Gå til innhold
Fiskersiden

ErikH

Medlemmer
  • Innholdsteller

    78
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ErikH

  1. Jeg og eholte hadde bestemt oss for å lete etter is i dag og langt inne i de østlandske skoger fant vi den til slutt. Vi våget oss noen noen meter utpå og fikk sendt magotten ned i dypet. Desverre lå ikke forholdene til rette for en større ekspedisjon, så vi så oss fornøyd etter en ganske kort stund. Istykkelsen var ca.4-5 cm. nær land, men den ble fort tynnere utover.

    7TBRs.jpg

    aHexz.jpg

  2. Ok, takk for svar. Jeg trodde jeg sjekka reglene nøye i fjor, og da fant jeg ikke noe annet enn at elva slutta ganske langt innafor der, men hvis de har endra reglene er det jo greit.

    Men hvor på skansen funker det da, uttafor togspora eller? Det er vel ikke lov å fiske i kanalen eller innafor moloen der heller?

  3. Har noen vært ute ved fyret ved utløpet av nidelva i det siste? Jeg skulle dit en dag og så de hadde satt opp et gjerde, så jeg turte ikke gå innafor tilfelle de stengte porten og jeg ikke fant veien ut. Vet noen om det går å komme seg ut eller inn når porten er stengt, og hva som eventuelt skjer hvis man blir ferska der inne.

  4. Nå har jeg flytta fra Oslo, men synes ikke det gjør noe med ulv der. Kan jo håpe å få se den når jeg skal hjem til Rødtvet i juleferien, så kan den få ta noen av rådyra/elgene som lusker rundt i nabolaget.

  5. På Nokia GPS telefoner går det ihvertfall ann å legge inn kart på forhånd så du slipper å laste inn de mens du bruker gpsen. På telefoner som bruker f.eks google maps tror jeg ikke dette går, så telefonen hele tiden må være koblet til internett.

    A-GPS bruker veldig lite datatrafikk for å oppdatere posisjonen, maksimalt noen få kb, ofte ikke noe som registreres i det hele tatt på min telefon.

    Jeg har Nokia 5800 og er veldig fornøyd med den, ikke den nyeste telefonen lenger, men har gps og mp3-piller. Med map loader programmet til nokia kan du laste ned kart for de landene du vil til telefonen. I sommer fant jeg også ut at den viser fartsgrensa på veien man kjører på om man kjører for fort, dette var overraskende nøyaktig de stedene jeg sjekka, dukka opp en advarsel omtrent akkurat i det vi passerte skilt. Touch-skjermen er trykk sensitiv og ikke kapasitiv som på iphone, så opplevelsen av den er litt anderledes, men funker bra.

  6. Det er NTCS/PAL forskjellen og at Nintendo har regionkoding på spilla som gjør dette. Med modchip funker det med endel spill, så lenge man er nøye på å ikke instalere en NTSC oppdatering på PAL konsoll. Det finnes et region changer program til homebrew channel også, men vet ikke hvor bra det funker, og det er alltid en mulighet for at du blir sittende igjen med en ubrukelig konsoll hvis det skjer noe feil eller det kommer en ny oppdatering fra nintendo.

  7. You can fish almost anywhere around oslo, but fornebu and lysaker as marc says might be good places to start.

    As for eating the fish, the only guidelines about this I have been able to find is from Matportalen it says not to eat Eel caught inside of Drøbak, and not liver from fish caught inside of Horten and Jeløya.

  8. Det er ikke noe særlig industri ovenfor der, noen bedrifter i pottemakerveien, uten at jeg vet akkurat hvilke eller hva de driver med, og så er det jo den ulovlige bruktbilbutikken ved det gamle gartneriet rett over motorveien, de kan kanskje finne på noe dumt, sist jeg leste Akers Avis var det enda ikke stengt ihvertfall.

  9. 28. Desember

    Gjengen var fulltallig i dag og turen gikk til Langen i Ytre Enebakk. Temperaturen var såvidt under null og ikke ett snøfnugg på isen.

    Konsenteret fiske:

    imgp1581.jpg

    Dagens eneste fangst:

    imgp1587.jpg

    imgp1589.jpg

    Picasa album

    Etterhvert ble det mye lek og lite fiske og vi dro hjem med en gang det begynte å bli mørkt.

  10. Lille Julaften

    eholte og jeg tok turen til Jarenvannet for å lure siken. Kom frem før sola og slo oss ned på et egnet sted, og etter ikke veldig lenge satt den første.

    imgp1401.jpg

    Actionbilde:

    imgp1405.jpg

    Enda en på eholte:

    imgp1407.jpg

    Fikk noen jeg også, men ble ikke bilder av dem selv om det var ny art for min del.

    26. Desember

    Jan Erik ble med og vi tok turen tilbake til Jaren selv om det var styggkaldt.

    imgp1525.jpg

    Min første av ca.10 denne dagen.

    imgp1529.jpg

    Gutta på isen:

    imgp1541.jpg

    imgp1544.jpg

    imgp1549.jpg

    Picasa album

    Det ble omtrent 25 sik og kanskje 5 abbor, ingen av noen særlig størrelse, men det var bra å få kommet seg på isen igjen.

  11. Det er ikke akkurat det første eksemplet på denne type ting fra UK.

    More than half of town halls admit using anti-terror laws to spy on families suspected of putting their rubbish out on the wrong day.
    Schneier har mer.
    Big Brother police to get 'war-time' power to demand ID in the street - on pain of sending you to jail
    Og mer her

    Et raskt google søk gir fler fine eksempler på hvor det hele er på vei.

    There are up to 4.2m CCTV cameras in Britain - about one for every 14 people.
    bbc

    Får bare håpe folk tar til fornuften før vi får samme tilstander her.

  12. heh, surt å se at k200 har gått ned 1000kr etter jeg kjøpte det i august.

    Men nå har Pentax K-m også kommet til 2999kr!. Helt nytt i billigsegmentet og mye bedre enn d40 og annet i den prisklassen ihvertfall. Endel noen i diskusjon.no kameraforumet og endel reviews forskjellige steder. Selv er jeg fornøyd med K200 selv om det lager mye lyd og ikke tar så raske serier.

  13. Får kanskje slenge meg på denne jeg også, selv om jeg er litt mellom bøker akkurat nå.

    Kjøpte "Singularity Sky" av Charles Stross i går, etter å ha lest de to første ringworld bøkene, men har ikke starta på den enda.

    Ser at det er mange som nevner Mengele Zoo og jeg må få anbefalle den også.

    Og til dere som leser Lorentzen, jeg trodde NTNU kutta ut den boka til fordel for engelsk calculus for noen år siden. Hadde Lorentzen bare i to forelesninger i matte4k jeg, mitt første møte med Laplace :blush:

    Erik

  14. De opplyser på hjemmesiden sin at "Thanks to SmartSteer™ technology the S1000 controls the proportional rate of turn relative to vessel speed" noe som nok betyr at dersom du kjører sakte vil den svinge sakte. Det er en naturlig konsekvens av at noe annet vil bety store endringer i gasspådrag eller rask rorendring, og fort en ganske lite behagelig tur.

    Har ikke vært borti autopiloter så mye utenfor simulatorer, men med kun vanlige propeller og ror, eller påhenger, er det veldig vanskelig å kontrolere hastighet, retning og posisjon samtidig, spessielt ved lave hastigheter. Ellers kan kanskje noen av disse hjelpe med å forstå det hele, hvis du vil vite litt mer enn de fleste :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.