må tydeligvis legge ut flyfoto neste gang så folk tror på at de er tatt i Åkersvika :)

    Tenkte du hadde fisket på samme sted som bildet under i bloggen din sorry at jeg ikke var spesifikk nok,men morro at et par andre gidder å henge seg opp i det.Bruk tiden godt gutter. :) Viktidst av alt fine gjedder og bra fangst.

  4. på strekka/grunn nedenfor e6 brua der alle andre fisker!

    Skal ikke påstå at det ikke er Åkersvika,men kjenner meg ikke igjen. :thumbsup:

    Mudder er det jo over alt der så det sier ikke så mye,det er bakgrunnen jeg ikke får til å stemme.Er det øst siden eller vestsiden???Hvor langt nedenfor brua???Mange spørsmål,men er ekstremt sugen på å ta gjennfangst på de 2 største gjeddene.... :(

  5. Er nok noe i dette. Er jo sånn at jeg får det til, men vil bli enda bedre :D

    Men jeg lurer på en ting da, bruker du treble kroker(en eller to?) eller vanlig singel krok i agnet?

    Bruk treblekroker,1 krok holder i 9 av 10 tilfeller når det kommer til kroking,men det er enklere å få fisken til å henge pent med 2.

  6. nice, men kjipt. Hvor fisket du i dag?

    Fisket nedenfor E-6 brua.En kompis av meg var borti en bra fisk og jeg hadde også 2 fine som var oppi i vannskorpa for å titte på flua.Virker som om det står litt bedre gjedder der nå om dagen,men veldig tregt fiske.

  7. Var i Åkersvika i dag, men fikk ingenting. Hva er det beste å fiske med? og hvor?

    Brukte wobbler jeg. :)

    Bilde1147.jpg

    Bilde1148.jpg

    Over E6

    Bilde1149.jpg

    Bilde1150.jpg

    Tror ingen våger å si hva som er beste agn,men det er sjelden det blir tatt mer fisk på noe annet flue på denne vannstanden.Sånn vannstanden er nå ville jeg helt klart ståttt på sør siden av vika,Såfremt du ikke bruker vadere da.

    Skal i veien selv imorgen.Nå bør det gå ann å få noe på over 5 kg snart :rolleyes: Forventningene er ihvertfall på plass.

  8. Nei, tviler, jeg fisket med wobbler i dag, og fikk 2 og mistet ei, det var 30+10 minutter hvor sola brøt gjennom og varmet og da tok den!

    Ok.Jeg mente ikke at sola reflekterer bare på fluene,men at alt agn synes bedre når sola står på.

    Ny tur idag Ble 3 gjedder + at jeg mistet 4-5 gjedder.Jævli irriterende.Pleier ikke miste mange,men det har jeg gjort i år.Har faktisk mistet opp mot 50% av de jeg har hatt på. :)

    Hadde veldig tro idag,men vannstanden er fortsatt på nedtur og fiskeplassene blir dermed ferre.

    Gi meg 30 cm van i vika nåååååååååå.

    Åkersvika pike paradise

  9. Ny tur idag,resultatet ble 3 hanngjedder.Det er merkelig de 4 turene jeg har vært der har jeg hatt synkeline og irritert meg over at jeg ikke kan fiske sakte nok uten å gå i bunn.Idag hadde jeg skiftet til intermeadiet,men så viser det seg strømmen hadde forandret seg og det hadde vært en stor fordel med synk. ;) Idag var det på samme måte som tidligere ,litt sol så hugger Gjedda.Håper på en helg med masse sol,mildere netter og null vind. :)

    Remy fikk dere noe når du var oppover i helga foresten??

    Åkersvika pike parradise

  10. Har hatt min 4 tur i vika idag.Ble 2 gjedder idag,totalt 13 så langt i år.Har bitt meg merke til at så fort sola stikker igjennom biter fisken.Kan forklaringen være så enkel som at sola reflekterer i fluene(bruker flash fluer 18cm) sånn at gjedda ser dem bedre?

    Håper noen vil knekke koden for meg. :)

    Åkersvika pike paradise.

  11. Vært nedpå der en tur i ettermiddag. Kjente ikke fisk, men det har blitt tatt en del hanngjedder der de siste dagene etter de rapportene jeg fikk fra de som var der..

    Var en tur i Vika idag jeg og.Kjempeforhold og godt fiske.Jeg tok 4stk på 1,5 time,en kompis av meg tok 11stk idag,men de står veldig komprimert så de er vanskelige å finne.

    Åkersvika pike paradise

  12. Mort er lett å få i båthavna i Hamar. Gå ut på en av flyttebryggene og bor et hull. Fisk med myska og maggot. Gjedde har jeg dårlig erfaring med. Prøvd flere ganger uten å få noe som helst.

    Hei Akom.

    Jeg vet om båthavna men har tre turer dit etter agnfisk hvor jeg kun har fått småabbor :ninja::)

  13. Hei pilkere.

    Har ikke sett mange raporter fra Mjøsisen på en stund.Noen som har hatt et ok eller bra fiske der i år??

    For min del har det kun vært hugg ved Ørret meite og Abborn har vært svært vanskelig i år.Noen som har

    andre erfaringer/teorier om hvorfor det har vært sånn??Er det foresten noen som har kjennskap til noen som

    har erfaring med gjeddemeite på mjøsa?

    Håper på svar.

    Mjøsa Pike Paradise

  14. 95992_s.jpg

    Denne fisken skal veie 2400gram og er i såfall en av de aller aller største som er tatt i Norge noensinne.

    Bildet er av dårlig kvalitet da dette er scannet fra en avisartikkel jeg fikk fra HA.

    Folket får avgjøre om de tror fisken var så stor, HA hadde kontrollveiing av fangst før de gikk over til

    å akseptere, bilde, vekt og lengde oppgitt av fisker selv. Guttene er 12 og 10 år, personlig syns jeg den

    ser "spinkel" ut, men jeg har ikke sett fisken så jeg sier ikke at den IKKE veier 2,4kg.

    Fullversjon: http://sportsfiske.n...38340/95992.jpg

    bilde gjengitt med tillatelse fra Hamar Arbeiderblad

    Vil ikke tro den Aborren veier over 1,5kg garantert ikke over 2kg,men aborren er definitivt tyngre enn den ser ut.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.