Gå til innhold
Fiskersiden

Veggeland

Medlemmer
  • Innholdsteller

    182
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Veggeland

  1. Får jo kjøpt bordstativ til å feste drillen i hvis ønskelig, men jeg pleier bare støtte den opp på en bok eller noe på gulvet og holde den fast med et av de kraftigste og mest fleksible verktøyene jeg har, nemlig foten... :-)

    Når jeg bruker den til å strippe snellene for snøre, holder jeg den jo i hånda på ordinær måte.

    Fungerer helt topp. Bruker en kraftig 230v drill, batteridrill blir for puslete.

    Du kan jo prøve, og se om du syns det funker.

  2. Bruker drill. Både til å ta av multifilament og legge på ny. Storspole monteres på drill ved hjelp av bolt og mutter eller et kraftig bor med litt tape på.

    Motstanden i drillen gjør at det blir stramt og fint når jeg sveiver på (drillen står uten strøm på da), og det går kjapt og effektivt å tømme en snelle ved å koble til strøm og trykke på avtrekkeren...

    Prøvd mange patenter opp gjennom årene, men dette er det jeg har funnet mest praktisk.

    • Like 2
  3. Råreke er et fantastisk agn, spesielt på torsken. Mange ganger har jeg erfart at den foretrekker dette framfor både makrell og kokt reke. Men da snakker vi ikke om stortorsk, mer om fisk på opp til tre-fire kilo, som det i konkurransesammenheng er gull verdt å få opp en haug av på kort tid! :-)

  4. Klubbturene er ikke forbeholdt medlemmer, bare så det er sagt. Det er kjempefint hvis folk vil være med på tur for å se hva det dreier seg om, og så evt. melde seg inn på et senere tidspunkt. Turkontingenten på 350 kr. gjelder for alle uansett.

    Når det gjelder dypvannsfiske, så har vi dessverre ikke fått tak i båter i Kristiansand som kan kjøre for oss (kom gjerne med tips!), derfor er vi enn så lenge bundet til utror fra Vallesverd. Og herfra er det en drøy kjøretur (flere timer) ut til dypet.

    Mvh

    Stian

  5. Følger opp denne litt med et par-tre bilder fra årets tur. Det ble dessverre meget begrenset med fisketid, både på grunn av familiære plikter og fryktelig dårlig vær. Men fikk meg et par fine økter med fluestanga. Var innom den glimrende butikken Paige's Fishing Tackle og pratet med dem, og konverserte i tillegg både med en lokal meitefisker, samt en fluefisker fra London som oppsøkte øya hvert år for å jakte på store havabbor og multer, og fikk flere gode tips fra dem. Så jeg ser veldig fram til neste års tur!

    Innseilingen til Langstone Harbour. Vanvittig strøm her, og visstnok en meget bra fiskeplass til tider.

    IMG_1285.jpg

    IMG_1286.jpg

    IMG_1287.jpg

    IMG_1288.jpg

    Fisket også på andre siden av øya, og fikk meg en havabbor på ca. 1,4 kilo på en grønn reke krok #10. Det var mye fisk i området, både multer og havabbor, men de var ikke så lette å lure... Hadde jeg hatt bedre tid på meg skulle jeg nok fått opp flere. Neste gang! :-)

    Legg merke til slitasjen på nedre del av halefinna, som kommer av at de går og beiter på veldig grunt vann ved lavvann. Forskjellen mellom flo og fjære er jo flere meter her, så fiskeplassene forandrer seg hele tiden. Det er visst ikke uvanlig at fiskere må hentes med båt fordi at de har vandret hundrevis av meter ut på sandbankene, og så blir stengt inne når det flør. Må prøve å unngå det...

    IMG_1333.jpg

    Forhåpentligvis blir det mer tid til fiske neste gang. Har også fått anbefalt å bli med en av charterbåtene ut på havfiske. Skal visst være høy kvalitet på dette, hvis man velger riktig båt/skipper.

