Gå til innhold
Fiskersiden

Short-Wire

Medlemmer
  • Innholdsteller

    31
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Short-Wire

  1. Meller meg vel på jeg også tenker jeg :-)

    Første eller andre uka i oktober passer i alle fall bra for meg :-)

    Tenker jeg har en målsetting om ca 150 meter, hehe

    Å ut fra hva jeg har lest er jeg enig i at det holder med 2 klasser.

    Feks over og under 50-60 gram som nevnt høres veldig bra ut.

    Å premie må vi ha. Kan ikke alle ta med et eller annet å hive i en pott som fordeles på førsteplassen i begge klassene??

  2. Denne stanger fremstår som ny.. blitt brukkt 2 ganger..

    Beastmaster Multi XH EL Feeder er årets råeste nyhet fra Shimano til lakse og surf fiskere. Ekstra lang og kraftig feederstang for søkkevekter opptil 180g. Fleksibel lengde mellom 4,88 og 5,18 meter. Lav vekt og ekstrem styrke sikres ved en kombinasjon av XT-60 grafitt og Biofibre. Shimano snellefeste av grafitt, Shimano SIH stangringer og håndtak med kombinasjon av EVA og kork gjør dette til en eksklusiv stang med et enormt potensiale. Stanga er 5 delt, ekstra ledd medfølger slik at du kan velge om du skal fiske med 16,2 eller 17,2 fot.

    Spesifikasjoner Beastmaster AX Multi XH EL Feeder :

    - Slukvekt opptil 180gr

    - Lengde 4,88/5,18m 16,2'/17,2'

    - 5 delt

    - Vekt 529 gr

    Bud ønskes :) selges ikke under 1000kr.

    Send meg en mail

    Denne befinner seg på karmøy..

    Mvh jan inge

    Å 1000 kr er budt :-)

  3. jeg har en sein volvo 940 stv med aut, kan det bli mer behagelig? plass til en fiesta i tronken.

    940 stv.her også :-) 96 mod

    180 hk, 300 Nm. Vanskelig å få bedre plass og komfor :-)

    Kommer fram overalt og svinger rundt seg selv :-)

    DIGGER DEN BILEN

  4. Er en plass rett borten for deg. Kjør med båt mot kopervik og så ligger på høyre side før du når fyren.500m i luft linje eller 750m med båt. Innehaveren tror jeg heter Iversen det er vell den som er nærmeste.Ellers så har du plass inne i kopervik rundt hystad slippen .

    Takk skal du ha :-)

    Sjekker ut det.

  5. :) Eg trur det kunne vera ein god ide å berre ta det mest naudsynte no med ein gang, med tanke på å få avdekka dei behova og ynskjene eigarane vil enda opp med. Problem oppstår under testing og utprøving, og tiltak imot dei er lettast å gjera noko med når båten er strippa for alt som skal vekk/skiftast ut. ;)

    Var det som var tanken ja. Har ikke hatt en sånn båt før, å tror vel det dukker opp en del ideer og ønsker om tilrettelegging når man får brukt båten litt. Fint å avdekke dette før oppbygging i stedet for å irritere seg over at man ikke tenkte på det når det er for sent :)

  6. Takker for positiv tilbakemelding Skogtroll!

    De to svanehalsene som vises på bildet er helt klart altfor stusselig som lufting i en båt på denne størrelsen. Selv om det er ytterligere 4 slike bakover på dekket blir det ikke nok. Det blir mange flere luker, avtrekk og stjerneventiler ellers på dekket/forhøyningen. Skulle hatt svanehalser i bronse, men de vi fant var for store og ville delt hele mellomliggeren i to. Vet lufting er utrolig viktig. Spesielt opp langs skrogsidene. Har hørt skrekkhistorier om båter som har blitt pusset opp til den store gullmedalje, men ikke hatt god nok lufting. Inventar og båt råtner raskere enn en skulle tru.

