Gå til innhold
Fiskersiden

ulff

Medlemmer
  • Innholdsteller

    308
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ulff

  1. Litt på siden av debatten her, men sliden om sørv i presentasjonen ser ut til å være "hentet" fra min personlige hjemmeside. En side som forøvrig ble avviklet for tre år siden. Jeg kan ikke huske at noen har tatt kontakt med meg for å få tillatelse til dette.

    Alle sørvene på bildene og som er omtalt er tatt i vann hvor sørv er en naturlig art, og jeg syns det ble veldig feil at dette ble brukt i en presentasjon som omhandler trusselen med fremmede og innførte arter... Spesielt siden forfatter har stjælt dette.

    Vurderer å ta kontakt med forfatteren. Noen som har tips til hva jeg bør melde?

  2. Jeg har to kompiser som studerte på UCSB fra 1996. Den ene er kollegaen min nå, og den andre bor der borte enda.... Flott by! En slektning han hadde på besøk fikk en halibut på snaue 10 kilo. Dette var på piren i havna. Var visst liv å røre på piren da. Har vært i SB to ganger selv på besøk og, uten å fiske i området akkurat rundt der (vi reiste istedet til yellowstone og montana), men så flere fluefiskere som stod å fisket vadet ut fra en odde ikke langt utafor piren der. Og som andre har nevnt finnes det jo bra med tunfisk varianter lengre utpå. Også mulig fra land men det er visst helt tilfeldig når stimene streifer innom kastehold.

    Kan godt sjekke litt med gutta om mulighetene hvis det er interessant?

  3. I går så jeg 3-4 sånne rødoransje børstemark inne på grunna et sted i oslofjorden:

    253354289_SSeae-M.jpg

    Jeg har faktisk ikke sett de med den fargen før. De jeg har sett før har vært grønn/brune, og har vel bare sett de senere på våren.

  4. Hva med en nettverksdisk (NAS)? Antar du har en trådløs ruter eller noe? Isfåall kan nettverksdisken stå ved siden av ruteren og kobles til med en nettverkskabel. Så aksesserer du nettverksdisken trådløst, bare mapper opp disken som en logisk stasjon. Er jo fortsatt en slags løskomponent, men kanskje mer ryddig da du slipper å koble den rett til PC'en. Er det flere PC'er i huset kan jo disse dele nettverksdisken. Det finnes også NAS kabinetter hvor du kan putte inn en eller flere SATA harddisker, og som du i tillegg kan koble eksterne disker til via USB.

    Jeg hadde samme problem som deg, bærbar PC med (etterhvert) for liten disk. Løsningen for meg ble et NAS kabinett med to SATA disker. Dette står ved siden av rutern inne i boden. Det fungerer sålangt veldig fint!

    (Dette var vel heller ikke svar på det opprinnelige spørsmålet :))

  5. Har hatt litt problemer med store fluer av mykt materiale, ala deceivere. Materialet henger seg opp rundt kroken. Er dette et vanlig problem, eller er det noe jeg gjør feil?

    Må si jeg sliter litt med det samme problemet jeg og på deceiver type fluer. Ser ikke bort fra at problemet ligger hos fluebinder'n :). Tror problemet kan løses ved å legge inn litt ekstra innsats ved bindestikka. Kanskje Espen har noen tips her? I forhold til å henge opp i krokbøyen har jeg hatt bedre hell med peanut bunker fluer, med EP fiber som materiale. Disse kan jo minne litt om en deceiver. Men igjen så blir det ikke like mye liv i disse fluene, selvom de fanger fisk. Ei flue jeg har hatt bra suksess med er Surf Candy, den er jo stiv som en spiker og henger seg aldri opp.

    De fluene jeg bruker mest er Clouser, Jiggy og Surf Candy. Disse tåler også en trøkk av horngjel og makrell. Fisker også endel med Runars Deveiver som er en killer flue. Selvom jeg altså ikke er helt kompis med materialet :)

  6. Ser ut som det blir en ferieuke på Samsø i juli med familien. Fiskestanga skal selvsagt med.

    Det jeg vet (etter å ha lest en artikkel i danske Fiskefeber nylig) er at det skal være gode muligheter for sjøørret også på sommeren. Og at det er bra med multe, og også noe havabbor.

    Det jeg lurer på er om noen her har vært på Samsø og har noen erfaringer å dele?

  7. Tror du bør finne på noe annet å gjøre de 7 timene, da det er fredning på sjøørreten fra 1 okt til 1 april på den svenske østkysten. Har fisket der nede i påskeferien de to siste årene med gode resultater, men i år faller påsken på siste halvdel av mars så da blir det vel intet... :angry2:

  8. Ellers er vel et tips å kjøre bulb (helst med fjernutløser) og så holde en vott eller en papp plate foran objektivet mellom hver eksplosjon.

    Kanskje ikke det mest spektakulære fyrverkeri her ute i Ytre Enfoldbakk, men får vel gjøre et forsøk :-)

    Godt nyttår forresten!

