Gå til innhold
Fiskersiden

cd913cd913

Medlemmer
  • Innholdsteller

    118
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av cd913cd913

  1. Ser også at regelen om gjenutsetting av laks i Otra over 90 cm ikke kan fungere. Kun 3 laks over 7 kg er gjenutsatt. En 90 cm laks er vanligvis +/- 7 kg, og en haug med laks på nær 8 kg og over er ikke gjenutsatt. Jeg har hevdet dette mange ganger tidligere, men dersom uttak av laks skal reduseres skikkelig er eneste virkningsfulle tiltak å stenge elvene tidligere. Folk driter i stor grad i fangsbegrensninger og påbud om C&R.

  2. Fin report fra elva. Fantastisk start på fisket. Imidlertid et den rart å se hvordan enkelte fiskere i Mandalselva og Otra klarer å melde inn 3-5 laks på 1 døgn. Meg bekjent er det fangstbegrensning på 2 laks i mandal pr døgn og samme antall i Otra. Likevel er det fiskere som gledelig melder inn 4 laks uten C&R, eller avslutning av fisket. Så Kenneth sin rapport fra Hauge C på åpningen. Mens de fisket ble det landet 2 laks til. Alle hadde landet laks før innslaget.Hvem klarer å legge fra seg stengene når

    laksen på åpningen biter som besatt.........

  3. Har blitt fanga litt i åpningsdøgnet ser jeg, og denna fra dagens avis bør man vel ikke være misfornøyd med:

    http://www.l-a.no/in...article4715.ece

    Kanskje man bør vurdere en tur ut?

    Åpningen ser meget bra ut. I Dagens Næringsliv var det for 2 dager siden en artikkel hvor Havforskningsinstituttet spådde en kanonsesong i elvene på sørlandet. Innsiget av storlaks ventes å være unormalt stort da fisken beiter 2-3 år i sjøen før den returnerer. Kanske det gode mellomlaksfisket i fjor erstattes av et storlaksår......

  4. Har jo vært noen helt ville episoder i sone 2 og da ;) har opplevd å bli kastet på fra motsatt bredd med søkker og sluker i str xxl, statisk fiske hvor sågår en på samme sonen som meg parkerte sittende på en stol med markstanga rett ut til siden for seg og nektet å flytte seg, roterende fiske i den forstand at 6 eller flere fisker på omgang dvs at de har kort både i sone 3 og i sone 2 det samme døgnet (gøy å væøre den som har ett kort da ;)), folk som nesten druknet fordi de skulle "vade over til andre siden" og i steden for å følge strømmen når fotfestet glipper går mot den og får buksene fylt med vann, folk som hiver seg uti og kaster helt vilt når de ser at du har fisk på, eller ser en fisk som viser seg, folk som tar morgenstellet med shampo og svømmetur rett nedenfor deg, folk som truer deg og vil jage deg da de har ale kortene (så viser det seg joe at så ikke er tilfellet, men den turen ble jo ødelagt) o.l. Så disse eksklusive stedene vi fisker på er ikke alltid særlig eksklusive nei ;)

    Jeg synes det er artig å møte og fiske sammen med andre jeg, men opplevelser jeg hadde i fjor gjør at jeg nesten håper på innføring av ytterligere begrensninger i hva du kan fiske med og et minimumskrav til folkeskikk og fiskeferdigheter før du i det hele tatt får lov til å slippe til i elva........ Jeg kjenner til folk som kjøper opp både hauge a og b samt holmesland a og b når de skal fiske, for å unngå disse opplevelsene.

    Det blir jo trist om en skal måtte kjøpe alle kortene på ei sone og ha de for seg selv for å få den opplevelsen man trakter etter....