    Takk for det Even A! Det er det som motiverer da vet du. Tanken på alle de fine stundene med venner og familie når skøyta blir klar. Og for å si det som det er så er vi rett og slett litt stolte av å ha fått til det vi har så langt.

    Men denne tråden er ikke min, så jeg håper å få se bilder og beskrivelser av skøyta til Short-Wire og Ladden her etterhvert. Håper de finner ut at skøyta deres er verdt å satse på.

    Ser for meg at vi har mye å gjøre for å få båten "strøken", hehe, men vi har prata litt frem og tilbake om vi bare skal nødreparere båten nå for å få brukt den utover våren og sommeren. Dette vil gi oss tid til å bli bedre kjent med båten, å tid til å få sammlet sammen matrialer, utstyr ol som trengs når den havner på land. Er i grunn glad for alle innspill og tips som detter inn på denne siden. Vi kommer nok til å følge noen av rådene som har kommet. Denne båten skal jo først å fremst være en båt som det skal kunne fiskes fra så komfortabelt som mulig. Vet å nødreparere/lappe båten nå, å få brukt den, regner jeg med at Mr Big Fish, Ladden og jeg finner noen muligheter/ideer som vi kan ta med oss når båten kommer på land som vil øke fiskegleden når den kommer utpå igjen.

    Hadde vært hyggelig om flere vil legge ut bilder av tilsvarende prosjekter å komme med tips og "lure" løsninger man har funnet underveis.

    Gratulerer med fin båt 'slabbedasken' å lykke til videre.

  7. Nei været var vel ikke noe bedre da, ja, ja, det var noe mindre vind da.

    Litt oppussing så bllir nok skuta fin den, ingenting er berdre enn gamle treskuter, bare hold dere unna glassfiber, da er båten ødelagt.

    Frem med stangholderne og båten er klar til bruk.... :)

    Stangholdere kommer garantert, hehe. Regner med at 6 til 8 personer fint kan fiske komfortabelt fra båten. Er sengeplass til 6 under dekk for lengre turer.

  8. Hold plasten langt unna! Hvis dere først skal gå over til annet materiale enn tre i dekk så er aluminium eneste fornuftige alternativ. Plater og staver bakt i epoksy er vel det smarteste, da blir dekket tett og utseendet pent. Blir riktignok ikke originalt, men det er vel ikke så nøye med denne båten. Å legge dekket etter gammeldags oppskrift er ikke spesielt vanskelig. Det vanskeligste er faktisk å finne materialer som er bra nok - veldig mye av dagens treverk har ingenting i båt å gjøre. Dessuten kreves det en del vedlikehold for å holde det tett.

    22-hesteren til Sabb er en fantastisk motor, og også en svært kraftig sak. Jeg vil tro at denne har omtrent den ytelsen som skal til i forhold til hva slags fart skroget er designet for, men det er sannsynligvis ikke noen overkrefter å hente. Jeg regner med at det er versjonen med vridbart anlegg dere har. Prøv dere litt fram med justeringa av propellen i finvær (sjekk fart med GPS), så er det mulig at dere kan få litt mer fart ut av den. På en såpass tung båt skal dere nok lette litt på vingene for å få maksfart. Sjekk også turtall, hvis mulig. Mener motoren yter 22 hk på 1800 omdreininger.

    Hvis dere fortsatt mener at motoren er for liten er jeg ikke i tvil om hva jeg ville sett etter: Sabbs 30-hester! Tøffere båtmotor enn 2JHVP 15 kan jeg knapt nok tenke meg. Ypperlig virpropellanlegg også.

    Har vel planer om at alt som gjøres med denne skøyta skal gjøres skikkelig. Blir ikke noe juks her.

    Alt kommer til å bli gjort for å få båten så orginal som mulig ettersom båten er såpass spesiell å morsom som den er. Derfor er det ingen ting som ikke er viktig på denne båten. Så langt virker det som om alle spanter i skroget og selve skroget er i bra stand. En del av rekkespantene må byttes da.

