Gå til innhold
Fiskersiden

DannyBoy

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DannyBoy

  1. Kom hjem fra jobb på Glava klokka 14:00 fredag formiddag. Var ganske trøtt så gikk i seng ved 7-8 tiden. Klokka 09.00 neste morgen var jeg våken som en fisk (tog du ann?[ :) ]) , og klar for 5-dagers jakt etter ny personlig rekord på ørret!

    Var framme ved Ulekleiv Camping ved Dombås ca. klokka 15:00 lørdag.

    Det bar rett ned til elva, bare for å kaste utti. Jeg og broren min har alltid hatt en intern duell om å få første fisken, og de 6 siste åra, er det alltid han som har vunnet, men nå var det endelig min tur [8D] - store saken var det da ikke, men som vi vet; det er ikke størrelsen som teller [8)]

    Dagene gikk, og de store ørretene lot vente på seg. Derimot ble det mye smått: (en del større enn disse skal sies da [:I])

    P7240014.jpg

    Denne stakkaren var ikke mye større enn 5g's wobbleren [ ;) ]

    P7250018.jpg

    Dagene fortsatte og gå, og ingen store ørret hadde enda lat seg lure.

    Og når det i perioder er stille i elva, kan fort ukontrollerte og ikke helt friske ting skje [8)][ :o )][:I][ ;) ]

    P7230002.jpg

    Vi var 2 ganger i yndlingskulpa mi, hvor vi alltid tar masse pen fisk rundt 2-tida og hvor det i tillegg er lagt opp til bål-plass og det er også en nydelig natur rundt kulpa. Benytta sjansen til å prøve meg som "hobbyfotograf" og jeg er fornøyd med hvordan bildene ble [8)]

    Venstre-side for meg:

    P7240015.jpg

    Og gjett hva, dette er høyre-sida [ :D ]:

    P7240016.jpg

    Jeg ble etterhvert litt lei av å dra opp de mellomste, men ikke engang å ha fått følelsen av å ha på en liten rugg.

    Men "Storfiskern" som jeg blir kallt av bestefar og bestemor, så lurte jeg endelig en liten tass, etter at det hadde regna i 10 timer, og ble opphold!

    P7260021.jpg

    P7260020.jpg

    P7260022.jpg

    Den var 38 cm lang og ganske så feit, og reddet denne turen, selvom den ikke var like stor som fjorårets kilofangst! (Hvor mye veier en 38 cm lang ørret ca?)

    Men så er det ikke bare fiskingen som teller. Det er så utrolig deilig, bare å være ute i naturen ved elva med fiskestanga i hånda, og nyte den deilige fjell-lufta og høre elva's brus [8)]

    Så nok engang en fin og vellykket tur med familien (mamma,pappa,bror,bestemor og bestefar) tørr jeg påstå, selvom det ikke ble ny rekord.

    Men nye sjanser får man alltid [ ;) ]

  2. sitat:Opprinnelig postet av JanM

    Danny,

    det de mener her, er at du kan kjøpe slike spissruller i ulike dimensjoner, slik at du selv kan lage din tapering. Tapering er utrykket vi bruker om en fortom som blir tynnere og tynnere ut til enden, der den ender opp i den dimensjonen du ønsker. Du kan altså lage dine egne fortomer slik. Alternativt kan du kjøpe ferdige, som kommer helt uten knuter. Det du også kan gjøre, er å kjøpe deg en fortom, og når du har spist litt av den som følge av flueskift, knyter du bare på en del fra spissrullen din. I dette tilfelle klarer du deg oftest med 1 spissrull, nemlig akkurat den dimensjonen du ønsker å fiske med. Bare pass på at du ikke har spist for mye av denne opprinnelige fortomen, slik at den ikke blir for kort og du derved også har ødelagt taperingen din.

