Gå til innhold
Fiskersiden

Afre

Medlemmer
  • Innholdsteller

    648
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    14

Innlegg skrevet av Afre

  1. Den 4.10.2020 at 11.01, cannonbang skrev:

    Hei

    Jeg tipper disse skal være sånn ut fra beskrivelsen. Samme prinsippet som for våtdrakter for dykking, de trekker vann, men hindrer vannet i å sirkulere mot huden, og på denne måten skaper et isolerende sjikt.

    Sikkert ment for strandfiske og annet i varmere strøk, der det er greit å vade i kortbukse, men bunnen ikke er særlig grei mot beina.

     

    6 timer siden, erik skrev:

    "Wet wading" betyr at du blir våt, så de fungerer akkurat slik de skal. 

    Takk for svar begge to. Får prøve å redde investering ved å "lime" sømmene med  McNett Aquasure en dag jeg har god tid. Eller bestille noen nye Mares sokker på nett. Da disse er limt i sømmene og vanntette

    • Like 1
  2. Av og til kan det være greit å ikke bruke full vadeutrustning. Men bare vadesko med vadesokker.

    https://www.patagonia.com/product/yulex-wading-socks/88380.html

    Derfor kjøpte jeg disse vadesokkene særlig da jeg leste dette i produktbeskrivelsen "Perfect for wet wading" Utfra dette trodde jeg de skulle være vanntette i sokkens lengde vel og merke. Stor var skuffelsen da jeg på fjellet oppdaget at de lakk som sil. Da jeg kom fylte jeg en sokk med vann og fant ut at sømmene lakk vann overalt. Etter nærmere ettersyn så virket det som sømmene ikke var limt, og at dette var grunnen til at lakk. Er det noen som vet hvor man kan få kjøpt vanntette vadesokker som faktisk holder vann. Hadde noen slike sokker fra Mares kjøot på XXL. Men disse selges ikke lenger desverre

  3. He he for mange er nok fluefiske nesten som en relgion på både godt og vondt. Men man kan også snu litt på det. Som et eksempel la oss bruke trolling. Som er blitt forbudt mange steder. Mest på grunn av at det er nettop en effektiv fiskemetode. Noe som igjen kan føre til til for stort utak av en ørretbestand. Særlig de viktige store individene

  4. 1 time siden, Fauxdinand skrev:

    Litt off topic, men å få teltplass på øya i seg selv når det er fint vær i helga kan være den største utfordringen. Dra tidlig. Har kun vært innom øya for å koke kaffe på en ukedag, for et par uker siden og da var det omtrent kø-system for å bruke den.

    Takk for tipset

    22 minutter siden, erik skrev:

    Mine valg i prioritert rekkefølge:

    wobbler.thumb.jpg.a6547bd2d0d9efc51106e8ab5a29e523.jpg

    Hvis målet er å dorge fra ting som går sakte (slik som din packraft eller en kano) så vil jeg sterkt anbefale å prøve seg litt frem med å ta bort de originale korkene og bruke lenke eller wire for å få bedre (mer markant) gange på woblere i lav hastighet. Her ser du et eksempel:

    blogger-image--1154773800.jpg

    Tusen takk for tipset og fargehjelp. Gjorde et utvalg halveis tilfeldig i slukboksen. Men så også at Skitt Fiske har et wobbler sett kalt Catos (Bekkevold) utvalgte for røye. Så jeg prøvde å kopiere fargene. Noen av disse er det lenge siden jeg har brukt og krokene kunne nok vært bedre. Det litt morsomme er at både Cato og jeg har en karriere som tjuvfiskere i Lutvann fra den gang det ikke var lov å fiske der. Den gangen var Cato en meget stille og forsiktig gutt som ikke på noen måte brukte stygge ord. Men uansett vi får se hvordan det går. Får vi ikke noe fisk så blir det ingen sure miner Vi skal nok nyte dagen og kvelden for det. Dette blir like mye tur som fisketur