    Helt enig. I sone 2 er det et betydelig problem med fiskere som i gode perioder driter i fangstbegrensninger, fiskere som kaster blytunge ting over til motsatt bredd og hissige fiskere som ikke eier kultur. For 2 år siden ble jeg nesten angrepet av en fisker som mente at Holmesland A startet på samme sted som Hauge A starter. Han hadde nærmest ereksjon når han så utover det øvre strekket på Holmesland A. Rigget seg til, selv om vi satt 4 fiskere i steinene. På fint vis gjorde vi han oppmerksom på at holmesland B, som han hadde kort på var en smule lenger oppe. Selv når jeg viste ham skiltet i skogen kranglet han. Vi måtte reise oss alle 4 og pent be han fiske fra fjellet på B og ned til grensen. Fortalte ham også at dette strekket ved et par anledninger har gitt meg pen laks. Han var sur, og ikke langt fra å bli våt.

    Det er trist om utviklingen går dithen at hele soner må kjøpes for at freden på sitt strekk skal eksistere. Selv gjør jeg dette på strekk med 2 kort. På Hauge B, som er en av mine favorittsoner fisker jeg alltid alene eller sammen med en god kompis. Når jeg har mine få og sårt tiltrengte døgn i elva skyr jeg opplevelser som du beskriver så godt som mulig.

  5. Samme greia hver gang. Etter en god sesong med mye vann, rives kortene bort av de jeg kaller medgangsupportere og en kan glemme å få kort der en vil.

    Så kommer sesongen og det gode fisket uteblir - Og de forhåndsolgte sonene er tomme pga manglende vann osv.

    Håper denne sesongen blir dårlig, slik at en blir kvitt de tullingene som var i de fleste elver her nede i fjor. opplevde at folk sprang for å komme før meg til sona (det samme gjorde et par kompiser). Dette ødela hele sesongen for meg..

    Det siste du nevner er årsaken til at jeg fisker færre døgn nå enn for noen år siden, men prioriterer å fiske i sone 2. Her har jeg sonen for meg selv, og slipper galninger som okkuperer soner, løper til elva og ikke respekterer bevegelig fiske. De mest populære stedene i sone 3 er nærmest blitt ufiskbare de siste årene. Svingte innom klekkeriet en kveld i fjor og talte 18 fiskere på de 200 meterene man ser.

  6. Enig med deg. Å få kort på Holmesland A var umulig. Selv har jeg inne min årlige bestilling hos Geir Hauge. Aldri har vel haugesonene vært så utsolgt som i år, og selv fikk jeg kun deler av ønskene mine oppfylt.

  7. Sesongen nærmer seg. Som tidligere starter jeg en tråd hvor opplevelser, meninger og erfaringer vedrørende fisket i denne vakre elva gjerne må deles. Fjoråret var preget av svært godt innsig av mellomlaks, men lite smålaks. Følger vi trøndelagsmodus skal året gi bra med storlaks og lite mellomlaks. Imidlertid er elvene her i sør umulige å spå, samtidig som det tradisjonelle mønsteret ikke kan følges.....

    I år er kvoten økt til 2 laks pr døgn. Dette støtter jeg da en laks pr døgn kun fungerer på papiret i denne elva. Det finnes ingen kultur for å avslutte fisket etter en laks på land. Fisk gjemmes i biler, busker og kratt og oppsynet finnes kun på papiret.

    Gleder meg til døgnene mine på diverse hauge og holmeslandsoner. Lykke til !

    gleder meg...................

  8. Hei. Har ikke vært innom forumet siden sommeren 2011. Fisker lite i sjøen med flue, men når laksen nærmer seg elvene våre våkner jeg. Ser du ikke har fått svar. Jeg har fikset i otra med flue siden 1995. Elva har gradvis endret seg ila disse årene. I dag er Otra relativt klar, men det er mye gress på bunnen. Meningene om hvilke farger laksen liker best i elva er nok mange. Personlig likte jeg for 15 år siden fluer med svart og oransje, mens jeg de siste 10 årene stort sett fisker med fluer i svart og grønt.