    Når det gjelder fluorocarbon; du trenger ikke kjøpe disse rullene. De er svært dyre. Formålet med fluorocarbon er at den har samme brytningsevne som vann, og derved er den meget usynlig for fisken. Den har sin klare fordel spesielt hvis du fisker på høylys dag med sterk sol. Forøvrig kan du klare deg med standardruller som har under halve prisen. Ja, jeg bruker fluorocarbon selv, men altså mest når det er helt nødvendig. Fluorocarbon har også noen andre fordeler.

    Ellers; du kan fiske de fleste flueimitasjoner med en flytefortom. Det du må tenke på er hvilket vannstadie insektet du imiterer befinner seg i. Det er vanlig at vi fortynger fluene dersom vi vil ned. Er elven dypere, og/eller du må raskere ned, vil det være mer fordelaktig i tillegg å sette på en synkefortom. Så ja, det er helt vanlig å måtte skifte fortomer etter type fiske. Når det gjelder det du benevner som tørrfluer og nymfer kan de absolutt fiskes med flyt begge to. Noen ganger kan du oppleve at ørreten går helt i overflaten og sanker oppstigende nymfer (altså de er på vei opp til overflaten for å fullføre klekkingen). Det du også må ta med i betraktningen er temperaturen i vannet. Fisken er vekselvarm, noe som betyr at stoffskiftet er avhengig av tempen. Er vannet for kaldt eller for varmt, søker fisken seg til mer tempererte områder, noe som typisk betyr dyphøler etc. Og da sier det seg selv at du ofte blir ståandes med skjegget i postkassa hvis du fortsetter å servere fluer på overflaten. En annen ting; oppsøk gjerne ut- og innosene i vann selv på høylys dag når det er varmt. Kast flua helt oppe i skummet først i innoset, deretter kan du fiske dypere lenger ned i hølen. Du kan også sette på en fortynget flue, eks. nymfevariant, kaste øverst i skummet, gjøre noen mendinger (løfte stang og snøret litt oppstrøms for å unngå at strømmen tar tak i snøret på midten, og flua fisker riktig). Da fisker flua grunt til å begynne med der oppe, synker gradvis nedover i hølen, og treffer derved fisken på rett vannlag lenger ned. Grunnen til at fisken gjerne kan stå helt oppe i skummet når det er varmt, er ikke bare for skjul, nei, dette vannet inneholder mye oksygen, og... lenger ned i hølen legger fisken seg dypere under slike forhold fordi.. ja... kaldere vann er mer oksygenrikt enn varmt vann. Ja, her kunne vi skrive til natten var lang. Dette var bare noen få ord.

    Mvh. Jan.

    Takk skal du ha!

    Forsto litt bedre nå hva de mente [8)]

    Da får jeg vente i spenning 2 dager til da, før det bryter løs [ :D ]

  3. Hei alle sammen.

    Til lørdag drar jeg opp på den årlige fisketuren.

    Det jeg da lurer på er om dere har noen gode tips til hvordan lure de skikkelige store, og da med mark?

    Elva er middels stor, og er passe stri som dere kan se her:

    (Pappa er på jobb, og han blir sikkert sur, hvis jeg har lagt ut bilde av han uten at ha vet det [8)] - derfor sensurert [ :( ])

    Elva.jpg

    Hvordan er det best å fiske med mark da mener dere?

    Og hva trenger jeg å invistere i?

    mvh Daniel

  4. sitat:Opprinnelig postet av kim andre

    ikke problem! husk å kjøpe et par spoler i forskjellige dim. så kan du jo knytte på en spiss i den lengden og tykkelsen du har behov for. blir MYE billigere i lengden og, i forhold til å kjøpe ferdige fortomer.[ :D ]

    Kan du være så snill og forklare litt mer detaljert? [8)][:I]

    Og hvor får jeg evt kjøpt det jeg trenger?

  5. Kommer med flere nybegynner spørsmål, mens jeg er så godt igang jeg [ :D ]

    Kjøpte meg en ny fortom her om dan'. På den sto det at den var beregna for tørrfluer. Men blir jo veldig slitsomt, hvis jeg skal veksle mellom nymfer og tørrfluer - må jo bytte fortom hele tida da?

