Gå til innhold
Fiskersiden

pronny

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pronny

  1. Tomas Sandnes, LEDER, NORSKE SJØLAKSEFISKERE har skrevet et innlegg som sikkert flere vil ønske å ettergå. Han kommer med endel påstander som virker tatt ut av lufta.

    Er det bare sportsfiskere som skal ha rett på villaksen?
    DEBATT: Nå skal sjølaksefisket reguleres strengere, men uten sjøfiske er det bare sportsfiskerne i elva som får tak i villaks. Med den kunnskapen vi nå har om hva som truer villaksbestandene, spør vi: Er det virkelig behov for så streng regulering?
    https://forskersonen.no/debattinnlegg-hav-og-fiske-meninger/er-det-bare-sportsfiskere-som-skal-ha-rett-pa-villaksen/1664954

  2. 4 hours ago, erik said:

    Fyker nedover til Lillesand i morgen, og tar med båten. Noen som har tips til båtramper i/ ved Lillesand? Jeg har 4WD og kan rygge (mener jeg i det minste selv....). Så rampa kan gjerne være både bratt og trang, men det må være mulig å parkere bil og henger i nærheten.

    Hei, jeg brukte denne i Kaldvellfjorden tidligere i sommer, og den var helt grei. Som du ser er det også parkering der, men jeg vet ikke reglene for det.
    https://kart.gulesider.no/?c=58.271847,8.415281&z=19&l=aerial&q="lillesand";geo

    • Thanks 1
  3. 11 hours ago, Sandvik80 said:

    Har en Raymarine A50 plotter på hånden å lurer på om noen vet hvilken svinger jeg må ha for å få igang ekkolodd funksjon på den?

    Hvis det ikke er en A50D du har på hånden så har du ikke behov for noen svinger etter hva jeg vet.
    A50 er bare kartplotter, men A50D inneholder også ekkolodd.

  4. 150.- for en app?! Den var ny... Er det noe å satse på? Har du den?

    Nei, jeg har Lowrance i båten så det trenger jeg ikke. Jeg bare søkte på nettet. For Norgeskartet ser jeg det kun ligger 2 brukermeldinger, men sjekk f.eks Skandinavia Øst - der er det flere brukermeldinger. Det finnes sikkert andre, og sikkert gratis apps hvis det kun er fart du er ute etter.

  5. Alt det som ble sagt i programmet er vel ikke overraskende, og ikke noe nytt. Er det det da ?

    Men det er viktig å lese statistikker riktig, og prøve å forstå dem. Mange elver sliter, spesielt på Vestlandet. En grunn: O-laks, men det er ikke hele sannheten.

    Det var mye mere laks før, og det kom jo også frem i programmet.

    :) Jeg mente tydlig å høre at de sa at det aldrig va fanget så mye laks som nå i norske elver. I hvertfall på 2000 tallet, men mulig jeg hørte feil...

    Det stemmer - dette ble fortalt helt i starten av programmet, og da forsto jeg hvor dette bar aav sted. Brennpunkt redaksjonen har laget noen bra programmer, men de har også sendt endel som kan betegnes som søppel TV. Dette programmet kom i den iste gruppen.

  6. :) Jeg har testet min nye kombiploetter av typen Lowrance HDS 7.

    Nå testet jeg litt div, og fant forsåvidt ut litt. Det var mye vind og en del bølger. Men enkelte ganger mistet loddet kontakten. Nå kjørte jeg stort sett på automatisk med div variasjon av paletter etc. Jeg regner med at det var en kombinasjon av bølger og motorens forstyrrelser pga hvirvler fra proppelen som gjorde at det blakket ut en gang i blandt. Jeg har fult instruksjonen på monteringen av giveren som er en P66.

    Ved drift og riktig hastighet så tegnet den bunn og vannlag helt fint ned til 200m så lenge det ikke bølget for mye eller jeg hadde hastighet der det hvirvlet maksimalt rundt hekken. Jeg prøvde både med 50KHZ og 200, samt kombinert på skjerm

    Så spørsmål:

    1. I menyen på HDS finner jeg ikke P66, men en del andre Airmar, samt en del andre benevnelser som eks.

    generic 50/200Khz. Jeg valgte denne til P66, korrekt???

    2.pingspeed hva gjør denne og hva bør den stå på? jeg ser at det sier litt om vanntype klarhet mm. evnt hva bør en passe på her med hensyn til farge og uklarheter i vannet? Denne sto vel på 15 når jeg startet opp HDS en.

    3.Det er en del ferdige program eks for trolling sakte, trolling fort etc etc.

    Skifter man menyen etter som man eks kjører en trasport strekning med større fart? Og går tilbake i en annen modus ved fiske.

    4. Evnt hva anbefaller dere å pass på ved instillingen ved større fart i forhold til sakte?

    Evnt andre tips en bør kjenne til. :blush:

    Pingspeed bestemmer hvor ofte loddet sender opp til maks 30x i sekundet tror jeg. Sett den til 50% som et utgangspunkt. Har du oppdatert programvaren i HDSen? Den siste skal ha mange forbedringer, også når det gjelder å holde bunnen.