    Vannføringen variererer som i alle elver. Minstevannføringen er imidlertid ca 40 kubikk slik at det ikke oppstår perioder hvor fisket er nytteløst. Som i alle elver er variasjon i vannstanden fristende, dog ikke jojo vannføring som vi av og til opplever. Elva gir alltid god fangst ved 70-80 kubikk. Som de fleste sørlandselvene kommer laksen sent, og fra medio juli og ut august er det alltid mye laks på elva. Ukene fra 29-35, avhengig av årstall er de beste mtp kvantum. Personlig ville jeg anbefale sone 5 A eller 4. Elva holder stort sett høy temperatur slik at fluer i str 6-8 i denne perioden holder. Men, mange meninger her.

  9. Fikk 3 laks og 3 sjøørret, alle laks tatt når elva falt under 100 kubikk. Imidlertid laks på +/- 3 kg, ikke den smålaksen vi er vant til. Ser av statistiken i dag at det en drøy uke før stenging av elva er innmeldt ca 800 smålaks. Fantastisk mellomlaksfiske i år. Likevel synes jeg vi skal være betingede optimister mtp neste sesong....

  10. Svært skuffende fiske i elva. Har jobbet hardt i 3 dager på haugesonene uten å lande annet enn 2 sjøørret på kiloen. Elva går høyt, men likevel skulle elva ha kokt av smålaks. Desverre gjør den ikke det. Ser ut som en årsklasse med smålaks er borte. I så fall venter noen tunge sesonger. nye sjanser i morra, men ingenting tyder på at elva fylles opp av smålaks.....

  11. Hvordan er fisket i elva for tiden? Etter monsterflommen, med påfølgende fallende vannføring hadde jeg ventet et kjempefiske. Etter fangsrapportene å dømme synes fisket å være overraskende tregt. Har ikke fisket i mandalselva på en god stund, da småelvene lenger vest har fristet. Opplevd veldig godt fiske i audna og lygna. De neste ukene skal jeg imidlertid bruke mye tid i denne fantastiske elva.

    De siste årene har vi sett at smålaksen kommer senere, men når den ikke har kommet i antall å snakke om 30. juli blir jeg litt bekymret. Innrapportert under 100 smålaks de siste 2 ukene. Burde vært over 200 i uken. Kommer den???

  12. Alle kokkene du snakker om gir tydeligvis engasjement. Ser ikke hva debatten dreier seg om. Personlig overholder jeg påbudet. Jeg setter gledelig ut laks også. Men det blir noe meningsløst å skulle dra hjem fra Audna etter 1 times fiske når alle rundt deg haler laks, løper til bilen med den og fisker videre. Med et fungerende oppsyn hadde ordningen fungert. Men, oppsynet finnes ikke. Ila 15 år i Otra, Mandalselva og Audna har jeg blitt kontrolert 3 ganger. Vi snakker da om 3 ganger på nær tusen turer i disse elvene. Når anarkiet er innført, og alle fiskere gjør som de vil må sjefskokken få lov til å uttrykke skepsis mot en ikke- fungerende ordning.

    Om vi trenger ordninger som reduserer uttaket av laks må det enten etableres et diktatorisk oppsyn som gjør fisket ubehagelig, eller innføres andre regler. Forkortning av fisketid er i mine øyne da en mulighet. Personlig ønsker jeg at alle var som meg. Tok med seg hjem en eller 2 laks ila en sesong og slapp ut resten............... :closed:

  13. Fines det fiskere som returnerer hjem etter å ha landet 1 fisk? I audna i går opplevde jeg anarki. Fiskere kakker fisk på fisk og driter i reglene. 2 tyskere løp til bilen med hver kakket fisk og ristet latterlig på hodet når jeg slapp ut fisk.De lokale oppfordrer til videre fiske på tross av full kvote. Min tanke om denne kvoten er at den ikke fungerer og ikke respekteres. Man kan vel like godt kutte ut hele ordningen. Kun en liten andel av oss respekterer kvotereglene. Som jeg gjennom mange år har hevdet, er eneste kraftfulle ordning for å reduserer uttak av laks forkortning av fisketid.