    Eller går det bra å kjøre nymfe på tørrflue-fortom?

  6. sitat:Opprinnelig postet av Borre

    Jeg har fisket en del i Lågen, og jeg tipper du vil komme borti mest harr, og muligens noe ørret. I fjor fisket jeg godt med enkle fluer som Red Tag, Black Gnatt, vanlig mygginitasjon (den du finner i 2-pk'en til Vangen) Jeg går ut i fra at du ikke binder selv(?) så disse fluene jeg har nevnt finner du i nesten enhver sportsbutikk med litt fiskeutvalg.

    Lykke til :D

    Takk takk, dette er 7.året på rad jeg fisker på samme sted, og vil si at ørreten forekommer oftere enn harren. Fisker i sone 6.

    Bestefaren min trodde han hadde på en stor ørret for 2 år siden, men ble litt skuffet da det "bare" var en harr på 1kg.

    Ca. 1/50 fisk vi får er harr.

  7. sitat:Opprinnelig postet av kim andre

    er det ørret du er etter? da kan jeg anbefale et par teknikker som fungerer godt for meg i rennende vann.

    1- oppstrøms fiske med gullhodenymfer. finn partier med 0,5-2meters dyp, gjerne med rask strøm slik at det kruser seg på overflaten. kast på skrått oppstrøms, bare 6-7 meter og la flua dunke mot bunnen. jeg bruker nappindikator,synes jeg ser langt flere napp på det. fisk deg oppover i elva, og pass på å fiske på de plassene der det er dype hull og skrenter ut mot dypere vann og. ujevnheter på bunnen skaper gode standplasser for ørreten.[ :D ]

    2- tversover med nymfer her lemper du flua inn mot land på andre siden og lar strømmen gjøre mesteparten av jobben. løft og senk litt på stanga, så får flua mer liv. trekk innn rykkvist nr flua er rett nedenfor deg. (yypisk våtflueteknikk).

    3- tørrfluefiske på vak. her må du spotte fisken og planlegge hvordan du skal legge kastet i forhold til strøm og vegetasjon. vikitig at døgnfluer ikke striper, mens vårfluer gjerne kan få litt ekstra fart i urolig strøm.

    dette er de teknikkene jeg starter med, men variasjon og improvisering gir meg oså fisk innimellom.[ :D ]

    fluer som det er greit å ha i boksen:

    forskjellige døgnfluer str 12-18,

    vårfluer(streacking caddis)str6-16,

    mygg str 14-20,

    gullhodenymfer str 10-16,

    hareørenymfer str 10-18

    montana str 6-14

    det er i alle fall en grei start. har mange fler i min boks men gidder ikke å ramse opp mer nå. andre får komme med sine favoritter.[ ;) ]

    sjekk ut tråden til Ole M https://www.fiskersiden.no/forum2/topic.asp...p?TOPIC_ID=7079 her står det endel om fluefiske i elv.

    Takk for tipsa [ ;) ]

    Og ja, er (selvfølgelig) ørret jeg er ute etter [8D]

  8. sitat:Opprinnelig postet av trollet38

    Husk det Daniel at alle sammen har en gang vært nybegynnere, så du skal ikke være redd for å ''drite'' deg ut. Øvelse gjør mester, og du lærer også veldig mye av å se på andre kaste for så å prøve selv. Det er også langt morsommere å feste en flue på og stå og kaste i ei elv eller et vann, da har du i alle fall potensiellt muligheten for å få fisk, no deu definitivt ikke har på plenen hjemme.

    Stå på !!!

    Sant det, får bare prøve så godt jeg kan [8)]

    Må si jeg ble veldig inspirert av tråden din, og hvordan du hadde tatt en SØ på 1kg+ etter ikke altfor mange dager med trening, det står det respekt av [8D]

  9. Har hatt fluestanga mi i over 1 år, og har jo øvd meg litt på plenen, men ikke så mye i elv.

    Men i år har jeg tenkt å endre på det! [ :D ]

    Har invistert i vadere, så nå skal det bli saker [8)]

    Men det jeg lurer på er egentlig hva slags fluer jeg skal velge?