    Mvh

    Stian

  6. Mye, mye og pen fisk. For det meste stor hyse ( 2500>3500) og torsk 4> 8 kgs size, om dere skal satse på vekt.Det er bra med sei også og det meste av det vannlig også. Selv har jeg aldri fisket så lite på Sørlandet som i år...men det har vært flotte fangster hver gang jeg har vært ute.

    Lykke til på søndag (glem ikke ferskkokte reker ) og kast ikke små sypike. Større torsk er glad i disse ;)

    PS: Ikke spør meg hvor...

    Takk for det, ja!

    Får håpe på noen store koljer på søndag. De er spreke og morsomme å fiske, og gjør seg godt i fiskekakene! :-) Turen på søndag inngår ikke i klubbmesterskapet, så det blir mer kosetur. Slipper å stresse med å få opp mest mulig...

  7. Det er mange fine plasser ved Rakke og Hummerbakk ja,men ofte vanskelig og komme til og veldig kupert terreng.

    Har hatt mange timer med klatring og krabbing nedi der...

    Strendene i Naverfjorden er nok litt for grunne,men hvis du kommer deg ut på fjellet ved Donavall camping er det ganske brukbare dybder.

    Notert. Takk for tipset!

  8. Ja, nå har jeg nettopp lest gjennom en morsom tråd (av ThorEH) fra januar 2008 om nettopp dette med å skille mellom skjeggefant og syerske...

    Må jo prøve å få ordna en ekte skjeggepike på neste tur! Orker ikke tenke på hva slags haill man bør ha for å lykkes med dette...

  9. Takk for tips! Det er jo ikke bare de flate jeg er ute etter, så kommer til å prøve forskjellige steder.

    Gjør alltid en del research med sjøkart og flyfoto på nye steder, ja. Og det er flere steder som har pekt seg ut som mulige hotspots.

    Nevlunghavn har jeg hørt godord om tidligere også, så der må jeg nok prøve litt, ja!

    Kruttårnsbukta i Stavern, og videre utover på halvøya utenfor? Ser spennende ut.

    Ytterst på vestsida av Hummerbakkfjorden kan også se giftig ut. Vanskelig bunn? Må kanskje belage meg på å miste noen takler her?

    Smørvikodden og buktene på hver side?

    Rakke ser også bra ut. Ser ut som det går noe småveier ned mot sjøen forskjellige steder her. Noteres.

    Rapport blir det dersom ikke noe skjærer seg. Som på forrige tur, da jeg blant annet fikk en massiv pigghå som bånna 5-kilos vekta uten problemer. Hadde ikke med kraftigere vekt, og fant til min gru ut at jeg hadde glemt kameraet... (har ikke fungerende kamera på mobilen heller for tiden).

  10. Bare vent! Det er von i hangande snøre! :-)

    Der vi fisker nå er det dessverre litt langt ut til de store dypene. Men planen er å komme oss ut og fiske fra Røynevardsgrunnen og utover dersom det blir vær til det neste gang. Her burde det være muligheter for litt av hvert.

  11. Følgende arter har vi fått lurt opp så langt: (med klubbrekord i parantes. Det er dog ikke alle arter som er nøyaktig nok veid, der har jeg skrevet ca.)

    Torsk (4000 g)

    Sei (2000 g)

    Lyr (3900 g)

    Hvitting (ca. 1000 g)

    Lange (4750 g)

    Lusuer (350 g)

    Kolje (1500 g)

    Makrell (850 g)

    Skrubbe (ca. 300 g)

    Sandflyndre (ca. 300 g)

    Kolmule

    Sypike (225 g)

    Skjeggtorsk

    Pigghå (ca. 1800 g)

    Knurr (ca. 250 g)

    Blåstål (ca. 300 g)

    Sild

    Her er det altså rom for økning av både antall arter og forbedring av allerede registrerte klubbrekorder! :-)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.