    Det er vridbart anlegg på båten med 2 propellblader.

    :)

  9. Heisan,

    der har dere litt å holde på med, ja. Båten bærer tydelig preg av dårlig stell og tildels dårlig grunnarbeid. Men det kan nok bli båt av det uansett! Hadde vært artig å se et bilde av den rett fra siden, for å se springet i skroget.

    Hva slags motor står i skøyta i dag? Ønsket om 50+ og trebladers vridbart høres fornuftig ut, men særlig et slikt vripropellanlegg kan være vanskelig å få tak i brukt til en fornuftig pris.

    Ellers vil jeg råde dere sterkt til å kjøpe en marinediesel fra en anerkjent produsent. Det er utrolig mye rask som har blitt montert som framdriftsmaskineri i båter opp gjenom tidene.

    Sitter en sabb 22 diesel i båten nå, som foresten er i brukbar stand :-)

    Jeg aner jo ikke hva dere er kapable til som båtbyggere men om det var meg, og jeg fikk skøyta billig, så hadde jeg gjort minst mulig, kun det jeg måtte gjøre av sikkerhets/komforthensyn. Ville tatt den i bruk så snart som overhodet mulig.

    Alt for mange skøyter som ligger under presenning rundt om kring som evige "kanskje i morra" prosjekter.

    Hva med å (gud forby :) ) plastre dekket og vente med å ta ut motoren til ny motor "står på brygga", da kan dere bruke båten i mellomtiden. Å bygge en skøyte opp "riktig" er jo ikke enkelt, ei heller en liten jobb, er båten "verdt det"?.

    Er forresten en del prosjekt-tråder på Baatplassen som omtaler bytting av dekk osv på skøyter.

    Lykke til! :D

    Takk. Båten kommer nok til å bli brukt som den er en stund. Ingen ting alvorlig feil/farlig med den som den er. Den kommer nok på land en gang, men den kommer IKKE til å bli plastret. River det som er dårlig å bygger det opp igjen som det skulle vært gjort. Er mannstærke å har flere rutinerte båtbyggere å ty til for hjelp underveis hvis vi lurer på noe eller får uventede problemer :-)

  10. Lørdag 10 januar dro jeg og shortwire avgårde for å hente nytt prosjekt, ei koselig skøyte på 33 fot.

    Båten har ikke fått vedlikehold den siste tiden, så her var det mye å ta tak i.

    I tillegg til manglende vedlikehold, hadde skuta fått seg en smell etter å ha slitt seg fra fortøyningene nettopp.

    Bilde av skøyta og reder før avhenting.

    1501200911519dde78fd3dd64c32b2.jpg

    Motoren er alfor liten, så den kommer sikkert til å havne i 27 foteren min

    Her kommer en etterlysning.

    Vi er på jakt etter en motor til skøyta som har 50 + hk og vridbart propellanlegg med 3 bladers propell. Motoren i skøyta er alt for liten. Passer nok mer en bra nok på fine dager, men i dårlig vær holder den ikke. Noen som vet om noe så taes alle tips og tilbud mot med takk

    :)

  11. Å gå fra Sandve til Kopervik i gårkveld er galskap, fy fa#n for et vær, og husk på en ting, det ligger noen sunkne båter fra før rundt om kring i Kopervik... :lol:

    Ellers ei fin skute, dette kan bli bra.

    Altså, vi gikk ikke rundt i går, men Lørdag 10.01.09. Været da var ganske mye heftigere en i går, hehe.

    Stå på! Jeg spanderer champagne til dåpsdagen;)

    Champis tas imot med takk :)

    Å siden du er så "sjøsterk" , hehe, skal du få den store æren å døpe båten.

    Båten har ikke noe navn enda, så forslag tas imot.

    Kanskje 'FISKESLEM' hehe

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.