Gå til innhold
Fiskersiden

frodefisken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frodefisken

  1. Ønsker å kjøpe en flerdelt stang, transportlengde ca 60 cm, hovedsakelig til lett kasteslukfiske/sjøørretfiske. Gjerne Shimano Beastmaster eller lignende, kastevekt mellom 7g og 25g eller noe i dette området.

    Må ha den så snart som mulig da den skal være med på flyet over fjellet på juleferie.

    Gir inntil 1000 kroner for en kurant stang.

    Send en PM dersom du har noe å selge. Stangen må kunne hentes i Bergensområdet, Posten tar for lang tid.

  2. Takk for tilbakemeldingene. Det ser vel ut som om jeg går for en flerdelt stang. Finner bare flerdelt Shimano Beastmaster hos Skittfiske.

    Av disse heller jeg mest mot BM AX STC 180/210L 2-10gr. Eller blir det for lav kastevekt? Alternativene er 15-40 eller 20-50. Bruker til vanlig en BM med kastevekt 5-15 og er forsåvidt ganske fornøyd med det :)

  3. Tenkte kjøpe meg en stang som er enkel å ta med seg både på fly og andre transportmidler. Alternativene er da enten teleskopstang eller en flerdelt stang. Men hva er "best"? Blir for det meste sjøørretfiske og annet lett slukfiske.

    Noen som har prøvd begge deler og som kan komme med anbefalinger?

  4. Jeg hadde aldri engang vurdert laks hvis det ikke var for en meget mer erfaren fisker som igår fortalte at han hadde fått en laks på samme sted, på samme størrelsen.

    Denne er litt annerledes i prikkene enn de andre sjøørretene jeg har fått samme sted, derfor ble jeg plutselig usikker. Litt mindre (ikke færre, mindre i størrelse) prikker, og mesteparten mot ryggen. Blitsen gjør bildet litt utbrent under sidelinjen på fisken, men det er ikke så mange flere prikker enn de som synes på bildet.

    Så hva tror ekspertene? Ørret?

    orret.jpg

  5. Det heter seg jo at fisket (i mange/de fleste tilfeller) er best på "fløende sjø". Men når i denne perioden er fisket best?

    La oss si at full fjære er klokka 1200 og full flo er klokka 1800. Er da fisket godt i hele den fløende perioden fra det tidspunkt tidevannet snur? Eller er det fra 1500-1800? Timen før full flo?

    Hva er deres erfaringer?

  6. Etter å ha prøvd ut Atomsilda 12g (sort/sølv) med veldig mye bedre fiskelykke enn "normalt" som resultat, lurte jeg på å prøve noen av de tyngre variantene. Problemet er at jeg ikke har funnet disse i butikk i Bergen. Wallendahl/Campelen har bare de små variantene 7g/12g inne. Noen som vet hvor jeg får tak i 20g/25g Atomsilda? Får de jo på nettet, men litt kjipt å betale 90 kroner i porto for tre sluker som tilsammen koster 100 kroner B)

  7. Takk for svar :)

    Tror jeg prøver meg på PowerPro sånn i første omgang.

    Snella ble forøvrig en Super GT i stedet for Exage'n, siden Agdars var utsolgt. Synes ikke GT'n ser like lekker ut, men ble forsikret om at Super GT er en bedre snelle, og det er jo tross alt det viktigste B)

  8. Måtte ha meg en egen kastesluk-stang i tillegg til kystmeitesettet jeg tidligere ba om tilbakemelding på, og kom over følgende rimelige kombinasjon:

    BeastMaster AX 300 MH 10` 15-40gr. 520.00 NOK

    Shimano Exage RA - 4000 765.00 NOK

    Tenkte prøve Fireline sene på denne, men hvilken diameter og hvilken "farge" (flame green, smoke) bør jeg velge? 110 meter eller 270 meter?

    Blir mye svabergfiske i Bergensområdet med denne kombinasjonen.

  9. Tenkte å bytte ut pakkeløsningen fra G-Sport med noe mer solid, og har peilet ut følgende kombinasjon:

    Shimano BeastMaster Specimen 12`/2,75lbs

    img_-568268262_0.jpg

    Shimano Baitrunner Aero GTE 8000 C

    img_1720864382_0.jpg

    Dette skal brukes til kystmeite og slukfiske. Helt håpløst eller en grei kombinasjon?

    Hvilken sene vil du anbefale til dette utstyret?

  10. Takk for svar. Forsøkte meg et par timer der hvor permagnar pekte. Fangsten ble etpar lyr, men også etpar uidentifiserte nappende objekter som dessverre falt av før jeg fikk de helt inn i synsfeltet. Fint sted, kommer sikkert til å prøve meg der igjen. Og sikkert inne på arboretet også.

    Ble dog fire (!) sluker fattigere :blush: Det virket som det var en kneik 20-25 meter ut i sjøen som virkelig var en effektiv slukfanger ;)

    Fiske med stang er foreløpig litt fisking "i blinde" enda merker jeg, får lese meg opp på artiklene som ligger på denne siden, samt blåse gjennom etpar av bøkene jeg har plukket opp tips om på forumet her.

  11. Hei folkens. Min første post her, etter at jeg for kort tid siden gjenoppdaget gleden ved fiske.

    Hjemme på østlandet fisker jeg stort sett med bunnsnøre og sildeagn, men uten tilgang på båt så ble det stang valget falt på denne gangen.

    Så langt har jeg stått endel på Flesland Kai, like bortenfor Snøggbåtkaia. Status etter fire dager, tilsammen åtte timer, er én lyr og én berggylt. Sistnevnte hadde ikke engang lyst til å bite før det hang en rekebit på kroken. Ikke veldig produktivt fiske på den plassen altså. Har brukt møresild gull/rød og blå/blank, stingsild kobber, sølvkroken glefs jig og diverse annet.

    Nå har det seg sånn at jeg har innmari lyst på en torskemiddag, og da helst ikke fra Fiskehandler Thorske. Jeg vil ha selvfisket fisk! :)

    Har noen tips til gode torskeplasser i området Flesland, Fana og så i lende. Blir litt vanskelig å komme seg utover mot Sotra.

    På forhånd takk! :D

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.