    • Like 1
  5. En kamarat og jeg skal på en liten overnattingstur til Lutvann fra Lørdag til søndag. Vi kommer til å a packraft ut til den midterste øya. Det er varslet fint vær til helgen så dette blir like mye å nyte en av de siste sommerkveldene med god mat/drikke, som å fiske. La humle suse med andre ord. Lutvann er jo i hovedsak et røyevann, og det jeg lurer på er om disse wobblerene kan funke etter røye. Har ingen erfaring når det gjelder røyefiske om sommeren.  Kommer til å ta med mark også så det er sagt

    IMG_20200805_085618.jpg

  6. 17 timer siden, Kenngu skrev:

    Denne her hadde jeg helt glemt! Og jeg husker ikke helt om jeg la ut noen flere rapporter fra mine tidligere Hardangervidda turer enn den ene. Har dessverre lite erfaring og ferdsel plassene du nevner, så ingenting å komme med dessverre. Dog skal jeg tilbake til Mogen og den sørlige siden av Hardangervidda neste uke.

    Flott tur får dere nok uansett, det er jo vidda! Håper på rapport! :D

    Kvenna har meget høy vannstand nå om dagen. Så det er trolig  mye vann i Skvetta også. Noe som kan gjøre det litt vrient å krysse skvetta.

    • Like 1
  7. 5 timer siden, piscator skrev:

    EDIT: og til slutt en generell betraktning; at arter sprer seg selv er en naturlig del av evolusjonen. Det er slik kloden har blitt kolonisert. Mange av forekomstene av fisk i Norge er et resultat av at mennesker har satt ut fisk i vann og vassdrag. Dette er tilfelle med så og si alle bestander av ørret og røye i fjellet. For dit har ikke disse artene kommet på egenhånd. Og på Østlandet ble abbor, gjedde og mort satt ut i skogsvann, som et naturlig matforråd, i vann der ørreten ikke trivdes. Så har alle disse artene spredd seg videre for egen maskin til atter nye vann. Mennesket har derfor satt sitt "stempel" på og bidratt til evolusjonen så lenge vi har vært på kloden. Mye av dette nyter vi godt av den dag i dag. Nå har vi kunnskap som også forteller oss at ikke alt dette har vært bra. Vi skal naturligvis lære av denne historien, og ikke spre arter i hytt og pine. Men kunnskapen KAN også brukes konstruktivt til å etablere bestander som er nyttige for oss mennesker. Dette utfordrer det ensidige bildet som skapes av slik spredning. Ikke minst har det bildet av spredningen som har blitt servert oss vært ensidig. For der soper man under teppet at arter som ørret og røye også helt opp til vår tid har blitt spredd aktivt av oss selv.

    Det er vel mer slik at man med tiden har fått mer kunskap når der gjelder flytting av arter til nye steder. Også at man ser det totale artsmangfoldet under et mer samlet syn. Stort sett har vi vært heldige her i Norge. Klimaet opp til nå gjør at mange fremede arter vil slite med å få et fotfeste og ofte død ut av seg selv. Og som du sier ørreten har blitt flyttet rundt på etter eget forgodtbefinnende siden steinalderen.

  8. 2 timer siden, Vidario skrev:

    Hei

    Har sett den, er imidlertid ikke oppdatert siden 1/6 :wacko:

    Siden da har det vært ei knallpinse og varmt, samt siste helg med kald og regn.

    Beklager så ikke det. Hytta skal være betjent fra 19.6. Så du kunne kanskje sende dem en mail rundt den tiden. Men i disse corona tidene hvem vet om hytta forblir stengt.

  9. Lov eller ikke lov er jeg usikker på. Men det kan nok være lurt å merke bøyen i hendhold til det som kreves for faststående fiskeredkaper. Reglene sier at minst en av blåsene eller bøyene skal merkes med navn og adresse, og eventuelt telefonnummer til den som har satt det ut

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.