  7. Har nå fått min HDS-5, ser meget bra ut. Desverre kom den et par dager for sent til å bli med på påsketuren til Vänern så jeg har ikke fått prøvd det på vannet enda.

    Kartoppdateringen som gjør at HDS kan bruke Navionicskart er forsinket, skulle ha vært sluppet i midten av april, kommer sannsylnligvis ikke før i slutten av mai. Alle som kjøper instrument i Norge før Navionicsoppdateringen kommer får med et gratis Nautipathkart (verdi 950kr), kartet ser greit ut til navigasjon, men det er lite navn på det.

    Nå har oppdateringen kommet - 310MB: http://www.lowrance.com/en/Products/Marine...oftware-Update/

  8. Jeg hadde sannsynligvis kjøpt plotter/lodd i fra dette firmaet:

    Marine Electronic Services

    Vil nok komme på 30-50 GBP i frakt vil jeg anta.

    Hei, har du selv erfaring med eller handlet fra Marine Electronic Services? Jeg har sendt de et par epost med spørsmål, men de svarer ikke. Blir derfor litt skeptisk til hvordan firma dette er.....

  9. Hei. Vurderer dette loddet, men er i tvil pga høy pris.

    Trenger jo en svinger til dette loddet, og vil nødig ut med veldig mange tusen for dette.

    Skal brukes mest på 100 til 300 m, men også på dypere vann (ned til 500-600m). Vil dermed ha en svinger som er god, men ikke veldig dyr.

    Er villig til å borre hull i båten for installasjon av denne. :D

    Har du lest denne tråden?

    https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=44624

  10. OK!

    Nytt alternativ, men det er ikke sikkert jeg får råd. Får grei(ikke like god) pris på Lowrance HDS (kjøper i tilfelle 7" varianten pga pris).

    Hvilken svinger bør jeg invistere i til dette loddet? skal brukes på dypt vann (typisk 100 - 400m, med muligheter for å gå litt dypere)

    Vil ha en svinger som fungerer greit på disse dybdene, men som ikke koster en formue. :)

    Hva mener du med bra pris på en HDS-7 da? Jeg er også i ferd med å kjøpe en slik. Har planer om å bestille en fra England.

    Som svinger har jeg sett meg ut P66, men den finnes ikke i Norge etter hva jeg vet. I Sverige koster den noe over 2000,- svenske. Det er et annet norsk forum hvor det diskuteres svingere, og hvor det er flere som har god peiling.

  11. Takk for alle "råd." Det blir 2 stk av oss som drar så da blir det ikke noe problem. Overrasket over hvor bra priser det er på Lowrance i UK. Ikke så billig som i USA, men under halve prisen vi har her hjemme.

    Endte opp med GlobalMap 7200c og Broadband Sounder-1 etter å ha lest masse gode råd her på forumet.

  12. Hei, er det noen som har erfaring med å bringe med seg varer ( kartplotter/ekkolodd etc ) hjem i bagasjen?

    Vet at det er en grense på kr 6000,-, men hvor strenge er de på dette? La oss si man har handlet for 7000-8000 - ber de om kvittering, eller hvordan fungerer det?

  13. Det som er i dette område er at garnfiske ikke er så utbrett, har snakket med noen yrkesfiskere og de fisker mye lengre ut en det vi holder på med og der sjøørreten oppholder seg. Har enda ikke sett et garn som har ligget ulovlig.

    Han lyste opp ja, men bedre det en å ikke ha på seg noe. Det er noe med damer og vin på sørlandet, de er glade i å sitte i nærheten av den hehehehehe.

    Neste gang dere er nede å ser oss/meg så ta kontakt så kan jeg gudie dere lit mer hvis dere ønsker. <_<

    Bra det da. Det er i alle fall et stort problem mange andre steder med hobbyfiskere som setter garn både høyt og lavt. Sier takk for tilbudet - det kommer vi helt sikkert å gjøre hvis vi dukker opp igjen.

  14. ja dette er baksiden med å legge ut rapporter, plassene blir fisket ihjel <_<B) nei da flott at dere fikk fisk, men flott hvis noen ørreter også kan få gå lov til å svømme videre (lyren er også en god matfisk), så har vi kanskje et godt fiske i fremtiden også. Men dette er jo opp til dere hva dere vil kakke og ikke kakke.

    Hørte at det har vært tatt masse ørret i området i det siste av tyske turister, turister som før brukte tid på torsk, og dette skremmer meg faktisk litt. men men ......man må jo ikke ta sorgene på forskudd.

    Var nok oss dere så, blått skrog, en liten vindskjerm og marinermotor yes. var det en av dere som hadde en flytvest av den flotte orange sorten, han eller hun satt fremerst i båten ?

    Helt enig i det, men tror de som fisker med garnmasker er en mye større trusel for bestander enn folk med kroker. Ettersom det var første turen til stedet, og vi nok ikke kommer på besøk så ofte så ble det som det ble. Det var min fiskekompis som lyste opp fjorden ja - damene holdt vinen med selskap på land. ;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.