  9. Har vært på Andros to ganger. Begge gangene bodde vi på Andros Lighthouse: http://www.androslighthouse.com/

    Det er et sted drevet av staten, og standarden og maten er bra. Ligger ved Fresh Creek, og der kan man også fiske tarpon på kvelden/natta rett utafor døra. Det er selvsagt plenty med logdes der hvor du kan få all-inclusive pakker, men det er flere andre og rimeligere innkvarteringsmuligheter også. Hvis du har tenkt å fiske uten guide veit jeg ikke om Andros er det beste stedet å dra. Man er nesten avhengig av båt for å nå ut til flatsene. Vi har benyttet en guide som kaller seg Bonefish Bradley, info om han har du her: http://www.capecodoutdoors.com/AndrosB2.html

    Hvis det er aktuelt med guide er Andros kjempebra. Hvis du har tenkt å fiske uten guide ville jeg valgt en annen øy. Feks Abaco, Eleuthera, Long Island eller Acklins. Vet det er vanlig med gjør-det-sjøl turer til nevnte øyer. Har vært på Acklins to ganger, og det er kjempefint! Mayaguana kjenner ikke jeg til, men det kan jo være strøkent der og!

    Om Abaco er aktuelt så er det veldig mye info å hente her: http://figen.com/fiske/bahamas07.shtml

    Siden det er en stund til du skal dra vil jeg varmt anbefale boka http://www.amazon.com/Bahamas-Fly-Fishing-...87813529&sr=8-2

    Der finner du mye og relevant info når du skal planlegge turen.

    Kan også anbefale boka http://www.amazon.com/Fly-Fishing-Bonefish...87813761&sr=1-1 hvor du har det meste av info om selve fiskingen, fluer ++.

    Håper det hjelper deg litt på vei :)

  10. Fredag den 27 april kl 18:00 åpner Oslo Sportsfiskere Holmendammen for årets sesong på foreningens 75 års bursdag. I anledning 75 års jubileet, kommer den skotske mesterkaster Andy Murray fra House of Hardy og demonstrerer gammelt og nytt fluekasteutstyr.

    Det blir utstilling av fluestenger samt demo av fluekasting med de forskjellige årsklassene av fluestenger. Det blir servering av kaffe, mineralvann, pølser og vafler.

    Alle er velkommen!

    Se også Oslo Sportsfiskere

  11. Det jeg er ute etter er vel HVORDAN fisker dere sjøørret i sjøen, da jeg har tenkt å teste ut

    dette på ørreten i Mjøsa siden en ikke kan dorge/trolle før mai.

    Når det gjelder hvordan man fisker sjøørret i sjøen bør det være mye å hente her: https://www.fiskersiden.no/index.php?option...id=23&Itemid=39

    Bestefaren min fiska mye med oter i Mjøsa, og han fikk da ørret, gjerne tett på land. På dåpsdagen min fikk han en ørret på rundt 3-4 kilo på oter rett utafor Vismunda elveoset. Ellers ble det jo fisket mye stor ørret i elvene når de hadde høy vannføring etter nedbør, eller om høsten når de går opp for å gyte. Så å fiske rundt elveosene (feks vismunda, stokkelva, lena osv) er kanskje ikke så dumt. Husker også engang jeg så en ørret på flere kilo stå helt stille tett på land ved stokkelva oset. Hadde vel en 20-30 kast på den med den lille red-tag'en, før den seg sakte utover... :) Så det bør være muligheter, selvom man sikkert må regne mange timer pr ørretnapp :P.

  12. Forsøkte pixum.com, men der fikk jeg sidefeil etter endel steg i wizarden... Så den utgikk. Så prøvde jeg Aker foto som visstnok skulle være bra i flg noen på diskusjon.no. Det funket. Også prøvde jeg crimson.se som så veldig profft ut. Crimson var fleksible på størrelse også, ikke bare 20x30 og sånn. Ene av bildene jeg skal printe er 29x29cm. Kommer med en oppdatering når bildene er i hus!

  13. Har noen bilder her som jeg vurderer å få printet i store størrelser. Har ikke utstyr til printing selv, så jeg må bruke en leverandør. Er snakk om forstørrelser i ca 20*30 cm og 30*40cm. Vet at fotoknutsen, japan foto, eurofoto osv tilbyr dette, men hvem er best? Noen med erfaringer? Er kanskje mer proffe fotolabber der ute også som tilbyr printing?

    Er vel en viss risiko for at fargeprofiler og sånn ikke blir helt 100% når man ikke printer selv, men den risikoen får jeg ta.

  14. Når det gjelder jerk så ville jeg faktisk hørt med Michael her på siden, han er vel kanskje en av de som har drevet lengst (sikkert sammen med noen andre) med dette i Norge.

    Han og jeg holdt et foredrag for arbeiderenes jeger og fiskeforening, og føler vel at det ble godt mottat.

    Jeg har vært på jerkeforedrag av Michael hos Gytegropa i Ås, og det var veldig bra! Og han har vel jerket endel siden den gang og :)

    Men det var ikke noe bilder den gang. Så kombinasjonen Walmann/Pikopath har jeg trua på :)

  15. Fine bilder Asmund! Hvordan fikk du så mange eksplosjoner på en eksponering? Var det så mye samtidig eller brukte du spesielle teknikker? Leste noe om å bruke BULB og holde en pappskivet foran objektivet mellom hver eksplosjon. Forsøkte litt med nevnte teknikk, men det ble vel sådær... Det blir vel et år til neste gang man får eksperimentert med dette :)

    Tok mange bilder jeg og, men ble veldig mye dårlig. Her er de minst dårlige :D

    120238348-M.jpg

    120238468-M.jpg

    120238369-M.jpg

    120238405-M.jpg

    Ikke noe photoshop manipulasjon her heller bortsett fra litt cropping.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.