    Jeg fisker i Lågen, v/Dombås og drar oppover den 23.juli.

    Rapportene fra de fiskegale besteforeldrene mine, sier at elva har vært høy, men er nå på vei ned igjen (vet ikke om det har så mye å si for fluevalg, men nå er det sagt så [ :D ])

    Har så lyst å bli en ordentlig god fluefisker [:I] og nå er jeg jo 18 år, så er på tide og komme igang. Men føler det er så flaut å "drite" seg ut når f.eks det kommer andre å ser på meg. Men det er vel ikke å bry seg om? Øvelse gjør vel mester[?]

    mvh Daniel

    PS: Bilder kommer selvfølgelig når jeg returnerer [8D]

  10. sitat:Opprinnelig postet av geirm

    Her skal du ikke vente med å dra til kjøpsstedet (når det er så langt unna) for å få fikset dette. Det er viktig for garantien at du snarest etter at feilen har oppstått går til en forhandler av merket (helst hvor du kjøpte, selvfølgelig), en garantisak går videre til importør.

    Så hvis du har hatt normal bruk av snella (og ikke din bestefar har tråkket i salaten igjen [ :D ]), lukter det mye garanti av dette, håper du har tatt vare på kvitteringen.

    Her er et utdrag fra www.forbrukerportalen.no :

    "Garantitiden blir bestemt etter hva som er avtalt mellom kjøper og selger på kjøpstidspunktet. Uansett hva som er avtalt om garanti eller det ikke er avtalt garanti vil du i forbrukerkjøp ha en reklamasjonsfrist på to år og inntil fem år på ting som er ment å vare vesentlig lenger."

    Blir det problemer, kan du også ringe Forbrukerrådet på tlf. 815 58 200 for å forhøre deg.

    Og på produkter innenfor garantitiden og dyre produkter er det nok lurt å holde "fingrene fra fatet" .

    Takk for fint svar! [ :D ]

    Dessverre har jeg nok ikke kvitteringa [ :) ]

    Men er det fortsatt håp for meg?

  11. Snella er 2 år tror jeg.

    Som sagt så drar jeg og familien (mamma,pappa,bror,mormor og morfar) på fisketur oppi Dombås hvert år.

    Og den ene kvelden klarte bestefaren min å tråkke på snella mi, så dagen etterpå dro vi og kjøpte ny. Ultra-dyr var den nok ikke, men en fin snelle til meg og mitt bruk. Så kjøpte den på en sportsbutikk i Dombås. Skal opp dit i år igjen 22.juli - selvfølgelig - så får vel dra innom og høre på hva de anbefaler. De har god peiling på fisking hvertfall.

    Har skrudd opp snella, men tørte ikke å ta ut noe av innmaten, prøvde å forstå systemet, men ikke så lett når jeg ikke tørte røre noe mer inni der [:I]

    Så vet ikke om dere har noen fler meninger på lager?

    Alt tas ihvertfall imot med et takk [8)]

  12. Bremsen på en av de åpne snellene mine er ødelagt [ :) ]

    Det "klikker" når jeg skrur, men har ingen påvirkning på bremsen.

    Hva kan jeg gjøre for å fikse det? Levere den til en sportsbutikk? Litt kjekt med brems hvis en skikkelig rugg skulle velge å bite på [8)]

  13. Takk takk [ ;) ]

    Skal lage rapport når jeg kommer hjem fra fiske i år[ ;) ] Bilder kommer selvfølgelig[ :D ]

    Hvis jeg rekker det da. Skal i militæret tidlig i august, og på det året blir det nok ikke mye fisking tror jeg [ :P ] Med mindre noen fra Trondheimsområdet har noen gode råd til hva jeg skal gjøre? Jeg har vel fri i helgene og sånn? Skal til Ørland flystsjon forresten.

    Takk for velkomshilsen, er ikke bra for meg å være her, merker lysten etter å fiske melder seg på [8D]

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.