  14. I mine øyne er det bare dumt og noe trist. Handler fiskekort på Haugesonene for kr 10000 + i sesongen. Skal ta det opp med grunneier, og dersom ikke tiltak iverksettes ligger jeg heller i kø når kortsalget åpner for kortene på Holmesland A. Endel her får håpe at grunneier hører på meg da det vil bli ytterligere økende kamp om kort på ei god sone :) . Alternativet er å bli ufin når dette oppdages.......

    I morra skal jeg til Audna igjen. Gleder meg.....

  15. Lars Møller har denne uken meldt inn 10 laks på Hauge A. Ingen er merket som C&R. Hvordan skal vi bli kvitt dette? Mange fiskere i elva tror baglimit på 1 fisk er knyttet til 1 fiskekort. Handler man alle kortene på Hauge A og fisker alene evnt sammen med 1 kan ikke 4 eller 2 laks tas med hjem. Baglimit er personlig, ikke knyttet til antall fiskekort. Grunneier må varsles, og om ikke dette skjerpes må det anmeldes.

  16. Hvordan er fisket for tiden? Synes det kommer smått med smålaks, men forhåpentligvis er den på vei. Siste årene har den kommet senere enn vanlig, og mengder å snakke om har vi først sett i månedsskiftet juli/august. Ser forresten at det meldes 70 mm nedbør i Kristiansand de neste 4 dagene.

  17. Feil post å snakke om Audna på, men tenker meg en tur bortover der til helga. Meldes masse regn, og tidligere har jeg opplevd et enormt morsomt fiske i denne elva ved "flom". Noen som vet hvordan fisket og forholdene der har vært til nå. Ser at det er meldt inn noe fisk. Her i Kristiansand ser jeg daglig fisk i sjøen, men det meste er fin mellomlaks. Ser ikke ut som smålaksen kommer enda. Spent på om denne kommer i godt gammelt antall.

  18. Fisket på sone 2 i helga. Har kun et par ganger de siste 10 årene sett så mye laks på elva. Det kokte på Hauge/Holmesland sonene. Imidlertid ikke spesielt interessert i fluene mine.Håper deler av det kan forklares med trykkende, vindstille vær og elvedis. Ser imidlertid fremdeles svært lyst på denne sesongen. Svaret på om vi får en solid sesong igjen får vi først når smålaksen skal komme for fullt om 2-3 uker.

  19. Opplevd mye rart på sone 2. For noen år siden ble jeg nærmest kjeppjagd av fiskere på Holmesland B fordi de mente skillet mellom Holmesland A og B gikk der skillet mellom Hauge A og B gikk. Vi forsøkte lenge å overbevise dem om at dette ikke stemte. Selv etter å ha ledet dem opp og vist skiltet som markerte skillet var de ikke overbevist. Etter at vi samlet oss og måtte true dem med juling trakk de seg tilbake. Spant med bilen oppover traktorveien på Homesland B i fullt sinne.

    Oppsynet i hele elva er en vits. På haugesonene sørger grunneier for kontrollen. De selger mye kort til gjengangere, men selv disse klarer ikke å holde seg fra fristelsen om å kakke mer enn en laks i døgnet. De fleste fiskere her tror også at ett kort gir en laks, 2 kort 2 laks. I haugefossen løper fiskere opp i bilen og gjemmer laks, i sone 3 driter alle i allt.

    Fisket Hauge C for noen dager siden. Fikk ikke fisk, men ble glad over antallet laks som viste seg blank og feit. Gleder meg til denne sesongen.......

  20. Flott åpning. Tror vi går en god sesong i møte. Synd jeg må vente en uke til før fluene dyppes. At en fisker har hatt 12 laks på kroken er artig, men at 5 laks ble landet betyr vel at de 4 første ble sluppet ut igjen???

  21. Kun få dager til årets sesong er i gang. Med det været vi har hatt i det siste skulle forholdene ved åpningen være ideelle. Selv har jeg sett laks i sjøen utenfor Mandal de siste 2 ukene. Spennende å følge åpningen. Har pga reise ikke mulighet til å dyppe fluene mine i elva før medio juni. Ønsker alle fiskere lykke til, og håper noen kan pirre stemningen med bilder av noen fine blanke laks fra åpningsdagene........

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.